35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no tak ale jak dziecko mówi, że je coś boli to raczej kochający rodzic (nawet biedny) zainteresuje się pójdzie do lekarza itp
a tu jedyna reakcja to szmata po twarzy, czy wmawianie dziecku, że udaje albo jak ząb boli to niech je drugą stroną..
Pusurek wrote:No ale czy to nie jest typowe wiejskie zachowanie? W domu segment na wysoki polysk i krysztaly, a w paszczy prochnica na calego? Nie dla kazdego zdrowe zeby to podstawowe potrzeby, niestety. Jak jesc co jest i na grzbiet wlozyc, to to jest najwazniejsze. A jakie to zarcie i jakie to ubranie, to juz inna sprawa.
Trzeba by zmienic mentalnosc ludzi, a myslisz, ze to proste jest?Simba, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ale te od caffe przeklejam do drogerii.
Caffe, pytanie mam jesli chodzi o te podklady. Za kazdym razem jak zmieniasz malemu pieluche, to taki podklad zmieniasz?
Widze ze 30 sztuk to koszt 30 zl. Jak czytam ze w pierwszym okresie blizniaki zuzywaja 18-20 pampersow dziennie + te podklady za kazdym razem, to zaczelam sie zastanawiac co sprzedac w pierwszej kolejnosci...Po prostu sa bardzo przyjemne i delikatne w dotyku i jeśli będziesz uważała żeby nie zabrudzić kupskiem podczas przewijania, to będzie taki podkład przydatny dość długo. I plus jest taki, że jak się zużyje to go wywalasz, a nie bawisz się w pranie.
Trzeba znaleźć miejsce gdzie można to tanio kupić, ja dałam link do przykładowej strony.
Mam różne podkłady, a te lubię najbardziej. One nie przemakają na wylot.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:35
Simba, Żanet lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:To sa ogólnie podkłady jednorazowe, ale jednorazowe nie są
Po prostu sa bardzo przyjemne i delikatne w dotyku i jeśli będziesz uważała żeby nie zabrudzić kupskiem podczas przewijania, to będzie taki podkład przydatny dość długo. I plus jest taki, że jak się zużyje to go wywalasz, a nie bawisz się w pranie.
Trzeba znaleźć miejsce gdzie można to tanio kupić, ja dałam link do przykładowej strony.
Mam różne podkłady, a te lubię najbardziej. One nie przemakają na wylot.
Czyli to jak maszynki do goleniacaffe, Żanet lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Mango współczuję ale myślę, że babunia ucieszyłaby się z prawnuka więc łap za ten pieprzony telefon..
poczekaj niech no tylko Bursztyn wróciReni, mysza1975 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
A i jeszcze jedno. Mimo tego, że dziecko może być duże polecam zacząć stosowanie np. pampersów od rozmiaru "1". Jest to o tyle wygodne, że nie trzeba przodu podwijać żeby nie nakładać na pępek. Ja kupiła "2" sugerując się wagą małego i musiałam zawijać. Potem dostała w spadku kilkanaście "1" i stwierdziła, że były lepsze na te kilka dni.
Ja stosuję pampersy bo mały nie ma uczulenia i jeszcze nigdy nie miał odparzeń. Ale rozumiem, że to sprawa indywidualna.Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:A i jeszcze jedno. Mimo tego, że dziecko może być duże polecam zacząć stosowanie np. pampersów od rozmiaru "1". Jest to o tyle wygodne, że nie trzeba przodu podwijać żeby nie nakładać na pępek. Ja kupiła "2" sugerując się wagą małego i musiałam zawijać. Potem dostała w spadku kilkanaście "1" i stwierdziła, że były lepsze na te kilka dni.
Ja stosuję pampersy bo mały nie ma uczulenia i jeszcze nigdy nie miał odparzeń. Ale rozumiem, że to sprawa indywidualna.caffe lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Ok. Dzieki za podpowiedz.
Czyli to jak maszynki do golenia
Kup sobię więcej, tzn. z 5-6 pieluszek tych flanelowych, czy jak im tam. Bo musisz mieć takie, które będziesz zabierała do lekarza. My musimy zabierać 2, bo na jednej leży i jest badany, a na drugiej jest ważony. Tak jest u nas, ale ze dwie pieluchy trzeba mieć i awaryjnie i muszą być przyzwoiteSimba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no tak ale jak dziecko mówi, że je coś boli to raczej kochający rodzic (nawet biedny) zainteresuje się pójdzie do lekarza itp
a tu jedyna reakcja to szmata po twarzy, czy wmawianie dziecku, że udaje albo jak ząb boli to niech je drugą stroną..
Reni, kapturnica lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:No dokładnie
Kup sobię więcej, tzn. z 5-6 pieluszek tych flanelowych, czy jak im tam. Bo musisz mieć takie, które będziesz zabierała do lekarza. My musimy zabierać 2, bo na jednej leży i jest badany, a na drugiej jest ważony. Tak jest u nas, ale ze dwie pieluchy trzeba mieć i awaryjnie i muszą być przyzwoiteiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Ja sobie kupiłam fajne piżamy poporodowe. Takie przyzwoite, a nie jakies tam mamuśkowe
Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to poszukam link do nich. Cena przyzwoita i jakość bardzo dobra. Moja teściowa to myślała, że chodzę w komplecie: bluzce i krótkich leginsach
Ja nie chciałam takich workowo-sukienkowych piżam. Jedną taką miałam żeby kiecę podwinąć do porodu i teraz leży, a śmigam w tych co sobie kupiłam, tzw. przyzwoitychmandragora, Żanet, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Moze i jest - nie wiem, nie znam sie. Mysle ze wies wsi nie rowna i ze sa domy, w ktorych po prostu na nic nie ma (na krysztaly tez nie) i o to ciezko miec do ludzi pretensje. Zdaje sobie sprawe jak ciezko zmienic ludziom mentalnosc, dlatego moze dobrze, ze takie sprawy sie naglasnia. Ale podkreslam - ten gosc tez mi sie nie wydaje do konca w porzadku.
Mowil, ze nie wiedzial, ze w innych rodzinach tak nie jest, myslal, ze wszedzie szmata to norma. To tez o nim swiadczy...
Szkoda mi go, ale rozpatrywanie tego non stop, wloczenie sie po sadach, opowiadanie o tym w mediach raczej mu na psyche nie pomoze. Chyba, ze mu wlasnie o rozglos chodzilo.kapturnica, mandragora, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Simba nie będę zaśmiecać drogerii wiec napisze tutaj. Mustela jest przereklamowana ma mało naturalnych składników. Po necie krąży ranking preparatów do pielęgnacji dla ciężarówek. O tym bio oilu tez coś znalazłam nie halo.
Simba, Żanet lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja sobie kupiłam fajne piżamy poporodowe. Takie przyzwoite, a nie jakies tam mamuśkowe
Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to poszukam link do nich. Cena przyzwoita i jakość bardzo dobra. Moja teściowa to myślała, że chodzę w komplecie: bluzce i krótkich leginsach
Ja nie chciałam takich workowo-sukienkowych piżam. Jedną taką miałam żeby kiecę podwinąć do porodu i teraz leży, a śmigam w tych co sobie kupiłam, tzw. przyzwoitych -
No i coś do obcinania paznokci. Dobrze żeby w zestawie był pilniczek, bo te paznokietki początkowe sa długie, ale to taka pielinka połączona z naskórkiem i nie wiadomo gdzie się zaczyna i gdzie się kończy. Ja wtedy po prostu piłowałam te paznokcie zamiast obcinać i narażać dziecko na skaleczenia. Dla mnie było to wygodne.
mandragora, Simba, Żanet, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mandragora wrote:Simba nie będę zaśmiecać drogerii wiec napisze tutaj. Mustela jest przereklamowana ma mało naturalnych składników. Po necie krąży ranking preparatów do pielęgnacji dla ciężarówek. O tym bio oilu tez coś znalazłam nie halo.
bio oilem smaruje tylko uda, tam gdzie juz i tak mam rozstepy z okresu dorastania.
Najwazniejsze jest po prostu nawilzanie, a mustela nawilza niezle, zreszta jak maja byc to i tak beda. Planuje jeszcze dokupic olejek migdalowy Weledy - dobre o nim opinie czytalam. Moja kumpelka z kolei polecala Elancyl...Ciezko powiedziec, co nam da stuprocentowa gwarancje.mandragora, Żanet lubią tę wiadomość
-
Ja polecam tę. Kupiłam w kolorze różowym
a spodnie sa szare, na zdjęciach wpadają w niebieskie, ale takie nie są. Gatki sa obcisłe cały czas, nie rozwlekają się. Można chodzić tylko w górze piżamy bo jest dłuższa i może służyć jako sukienka
http://allegro.pl/100-bawelniana-pizama-ciazowa-do-karmienia-s-36-i4415552174.html?source=mlt
Kupiłam też taką niebieską: http://allegro.pl/show_item.php?item=4226614440 ale gatki od niej są mniej przylegające do ciała.
Strona sprzedającego, tam są jeszcze inne, może nowsze modele:http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19196054Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:00
Simba, Żanet, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja polecam tę. Kupiłam w kolorze różowym
a spodnie sa szare, na zdjęciach wpadają w niebieskie, ale takie nie są. Gatki sa obcisłe cały czas, nie rozwlekają się. Można chodzić tylko w górze piżamy bo jest dłuższa i może służyć jako sukienka
http://allegro.pl/100-bawelniana-pizama-ciazowa-do-karmienia-s-36-i4415552174.html?source=mlt
Kupiłam też taką niebieską: http://allegro.pl/show_item.php?item=4226614440 ale gatki od niej są mniej przylegające do ciała.
Strona sprzedającego, tam są jeszcze inne, może nowsze modele:http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19196054
U MNIE KUPUJĄ PAŃSTWO BIELIZNĘ I ODZIEŻ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI POLSKICH PRODUCENTÓW A NIE TANIĄ CHIŃSZCZYZNĘ !!!
caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość