X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, pamiętaj żeby wczuć się w rolę ;)
    Nie jestem za bardzo w humorze na akcje dzis, chyba sie troche wyprztykalam we wtorek. Ciezkie jest jednak zycie aktora, grac np. 1 role codziennie przez rok. ;) Ale mysle, ze jak siade z ta polozna i ona zacznie pytac, to sie rozkrece. ;)
    A okazalo sie, ze wczoraj 2 razy dzwonil do mnie ginekolog, ten u ktorego robilam szol. I albo wzruszyla go moja opowiesc, albo chce mnie przebadac na wykrywaczu klamstw. ;) :P

ania.g, Sabina, kapturnica, iwcia77, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie jestem za bardzo w humorze na akcje dzis, chyba sie troche wyprztykalam we wtorek. Ciezkie jest jednak zycie aktora, grac np. 1 role codziennie przez rok. ;) Ale mysle, ze jak siade z ta polozna i ona zacznie pytac, to sie rozkrece. ;)
    A okazalo sie, ze wczoraj 2 razy dzwonil do mnie ginekolog, ten u ktorego robilam szol. I albo wzruszyla go moja opowiesc, albo chce mnie przebadac na wykrywaczu klamstw. ;) :P
    Może go sumienie ruszyło.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, zadalam pytanie konsultantce na czacie strony nifty, oto odpowiedz - takze jestem w punkcie wyjscia

"Do badania pobierana jest krew z żyły odłokciowej, natomiast jesli chodzi o ciążę bliźniaczą to wynik jests równie wiarygodny
    z tym, że odnosi się do całej ciąży a nie do poszczególnych płodów
    również nie jest oznaczane konkretne prawdopodobieństwo ryzyka wystąpienia trzech badanych trisomii
    a wynik jest określany mianem wysokiego lub niskiego ryzyka
    w przypadku wyniku wysokiego ryzyka konieczne jest potwierdzenie diagnozy inwazyjnym zabiegiem np. amniopunkcją
    na raporcie znajduje się informacja dotycząca trisomii chromosomu 13, 18 oraz 21 z określeniem czy istnieje wysokie/niskie ryzyko wystąpienia danej wady rozwojowej u płodu. Jeśli ciąża jest pojedyncza wówczas znajduje się również konkretne prawdopodobieństwo np.: 1/3657548. Natomiast gdy mamy ciążę bliźniaczą wówczas to prawdopodobieństwo nie jest określane
    wynika to przede wszystkim z tego, że z krwi matki izolowane są komórki płodowe, natomiast niejestsemy w stanie odizolować komórek jednego płodu od drugiego
    dlatego tez sam rezultat odnosi się do całej ciąży
    w przypadku wyniku wysokiego ryzyka nie da się określic czy dotyczy to obu płodów czy tylko któregoś z nich bez przerpowadzenia inwazyjnych badań prenatalnych"

mandragora lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem...bez wynikow...mam dzis dzwonic znowu...jestem bezsilna...jutro lece do polandii bez diagnozy...faken

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jestem...bez wynikow...mam dzis dzwonic znowu...jestem bezsilna...jutro lece do polandii bez diagnozy...faken
    Co za palanci...

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    A przez telefon nie podają wyników?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne macierzyństwo związane z dłuższym życiem

http://dzieci.pl/kat,1033551,title,Pozne-macierzynstwo-zwiazane-z-dluzszym-zyciem,wid,16774552,wiadomosc.html?smgputicaid=61323b

megan8 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, ale wkurwia juz mnie to czekanie....ja nawet dzisiaj nie zadzwonie , bo zjebie tam wszystkich z tych nerwow- tesciowa za mnie to zrobi, ona podejdzie do tematu rzeczowo i bez emocji i potem do mnie zadzwoni, bo ja dzisiaj wyszlam z siebie...kurwa! dla mnie " wyniki przyjda w czwartek" to nie to samo co " prosze zadzwonic w czwartek" -faken siet :(
    ania.g wrote:
    A przez telefon nie podają wyników?

ania.g, polarmiś, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak- kolezanka znalazla swoje wyniki biopsji- 4 marca pobranie probki, 11 marca wynik polowiczny i informacja telefoniczna , ze polowiczny wyszedl ok, 26 marca odbior calkowitego wyniku. szpital- 20 km od padwy.

w padwie nie podaja wyniku polowicznego tylko calkowity i ostateczny..., wiec wedlug wyliczen to musi minac 22 dni...mi 7 lipca robili biopsje to wynik bedzie na 29 ...:( a ja mam urlop z bani :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, glowa do gory. No bo co zrobisz? Nic nie zrobisz. A urlopu psuc sobie nie warto. Odpocznij, poszalej w Polszy, wrocisz i odbierzesz wynik. Albo tesciowa da cyne. Tyle wytrzymalas, wytrzymasz te pare dni jeszcze.
    Ja rozumiem, jaki to stres, tez czekalam ponad tydzien na wyniki PAPP-A. A tu tylko mowia: Jak bedzie zle, to dzwonimy, jak dobrze to slemy list z wynikami. Kumasz jak ja reagowalam na kazdy telefon w tym czasie?
    Bedzie git, zobaczysz. Pakuj sie lepiej na wakacje! :)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, no Alojz poleci je odebrac- w koncu to jego dziecko :), wzielam druczek delegatury , zeskanuje dowod i pojdzie po wynik i przekaze mi dobra nowine telefonicznie :)
    Pusurek wrote:
    Iwka, glowa do gory. No bo co zrobisz? Nic nie zrobisz. A urlopu psuc sobie nie warto. Odpocznij, poszalej w Polszy, wrocisz i odbierzesz wynik. Albo tesciowa da cyne. Tyle wytrzymalas, wytrzymasz te pare dni jeszcze.
    Ja rozumiem, jaki to stres, tez czekalam ponad tydzien na wyniki PAPP-A. A tu tylko mowia: Jak bedzie zle, to dzwonimy, jak dobrze to slemy list z wynikami. Kumasz jak ja reagowalam na kazdy telefon w tym czasie?
    Bedzie git, zobaczysz. Pakuj sie lepiej na wakacje! :)

ania.g, polarmiś, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, jest dobra strona - mozesz sobie w PL pojsc na USG i tam sobie dzidziora poogladac - to uspokaja ;)

iwcia77, Mega, polarmiś, Pusurek, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech twoje slowa cialem sie stana :D amen :)
    ania.g wrote:
    Witam
    Iwcia, trzymam kciuki choć wiem że wyniki są dobre. Obstawiam dziewczynkę.
    Nie wiem jak u Was ale u mnie od wczoraj leje. Dziś będzie dzień kanapowy z filmami.

Simba, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak zrobie, tylko jakie ja mam to usg zamowic? normalne? genetyczne? przeziernosci karkowej?
    Simba wrote:
    Iwcia, jest dobra strona - mozesz sobie w PL pojsc na USG i tam sobie dzidziora poogladac - to uspokaja ;)

Simba, polarmiś lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiem, dlatego mam tez te rozterki. Wiesz ja tez rozwazam ten NIFTY, nie wiem natomiast znowu jak jest z blizniakami? Ta babka mi cos wczoraj tlumaczyla, ale z tego co zrozumialam, to znowu w przypadku zlych wynikow jest punkcja. :-/
    Simba ale wynik daje praktycznie 100% skuteczności a nie tak jak pappa. Jeśli wyjdzie nafta zła to w zasadzie pewność że jest źle i w tedy z czystym sumieniem można myśleć o amnio.

Simba lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba ale wynik daje praktycznie 100% skuteczności a nie tak jak pappa. Jeśli wyjdzie nafta zła to w zasadzie pewność że jest źle i w tedy z czystym sumieniem można myśleć o amnio.
    Tez prawda

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego co napisała konsultantka jestem świadoma. I pewnie masz większą zagwostke przy twixach. Ale chyba i tak wykorzystalabym wszystkie możliwe nieinwazyjne metody. A później może amnio. Po co narażać dzieciaki jak może nie trzeba. Nifta jest dokładna i będziesz wiedziała co robić dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Właśnie dołączyłam do Was. Można?
    Od 11 m-cy staramy się o maluszka - póki co bezskutecznie.

iwcia77, Mega, AsiaPoli, polarmiś, Mango, Dorka1979, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."

Mega, Pusurek, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."
    Iwcia to dawaj do niego bo pewnie pracuje też za "Bóg zaplac" ;)

iwcia77, Simba, Mega, ania.g, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 4003 4004 4005 4006 4007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ