X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Adamek super- w ogóle nie jest wymęczony...:) Mój młody to był kilka dni jak przekręcony przez maszynkę...
    Corka tak samo, spala kolejny tydzien.
    Adamek jest maciupki, wiec mimo raczki sie nie wymeczyl.
    Ale teraz okazuje sie, ze ma zoltaczke i chyba jutro nie wyjdziemy, i jeszcze byc moze trafimy pod lampe. :(

Bliska 77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla każdej, która dziś świętuje :)

Polar ja mam też skończone 43 - ale lepsze to niz 50 ...:)

Pusur - luksusowy poród - choć oprócz warunków tokalowych i jedzeniowych to reszta standardowo....jedyna różnica, to wcześniej podane znieczulenie..:)
    Ciekawe, że mogłaś ciągle jeść....mnie już nic nie dano kilka godzin przed...po porodzie byłam głodna jak fiks...

A tu link do kliniki porodowej w Białymstoku...:) Żeby nie było, że PL to ciemnogród i byle co...;)

https://www.facebook.com/poliklinika/photos/a.199357140087765.45802.195274897162656/199357150087764/?type=1&permPage=1
    Zeby nie było. Ale wybacz Bozia- zdjęcia to mozna zrobić, marmurami wyłozyć klinikę i wstawić zajefajny sprzęt, ale... TRZEBA JESZCZE KU... Z NIEGO KORZYSTAĆ!.........W tej klinice to akurat największy ciemnogród! Ta klinika tak się mną opiekowała, że moja córka teraz leży na cmentarzu! Co z tego że mają wypasione usg skoro lekarzowi w sytuacji awaryjnej nawet się go nie chciało włączyć?... Nie mów Bozia, że też się na marmury nabrałaś ;D Moja sprawa nie jest pierwszą sprawą tej kliniki która zainteresowała się prokuratura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:01

Bliska 77, samira, iwcia77, mysza1975, peppapig, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A tu link do kliniki porodowej w Białymstoku...:) Żeby nie było, że PL to ciemnogród i byle co...;)

https://www.facebook.com/poliklinika/photos/a.199357140087765.45802.195274897162656/199357150087764/?type=1&permPage=1
    Nie moje to klimaty. :D Chyba dziwnie bym sie czula, lezac z golym tylkiem i rodzac w pokoju ze zlota tapeta i fioletowymi zaslonami. Dla mnie jakies fake, wole rodzic w szpitalu. ;)

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Zeby nie było. Ale wybacz Bozia- zdjęcia to mozna zrobić, marmurami wyłozyć klinikę i wstawić zajefajny sprzęt, ale... TRZEBA JESZCZE KU... Z NIEGO KORZYSTAĆ!.........W tej klinice to akurat największy ciemnogród! Ta klinika tak się mną opiekowała, że moja córka teraz leży na cmentarzu! Co z tego że mają wypasione usg skoro lekarzowi w sytuacji awaryjnej nawet się go nie chciało włączyć?... Nie mów Bozia, że też się na marmury nabrałaś ;D Moja sprawa nie jest pierwszą sprawą tej kliniki która zainteresowała się prokuratura.
    ja tylko znam ją z fotek...mieszkam w Krakowie, ale jak zobaczyłam zdjęcia- to zrobiła wrażenie...Jeśli ma złą opinię - no to jasne, że trzeba omijać szerokim łukiem...kurcze, ale skoro znałaś opinię na jej temat to po cholerę się tak wybrałaś? CHyba, że dopiero potem wyszło...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie moje to klimaty. :D Chyba dziwnie bym sie czula, lezac z golym tylkiem i rodzac w pokoju ze zlota tapeta i fioletowymi zaslonami. Dla mnie jakies fake, wole rodzic w szpitalu. ;)
    moje też nie - ale warunki niezłe...:) wolałabym gorszy budynek, ale Twój szwedzki bufet do dyspozycji....;)

Pusurek, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    moje też nie - ale warunki niezłe...:) wolałabym gorszy budynek, ale Twój szwedzki bufet do dyspozycji....;)
    Ciekawe, ile tam kosztuje sniadanie i co na nie podaja. ;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło po sprawie . Ale chyba byłabym nienormalna pakując się w to z pełną premedytacją? nie uważasz Boziu?...Więcej nie powinnam pisać na forum...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 14:00

iwcia77 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza no to może przesąd taki :) Moje koleżanki które są po inv udanym mówiły ze leżały. Mi nawet po iui kanały leżeć :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Wyszło po sprawie . Ale chyba byłabym nienormalna pakując się w to z pełną premedytacją? nie uważasz Boziu?...Więcej nie powinnam pisać na forum...
    no to jest okropne co przeszłaś...jednak zaniedbania zdarzają się w każdym szpitalu...i wszystko zależy chyba od szczęścia i od tego, na jakiego się trafi człowieka...
    ja znam podobną sprawę bardzo dobrze - bo mój brat tak zmarł.....a działo się to nie w PL - moja mama zaczęła rodzić w nocy - będąc już w szpitalu od kilku dni....darła się, że rodzi i żeby jej pomogli....położna zlekceważyła te krzyki mówiąc, że panikuje, a lekarz zaglądnął na chwilę i też sobie poszedł...dziecko udusiło się jej w kroczu...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak wyjedz jak moja wlasna matka raz do roku przyjezdza- nawet odmowic nie smialam ;)

A po tranferze lezec nie trzeba, tylko sie nie przemeczac.. Szpital nawet chcial mnie namowic na walk-in tranfer (wchodzisz do przebieralni, sciagasz ciuchy, wkladaja zarodka, zakladasz ciuch i wychodzisz), bo wg nich lezenie nic nie zmienia. Ale na to sie nie zgodzilam, godzinke se poleze..
    zrób jak pusurek - wynajmij pokój w hotelu i zaproś na obiad na mieście....;)

Mega, paszczakin, kapturnica, Bliska 77, Pusurek, moremi, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zrób jak pusurek - wynajmij pokój w hotelu i zaproś na obiad na mieście....;)
    dobre he he ;)

paszczakin lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak to ty sie mamie nie pochwalilas???

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tu filmik.
    https://www.youtube.com/watch?v=b3cEMQGS-_w
    Chlop juz nacykal milion zdjec i z 20 filmikow
    Pusurku jaki słodziak. Jeszcze raz gratulacje

Mega, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem w stanie wylezec na tym słońcu... Masakra...
    Chuopy odpalają grilla, a na kolacje robimy leczo :D i czerwone winko...

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur-gratuluje Adamka, piękny chłopak :)

kupiłam Femaltiker podobno rewelka na laktacje...zobaczymy, w kazdym razie w smaku bardzo dobry

mama78, Pusurek, Bozia3, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z usg. Marcel zdrowy, waży już 1400. Przepływy, łożysko, wody płodowe wszystko jest dobrze. Wymiarowo ok 50 centyla. Leży sobie głową w dół ale już mu powiedziałam że wyjścia tamtędy nie ma ;) Pogadaliśmy o luzie mojego lekarza, jak usłyszał nazwisko to powiedział że to jest car carów wśród lekarzy i jeśli on zachowuje spokój to tak ma być. Poza tym z moją znikomą cukrzycą nie ma co siać paniki. Trzymać dietę i kontrolować. Kazał mi baczną uwagę przede wszystkim zwracać na ciśnienie bo to teraz najważniejsze. Jeśli się nic nie będzie działo to mnie zaprasza na usg ok 35 tyg. I jeśli ciśnienie zacznie wariować to od razu na izbę przyjęć. Jestem zadowolona z wizyty. Teraz zabrałam się za pranie elementów wózka i fotelika. W końcu po trochu trzeba się szykować. W pierwszym tygodniu września czeka nas remont. Cyklinowanie podłóg a potem malowanie ścian. Mam nadzieję że zdążymy ;)

EwaT, Mega, gosia7122, paszczakin, Bliska 77, Simba, samira, moremi, Pusurek, iwcia77, mysza1975, malgos741, peppapig, polarmiś, Dorka1979, Viv78, Sabina, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak rozumiem Twoje podejscie, u nas o IUI wiedzieli tylko moi rodzice ale oni nigdy o nic nie wyoytywali....u Ciebie to juz wyzsza szkola jazdy, zatem tym bardziej pary z geby bym nie puscila, dopiero, tak jak piszesz w 2gim trymestrze, o mojej ciazy do pollwy stycznia, z rodziny wiedzieli tylko moi rodzice a w pracy powiedzialam jakos w grudniu w 4tym miesiacu, trzymam kciuki nieustannie :)

ania.g, Bozia3, mysza1975, malgos741, paszczakin, Sabina, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, fajnie ze wszystko ok, oby tak juz zostalo do konca
    Pusurku, nie martw sie, czasem wystarczy kilka godzin pod lampami i zoltaczka schodzi, u nas tez byla u jednej i drugiej corki ale wypuscili do domu bo w granicach normy

Pusurek, ania.g, Bozia3, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odbiegajac od tematu musze Wam powiedziec ze jestem z lekka podminowana, mamy brame na drogi wysokosci prostopadlej do naszej ulicy i tamta droge mieli w maju robic a wczesnien rok i dwa lata temu i co, oczywiscie teraz w poniedzialek zaczynaja a my mamy okono sypialni na ulice, nasza jest cicha i spokojna ale jak zaczna o 6 rano nap mlotami i innymi to chyba bede niczym bohater z dnia swira.....tym bardziej po nieprzespanych nocach

mysza1975, malgos741, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, ty kujonie. Teraz to cie nikt z opisem porodu i samym porodem nie przebije. Możesz ewentualnie dostać minusa za bobra ;)

Wszystkiego najlepszego z okazji wszelkich :) niech sie Wam spełni to co sobie zyczycie.

Mnie wreszcie dzisiaj nic nie boli i byłoby cudownie, gdybym nie zabrała sie za gotowanie. Ja nie wiem, co jest ze mna nie tak, ale od początku ciazy, 2/3 rzeczy mi nie wychodzi. Dzisiaj to była akcja podobna do Marysi z Poszukiwany poszukiwana.
    Chciałam zrobić prosty deser na zimno i miałam ubić śmietankę kremówke, a potem wlać do niej wystudzona galaretke i dalej ubijać. Oczywiscie po chwili zrobiły mi sie grudy, wiec postanowiłam to ratować i odpaliłam kąpiel wodna i dalej miksowalam na kuchence, oczwyscie po chwili zrobiła sie z tego rozwarstwiona breja, ktora uj....alam cała kuchnie, siebie i okolice a w miedzyczasie przypalilam przewód od miksera i poparzylam sobie rękę rozgrzanym kablem. Cud ze mnie prąd nie potelepal. Pizdnelam tym wszystkim i sie poryczalam, no bo co? M stanął na wysokości zadania, przytulil, położył do łóżka i nakarmił maltesersami, a następnie wszystko wyszorowal. Moze z tym gotowaniem w ciazy jest tak jak podczas okresu???
    Dzien dobry :-/

kapturnica, Mega, moremi, Pusurek, ania.g, Bozia3, iwcia77, Bliska 77, mysza1975, malgos741, peppapig, paszczakin, polarmiś, Dorka1979, mama78, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 4117 4118 4119 4120 4121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ