X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Czyli to dopiero Twoje poerwsze badanka?
    Tak. Jak mi lekarz zrobił podstawowe badania, kilka razy usg, potwierdził, że jest owulacja, to wpisalam się na ovu i zaraz zaszłam. Wcześniej miałam badane tsh i to gin wysłał mnie do endo. Baba twierdziła, że tsh na poziomie 4,08 przy staraniach jest ok, a gin kazał mi szukać innego lekarza. Dopiero przy Was się uczę. Wolę zbadać wszystko, niż później płakać, że coś ominęłam.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tak. Jak mi lekarz zrobił podstawowe badania, kilka razy usg, potwierdził, że jest owulacja, to wpisalam się na ovu i zaraz zaszłam. Wcześniej miałam badane tsh i to gin wysłał mnie do endo. Baba twierdziła, że tsh na poziomie 4,08 przy staraniach jest ok, a gin kazał mi szukać innego lekarza. Dopiero przy Was się uczę. Wolę zbadać wszystko, niż później płakać, że coś ominęłam.
    No to w 2-3 dniu cyklu zrob sobie jeszcze estradiol, fsh i lh. Zrobilabym prolaktyne bo ona wspolgra z tsh ktore masz podwyzszone ( jak dla staraczek) oczywiscie by nie bawic sie w zgadywanke to zrobilabym z obciazeniem. A ft4 i ft 3 robilas ( to do tsh by wykluczyc np. Hashimoto)

moremi lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewuszki
    Klikam od dentysty, za chwile czeka mnie borowanie. Pojutrze ide do gina, trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Wszystkie!

Reni, polarmiś, ania.g, Bozia3, moremi, Sabina, Simba, EwaT, Dorka1979, caffe, mandragora, Mango, iwcia77, gosia7122, Mega, mama78, Żanet, Andzia33, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie tylko nie bylo, a tu 90 stron do nadrobienia...
    Wpadla do mnie " na chwile" kolezanka, bo u niej wysiadl internet, a miala cos waznego wyslac i siedziala 3 godziny... Delikatne sugestie, ze ja mam pranie do powieszenia i rozpakowanie gratow w ogole ja nie ruszylo. Wyszla chyba z zalozenia, ze kobieta w ciazy to nie ma nic do roboty i sie nudzi calymi dniami. Nienawidze nieinteligentnych ludzi...

moremi, Simba, Dorka1979, mandragora, Mega, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba nie będę zaśmiecać drogerii wiec napisze tutaj. Mustela jest przereklamowana ma mało naturalnych składników. Po necie krąży ranking preparatów do pielęgnacji dla ciężarówek. O tym bio oilu tez coś znalazłam nie halo.
    Używałam bio oil i fanką nie zostałam. Nie cierpię jak coś się po mnie maże i nie wchłania. Cały czas używam balsamu do ciała którego używałam jeszcze przed ciążą Dove, do bardzo suchej skóry. Nie uczula mnie, super się wchłania a skóra pozostaje miękka i nawilżona. Na pewno ma jakieś parabeny jak większość. Ale nie będę szukać już nic innego bo większość mnie uczula lub nie nawilża skóry odpowiednio.

Simba, mandragora lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczyny,
    link do analizy http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
    Zanet dzieki za ten link :)
    Ja to w ogole w rozne specyfiki srednio wierze - gdyby naprawde tak dobrze dzialaly, to nie mialabym ani tradziku ani cellulitu ;)

Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja to w ogole w rozne specyfiki srednio wierze - gdyby naprawde tak dobrze dzialaly, to nie mialabym ani tradziku ani cellulitu ;)
    Widzisz, bo to kwestia wiary jest wlasnie. :P
    Ja wierze, ze Bio Oil dziala i dziala doskonale!
    Musisz zaczac wierzyc. :P

Simba, mandragora, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie pieluszek - mam 12 tetrowych ( w tym kilka jeszcze po corce ) i chyba 7 flanelowych, cudnie miekkich. Jedna ( rozowa ) tez po corce, uparla sie, zeby zabrac bratu z Pl. Bedziemy wiec dzender cala geba uskuteczniac. ;)
    A jednorazowki mam 1, mam nadzieje, ze Adasiowy tyleczek nie bedzie za duzy na nie. ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wpadla do mnie " na chwile" kolezanka, bo u niej wysiadl internet, a miala cos waznego wyslac i siedziala 3 godziny... Delikatne sugestie, ze ja mam pranie do powieszenia i rozpakowanie gratow w ogole ja nie ruszylo. Wyszla chyba z zalozenia, ze kobieta w ciazy to nie ma nic do roboty i sie nudzi calymi dniami. Nienawidze nieinteligentnych ludzi...
    zamiast się cieszyć, że ktoś CIę odwiedził i leżeć do góry worem i sie udzielać towarzysko- to jeszcze narzekasz..:) a na forum po kilka godzin to masz czas? ;)

Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W temacie pieluszek - mam 12 tetrowych ( w tym kilka jeszcze po corce ) i chyba 7 flanelowych, cudnie miekkich. Jedna ( rozowa ) tez po corce, uparla sie, zeby zabrac bratu z Pl. Bedziemy wiec dzender cala geba uskuteczniac. ;)
    A jednorazowki mam 1, mam nadzieje, ze Adasiowy tyleczek nie bedzie za duzy na nie. ;)
    13 lat trzymałaś pieluszki po córce? ale jaja..:) nieźle...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    ja mam tak samo , nie przejmuj się....mało co używam...ale w ciąży po prostu Ci będzie przyjemniej...bo brzuch CI się zacznie napinać i ciągnąć mocno..cycki to samo...i łatwiej popękają na sucho....jak masz mieć rozstępy to Ci żadne cuda wianki nie pomogą - ale choć trochę sobie ulżysz.....

Simba, mandragora, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc46232d3294.jpg

mysza1975 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    No to w 2-3 dniu cyklu zrob sobie jeszcze estradiol, fsh i lh. Zrobilabym prolaktyne bo ona wspolgra z tsh ktore masz podwyzszone ( jak dla staraczek) oczywiscie by nie bawic sie w zgadywanke to zrobilabym z obciazeniem. A ft4 i ft 3 robilas ( to do tsh by wykluczyc np. Hashimoto)
    Hashi już wykluczone. Drugi endo dał mi letrox 50 i kolejną wizytę mam we wrześniu. Hematologa też już zaliczyłam. Niedokrwistosc opanowana i za autobusami mogę biegać ;)
    Ospa, chlamydia, rozyczka, toxo zrobione dawno. Zęby wyleczone.
    Dziękuję Misku :*
    Pewnie gin zleci mi te same badania, ale wolę przyjść z "gotowcem".
    Poza tym podejrzewam jednak nadzerke po zabiegu. Te plamienia są koszmarne :(
    I nigdy w życiu duphasthonu!

ania.g, Żanet, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Używałam bio oil i fanką nie zostałam. Nie cierpię jak coś się po mnie maże i nie wchłania. Cały czas używam balsamu do ciała którego używałam jeszcze przed ciążą Dove, do bardzo suchej skóry. Nie uczula mnie, super się wchłania a skóra pozostaje miękka i nawilżona. Na pewno ma jakieś parabeny jak większość. Ale nie będę szukać już nic innego bo większość mnie uczula lub nie nawilża skóry odpowiednio.
    Wszystkie olejki by byly skutecznie i cudnie sie wchlanialy aplikujemy na mokra skore zaras po prysznicu! Nigdy na sucha skore!

moremi, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba...ja używam migdałowego oleju - tłoczonego na zimno - poleciła mi go Bursztyn - że położne w UK go polecają...muszę Ci powiedzieć, że nie zrobił mi się ani jeden rozstęp...on jest trochę tłustawy, ale bezwonny nieuciążliwy..
    Ja wiem, ale chyba oprocz oleju trzeba jeszcze nawilzac...

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam ze nam sie forum rozwarstwilo, watek "starajacych sie o pierwsze dziecko zaczyna zyc wlasnym, watlym zyciem... ;)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wszystkie olejki by byly skutecznie i cudnie sie wchlanialy aplikujemy na mokra skore zaras po prysznicu! Nigdy na sucha skore!
    No tak robiłam i gucio.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Masz nieinteligentna kolezanke i uwazasz, ze to o niej zle swiadczy? ;) :-P

Bursztyn, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Masz nieinteligentna kolezanke i uwazasz, ze to o niej zle swiadczy? ;) :-P
    :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zamiast się cieszyć, że ktoś CIę odwiedził i leżeć do góry worem i sie udzielać towarzysko- to jeszcze narzekasz..:) a na forum po kilka godzin to masz czas? ;)
    Nic gorszego niz odwiedziny nie w pore. :P
    Na forum siedze sobie w gaciech i staniku z nogami na stole i nie musze wysluchiwac opowiesci, na ktore nie mam ochoty. Oto przewaga zycia w necie - nie pasi? Zamykasz kompa i spadasz. ;) :P

polarmiś, Dorka1979, mandragora, Sabina, Andzia33, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4030 4031 4032 4033 4034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ