35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:przeczytałam cały artykuł i mam nadzieję , że wygra
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139594,16332695,Drzyjcie__rodzice__Dorosle_dzieci_pozywaja_za_zle.html
Starzy mi sie nie podobaja, ale ten koles tez nie bardzoPusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:przeczytałam cały artykuł i mam nadzieję , że wygra
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139594,16332695,Drzyjcie__rodzice__Dorosle_dzieci_pozywaja_za_zle.html
Ale Reni, tak zyja ludzie na wsiach, polska wies to jeszcze w wielu miejscach ciemnogrod. Ludzie nie maja kanalizacji i pradu, a dzieci po 15 cioro, bo w zyciu o antykoncepcji nie slyszeli. Uposledzenia albo nizsze funkcjonowanie rodzicow tez sa czeste, niestety.
No mial koles pecha, nie kazde dziecko ma dobry start w zyciu. Ale stanal na nogi, skonczyl studia, niech zacznie zyc swoim zyciem, a nie rozpatrywac caly czas koszule w krate czy bole brzucha, bo nawet to 200 tys mu nie pomoze.
A gdyby kazdemu malolatowi przyszlo do glowy pozywac swoich starych za zmarnowanie zycia, to by sady nic innego nie robily. Mam nadzieje, ze tak nie bedzie.Simba, kapturnica, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Czytalam, 2 tyg temu bylo to glosne.
Ale Reni, tak zyja ludzie na wsiach, polska wies to jeszcze w wielu miejscach ciemnogrod. Ludzie nie maja kanalizacji i pradu, a dzieci po 15 cioro, bo w zyciu o antykoncepcji nie slyszeli. Uposledzenia albo nizsze funkcjonowanie rodzicow tez sa czeste, niestety.
No mial koles pecha, nie kazde dziecko ma dobry start w zyciu. Ale stanal na nogi, skonczyl studia, niech zacznie zyc swoim zyciem, a nie rozpatrywac caly czas koszule w krate czy bole brzucha, bo nawet to 200 tys mu nie pomoze.
A gdyby kazdemu malolatowi przyszlo do glowy pozywac swoich starych za zmarnowanie zycia, to by sady nic innego nie robily. Mam nadzieje, ze tak nie bedzie.
Moze jak bedzie precedens, to sie niektorym w mozgownicy ruszy?Reni, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:To znowu sa rozne szkoly pepkowe? W No tez sie niczym nie przemywa, ale dosc czesto dzieje sie jednak cos i wtedy polozna lapisuje kikutek, bo jest stan zapalny.
W Pl zawsze byl spiryt w robocie. Juz jest passe? E, ja bede spirytowac chyba. Na wszelki wypadek.Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:No prosz Cie no... W zeszlym tygodniu podsylalam linka.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/podkladki_pod_miske/438083
Myslalam, ze juz zamowione.Reni, Bozia3, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Troche racji w tym jest. Ale z drugiej strony z tymi zebami to przegiecie, bo na dom, samochod kasa jest, a nie ma na podstawowe potrzeby. Ten ciemnogrod "rozumi" co to znaczy pokazac sie przed sasiadem, a nie rozumie podstawowych potrzeb higienicznych i zdrowotnych? Cos to sie nie klei.
Moze jak bedzie precedens, to sie niektorym w mozgownicy ruszy?
Trzeba by zmienic mentalnosc ludzi, a myslisz, ze to proste jest? -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Caffe ale to chyba nie o takie chodziło
Caffe, pytanie mam jesli chodzi o te podklady. Za kazdym razem jak zmieniasz malemu pieluche, to taki podklad zmieniasz?
Widze ze 30 sztuk to koszt 30 zl. Jak czytam ze w pierwszym okresie blizniaki zuzywaja 18-20 pampersow dziennie + te podklady za kazdym razem, to zaczelam sie zastanawiac co sprzedac w pierwszej kolejnosci...caffe, kapturnica, Mango, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No ale czy to nie jest typowe wiejskie zachowanie? W domu segment na wysoki polysk i krysztaly, a w paszczy prochnica na calego? Nie dla kazdego zdrowe zeby to podstawowe potrzeby, niestety. Jak jesc co jest i na grzbiet wlozyc, to to jest najwazniejsze. A jakie to zarcie i jakie to ubranie, to juz inna sprawa.
Trzeba by zmienic mentalnosc ludzi, a myslisz, ze to proste jest?Andzia33 lubi tę wiadomość