X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie o tym pisałam wczoraj w kontekście rasizmu...ja rozumiem, że teraz Pusur może to ładnie wykorzystać w swojej sytuacji, bo podwarzono opinię polskiego okulisty, ale patrząc na drugą stronę medalu - historia Czeczeńca z jej szkoły pokazuje jak ciapaci wspaniale radzą sobie w innych krajach - są święci i nietykalni i każda słuszna uwaga skierowana w ich stronę to dyskryminacja - a oni robią co chcą lejac po pyskach miejscowych...a do cholery niech wracają do Czeczenii czy skąd tam są i się burzą w swoim kraju i w swoich szkołach....

Pusur staraj się być może bardziej rzeczowa niż bojowa, bo jesteś u nich, a nie u siebie i w sumie podskakiwać sobie możesz - a oni i tak zrobią co uważają za słuszne...od początku znałaś ich podejście do sprawy - może faktycznie trzeba było pomyśleć o porodzie w PL, no ale teraz to musztarda po obiedzie....żebyś tylko tym wojowaniem bardziej sobie nie zaszkodziła...

Pusurek, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur dzieki za oferowana pomoc ale tak jak napisalas moze to zajc dobre kilka dni.......Raczej sklaniam sie do szukania dziewczyn z lekami tu na miejscu..wiesz w jeden dzien wysylka na drugi juz lek jest..A mnie troche czas goni...
    U mnie zwykla prolaktyna jest 9 tylko ta po obciazeniu skoczyla...Moze to miec zwiazek z pcos i niedoczynnoscia tarczycy...Tak wlasnie myslalam ,ze polowka na noc by juz pomogla bo wyjsciowa jest nisko..Owulke mialam swoja ale problem z pekaniem pecherzykow..Wiem ,ze mysza miala bromka i kurde jakby na ironie losu napisalam jej ,ze prolaktyne mam ok to nie potzrebuje go ,zeby dala komus z wysoka prolaktyna...Czytam w necie ,ze jesli wyjsciowa niska to szybciorem mozna zbic ja bromkiem

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wiem co przeżywasz, bo bywałam w szpitalach z malutkim dzieckiem - tylko Ty masz o wiele gorzej, bo jesteś po cesarce i dziecko dopiero co urodzone...Trzymam kciuki :) Mąż niech zabierze ciuszki małej do hostelu i je wypierze i doniesie CI czyste... - ja też tak miałam, że zabrakło mi po urodzeniu ciuchów dla małego, bo musiałam być dłużej w szpitalu....więc donoszono mi czyste i wyprane...

iwcia77, Alis lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to juz cos wiesz przynajmniej. Niestety z ustawieniem bromku to moze troche potrwac, chyba ze akurat da sie dobrac dawke i zajdziesz w 2 cyklu. :) Z reguly lekarz proponuje pol tabletki ( pamietaj, na noc ) czyli 1,25 mg bromokryptyny ( lamiesz sobie tableteczke na pol ). Jak nie dziala to 1 tab ( 2,5mg) i patrzymy dalej co sie dzieje. Oczywiscie mozesz sobie robic badania z krwi, nie ma znaczenia w ktorym dniu cyklu, jesli organizm juz sie wysycil. Ja osobiscie biore 1 tab, walczylam z zajsciem prawie 2 lata, zaszlam na zwiekszonej przeze mnie dawce 1,5 tabletki. Jak juz rozkminisz sprawe, to bedziesz sama wiedziala co i jak. Ale ja bym na Twoim miejscu zaczela od 1 tab.
    A, dowiedz sie koniecznie, co jest przyczyna PRL, niech da lekarz skierowanie na TK albo rezonans czaszki, jesli nie wpadnie na inna przyczyne.

Pamietasz jakie mialas wyniki przed i po obciazeniu ????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, u nas to porod w Pl i tak nie wchodzil w gre. Po porodzie musialabym czekac na dokumenty dziecka, PESEL i paszport, zanim bym mogla z malym wyjechac do No. To mogloby trwac przynajmniej miesiac. A corka musi isc za tydzien do szkoly, nie zostawie jej samej na 4 tygodnie i nie pojade se dziecka do Polski urodzic...
    Gdybym zaszla wczesniej w ciaze, to jeszcze bylyby wakacje. Ale gdyby babcia miala wasy...
    A co do porodu, to nie wiedzialam, ze tak jest, cala moja wiedza o porodach pochodzi z ostatnich 2 miesiecy. Myslalam, ze tylko opieka nad kobieta w ciazy jest do doopy, ale o kleszczach i luznym ich podejsciu do porodu wiem dopiero od niedawna. Moze to i lepiej, bo jakbym tak schizowala od grudnia, to bym juz dawno zeszla na serce...

kapturnica, iwcia77, mysza1975, mama78 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, a nie da się jakoś podpłacić położnej? Chyba, że ona wykonuje zalecenia lekarza...a ten lekarz mam wrażenie już CI na rękę nie pójdzie....

FZuMp1.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny mIalam nosa!!! prolaktyne mialam 9 normalna po obciazeniu dzis wynik 133 czyli prawie 15razy przekroczona po tabsie!!!
    CHYBa mam winowajce nie pekania pecherzykow.. Polarku pisalas juz kiedys ale zabij nie pamietam..Jak to u ciebie bylo i inne dziewczyny jesli mozna prosic o wasze wyniki badan i jakie dawki bromka zescie braly???Castagnus troche pomoze tak na zas???Gin dopiero za 2tygodnie ehhh
    Kapta moja dobra rada - poproś o dostinex a nie o bromka. Z tym panem miałam raz przyjemność jak mi laktacje blokowali po porodzie i więcej już nie chce. Czułam się po nim strasznie spadki ciśnienia omdlenia. Nie da się funkcjonowac. Dostinex drogi ale bez powikłań i zdaje się że raz w tyg się tylko łyka.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie pamietam niestety wyjsciowej, nie byla niska. Po obciazeniu byla w okolicach 500 ng/ml ( tez nie pamietam dokladnych wartosci ), zrobienie rezonansu bylo juz tylko formalnoscia, bo wyniki wskazywaly jasno na gruczolaka. Po Bromergonie 1,5 tab ciaza jak zloto ( wpadka z corka ;) )

kapturnica lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co Ty tak n gwałt potrzebujesz.. i tak zanim zacznie działać to trochę potrwa

Kapta ja miałam 245 (127-637 mU/l) a po obciążeniu 5988 = prawie razy 25
    brałam przez 4 tyg Dostinex pół tabsa raz w tyg - czyli cała kuracja 2 tabletki
    wynik
    56,67 (poniżej normy) i po obciązeniu 165 = prawie 3 krotnie

za jakiś czas znowu współczynnik wkurwialności mi się podniósł i prl poszła w górę.. miałam Bromka... ale już nie sprawdzałam czy działał

po bromku się gorzej czułam i to łykanie codziennie ..
    ale Dostinex droższy
    kapturnica wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 13:04

mandragora, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Kapta moja dobra rada - poproś o dostinex a nie o bromka. Z tym panem miałam raz przyjemność jak mi laktacje blokowali po porodzie i więcej już nie chce. Czułam się po nim strasznie spadki ciśnienia omdlenia. Nie da się funkcjonowac. Dostinex drogi ale bez powikłań i zdaje się że raz w tyg się tylko łyka.
    Bo Bromka bierzesz przed snem, bo faktycznie na poczatku mozna na niego zle reagowac. Przy hamowaniu laktacji nie da sie inaczej, trzeba brac tez w dzien, ale to jest jedyna taka sytuacja. Ja, czlowiek zyjacy z bromkiem za pan brat, przy dziennych dawkach wlasnie przy hamowaniu laktacji zemdlalam w pracy.
    Ale przy braniu bromka na noc nic sie nie dzieje ( chyba, ze pracujesz na nocnej zmianie ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a co Ty tak n gwałt potrzebujesz.. i tak zanim zacznie działać to trochę potrwa

Kapta ja miałam 245 (127-637) a po obciążeniu 5988 = prawie razy 25
    brałam przez 4 tyg Dostinex pół tabsa raz w tyg - czyli cała kuracja 2 tabletki
    wynik
    56,67 (poniżej normy) i po obciązeniu 165 = prawie 3 krotnie

za jakiś czas znowu współczynnik wkurwialności mi się podniósł i prl poszła w górę.. miałam Bromka... ale już nie sprawdzałam czy działał

po bromku się gorzej czułam i to łykanie codziennie ..
    ale Dostinex droższy
    Przepani, panie jednostki poda, bo strach czytac. Nie byly to raczej ng/ml? ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kumpela brała bromka normalnie i chodziła jak naćpana .. miała zawroty głowy, wymioty te sprawy

ja za radą Caffe łykałam na noc a przez pierwsze 4-5 dni brałam 1/4 tabletki tak, żeby organizm nie oszalał i to faktycznie działało

Pusurek, moremi, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz normy podane w nawiasach więc nie panikuj
    Pusurek wrote:
    Przepani, panie jednostki poda, bo strach czytac. Nie byly to raczej ng/ml? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusur, a nie da się jakoś podpłacić położnej? Chyba, że ona wykonuje zalecenia lekarza...a ten lekarz mam wrażenie już CI na rękę nie pójdzie....
    Zamkneli by mnie za to do wieznia... ;)Korupcja jest tu jeszcze wiekszym grzechem niz jedzenie miesa przez Arabow. ;) Poza tym polozna nie zaleca zabiegow chirurgicznych, ona to se moze kleszczami pomachac przy naturalnym, o cc decyduje lekarz ( musi byc ich przynajmniej 2, lekarz rodzinny tez ma praco glosu - jutro mam u niego wizyte, bede go urabiac, zeby sie troche poudzielal )
    Jutro ide do glownego lekarza oddzialu, kobiety. Z TYM lekarzem juz nie bede miala wiecej do czynienia.

kapturnica, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją swoich wyników nie pamiętam, ale przez pierwsze dni masakra. Mdłości zawroty głowy, zaburzenia równowagi. Miałam problemy z prowadzenie samochodu.

Paszczak co to za fota? O co kaman?

paszczakin, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    masz normy podane w nawiasach więc nie panikuj
    Musze popanikowac, w koncu kto tu ostatnio jest najwieksza panikara na forum? :P
    Ktos nie doczyta norm i sie uspokoi, ze ma super wyniki.
    Jakby co , to Pani podala wyniki w mIU/l. :P
    I liczy sie tak:
    Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l
    Dostane nalepke? :P

Sabina, Reni, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no i chyba tak sobie tama go nie zaoordynujesz, nie?

Ja tez cale zycie na tabletkach na prolaktyne bede juz, przez gruczolaka, ale przeciez dawka musi yc przez endokrynologa dobrana..
    biore troche inne lekarstwo niz dziewczyny, ale moje jest poloweczka tabletki na tydzien..
    Zaordynowac sobie mozna, tylko potem trzeba skontrolowac badaniem. Za niska - zmniejszasz dawke, ciagle za wysoka - dokladasz cwiarteczke. Jakby biegac co chwila z PRL do gina z ustaleniem dawki, to trzeba by chyba miec w przychodni swoj worek na kapcie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 13:13

kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:

Tak slyszalam o tym ,ze dostinex jest znacznie lepszy i raz na tydzien sie go bierze...Po bromku podobno nie wsyzscy ale maja niektorzy jazdy....Dzieki za info..Tez zamierzam jego wyciagnac od gina ale poki co bardziej powszechny jest bromek i moze uda mi sie go dorwac zanim dopcham sie na wizyte...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zaordynowac sobie mozna, tylko potem trzeba skontrolowac badaniem. Za niska - zmniejszasz dawke, ciagle za wysoka - dokladasz cwiarteczke. Jakby biegac co chwila z PRL do gina z ustaleniem dawki, to trzeba by chyba miec w przychodni swoj worek na kapcie. ;)

Dokladnie tez tak uwazam.... To tak samo jak z tarczyca i lekiem ktory biore......tez sama kontroluje teraz tsh jak za wysokie zwiekszam dawke jak za niskie zmniejszam ..Latanie tak jak napisalas musialabym miec worek grajcarow i przychodnie w korytarzu...

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beki.
    Tak sie kreci dile.
    http://www.ewachodakowska.co.uk/#div2

Ewa z brygada leci do Londka i kosi kase. Zobaczcie ceny. Teraz juz nawet za focie na fb trzeba zaplacic. ;)
    Ma laska leb na karku, normalnie. :D Ale ja bym tez tak robila - odcina kupony, ale sama z nogami na stole nie lezy, tylko zapieprza.
    Ja to byk chyba tez chciala miec taka robote. ;)

‹‹ 4085 4086 4087 4088 4089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ