X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Fajne te pizamki, ale dopiero ten tekst mnie do nich przekonal:

U MNIE KUPUJĄ PAŃSTWO BIELIZNĘ I ODZIEŻ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI POLSKICH PRODUCENTÓW A NIE TANIĄ CHIŃSZCZYZNĘ !!!

:)
    Bawełna jest fajna, naprawdę. Prałam to już niezliczoną ilość razy i jest ok. Wrzucam je z ciuchami małego i piorę w delikatnych płynach.

Trzeba mieć kilka piżam. Bo hormony po ciąży wariują i ja np. wstawała w nocy do karmienia za każdym razem cała mokra. Trzeba więc mieć na zmianę. Bo albo się człowiek spoci, albo z cycków cieknie podczas karmienia.

No i jedną ręka można te koszulki rozpinać i zapinać :P Różowa ma guziczki, a niebieska zatrzaski :P

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Troche racji w tym jest. Ale z drugiej strony z tymi zebami to przegiecie, bo na dom, samochod kasa jest, a nie ma na podstawowe potrzeby. Ten ciemnogrod "rozumi" co to znaczy pokazac sie przed sasiadem, a nie rozumie podstawowych potrzeb higienicznych i zdrowotnych? Cos to sie nie klei.
    Moze jak bedzie precedens, to sie niektorym w mozgownicy ruszy?
    Dla mnie to ten Adaś to pasożyt, sęp i pierdoła saska...oglądałam z nim program - żenada....
    Od gimnazjum - gdyby był rozgarnięty i choć w miarę inteligentny - mógł chodzić do lekarza sam - leczyć te swoje anginki i zęby za darmo..a on nic..a na studiach wycenił leczenie kanałowe zębów na kilkanaście tysięcy złotych :) - to nie ma przychodni dla studentów? są - bo sama chodzę jako pracownik uczelni i pełno studentów też.....i nie poszedł do pracy po szkole średniej, bo to nieładnie by wyglądało w CV :) jaja...Może i miał kopniętych i nierozgarniętych rodziców - ale on sam to nieudacznik z pretensjami do całego świata....Ja też nie miałam na oryginalne adidasy i big stary.....chyba podam rodziców do sądu...:)

Reni, kapturnica, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Roznie pisza - wiem. Ale w musteli chyba jakichs syfow nie ma? A jesli chodzi o ranking, to must chyba tez w nim figuruje, bo juz wiele razy sie na nia natknelam.
    bio oilem smaruje tylko uda, tam gdzie juz i tak mam rozstepy z okresu dorastania.
    Najwazniejsze jest po prostu nawilzanie, a mustela nawilza niezle, zreszta jak maja byc to i tak beda. Planuje jeszcze dokupic olejek migdalowy Weledy - dobre o nim opinie czytalam. Moja kumpelka z kolei polecala Elancyl...Ciezko powiedziec, co nam da stuprocentowa gwarancje.

Dziewczyny,
    link do analizy http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale te od caffe przeklejam do drogerii.
    Caffe, pytanie mam jesli chodzi o te podklady. Za kazdym razem jak zmieniasz malemu pieluche, to taki podklad zmieniasz?
    Widze ze 30 sztuk to koszt 30 zl. Jak czytam ze w pierwszym okresie blizniaki zuzywaja 18-20 pampersow dziennie + te podklady za kazdym razem, to zaczelam sie zastanawiac co sprzedac w pierwszej kolejnosci...
    Trzynascie pieluch na dobe i zmienialam czesto. Jak masz przewijak to podklad Ci nie potrzebny, te podklady raczej w sytuacjach awaryjnych np gdybys musiala zmienic poeluchy w shoping center albo gdziec na wyjezdzie. Przewijaki sa z ceratki o myje sie je dobrze,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:40

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę
    Dziewczyny złóżcie kolejny wątek z rzeczami przydatnymi dla nas i naszych pociech. Potem za skarby tego nie odnajdZiemy. Nasze forum jest prezne :-)

Simba, iwcia77, Viv78 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bozia w Naszych czasach nie było bigstarów ;-)
    Były relaxy, sofiksy i piramidy

p.s. nieudacznik dzięki rodzicom..
    Bozia3 wrote:
    Dla mnie to ten Adaś to pasożyt, sęp i pierdoła saska...oglądałam z nim program - żenada....
    Od gimnazjum - gdyby był rozgarnięty i choć w miarę inteligentny - mógł chodzić do lekarza sam - leczyć te swoje anginki i zęby za darmo..a on nic..a na studiach wycenił leczenie kanałowe zębów na kilkanaście tysięcy złotych :) - to nie ma przychodni dla studentów? są - bo sama chodzę jako pracownik uczelni i pełno studentów też.....i nie poszedł do pracy po szkole średniej, bo to nieładnie by wyglądało w CV :) jaja...Może i miał kopniętych i nierozgarniętych rodziców - ale on sam to nieudacznik z pretensjami do całego świata....Ja też nie miałam na oryginalne adidasy i big stary.....chyba podam rodziców do sądu...:)

Bozia3, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podkłady do przewijania - jeśli są drogie- to nie są przecież konieczne i jak się pilnuje w miarę, to faktycznie jak maszynka jednorazowa - długo służy...:)
    Ja kupię z 10-15 pieluch tetrowych takich zwykłych - właśnie, żeby podkładać dziecku do przewijania itp....ale kilka kupię też droższych bambusowych- są zajebiste i mogą służyć nawet jako lekkie przykrycie - gdy jest gorąco..
    o np. takie :) http://allegro.pl/pielucha-pieluszka-bambusowa-bambus-wzory-75x75-i4394489206.html
    Trendy w PL są też teraz kocyki, rożki czy kołderki tzw minky - chodzi o taki miękki welur z fakturą kropek...ja kupie z tego rożek - bo potem zmienię to w kołderkę do wózka...wybrałam wzór "kropki krem", ale wzorów jest mnóstwo różnych.... http://allegro.pl/rozek-minky-becik-75x75cm-letnia-kolderka-3w1-koc-i4401498924.html

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam się po wizycie, na szczęście poluźniły się tylko więzadła, szyjka trzyma :)
    Odpoczywać, leżeć i pachnieć, kurna tylko kto mnie zapakuje...
    Mały szacunkowo ma 2100 :)

polarmiś, Sabina, Simba, iwcia77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Trzynascie pieluch dziebbie i zmienialam czesto. Jak maszprzewijak to podklad Ci nie potrzebny, te podklady raczej w sytuacjach awaryjnych np gdybys musiala zmienic poeluchy w shoping center albo gdziec na wyjezdzie. Przewijaki sa z ceratki o myje sie je dobrze,
    Z ceratki może sa i dobre, ale te są przyjemniejsze.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba...ja używam migdałowego oleju - tłoczonego na zimno - poleciła mi go Bursztyn - że położne w UK go polecają...muszę Ci powiedzieć, że nie zrobił mi się ani jeden rozstęp...on jest trochę tłustawy, ale bezwonny nieuciążliwy..

Żanet, Simba, iwcia77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale mnie przestraszyłaś
    pieluchy bambusowe.. pamiętam jak w latach 80 tata miał wędki bambusowe..
    i już miałam wizję takiej pieluchy ;-)

ja to jednak w temacie małych ssaków jestem 100 lat za czarnoskórymi.. no bez kitu jest tyle rzeczy, że szok
    ja znam tylko pieluchy bawełniane idealne do wycierania rąk przed założeniem soczewek kontaktowych (bo nie zostają włókna na palcach) i patyczki do uszu dla dzieci, które używam do czyszczenia uszu mojej psiny, bo notorycznie ma zapalenie ucha
    a tak...
    chyba jak Sabina poproszę o zebranie tego wszystkiego ..może być w Drogerii

Bozia3, caffe, Simba, iwcia77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A, jeszcze mialam Wam napisac, jaki moj chlop kochany. Kazda z nas 3 dostala jak zawsze prezenty ( trzecia to kota ). Kota dostala furminator i nowe szeleczki z automatyczna 5 m smyczka, wiec corka od razu poleciala z nia na spacer ( wczoraj o 23 ). Co prawda szeleczki sa czerwone, a kocie najladniej w niebieskim, ale niech tam ;) Chlop kupil tez wiaderko czegos do sypania w ogrodzie, co ma odstraszac inny koty. Podobno jak otworzyl to w domu, to kot jego mamy polecial na balkon, zeby popelnic samobojstwo skokiem z 6 pietra. ;) Zobaczymy, czy na nasze wioskowe dziala. I jeszcze preparacik, zeby kota nie drapala sofy, taki psikacz. Bedziem dzis eksperymencic. ;)
    to znaczy ty dostalas wiadro a córka psikadelko? ;)

Reni, Pusurek lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba...ja używam migdałowego oleju - tłoczonego na zimno - poleciła mi go Bursztyn - że położne w UK go polecają...muszę Ci powiedzieć, że nie zrobił mi się ani jeden rozstęp...on jest trochę tłustawy, ale bezwonny nieuciążliwy..

Bozia ja też bez rozstępów i smarowałam się olejkiem ze słodkich migdałów, używałam na zmianę z oliwką z rossmana ( co polecała mandragora ) naturalne cudo za grosze :)

Bozia3, Simba, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sądzicie o tym? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4460139481&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92

jak to prać? inaczej...jak później wyczyścić filtr w pralce..?

Żanet lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mango... zapraszam..
    co u Ciebie?!
    Mango nie odrobiła pracy domowej :P

Reni, Mango, Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a co sądzicie o tym? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4460139481&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=92

jak to prać? inaczej...jak później wyczyścić filtr w pralce..?
    ja nie wiem, bo zupełnie nie jestem ekologiczną mamą...:) omijam szerokim łukiem te wszystkie wielorazowe paluszki itp....:) mój młody wychowany na pampersach wyrósł na normalnego chłopca - ma piękną cerę i dupcię jak pupa niemowlaka...:) więc teraz zrobię tak samo....:)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, że przy dzisiejszych temp zastanawiam się czy na dupe nie naciągnąć tych gaci poporodowych ;-) jaki przewiew

Żanet, polarmiś, caffe, moremi, Sabina, iwcia77, Mega, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia ale mnie przestraszyłaś
    pieluchy bambusowe.. pamiętam jak w latach 80 tata miał wędki bambusowe..
    i już miałam wizję takiej pieluchy ;-)

tak i matki słomkowe na ścianę...:) ja jak pierwszy raz przeczytałam o bambusowych pieluchach to też zgłupiałam...mnie się one skojarzyły z podłogami i blatami bambusowymi :)
    ale te pieluchy naprawdę są super i bardzo przyjemne - na dodatek ładne....kupię z 2-3 żeby mieć tak ekstra coś....bo tanie nie są....

Reni, kapturnica, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    powiem Wam, że przy dzisiejszych temp zastanawiam się czy na dupe nie naciągnąć tych gaci poporodowych ;-) jaki przewiew
    no tylko może wkładu poporodowego nie dokładaj do tych majt....bo ludzie pomyślą, że narobiłaś w gacie...:)

Reni, Mango, caffe, kapturnica, moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam ostatnio program na tlc o przedwczesnych menopauzach. Dziewczyna 28 letnia wygladala na 45 piatke. Wszystkie ( w programie wystapily 3) mowily ze skora zwiotczala praktycznie w momencie zaprzestania @ w zwiazku z meno. I tak sobie mysle ze co by nie robic,(0 kremiki sriki) i tak nie przedluzy sie mlodosci. Wygrywaja te co maja duzo estrogenow i progesteronu i pozna meno.

Żanet, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4028 4029 4030 4031 4032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ