X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O kurcze, dzieciaki sa jednak rozne strasznie... Moja corka jest dokladnie w tym samym wieku, ale absolutnie zeswirowala na punkcie braciszka. Ostatnio uczylam ja jak sie nosi noworodka, bo w szpitalu juz chce go brac na rece, ale chce juz umiec, a nie zeby jej polozne pokazywaly. ;) Ciuszki na wyjscie ze szpitala sa juz wymietoszone od zestawiania ich razem i ogladania po 100 razy dziennie. ;)Pierwsza kapiel w domu juz zostala przez nia zarezerwowana ( oczywiscie z moja pomoca ). Ciesze sie bardzo, ze taka jest i dumna jestem z niej. :)
    Dorka, moze Twoja mloda potrzebuje czasu jeszcze troche...

Myślę , że też dojdzie do etapu Twojej córki , bo już jest inaczej , troszkę była zazdrosna , bo powiedziała , że jak się urodzi dziewczynka to pewnie będzie córunia tatunia , ale nie zauważa tego , ze to ona jest tą córunią tatunia . Już po woli zaczyna zmieniać nastawienie to widać , tym bardziej , że słyszy jak wszyscy mówią , że na pewno będzie syn , bo to widać po mnie . Zobaczymy czy maja rację.
    Ona zaczyna się podśmiewać , że jak się urodzi dziewczynka to na 100% będzie do niej podobna jak dwie krople wody więc nie będzie mogła się jej wyprzeć.

Jak by był syn to wszyscy by byli zadowoleni w domu bo ona wolała by żeby był chłopak, syn chciałby braciszka , M też chciałby syna tylko ja chcę córkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:04

moremi, Pusurek, Mega, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wezcie! moj to naprawde jest " niewyjsciowy" :) ja wygladam jakbym miala wzdecie i gazy a nie jakbym byla w ciazy :)
    dawać, dawać nie marudzić ;)

moremi, malgos741, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powrzucajcie linki o tych podkładach poporodowych do wątku kosmetycznego. Mam nadzieje ze mi sie kiedyś przyda a tam bedzie latwiejznalezc

mandragora, Żanet, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Cześć
    W sumie to w miarę dobrze tylko te cholerne mdłości i ten posmak w ustach mnie dobija a poza tym to już jest ok , nie chodzę zmęczona , ni sypiam po południu jestem już trochę żywsza .
    A co do mojej córki to gdy się dowiedziała , niestety nie od nas bo była u ciotki i tam niechcący usłyszała to był dla niej szok. Strasznie zazdrosna i powiedziała , że nie będzie wychowywać dziecka . Wiec po powrocie do domu musiałam jej tłumaczyć , że na pewno nie będzie wychowywać ani pilnować bo to nie jej dziecko, no chyba że będzie chciała od czasu do czasu przypilnować ale na pewno nic nie będzie na przymus i po tej rozmowie zaczęła już sobie żartować z tego jak to będzie jak ona będzie miała 18 lat a to dziecko 4 i będą po sklepach chodzić. A jeśli chodzi o to , że powiedziała , że nie będzie wychowywać to dlatego , że u nas w rodzinie , kuzynka M jak miała 35 lat i już 13 letnią córkę i 12 letniego syna to urodziła kolejną córkę i ta 13-sto letnia musiała wychowywać, zajmować się non stop tą małą , nie miała swojego wolnego czasu tylko nauka i pilnowanie dziecka tak jakby to było jej i dlatego moja córka miała takie uprzedzenie od razu . Ale na spokojnie jej wytłumaczyłam i jak na razie jest ok.

Mamy dzieciakiw pdoobnym wieku ,,,Moj syn jak przez lata chcial byc jednynakiem tak w tamtym roku w listopadzie przyszedl do nas i powiedzial slowa ktore zdecydowaly o tym ,ze zaczelismy sie starac..Powiedzial-ze nie chce zostac sam kiedy nas juz zabraknie..Powiem Ci ,ze poplakalam sie wtedy i zdalam sprawe ,ze ma racje...Rodzenstwo jest najblizsze sobie wiezami krwi , zadne kuzynki i kuzyni tego nie zastapia..
    I stwierdzil , ze chceialby siostre wiec tzreba sie postarac ;D

moremi, Pusurek, Dorka1979, mandragora, Sabina, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dokładnie , co niektóre to nawet zaszły naturalnie będąc bezpłodne łahahaha , więc wszystko jest możliwe

Z synem zaszlam w cyklu bezowulacyjnym .W dodatku wtedy mialam badania cytohormonalne ktore wykazaly brak pecherzyka ..A teraz ten pecherzyk ma 175cm wzrostu ;D Cuda sie zdarzaja wiem o tym...

moremi, Pusurek, Dorka1979, polarmiś, mandragora, Bozia3, malgos741, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:16

caffe, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto nowa odsłona mojego brzuszka :)

ania.g, Reni, mandragora, Mega, moremi, Bozia3, polarmiś, Mango, malgos741, Sabina, mama78, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, piękny brzuszek :)

Alis lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z ovu do porodu zostało mi 16 dni, w poniedziałek zaczynam 38 tydzień!!!

Jeszcze byśmy chcieli kupić samochód przed narodzinami młodej... I nie kupiłam żadnych butelek ani smoczków. Macie jakieś butelki do polecenia dla noworodka?

Reni, moremi, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam książkę do końca i szlag mnie trafia że na kolejną część muszę czekać do 2015 roku. W sumie to jest jeszcze kilka takich. Autorzy wykończą mnie nerwowo.

moremi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj dzienniczek!
    Bozia3 wrote:
    Niech ta Pani tak nie podskakuje, bo my ją tu też pogonimy do zadań domowych....z tego co pamiętam, miała mieć jakieś inseminacje itd...a ona se na wakacje wyjeżdża i leżakuje beztrosko.....:)
    Poi

moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Alis, piękny brzuszek :)

Dziękuję, zdjęcie było robione chyba 2 tygodnie temu, a mój brzuch jakoś wygląda na nie większy niż twój... Nie wiem czemu taki kompaktowy.

ania.g lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Przeczytałam książkę do końca i szlag mnie trafia że na kolejną część muszę czekać do 2015 roku. W sumie to jest jeszcze kilka takich. Autorzy wykończą mnie nerwowo.

A co czytasz?

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    tak raczej wolał być noszony na "stojaco " wiesz o co chodzi :-) , myśle ,że oni wtedy widza wszystko do okoła a na leżąco to widać tylko sufit ;-)
    ale jak miał usypiać to może być na leżąco :-)
    Mój też usypia na leżąco, ale leży sam na łóżku, całe szczęście nie na rękach :)

ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Zgodnie z ovu do porodu zostało mi 16 dni, w poniedziałek zaczynam 38 tydzień!!!

Jeszcze byśmy chcieli kupić samochód przed narodzinami młodej... I nie kupiłam żadnych butelek ani smoczków. Macie jakieś butelki do polecenia dla noworodka?
    Nie będziesz karmiła piersią?

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kawka i słoneczkiem :D szykuje sie do pracy, dzisiaj na szczęście "tylko" 10 godzin... Aniag pochwal sie co czytasz, muszę w ogóle wybrać sie do biblioteki po zapas książek do czytania na tarasie - polecacie coś? Wyjeżdżamy w czwartek późnym popołudniem a mój mąż już wczoraj spakował swoje rzeczy i torba czeka w przedpokoju :D taki spragniony urlopu...
    Miłego dnia wam życzę.

Simba, mandragora, Pusurek, malgos741, Sabina, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj laski witam sie w ten piekny lipcowy poranek :)

U mnie temp spadla na leb a wiec szaøu nie ma i dupy juz nie urywa... :-/
    Wiec koniec podniety ze cykl ciazowy i czas szykowac podpachy po pachy bo bol w dole brzucha coraz silniejszy..Takze ten tego tyle by bylo w moim temacie.

Alis ja nie pomoge moj byl karmiony cyckiem przez 9miesiecy a dopajany od razu z niekapka lub lyzeczka..Nie tolerowal zadnych sztucznych smoczkow do butelek...Jedyny gumiasty przyjaciel to byl melek -znaczy cumel uspokajacz ;)

Simba, Aprilka, Alis, mandragora, Mega, Sabina, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:) miłej niedzieli wszystkim życzę :) u mnie pogoda sie popsuła :( jeszcze tydzień i do polski tam powtórzę badania bo tutaj nawet wyników mi nie dali tylko te na tsh przez telefon z łaską....
    Wspaniałego dnia:)

Mega, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie będziesz karmiła piersią?

Mam zamiar, ale myślałam, że może jedna butla na wszelki wypadek się przyda - do odciągania mleka i przechopwywania albo dawania wody... to moje pierwsze, wiec czuję się jak dziecko we mgle...

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miłej niedzieli kochane ;)

Mega, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 4020 4021 4022 4023 4024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ