35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:O kurcze, dzieciaki sa jednak rozne strasznie... Moja corka jest dokladnie w tym samym wieku, ale absolutnie zeswirowala na punkcie braciszka. Ostatnio uczylam ja jak sie nosi noworodka, bo w szpitalu juz chce go brac na rece, ale chce juz umiec, a nie zeby jej polozne pokazywaly.
Ciuszki na wyjscie ze szpitala sa juz wymietoszone od zestawiania ich razem i ogladania po 100 razy dziennie. ;)Pierwsza kapiel w domu juz zostala przez nia zarezerwowana ( oczywiscie z moja pomoca ). Ciesze sie bardzo, ze taka jest i dumna jestem z niej.
Dorka, moze Twoja mloda potrzebuje czasu jeszcze troche...
Myślę , że też dojdzie do etapu Twojej córki , bo już jest inaczej , troszkę była zazdrosna , bo powiedziała , że jak się urodzi dziewczynka to pewnie będzie córunia tatunia , ale nie zauważa tego , ze to ona jest tą córunią tatunia . Już po woli zaczyna zmieniać nastawienie to widać , tym bardziej , że słyszy jak wszyscy mówią , że na pewno będzie syn , bo to widać po mnie . Zobaczymy czy maja rację.
Ona zaczyna się podśmiewać , że jak się urodzi dziewczynka to na 100% będzie do niej podobna jak dwie krople wody więc nie będzie mogła się jej wyprzeć.
Jak by był syn to wszyscy by byli zadowoleni w domu bo ona wolała by żeby był chłopak, syn chciałby braciszka , M też chciałby syna tylko ja chcę córkęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:04
moremi, Pusurek, Mega, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no wezcie! moj to naprawde jest " niewyjsciowy"
ja wygladam jakbym miala wzdecie i gazy a nie jakbym byla w ciazy
moremi, malgos741, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny powrzucajcie linki o tych podkładach poporodowych do wątku kosmetycznego. Mam nadzieje ze mi sie kiedyś przyda a tam bedzie latwiejznalezc
mandragora, Żanet, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Cześć
W sumie to w miarę dobrze tylko te cholerne mdłości i ten posmak w ustach mnie dobija a poza tym to już jest ok , nie chodzę zmęczona , ni sypiam po południu jestem już trochę żywsza .
A co do mojej córki to gdy się dowiedziała , niestety nie od nas bo była u ciotki i tam niechcący usłyszała to był dla niej szok. Strasznie zazdrosna i powiedziała , że nie będzie wychowywać dziecka . Wiec po powrocie do domu musiałam jej tłumaczyć , że na pewno nie będzie wychowywać ani pilnować bo to nie jej dziecko, no chyba że będzie chciała od czasu do czasu przypilnować ale na pewno nic nie będzie na przymus i po tej rozmowie zaczęła już sobie żartować z tego jak to będzie jak ona będzie miała 18 lat a to dziecko 4 i będą po sklepach chodzić. A jeśli chodzi o to , że powiedziała , że nie będzie wychowywać to dlatego , że u nas w rodzinie , kuzynka M jak miała 35 lat i już 13 letnią córkę i 12 letniego syna to urodziła kolejną córkę i ta 13-sto letnia musiała wychowywać, zajmować się non stop tą małą , nie miała swojego wolnego czasu tylko nauka i pilnowanie dziecka tak jakby to było jej i dlatego moja córka miała takie uprzedzenie od razu . Ale na spokojnie jej wytłumaczyłam i jak na razie jest ok.
Mamy dzieciakiw pdoobnym wieku ,,,Moj syn jak przez lata chcial byc jednynakiem tak w tamtym roku w listopadzie przyszedl do nas i powiedzial slowa ktore zdecydowaly o tym ,ze zaczelismy sie starac..Powiedzial-ze nie chce zostac sam kiedy nas juz zabraknie..Powiem Ci ,ze poplakalam sie wtedy i zdalam sprawe ,ze ma racje...Rodzenstwo jest najblizsze sobie wiezami krwi , zadne kuzynki i kuzyni tego nie zastapia..
I stwierdzil , ze chceialby siostre wiec tzreba sie postarac
moremi, Pusurek, Dorka1979, mandragora, Sabina, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Dokładnie , co niektóre to nawet zaszły naturalnie będąc bezpłodne łahahaha , więc wszystko jest możliwe
Z synem zaszlam w cyklu bezowulacyjnym .W dodatku wtedy mialam badania cytohormonalne ktore wykazaly brak pecherzyka ..A teraz ten pecherzyk ma 175cm wzrostuCuda sie zdarzaja wiem o tym...
moremi, Pusurek, Dorka1979, polarmiś, mandragora, Bozia3, malgos741, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Zgodnie z ovu do porodu zostało mi 16 dni, w poniedziałek zaczynam 38 tydzień!!!
Jeszcze byśmy chcieli kupić samochód przed narodzinami młodej... I nie kupiłam żadnych butelek ani smoczków. Macie jakieś butelki do polecenia dla noworodka?Reni, moremi, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Daj dzienniczek!Bozia3 wrote:Niech ta Pani tak nie podskakuje, bo my ją tu też pogonimy do zadań domowych....z tego co pamiętam, miała mieć jakieś inseminacje itd...a ona se na wakacje wyjeżdża i leżakuje beztrosko.....
moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:tak raczej wolał być noszony na "stojaco " wiesz o co chodzi
, myśle ,że oni wtedy widza wszystko do okoła a na leżąco to widać tylko sufit
ale jak miał usypiać to może być na leżącoania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Zgodnie z ovu do porodu zostało mi 16 dni, w poniedziałek zaczynam 38 tydzień!!!
Jeszcze byśmy chcieli kupić samochód przed narodzinami młodej... I nie kupiłam żadnych butelek ani smoczków. Macie jakieś butelki do polecenia dla noworodka? -
Witam sie kawka i słoneczkiem
szykuje sie do pracy, dzisiaj na szczęście "tylko" 10 godzin... Aniag pochwal sie co czytasz, muszę w ogóle wybrać sie do biblioteki po zapas książek do czytania na tarasie - polecacie coś? Wyjeżdżamy w czwartek późnym popołudniem a mój mąż już wczoraj spakował swoje rzeczy i torba czeka w przedpokoju
taki spragniony urlopu...
Miłego dnia wam życzę.
Simba, mandragora, Pusurek, malgos741, Sabina, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Haj laski witam sie w ten piekny lipcowy poranek
U mnie temp spadla na leb a wiec szaøu nie ma i dupy juz nie urywa...
Wiec koniec podniety ze cykl ciazowy i czas szykowac podpachy po pachy bo bol w dole brzucha coraz silniejszy..Takze ten tego tyle by bylo w moim temacie.
Alis ja nie pomoge moj byl karmiony cyckiem przez 9miesiecy a dopajany od razu z niekapka lub lyzeczka..Nie tolerowal zadnych sztucznych smoczkow do butelek...Jedyny gumiasty przyjaciel to byl melek -znaczy cumel uspokajaczSimba, Aprilka, Alis, mandragora, Mega, Sabina, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny:) miłej niedzieli wszystkim życzę
u mnie pogoda sie popsuła
jeszcze tydzień i do polski tam powtórzę badania bo tutaj nawet wyników mi nie dali tylko te na tsh przez telefon z łaską....
Wspaniałego dnia:)Mega, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
Aprilka -
caffe wrote:Nie będziesz karmiła piersią?
Mam zamiar, ale myślałam, że może jedna butla na wszelki wypadek się przyda - do odciągania mleka i przechopwywania albo dawania wody... to moje pierwsze, wiec czuję się jak dziecko we mgle...caffe, Sabina lubią tę wiadomość