X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa , ostatni raz tak sie balam na ustnej maturze z ruska ...:-O

Sabina, Simba, Pusurek, mandragora, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a pozdrowienia i usciski od dziewczyn z forum przekazalas?
    Z ust mi wyjelas :-)

Iwcia trzymam kciuki i niecierpliwie będę czekać na wieści od Ciebie! <3

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety troszke pozniej...bo musze skoczyc po zakupy...no chyba , ze uda mi sie z komorki cos puscic ..
    paszczakin wrote:
    no dobra, to pewnie jeszcze z 30 minut poczekasz, pol godzinki dla Ciebie- maks o 11 widzimy wyniki, tak? ;)

moremi lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chyba zapomniala , bo nawet feedbacka nie ma :(
    Sabina wrote:
    Z ust mi wyjelas :-)

Iwcia trzymam kciuki i niecierpliwie będę czekać na wieści od Ciebie! <3
    dzieki <3

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kuzwa , ostatni raz tak sie balam na ustnej maturze z ruska ...:-O
    bedzie dobrze..W koncu wszystkie tu trzymamy w kciuki za dzidzia :)

iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam kawala :

zona do meza:
    - Kazik ide do Kryski z 10 pietra na plotki,bede pozno, pa
    po 10 min zona wraca do domu , na co zdziwiony maz:
    - co? juz?
    - aaa wiesz , przyszly wszystkie sasiadki i nie bylo o kim gadac...

kapturnica, Sabina, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski
    Iwcia trzymam kciuki za wyniki <3
    Paszczak - postaraj sie :)

U mnie atrakcje zoladkowe ciag dalszy - wczoraj bylam u gastrologa - niepotrzebnie wydana kasa, bo kazal mi brac to co i tak mi w aptece dali - czyli nic (probiotyki i elektrolity).
    Chyba mi sie rozwolnienie na mozg rzucilo bo przyjechalam dzisiaj do pracy (mam ok. 30 min jazdy samochodem) i zorientowalam sie ze zapomnialam lapka z domu. Zajebiscie...
    Milego dnia

PS Wczoraj wieczorem mielismy z M rozmowe na temat amniopunkcji, czy robic? Wiem, ze wyniki PAPPA tylko namieszaja nam w glowie. Pozne ciezarowki - ktora z Was robila, a ktora zaluje ze nie zrobila?

Sabina, Pusurek, mandragora, moremi, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No przy hashimoto tsh skacze bardzo czesto izadna z tym nowosc.......Ja przez prawie 3miesiace mialam 0,5 i nagle skoczylo na 2,0
    Niestety trzeba badac sie ciagle....

Patrzac na twoje wyniki to nie wpadasz w zadna nadczynnosc...jesli miala bys tsh na granicy 0,3 czy nizej wtedy mozna mowic o wchodzeniu w nadczynnosc...
    A przy takich wynikach nie ma mowy..Moj endo mnowi , ze jesli sie staramy o dzieciaczka i sie bierze leki na tarczyce czyli hormony to najlepiej utrzymywac tsh ponizej 1 max 1,5
    U ciebie to raczej idzie znow w niedoczynnosc a nie nadczynnosc bo tsh rosnie....Bierzesz jakies leki ????
    Bo jesli tak to byc moze powoli dawka zaczyna byc za niska..Ja zaczynalam od 50tki a teraz jestem na 100tce i endo powiedzial , ze niekoniecznie to bedzie juz ta dawka ktora wystarcza...Przy hashi niewydolnosc tarczycy bedzie postepowac

te wyniki , które ci podałam są świeże, wiec wiem, ze to jeszcze nie niedoczynność. pisze, ze często jestem w nadczynności bo właśnie mój najczęstszy wynik jest 0,007 czy 0,009 ( to nie jest błąd). kiedy miesiąc temu byłam u endo miałam wynik 0,9 i powiedział, ze jest idealnie. biorę letrox 100 a tarczyce mam prawie cała usuniętą- pisze prawie bo zostały kawałki + przytarczyczki, dlatego haschi nadal grasuje. mój endo powiedział, ze w moim wieku nie powinnam brać większej dawki. Kapturnica tak hipotetycznie, kiedy zachodzi się w ciążę to hormony idą w nadczynność, czy w niedoczynność?

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    w kazdym labo zrobią Ci odpłatnie progesteron. Zrób w tym samym cyklu co pozostałe, bez sensu robić we wrześniu. Asiu zrób też hormony tarczycowe - to ważne i jeszcze tą prolaktynę z obciązeniem.
    no wczoraj mialam na prolatyne,co to wogole z naczy z obciazeniem czy bez ja nie jarze tego wszystkiego,a na tarczyce moge zrobic w tym 21 dniu jak bede w pl razem z progesteronem?
    a tak wogole to witam sie,ide dzis do kolezanko -ciezarowki ,rodzi za miesiac,poopalac sie na sloneczku :)

kapturnica lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mysle, ze jak nie masz lapka, to mozesz pracowac na tarasie ;) slonce jest..

ten caly test PAPPA, jak to sie ma do blizniakow? i amniopunkcja? daje ci to jakies info?

No wlasnie ten test PAPPA ma sie nijak do blizniakow. On jest tylko wtedy przydatny, jesli wyjdzie negatywny - jest to wskazanie do amniopunkcji. Natomiast jak wyjdzie dobry, to na chlopski rozum tez jest to wskazanie do amniopunkcji, bo nie widze mozliwosci, zeby rozdzielic po rowno wyniki biochemii, tym bardziej, ze im na USG wyszly prawie identyczne parametry..
    Zostaje amniopunkcja, czyli dwa naklucia i pobieranie plynow. Teoretycznie ryzyko wynosi 1%. Amnio da info o jednym i drugim.

P.S. Przejelam kompa szkoleniowcow pod pretekstem instalacji waznych programow :) Jak mam caly dzien w pracy bez forum spedzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:17

kapturnica, mandragora, polarmiś, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Iwcia, trzymam kciuki choć wiem że wyniki są dobre. Obstawiam dziewczynkę.
    Nie wiem jak u Was ale u mnie od wczoraj leje. Dziś będzie dzień kanapowy z filmami.

Lucky, kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kawa i owsiane ciasteczko, pogoda barowa ide spac. ( puppy nie dala nam pospac tej nocy - rozwolnienie, smierdzace bąki, nadpopudliwosc)
    Dzizas, ale zestaw! :D Nie wiadomo co lepsze - rozwolnienie czy nadpobudliwosc. :D

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czesc Laski
    Iwcia trzymam kciuki za wyniki <3
    Paszczak - postaraj sie :)

U mnie atrakcje zoladkowe ciag dalszy - wczoraj bylam u gastrologa - niepotrzebnie wydana kasa, bo kazal mi brac to co i tak mi w aptece dali - czyli nic (probiotyki i elektrolity).
    Chyba mi sie rozwolnienie na mozg rzucilo bo przyjechalam dzisiaj do pracy (mam ok. 30 min jazdy samochodem) i zorientowalam sie ze zapomnialam lapka z domu. Zajebiscie...
    Milego dnia

PS Wczoraj wieczorem mielismy z M rozmowe na temat amniopunkcji, czy robic? Wiem, ze wyniki PAPPA tylko namieszaja nam w glowie. Pozne ciezarowki - ktora z Was robila, a ktora zaluje ze nie zrobila?
    Ja zaluje, ze nie zrobilam. Jeden i to wielki stres mniej.

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia i Paszczak, a co wy macie do banana z mlekiem na 1 sniadanko o godz. 6? :P
    Teraz mialam omlet z serem i pomidorem. :) To juz lepiej?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    te wyniki , które ci podałam są świeże, wiec wiem, ze to jeszcze nie niedoczynność. pisze, ze często jestem w nadczynności bo właśnie mój najczęstszy wynik jest 0,007 czy 0,009 ( to nie jest błąd). kiedy miesiąc temu byłam u endo miałam wynik 0,9 i powiedział, ze jest idealnie. biorę letrox 100 a tarczyce mam prawie cała usuniętą- pisze prawie bo zostały kawałki + przytarczyczki, dlatego haschi nadal grasuje. mój endo powiedział, ze w moim wieku nie powinnam brać większej dawki. Kapturnica tak hipotetycznie, kiedy zachodzi się w ciążę to hormony idą w nadczynność, czy w niedoczynność?

No nie pisalas we wczesniejszym poscie o takich wynikach tylko wyzszych wiec ciezko bylo je zakwalifikowac do nadczynnosci ;)
    Tak na chlopski rozum to skoro jest sie w ciazy to dziecko potzrebuje hormonow..A skoro my mamy ich malo to i dzieciak dostaje prawie nic..Wiec tsh dazy w strone niedoczynnosci..Czyli jawnego braku hormonow ..A w ciazy zawsze tarczyca dziala na zwiekszonych obrotach...
    Mam tu na mysli chora tarczyce..Nie osoby z prawidlowym jej dzialaniem...
    wiec konkluzja taka-przy niedoczynnosci idzie w wieksza niedoczynnosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie wczoraj dzwonili ze szpitala, z ginekologii, a wieczorem z ogolnego telefonu w rejestracji. I nie wiem o co kaman. Mam dzis rozmowe z polozna o porodze i ogladanie szpitala, i albo sie nastawili na mnie i czekaja ze sztabem kryzysowym, albo chca odwolac wizyte.
    No i oczywiscie od rana nikt tam telefonu nie odbiera...Jak mialabym jechac 25 min w tym upale, zeby dowiedziec sie, ze polozna ma urlop, to chyba bym musiala zrobic znowu afere. A juz mi troche sil brakuje. ;)

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wlasnie ten test PAPPA ma sie nijak do blizniakow. On jest tylko wtedy przydatny, jesli wyjdzie negatywny - jest to wskazanie do amniopunkcji. Natomiast jak wyjdzie dobry, to na chlopski rozum tez jest to wskazanie do amniopunkcji, bo nie widze mozliwosci, zeby rozdzielic po rowno wyniki biochemii, tym bardziej, ze im na USG wyszly prawie identyczne parametry..
    Zostaje amniopunkcja, czyli dwa naklucia i pobieranie plynow. Teoretycznie ryzyko wynosi 1%. Amnio da info o jednym i drugim.

P.S. Przejelam kompa szkoleniowcow pod pretekstem instalacji waznych programow :) Jak mam caly dzien w pracy bez forum spedzic?
    Simba co prawda nie jestem pozna ciężarówka ale się wypowiem. Planuje robić nifte jeśli coś z podstawowych mnie zaniepokoi. Na amnio raczej się nie zdecyduje. Niby tylko 1% na ronienie ale dla mnie aż 1. Było 0,5% szans na to ze moja ciąża skończy się tragedia a jednak się skończyła. Dla mnie to o ten ułamek za dużo. ..

Simba, Sabina, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    no wczoraj mialam na prolatyne,co to wogole z naczy z obciazeniem czy bez ja nie jarze tego wszystkiego,a na tarczyce moge zrobic w tym 21 dniu jak bede w pl razem z progesteronem?
    a tak wogole to witam sie,ide dzis do kolezanko -ciezarowki ,rodzi za miesiac,poopalac sie na sloneczku :)
    21 dc wraz z progesteronem zrob prolaktyne wraz z obciazeniem ( najpier pobiora Ci krew na prolaktyne normalna potem dadza Ci tabletke i po godzinie znowy musisz oddac krew) oraz TSH .

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba co prawda nie jestem pozna ciężarówka ale się wypowiem. Planuje robić nifte jeśli coś z podstawowych mnie zaniepokoi. Na amnio raczej się nie zdecyduje. Niby tylko 1% na ronienie ale dla mnie aż 1. Było 0,5% szans na to ze moja ciąża skończy się tragedia a jednak się skończyła. Dla mnie to o ten ułamek za dużo. ..
    Wiem, dlatego mam tez te rozterki. Wiesz ja tez rozwazam ten NIFTY, nie wiem natomiast znowu jak jest z blizniakami? Ta babka mi cos wczoraj tlumaczyla, ale z tego co zrozumialam, to znowu w przypadku zlych wynikow jest punkcja. :-/

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, pamiętaj żeby wczuć się w rolę ;)

kapturnica, Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4002 4003 4004 4005 4006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ