Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, pamiętaj żeby wczuć się w rolę ;)
    Nie jestem za bardzo w humorze na akcje dzis, chyba sie troche wyprztykalam we wtorek. Ciezkie jest jednak zycie aktora, grac np. 1 role codziennie przez rok. ;) Ale mysle, ze jak siade z ta polozna i ona zacznie pytac, to sie rozkrece. ;)
    A okazalo sie, ze wczoraj 2 razy dzwonil do mnie ginekolog, ten u ktorego robilam szol. I albo wzruszyla go moja opowiesc, albo chce mnie przebadac na wykrywaczu klamstw. ;) :P

ania.g, nick nieaktualny, kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie jestem za bardzo w humorze na akcje dzis, chyba sie troche wyprztykalam we wtorek. Ciezkie jest jednak zycie aktora, grac np. 1 role codziennie przez rok. ;) Ale mysle, ze jak siade z ta polozna i ona zacznie pytac, to sie rozkrece. ;)
    A okazalo sie, ze wczoraj 2 razy dzwonil do mnie ginekolog, ten u ktorego robilam szol. I albo wzruszyla go moja opowiesc, albo chce mnie przebadac na wykrywaczu klamstw. ;) :P
    Może go sumienie ruszyło.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, zadalam pytanie konsultantce na czacie strony nifty, oto odpowiedz - takze jestem w punkcie wyjscia

"Do badania pobierana jest krew z żyły odłokciowej, natomiast jesli chodzi o ciążę bliźniaczą to wynik jests równie wiarygodny
    z tym, że odnosi się do całej ciąży a nie do poszczególnych płodów
    również nie jest oznaczane konkretne prawdopodobieństwo ryzyka wystąpienia trzech badanych trisomii
    a wynik jest określany mianem wysokiego lub niskiego ryzyka
    w przypadku wyniku wysokiego ryzyka konieczne jest potwierdzenie diagnozy inwazyjnym zabiegiem np. amniopunkcją
    na raporcie znajduje się informacja dotycząca trisomii chromosomu 13, 18 oraz 21 z określeniem czy istnieje wysokie/niskie ryzyko wystąpienia danej wady rozwojowej u płodu. Jeśli ciąża jest pojedyncza wówczas znajduje się również konkretne prawdopodobieństwo np.: 1/3657548. Natomiast gdy mamy ciążę bliźniaczą wówczas to prawdopodobieństwo nie jest określane
    wynika to przede wszystkim z tego, że z krwi matki izolowane są komórki płodowe, natomiast niejestsemy w stanie odizolować komórek jednego płodu od drugiego
    dlatego tez sam rezultat odnosi się do całej ciąży
    w przypadku wyniku wysokiego ryzyka nie da się określic czy dotyczy to obu płodów czy tylko któregoś z nich bez przerpowadzenia inwazyjnych badań prenatalnych"

mandragora lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem...bez wynikow...mam dzis dzwonic znowu...jestem bezsilna...jutro lece do polandii bez diagnozy...faken

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jestem...bez wynikow...mam dzis dzwonic znowu...jestem bezsilna...jutro lece do polandii bez diagnozy...faken
    Co za palanci...

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    A przez telefon nie podają wyników?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne macierzyństwo związane z dłuższym życiem

http://dzieci.pl/kat,1033551,title,Pozne-macierzynstwo-zwiazane-z-dluzszym-zyciem,wid,16774552,wiadomosc.html?smgputicaid=61323b

megan8 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, ale wkurwia juz mnie to czekanie....ja nawet dzisiaj nie zadzwonie , bo zjebie tam wszystkich z tych nerwow- tesciowa za mnie to zrobi, ona podejdzie do tematu rzeczowo i bez emocji i potem do mnie zadzwoni, bo ja dzisiaj wyszlam z siebie...kurwa! dla mnie " wyniki przyjda w czwartek" to nie to samo co " prosze zadzwonic w czwartek" -faken siet :(
    ania.g wrote:
    A przez telefon nie podają wyników?

ania.g, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak- kolezanka znalazla swoje wyniki biopsji- 4 marca pobranie probki, 11 marca wynik polowiczny i informacja telefoniczna , ze polowiczny wyszedl ok, 26 marca odbior calkowitego wyniku. szpital- 20 km od padwy.

w padwie nie podaja wyniku polowicznego tylko calkowity i ostateczny..., wiec wedlug wyliczen to musi minac 22 dni...mi 7 lipca robili biopsje to wynik bedzie na 29 ...:( a ja mam urlop z bani :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, glowa do gory. No bo co zrobisz? Nic nie zrobisz. A urlopu psuc sobie nie warto. Odpocznij, poszalej w Polszy, wrocisz i odbierzesz wynik. Albo tesciowa da cyne. Tyle wytrzymalas, wytrzymasz te pare dni jeszcze.
    Ja rozumiem, jaki to stres, tez czekalam ponad tydzien na wyniki PAPP-A. A tu tylko mowia: Jak bedzie zle, to dzwonimy, jak dobrze to slemy list z wynikami. Kumasz jak ja reagowalam na kazdy telefon w tym czasie?
    Bedzie git, zobaczysz. Pakuj sie lepiej na wakacje! :)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, no Alojz poleci je odebrac- w koncu to jego dziecko :), wzielam druczek delegatury , zeskanuje dowod i pojdzie po wynik i przekaze mi dobra nowine telefonicznie :)
    Pusurek wrote:
    Iwka, glowa do gory. No bo co zrobisz? Nic nie zrobisz. A urlopu psuc sobie nie warto. Odpocznij, poszalej w Polszy, wrocisz i odbierzesz wynik. Albo tesciowa da cyne. Tyle wytrzymalas, wytrzymasz te pare dni jeszcze.
    Ja rozumiem, jaki to stres, tez czekalam ponad tydzien na wyniki PAPP-A. A tu tylko mowia: Jak bedzie zle, to dzwonimy, jak dobrze to slemy list z wynikami. Kumasz jak ja reagowalam na kazdy telefon w tym czasie?
    Bedzie git, zobaczysz. Pakuj sie lepiej na wakacje! :)

ania.g, nick nieaktualny, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, jest dobra strona - mozesz sobie w PL pojsc na USG i tam sobie dzidziora poogladac - to uspokaja ;)

iwcia77, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech twoje slowa cialem sie stana :D amen :)
    ania.g wrote:
    Witam
    Iwcia, trzymam kciuki choć wiem że wyniki są dobre. Obstawiam dziewczynkę.
    Nie wiem jak u Was ale u mnie od wczoraj leje. Dziś będzie dzień kanapowy z filmami.

Simba, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak zrobie, tylko jakie ja mam to usg zamowic? normalne? genetyczne? przeziernosci karkowej?
    Simba wrote:
    Iwcia, jest dobra strona - mozesz sobie w PL pojsc na USG i tam sobie dzidziora poogladac - to uspokaja ;)

Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiem, dlatego mam tez te rozterki. Wiesz ja tez rozwazam ten NIFTY, nie wiem natomiast znowu jak jest z blizniakami? Ta babka mi cos wczoraj tlumaczyla, ale z tego co zrozumialam, to znowu w przypadku zlych wynikow jest punkcja. :-/
    Simba ale wynik daje praktycznie 100% skuteczności a nie tak jak pappa. Jeśli wyjdzie nafta zła to w zasadzie pewność że jest źle i w tedy z czystym sumieniem można myśleć o amnio.

Simba lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba ale wynik daje praktycznie 100% skuteczności a nie tak jak pappa. Jeśli wyjdzie nafta zła to w zasadzie pewność że jest źle i w tedy z czystym sumieniem można myśleć o amnio.
    Tez prawda

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego co napisała konsultantka jestem świadoma. I pewnie masz większą zagwostke przy twixach. Ale chyba i tak wykorzystalabym wszystkie możliwe nieinwazyjne metody. A później może amnio. Po co narażać dzieciaki jak może nie trzeba. Nifta jest dokładna i będziesz wiedziała co robić dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Właśnie dołączyłam do Was. Można?
    Od 11 m-cy staramy się o maluszka - póki co bezskutecznie.

iwcia77, Mega, AsiaPoli, nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."

Mega, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."
    Iwcia to dawaj do niego bo pewnie pracuje też za "Bóg zaplac" ;)

iwcia77, Simba, Mega, ania.g, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 4003 4004 4005 4006 4007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ