X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja raczej unikałam słońca. Zaeciła mi po poronieniu lekarka w szpitalu żeby do 2 tyg się nie wystawiac na słońce.

Mega a filterki trzeba stosować filterki - to nie będzie spiekania :)
    Oj myślałam ze przez godzinke nic mi sie nie stanie ;) a poza tym jakim cudem zjaraly mi sie plecy stojąc i siedząc przodem do słońca :P zawsze mnie to zastanawiało. Dobrze ze córkę wysmarowalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:55

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Slash, cieszę się że jesteś z powrotem :)

Lucky, slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy temperaturą 37,4 u niemowlaka trzeba sie martwic?? :(

• Iwone Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jeśli temperatura nie rośnie i mały nie zachowuje się inaczej niż zwykle, to nic się nie dzieje. Poobserwuj małego i tyle.
    Nie przegrzewasz małego?

EwaT lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa jeśli temperatura nie rośnie i mały nie zachowuje się inaczej niż zwykle, to nic się nie dzieje. Poobserwuj małego i tyle.
    Nie przegrzewasz małego?

być może przegrzewam, już go wykompałam zobaczymy co sie bedzie działo

Iwone lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się cieszę, że wracam :)

Fajnie się Was czyta, a to o kołderce, a to o pieluszkach, temperaturze... jakie to jest miłe.

Fakt upał ostatnio nieziemski.
    Mnie w ubiegłym tygodniu dopadła jakas gorączka 39stopni ale po 3 dniach przeszło.

Sciskam Was wszystkie i zmykam na spacer.

Sabina, mandragora, megan8, ania.g, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było wpadam by zerknać dziewczyny
    Ja póki co z dzieciskami nad morzem ale już się nie mogę doczekać wylotu w odwiedziny do Hameryki :) więc całkowity reset i spokój. Wszystkie serdecznie pozdrawiam.
    Też bym wózki powybierała....

Sabina, mandragora, kapturnica, Mega, moremi, megan8, ania.g, polarmiś, Simba, Mango, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ewa ja sie wiecznie bałam, bo moja córka przez pierwszy rok życia zawsze miała lekko podwyższoną temperaturę. Czemu nie wiem, ale tak miała. Wyrosła z tego. Może Tomek też ma taką "urodę"? ;)

EwaT lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dzień dobry!
    Witajcie dziewczyny, ale się za Wami stęskniłam.
    Choć detoks od kompa miałam całkiem niezły.
    Odpoczęliśmy trochę i u rodziców i nad morzem kilka dni, czas wrócić do szarej codzienności.
    Przyznam szczerze że czuję się całkiem nieźle.
    Miesiączka jeszcze się nie pojawiła po poronieniu (28.06 - poronienie)
    Odebrałam wynik badania histopatologicznego, na któtym nic wielkiego nie napisali po łacinie jedno zdanie "Decidua vera haemorrhagica et villi" - co oznacza doczesna prawdziwa krwotoczna i kosmki - wyczytałam w internecie.
    Moja gin na urlopie więc z badań po poronieniu nici. Będę czekać do września :(
    Póki co nie wiem czy starać się już możemy czy nie w sensie czy wszystko jest ok, co mogłoby w badaniach wyjsc nie tak. Chyba musimy odłożyć staranka.

Nie pytam co u Was, bo na bieżąco pisałyscie, postaram się cofnąć tyle ile bedę mogła w czytaniu. Póki co buziaki dla Was, uścicski dla nowych mam - bo chyba którąs urodziła w tzw międzyczasie. Dla przyszłych mam gratulacje - bo pewnie takowe się pojawiły. A dla nas starych forumowiczek mega uścicski :)
    Ściągnęłam Cię myślami :) Dziś o Tobie myślałam - jak sobie radzisz i kiedy do nas wrócisz :) A tu proszę :)
    Fajnie Cię widzieć ;)

mandragora, Mega, moremi, slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, zaglądam teraz rzadziej bo komp mam oblegany przez córę (przyszywaną).
    Pusurek super brzusio i pięknie wyglądasz w bikini. :-)
    Mandragora extra wieści :-) gratuluję
    a u mnie nowy cykl, przez te upały @ się opóźniła i dostałam po 28 dniach, zaczynam wcinać mleczko pszczele i zamierzam kupić inozytol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 20:55

Mega, Sabina, mandragora, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

spróbuję trochę doczytać ostatnie strony, choć znowu masię naskrobane :)

Ale najpierw wieści z Łodzi. W piątek rodzę!!!!!!!!!!!!!!! To znaczy mam cc. Mam małowiedzie, więc trzeba już. Za to mała ponoć ma się dobrze. Znów trochę przybrała. Ma teraz 3200.

I pytanie do was. Wiem, że kiedyś już było, ale mi umknęło - czy coś trzeba przygotować do cesarki? Pasy juz czytałam, że są dopiero na 6 tygodni po... Maść cebulowa... Coś jeszcze?

moremi, Sabina, Mega, ania.g, mandragora, kapturnica, mama78, polarmiś, Reni, EwaT, caffe, Bozia3, malgos741, Dorka1979, samira, Pusurek, Simba, Mango, Żanet, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, będę siedzieć jak na szpilkach dopóki nie urodzisz :)

Slash, super że już wróciłaś :)

Mandragora, nie pisałam z telefonu, ale teraz napiszę - fantastyczna wiadomość :) moja córcia będzie miała wybór (jak już się urodzi) ;)

Małgoś, polecam Inofolic - najtaniej w aptece melissa (można tam trafić na darmową przesyłkę, albo przesyłkę za 5 zł, ja zamawiam zwykle więcej produktów, bo maja niezłe ceny, więc i tak przesyłkę mam darmową).

Byłam dzisiaj u fryzjerki i mam nowy kolor i fryzurę :D wyglądam jak rudy elf z afro na głowie :D Reakcja mojego męża doprowadziła mnie do czkawki. Skwitował to jednym zdaniem "im więcej rdzy na dachu, tym piwnica wilgotniejsza" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:22

Sabina, Mega, Alis, megan8, ania.g, mandragora, kapturnica, mama78, malgos741, slash, Simba, Mango, Żanet, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sączę czerwone winko na endo za zdrówka wszystkich ;)
    Alis trzymam kciuki za cc, wszystko będzie dobrze. A tak w ogóle to co to malowiedzie? Sory ze pytam ale ciemna jestem ...

Alis, moremi, Sabina, malgos741, Dorka1979, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Moremi. Mam się stawić na porodówce z samego rana, ale nie wiem, kiedy uda mi się coś wam napisać. A kiedy będziemy mogli małą zabrać to jak stwierdził profesor "Bóg jedn wie". Chyba się wybiorę jutro do koscioła zapytać ;)

Mega wrote:
    A ja sączę czerwone winko na endo za zdrówka wszystkich ;)
    Alis trzymam kciuki za cc, wszystko będzie dobrze. A tak w ogóle to co to malowiedzie? Sory ze pytam ale ciemna jestem ...

Małowodzie to zbyt mała ilość wód płodowych. Już wcześniej miałam w dolnej granicy normy, a teraz jest mocno poniżej. Mam nadzieję, że nie jest jakoś tragicznie skoro wysłali mnie do domu na 3 dni, a nie od razu na cesarkę. Ponoć w końcówce ciązy zazwyczaj jest mniej niż wczesniej, ale myślę, że u mnie tak dramatycznie spadło przez te ostatnie 3 tygodnie upałów. Siedzę teraz i piję. Plan 3-4 litry dziennie. Może jeszcze uda się poprawić małej warunki na ostatnie 3 dni.

moremi, polarmiś, Sabina, Dorka1979, Mega, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, fajnie, że jesteś :)

Sabina, slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, będzie dobrze. Ja za drugim razem ok tygodnia chodziłam z małowodziem, uparli się żeby mnie przytrzymać do 1 dnia 35 tyg.

Sabina lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis czekamy więc na same dobre wieści ;) ja zaczęłam tydzień dobrymi wieściami a ty go skończysz nam pozytywnie ;) Mooocno zaciskam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ;)

kapturnica, Sabina, malgos741, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash bardzo się cieszę, że do nas wróciłaś ;) Teraz już może być tylko lepiej ;)

slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Pamiętaj, że dziecko ma być chłodniej ubrane niż Ty i żeby w pokoju nie było za gorąco zawsze jest lepiej jak dziecko zmarznie niż ma się przegrzać

kapturnica, Mega, Pusurek, Aprilka, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry laski kolejna noc malo przespana a nie wspomne co za sny mam :-/ ..Jakies koszmary jedynie!!! ..
    Spokojnego dnia wszystkim !!!

mandragora, Mega, Sabina, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4038 4039 4040 4041 4042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ