X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek Ty masz się jeszcze rozmnażać daj sobie spokój z tą meno ;-)

caffe, kapturnica, moremi, Mango, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie przeglądam na allegro te gadżety dzieciakowe i trafiłam na polski wózek .. wydaje się fajny i cena chyba też w porzo
    http://emarkus75.jesto.pl/fastgaleria/bigpic/Czarny%20B%20opis.jpg
    http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w1-matti-13kg-stworz-kolor-raty-i4439301162.html

kurcze może i ja się wkręcę ;-)

Mango lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ogladalam ostatnio program na tlc o przedwczesnych menopauzach. Dziewczyna 28 letnia wygladala na 45 piatke. Wszystkie ( w programie wystapily 3) mowily ze skora zwiotczala praktycznie w momencie zaprzestania @ w zwiazku z meno. I tak sobie mysle ze co by nie robic,(0 kremiki sriki) i tak nie przedluzy sie mlodosci. Wygrywaja te co maja duzo estrogenow i progesteronu i pozna meno.
    polar nie strasz się tą meno - bo Tobie do niej chyba jeszcze daleko..:) normalne masz cykle przecież i @, a Twoja mama miała późno i to jest genetyczne chyba...
    mnie np. w ogóle nie siwieją włosy - mogę znaleść 2-3 siwe raz w miesiącu - ale to też genetyczne, bo tak też mieli moi rodzice....

mysza1975 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Misiek Ty masz się jeszcze rozmnażać daj sobie spokój z tą meno ;-)
    Nie o to chodzi, ciagle probuje i sie nie poddaje. Ale w tym wypadku chodzilo mi o dbanie o urode, stosowanie przeroznych kremow a to i tak nie ma znaczenia. Brak hormonow kobiecych to i skora starzeje sie szybko.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak sobie przeglądam na allegro te gadżety dzieciakowe i trafiłam na polski wózek .. wydaje się fajny i cena chyba też w porzo
    http://emarkus75.jesto.pl/fastgaleria/bigpic/Czarny%20B%20opis.jpg
    http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w1-matti-13kg-stworz-kolor-raty-i4439301162.html

kurcze może i ja się wkręcę ;-)
    widzę, że gustujesz w czarnych..:) a jak się urodzi dziewucha - to też?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie o to chodzi, ciagle probuje i sie nie poddaje. Ale w tym wypadku chodzilo mi o dbanie o urode, stosowanie przeroznych kremow a to i tak nie ma znaczenia. Brak hormonow kobiecych to i skora starzeje sie szybko.
    a to chyba też nie do końca tak jest...bo nie każda kobieta - np. po 60 tce, która już dawno ma meno za sobą - wygląda podobnie....niektóre do późnej starości prawie nie mają zmarszczek itp...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polar nie strasz się tą meno - bo Tobie do niej chyba jeszcze daleko..:) normalne masz cykle przecież i @, a Twoja mama miała późno i to jest genetyczne chyba...
    mnie np. w ogóle nie siwieją włosy - mogę znaleść 2-3 siwe raz w miesiącu - ale to też genetyczne, bo tak też mieli moi rodzice....
    Ja to nie o sobie tylko taka refleksja mnie naszla jak zobaczylam te dziewczyny przed 30ktore wygladaly jak mocno przejrzale kobiety.

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a to chyba też nie do końca tak jest...bo nie każda kobieta - np. po 60 tce, która już dawno ma meno za sobą - wygląda podobnie....niektóre do późnej starości prawie nie mają zmarszczek itp...
    Botoks? Moja tesciowa gladziudka ale stosowala htz kilka lat, mama pomarszczona ale nie stosowala niczego,

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to był przykład bo tam są różne kolory i różne wzorki do wyboru :-)
    Bozia3 wrote:
    widzę, że gustujesz w czarnych..:) a jak się urodzi dziewucha - to też?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Botoks? Moja tesciowa gladziudka ale stosowala htz kilka lat, mama pomarszczona ale nie stosowala niczego,
    nie wiem polarku, ale chyba nie zawsze..moja babcia umierała mając 84 lata i miała może ze 3 zmarszczki....mama ma 74 i prawie w ogóle nie ma....- to ja mam chyba więcej od niej...ani babcia, ani mama, ani ja nie używamy niczego do twarzy - ja mam jakiś zwykły krem nawilżający - czasem się maźnę nim i tyle... - widocznie to geny....

polarmiś lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Trzynascie pieluch na dobe i zmienialam czesto. Jak masz przewijak to podklad Ci nie potrzebny, te podklady raczej w sytuacjach awaryjnych np gdybys musiala zmienic poeluchy w shoping center albo gdziec na wyjezdzie. Przewijaki sa z ceratki o myje sie je dobrze,
    OK.
    13 przy jednym dziecku i czestej zmianie? Czyli troche czesciej niz co dwie godziny. Mysle ze to 18-20 to srednia dla dwojki.

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    OK.
    13 przy jednym dziecku i czestej zmianie? Czyli troche czesciej niz co dwie godziny. Mysle ze to 18-20 to srednia dla dwojki.
    Bo to chodzi o to, że co jedzenie to jest kupsko, a nawet częściej. Stąd te częste zmiany pieluch.

moremi, Żanet, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien dobry !!!...
    U mnie humoru pod psem ciag dalszy.Juz bym chciala ,zeby sie ten cykl zakonczyl PMS mnie wykonczy ..Dzis jade na rowery jak tylko pogoda dopisze moze to mnie ocudzi..
    Boshh tak fatalnych ostatnich kilku dni to ja nie mialam dawno..Od smiechu po placz :(
    ..A wszystkim dobrego udanego dnia zycze !!!
    Oj koleżanko tak patrzę na Twój wykres i śmiem twierdzić, że to nie PMS ja w 11 dpo też mialam szyjkę macicy wysoko i zamkniętą. To że wczoraj test Ci wyszedł negatywnie to nic nie znaczy bo za wcześnie na testowanko

kapturnica, Mega, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo to chodzi o to, że co jedzenie to jest kupsko, a nawet częściej. Stąd te częste zmiany pieluch.
    ale to na początku - po kilku miesiącach już idzie dużo mniej...:)

Simba, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Oj koleżanko tak patrzę na Twój wykres i śmiem twierdzić, że to nie PMS ja w 11 dpo też mialam szyjkę macicy wysoko i zamkniętą. To że wczoraj test Ci wyszedł negatywnie to nic nie znaczy bo za wcześnie na testowanko

Dorka oby Twoje slowa byly prorocze...Na razie czekam co bedzie dalej ale u mnie tempka zawsze rosnie w miare do 12tego dnia a potem bach w dol...Tak ze czekam co bedzie dalej....Dzieki za slowa otuchy 8)

Dorka1979, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    Listę tylko podpiszę i znikam.
    Nastrój dzisiaj znacznie obniżony, jestem wręcz wk...a swoimi cyklami. Dzisiaj odbieram wyniki progesteronu, prolaktyny i tsh. I nie mam pojęcia co dalej. Chyba się zamkne w sobie.
    A na poważnie umówiłam się z lekarzem na wizytę w nastepnym tygodniu od razu po @. Nie ukrywam też, że liczę na jakieś podpowiedzi od Was - jakie kolejne badania robić i kiedy. Szykuję się na walkę.

Aprilka, Sabina, Żanet, Simba, iwcia77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    OK.
    Racja:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak a jadl bez przerwy. Wisial mi na cycku caly czas:-)

caffe lubi tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ogladalam ostatnio program na tlc o przedwczesnych menopauzach. Dziewczyna 28 letnia wygladala na 45 piatke. Wszystkie ( w programie wystapily 3) mowily ze skora zwiotczala praktycznie w momencie zaprzestania @ w zwiazku z meno. I tak sobie mysle ze co by nie robic,(0 kremiki sriki) i tak nie przedluzy sie mlodosci. Wygrywaja te co maja duzo estrogenow i progesteronu i pozna meno.
    Moja znajoma miała 27 lat ....tak sie zdarza ....wszystko każdemu gdzieś tam zapisane jest....moja mam miała bardzo wcześnie a babcia bardzo późno wiec to tez nie ma reguły....trzeba przyjąć na klatę i cieszyć sie tym co mamy :)

polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry.
    Listę tylko podpiszę i znikam.
    Nastrój dzisiaj znacznie obniżony, jestem wręcz wk...a swoimi cyklami. Dzisiaj odbieram wyniki progesteronu, prolaktyny i tsh. I nie mam pojęcia co dalej. Chyba się zamkne w sobie.
    A na poważnie umówiłam się z lekarzem na wizytę w nastepnym tygodniu od razu po @. Nie ukrywam też, że liczę na jakieś podpowiedzi od Was - jakie kolejne badania robić i kiedy. Szykuję się na walkę.
    Czyli to dopiero Twoje poerwsze badanka?

‹‹ 4029 4030 4031 4032 4033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ