X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba sie skusze ;D ma pozytywne oceny :)
    mandragora wrote:
    Iwcia to dawaj do niego bo pewnie pracuje też za "Bóg zaplac" ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Tego co napisała konsultantka jestem świadoma. I pewnie masz większą zagwostke przy twixach. Ale chyba i tak wykorzystalabym wszystkie możliwe nieinwazyjne metody. A później może amnio. Po co narażać dzieciaki jak może nie trzeba. Nifta jest dokładna i będziesz wiedziała co robić dalej.
    No mam mam i pewnie masz racje, ze najpierw trzeba wykorzystac nieinwazyjne. Ja sie tylko obawiam tego, ze ja w nie po prostu nie uwierze, jesli beda dobre. Nie zebym szukala dziury w calym, tylko tak jak przy PAPPA - statystycznie moze wyjsc 1/7000 z czego jeden z blizniakow bedzie mial 1/4 a drugi 1/6996...

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak moherowe berety ;) pewnie robią dobry PR jemu na necie. Także wkłada barecik i zasuwaj ;)

iwcia77, Simba, Mega, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no tak zrobie, tylko jakie ja mam to usg zamowic? normalne? genetyczne? przeziernosci karkowej?
    Nie wiem - moze w kolorze? ;)
    Na genetyczne to chyba troche poznawo, bo przeziernosci Ci juz teraz nie zbadaja, z tego co sie orientuje...

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys wrote:
    Witam.
    Właśnie dołączyłam do Was. Można?
    Od 11 m-cy staramy się o maluszka - póki co bezskutecznie.
    Jasne, dolaczaj.
    A przeczytalas juz poprzednie 4129 stron. Bedzie sprawdzian.
    Przygotuj sie z Kubusia Puchatka, stosunku do kupy noworodka i rozmiaru biustu ;)

iwcia77, Mega, ania.g, AsiaPoli, polarmiś, mandragora, Reni, Żanet, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano witojcie :) w naszej klasie jest wesolo :) i jest jeszcze wiele wolnych lawek
    Tygrys wrote:
    Witam.
    Właśnie dołączyłam do Was. Można?
    Od 11 m-cy staramy się o maluszka - póki co bezskutecznie.

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe - może nie wszystkie 4129 stron - ale troszkę tak... od jakiegoś czasu tak sobie z ukrycia podczytuje i widzę, że właśnie wesoło tu jest.
    I chyba właśnie znalazłam się gdzie powinnam być - w tych staraniach - wiadomo w kupie raźniej :)

Simba, iwcia77, Mega, AsiaPoli, polarmiś, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jestem...bez wynikow...mam dzis dzwonic znowu...jestem bezsilna...jutro lece do polandii bez diagnozy...faken
    Iwcia, murcze ale mi głupio ze tal walnęłam tym tekstem ze nie będziesz miała wyników dzisiaj... Cisnij ich, przytulam

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba to twoja decyzja. Ja tylko wiem ze do nieszczęścia wiele nie trzeba... ja mam teraz tez niezbyt równo pod sufitem. ..we wtorek będę na usg genetycznym i zobaczę co powie mój gin. A co do szukania dziury w całym to jestem mistrzynią ;) i tez nie do końca wierze ze jest dobrze. Zdrowy rozsądek Simba. Choć resztki ;)

Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja to zielona jestem w tych rozroznianiach jednego usg od drugiego...moze sie umowie i zdam na ginexa? cos mi tam pomierzy chyba?a ile kosztuje w pl usg?
    Simba wrote:
    Nie wiem - moze w kolorze? ;)
    Na genetyczne to chyba troche poznawo, bo przeziernosci Ci juz teraz nie zbadaja, z tego co sie orientuje...

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys wrote:
    Hehehe - może nie wszystkie 4129 stron - ale troszkę tak... od jakiegoś czasu tak sobie z ukrycia podczytuje i widzę, że właśnie wesoło tu jest.
    I chyba właśnie znalazłam się gdzie powinnam być - w tych staraniach - wiadomo w kupie raźniej :)
    W samo sedno - kupa to slowo klucz tego watku ;)

Tygrys, iwcia77, Mega, paszczakin, Sabina, polarmiś, mandragora, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty z kart nie wrozysz ? ;D jakis jasnowidz jestes ;D normalnie przepowiedzialas ;D ( oczywiscie zartuje :)
    Mega wrote:
    Iwcia, murcze ale mi głupio ze tal walnęłam tym tekstem ze nie będziesz miała wyników dzisiaj... Cisnij ich, przytulam

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ty z kart nie wrozysz ? ;D jakis jasnowidz jestes ;D normalnie przepowiedzialas ;D ( oczywiscie zartuje :)
    kurde wlasnie nie, tak sobie palnelam :(

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SImba - ja nie żałuję, że nie zrobiłam amnio - bo po co miałabym robić???
    Z Pappy wyszło mi bardzo niskie ryzyko i mnie to wystarczyło, co nie wyklucza oczywiście ryzyka w ogóle..

Natomiast jeśli masz dylematy - to porozmawiaj z mężem tak- jak rozmawiało ze mną dwóch lekarzy - moja ginka i lekarz na badaniach genetycznych w szpitalu:
    "Do czego Pani są potrzebne te wyniki? Jeśli jest Pani na dziś gotowa usunąć chore dziecko - to proszę przystąpić do amniopunkcji - bo 1% ryzyka przy takiej decyzji - to żadne ryzyko - a potem pretensje do siebie całe życie, że szamoczesz się z chorym dzieckiem. Jeśli natomiast decyduje się Pani rodzić niezależnie od wyniku - to po co robić to badanie i ewentualnie ryzykować tym jednym procentem?

Więc sprawa prosta - odpowiedz sobie na pytanie - co zrobisz z wynikiem - np. negatywnym?

Simba, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    SImba - ja nie żałuję, że nie zrobiłam amnio - bo po co miałabym robić???
    Z Pappy wyszło mi bardzo niskie ryzyko i mnie to wystarczyło, co nie wyklucza oczywiście ryzyka w ogóle..

Natomiast jeśli masz dylematy - to porozmawiaj z mężem tak- jak rozmawiało ze mną dwóch lekarzy - moja ginka i lekarz na badaniach genetycznych w szpitalu:
    "Do czego Pani są potrzebne te wyniki? Jeśli jest Pani na dziś gotowa usunąć chore dziecko - to proszę przystąpić do amniopunkcji - bo 1% ryzyka przy takiej decyzji - to żadne ryzyko - a potem pretensje do siebie całe życie, że szamoczesz się z chorym dzieckiem. Jeśli natomiast decyduje się Pani rodzić niezależnie od wyniku - to po co robić to badanie i ewentualnie ryzykować tym jednym procentem?

Więc sprawa prosta - odpowiedz sobie na pytanie - co zrobisz z wynikiem - np. negatywnym?

Rozmawialismy z mezem przez ostatnie miesiace na ten temat i on (ten temat) caly czas w rozmowach ewoluuje. O ile na samym poczatku, czy jeszcze przed ciaza, bylam pewna ze zrobie wszystkie mozliwe badania, o tyle teraz od kiedy te ludziki machaja do nas z ekranu, nie widzimy juz w tym tak wielkiego sensu, ze wzgledu wlasnie na to co mozna by zrobic z ewentualnym zlym wynikiem. Po prostu nie bierzemy takiej decyzji pod uwage. Natomiast chodzi chyba o sama wiedze. Tak - bedzie ok, nie, nie bedzie ok i wtedy masz czas zeby sie z tym troche oswoic.

iwcia77, Sabina, Alis, polarmiś, Bozia3, EwaT, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tygrys :) Może coś więcej o sobie powiesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:16

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, rozpiętość cenowa za usg w PL jest spora. Od 120 do 250 a nawet 300.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, jak często badasz poziom cukru? Jedni mierzą godzinę po posiłku a inni dwie godziny po posiłku. Mój szwagier cukrzyk mierzy zawsze dwie godziny po. A jak to się ma do kobiet w ciąży?

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Cześć Tygrys :) Może coś więcej o sobie powiesz.

Staramy się od 11 m-cy. W sumie teraz robimy sobie przerwę - bez monitoringu, leków wspomagających. Do września, bo potem to już chyba inseminacja nam zostanie. Więc póki co mam przerwę w bieganiu do lekarza. A po drodze urlop - więc może do września się zmieni...
    W sumie idziemy na początku sierpnia do innego - żeby zasięgnąć rady u innego. Jestem zadowolona z mojej lekarki, ale chcę zobaczyć co powie inna.

ania.g, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wlasnie dzwonla tesciowa z wiadomoscia ze wyniki sa ! teraz czekam na Alojza do 15 i potem jade je odebrac autem bo juz mi sie nie chce telepac autobusem, zwlaszcza ze pada deszcz.:)

ania.g, Sabina, Simba, Mega, polarmiś, Bozia3, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4004 4005 4006 4007 4008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ