X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kwitnę juz na Karowej w kolejce do rejestracji. Ciekawe czego dowiem się poradni diabetologicznej.

Pusurek, Mega, moremi, Reni, Simba, Żanet, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Kwitnę juz na Karowej w kolejce do rejestracji. Ciekawe czego dowiem się poradni diabetologicznej.
    Pewnie, jak masz cukier mierzyc i co jesc. :)

moremi, ania.g lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja też się cieszę że wróciłam do "żywych".
    Reni - opuścić Was? ! to nierealne ;) Wy jesteście jak narkotyk.

Mega ja też myślę że kefir albo maślanka, przynajmniej ściągnie gorączkę a skóra i tak zejdzie, Reni ma rację.
    Alis trzymamy kciuki w piątek. Już nie mogę się doczekać kiedy napiszesz.
    Pusurek, no właśnie teściowa w hotelu?

Moremi to tak najcześciej jest, że przychodzi taki moment że wokoło wszystkie baby w ciąży. Przyjdzie jesień, zima to nam poznikają z oczu bo zaczną się ubierać w kurtki i nie będzie ich widać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:07

Pusurek, Mega, ania.g, moremi, Mango, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś wenę żeby porobić jakieś zapasy na zimę, chyba pójdę kupić ogórki i włoże do słoików na kwaśno. Robiłyście już jakieś konfitury czy coś innego?

moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano byłam zanieść mocz do badania i na pobraniu krwi. Przypomniało mi się że mam jeszcze kartki które dała mi gin jak byłam na poczatku ciąży, a któe miałam zrobić po pierwszym usg, które pokaże zarodka. DO tego nie doszło, więc poszłam teraz nie wiem czy to dobrze ale zawsze to jakies badania, były tam toksoplazmoza, rubella, jakieś przeciwciała HCV, HIV i jeszcze cos ale nie pamiętam.

polarmiś, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    własnie tak siedzę i liczę i wychodzi na to, że w TE dni widzę się mężem.. NO!
    ... i do dzieła :)

polarmiś, Mega, Reni, moremi, Żanet, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, uściski dla Ciebie :)

Alis, bądź dzielna i wracaj szybko :)

Ewa, przemywaj go w ciągu dnia chusteczkami, albo pieluszką mokrą. Mój ubrany jest w samą koszulkę i pampersa. Jak mu jest gorąco to wiadomo, jest marudny, ale jak mu jest zbyt zimno to też daje znać ;) Wszędzie piszą, ze dziecko powinno mieć w pokoju nie więcej niz 20st.C ale przy takiej tempce to i mi byłoby zimno :P
    Trzeba sprawdzać łapki, kopytka i główkę :P

Sabina, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jestem!
    Dzisiaj karnie (w sensie posłusznie) udałam się do laboratorium, gdzie dałam się pokłuć. Z badań zleconych przez Misia nie zrobiłam prolaktyny z obciążeniem, bo trzeba mieć własną tabletkę. Zrobię zatem za tydzień.
    No i wszędzie kobiety w ciąży. Tutaj da się przeżyć. Ale fryzjerka w ciąży, laborantka w ciąży i żona szefa też w ciąży. Brakuje tylko, żeby moja niedługo exbratowa była w ciąży. Ona tak ładnie mnie pouczała, żebym wyluzowala :p
    Ja poszlam do pierwszego lepszego labaratorium i wykonali mi badanie z obciazeniem.
    Prolaktyna jest hormonem ktory ma dwa" szczyty" w czasie cyklu i dodatkowo jest hormonem skaczacym w czasie jednej doby. W kazdym razie jego szczyt to poczatek cyklu ( stad czasami lekarze prosza o badanie prl w 3 dc) oraz okolo 21 dc ( zakladajac ze cykl ma ok 28 dni). Tak wiec postaraj sie wykonac te badania w tzw piku prolaktynowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:17

moremi, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to przyjada do nas...zaraz po sniadaniu. Na obiad i kawe. I podwieczorek jeszcze... Jakas grype zoladkowa musze miec albo co...
    A ty lezysz, nie ruszasz sie, nie masz sily i prosisz meza by przygotowala herbatke albo dajesz paleczke tesciowej by po kuchni szalala - poczuje ze sie do czegos przydala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:17

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - podwyzszona tempka ( pisala juz ktoras) w czasie upalow jest naturalna. Ubierz go naprawde lekko - sama pieluszka grzeje niemilosiernie!

moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - a Twoje maleństwo to już nie takie maleństwo, rośnie pewnie jak na drożdżach chłopisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:16

Sabina lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A ty lezysz, nie ruszasz sie, nie masz siky i prosisz meza by przygotowala herbatke albo dajesz paleczke tesciowej by po kuchni szalala - poczuje ze sie do czegos przydala.
    Jak ostatnio szalala po kuchni, to kolejne 2 tygodnie doszukiwalam sie rzeczy po szafkach...No nic, na miekko to wezme, zalegne w sypialni, synus niech ja obsluguje albo na wycieczke pojedzie. A na obiad zamowie pizze! :D

Mega, moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash witaj!!!! Rob wszystkie mozliwe badania.

mysza1975 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Slash witaj!!!! Rob wszystkie mozliwe badania.
    Jak dostanę się do mojej gin po jej urlopie to mam nadzieję że jeszcze jakieś badania mi zleci, ale to niestety dopiero we wrześniu :(

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na kolejnych szczepieniach dzisiaj, jedna do picia (na rotawirusy), a druga w zastrzyku. Zapłaciłam 694zł za obydwie.

Pytałam czy go czasem nie dokarmiać popołudniu, bo wtedy je często, a moje cycki już są tak wyssane ze wszystkiego, a on się denerwuje i ciągle jest niedokarmiony moim zdaniem. Powiedziała mi pielęgniarka zebym nie dokarmiała bo go utuczę, a pokarm mam super jej zdaniem, bo przez 2 tygodnie przybyło go 700g, czyli po 350 na tydzień, a norma jest ok. 200. I tym sposobem będziemy bawili się cyckami dalej.
    Wczoraj dałam mu wody, bo mial kiepski dzień, ale tak się skrzywił jakbym mu dała nie wiadomo co. Poza tym nie umie pić z butelki. Dzisiaj mu dam łyżeczką jeśli będzie niespokojny.

A tak w ogóle to dzisiaj w nocy pierwszy raz bez jedzenia spał 7 godzin. Rano aż się przestraszyłam jak spojrzałam na zegarek...

Pusurek, polarmiś, moremi, kapturnica, Żanet, mandragora, Sabina, Viv78, ania.g, Bozia3, iwcia77, megan8, mysza1975, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za badanie robi się na toczeń i co to jest? Robiła któraś z Was coś takiego? Wiecie coś na ten temat?

mandragora lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja poszlam do pierwszego lepszego labaratorium i wykonali mi badanie z obciazeniem.
    Prolaktyna jest hormonem ktory ma dwa" szczyty" w czasie cyklu i dodatkowo jest hormonem skaczacym w czasie jednej doby. W kazdym razie jego szczyt to poczatek cyklu ( stad czasami lekarze prosza o badanie prl w 3 dc) oraz okolo 21 dc ( zakladajac ze cykl ma ok 28 dni). Tak wiec postaraj sie wykonac te badania w tzw piku prolaktynowym.
    To poczekam do 21 dc. Wtedy będę miała tabletke. Dzisiaj też robiłam prolaktynę, ale bez obciążenia.
    Swoją drogą nie wiem jak mi się udało tą wiadomość polubić dwa razy O.O

polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To poczekam do 21 dc. Wtedy będę miała tabletke. Dzisiaj też robiłam prolaktynę, ale bez obciążenia.
    Swoją drogą nie wiem jak mi się udało tą wiadomość polubić dwa razy O.O
    Faktycznie dwa razy:-)

Teraz czekamy na wyniki dzisiejszych bada:-)

moremi lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Slash :) Brakowało tu Ciebie :)

slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Witaj Slash :) Brakowało tu Ciebie :)
    Dziękuję Mango :) mi też Was brakowało.

Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 4040 4041 4042 4043 4044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ