X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mega, aktualnie zero planow na wyjazd do PL ;) inne prorytety ;)
    czesc Paszczaku sorry ze tak nie w temacie zycze powodzenia z IVF chcialam Cie zapytac czy ktos Ci powiedzial jakie sa sznase przy transferze jednego embriona na ciaze blizniacza? Czy to sie zdaza? W Au tez trasferuja tylko jeden embrion takie reguly...ja ostatnio zaznajamiam sie z tematem w razie gdybym sie zdecydowala... Nie pamietam czy Simba miala dwa przetrasferowane? I czy to bylo na zyczenie czy ten akurat szpital czy panstwo nie ma zasady jednego :)

Czytam i czytam i coraz bardziej sie zastanawiam...

Pozdrawiam cieplo <3

Mega, mysza1975, peppapig, samira, ania.g, Sabina, malgos741, caffe lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta
    Ewa Tomaszek przeslodziak :D
    A ja na wakacjach jestem ze znajomymi którzy mają 8 miesięczną corcie, notabene chrzesniaczke mojego męża, dzieciak jest super, tak sie do niej przyzwyczaiłam ze będzie mi jej brakować po urlopie
    Miłego dzionka

moremi, mysza1975, iwcia77, peppapig, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Idziemy do domu!
    Co prawda nie bardzo sie nam chce, bo dzis mnial byc dobry obiad ;) Ale juz czekaja na nasz pokoj i nie ma juz zadnych powodow, zeby nas tu trzymac. Jutro tylko pobranie krwi o 12, wiec znowu tu musimy przyjechac.
    Jest tez ciagle tesciowa, codziennie bywala w szpitalu, delikatnie ja wywalalam, bo siedzialaby poza godzinami wizyt. A teraz przylezie na chate...

Iwka, wiem, ze jestem farciara. ;)
    Ewa, koszmarne takie akcje przy jedzeniu, trzeba naprawde miec jaja, zeby nie wpasc w panike. Albo byc ratownikiem medycznym. ;) Ja mialam odruchy pierwszej pomocy, cos mi tam zostalo jeszcze po szkole i odnawianych kursach, ale wyobrazam sobie inne matki w takiej sytuacji...

Pusurku pieknego masz synusia przed chwilka przeczytalam sprawozdanie z Twojego porodu, dzielna babka jestes mam nadzieje to co potargalas szybko sie naprawi ;) Zdrowka dla Was <3

mysza1975, Pusurek lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    czesc Paszczaku sorry ze tak nie w temacie zycze powodzenia z IVF chcialam Cie zapytac czy ktos Ci powiedzial jakie sa sznase przy transferze jednego embriona na ciaze blizniacza? Czy to sie zdaza? W Au tez trasferuja tylko jeden embrion takie reguly...ja ostatnio zaznajamiam sie z tematem w razie gdybym sie zdecydowala... Nie pamietam czy Simba miala dwa przetrasferowane? I czy to bylo na zyczenie czy ten akurat szpital czy panstwo nie ma zasady jednego :)

Czytam i czytam i coraz bardziej sie zastanawiam...

Pozdrawiam cieplo <3

Czesc Panda, co tam u Ciebie? :)
    Ja mialam podawane dwa zarodki - tutaj jest to uregulowane wiekiem - po 36 roku mozesz sobie zazyczyc 2 przy dwoch pierwszych probach i 3 przy trzeciej. Jesli chodzi o ciaze blizniacza z jednego zarodka - z tego co wiem, szanse sa na to male, lecz zarodek moze sie jeszcze podzielic w lonie matki.
    Panda, ja sie strasznie ciesze, ze czekam na twixy, ale powiem Ci ze troche malo bylam poinformowana o zagrozeniach zwiazanych z ciaza blizniacza a teraz jeszcze Pusur mnie straszy zezem rozbieznym.
    Czy Wy macie juz wskazania do IVF? Pamietam, ze nie bylas zbytnio ZA...
    Pozdrawiam i czekam na Twoje dwie krechy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 13:35

Mega, Panda, moremi, samira, ania.g, Sabina, Pusurek, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dzieki za odpowiedz no po wizycie u lekarza w srode dostalam skierowanie i praktycznie zostalismy poinformowani o wszystkim i lekarz chcial juz zaczynac w tym miesiacu przygotowania i we wrzesniu IVF ze nie ma na co czekac ze wzgledu na moj wiek glownie, bo moj facet jest mlody wiec cisnienia nie ma jakbym byla piec lat mlodsza to by spokojnie kazal probowac dalej. Nasze zolniezyki sa bardzo dobrej jakosci tylko ilosciowo nie za dobrze.

My jednak zdecydowalismy sie jeszcze poprobowac bo ja wciaz mam mieszane uczucia...lekarz powiedzial ze mam zadzwonic w pierszym dniu cyklu jak juz sie zdecyduje...powiedzial ze widzi mnie do 3 miesiecy hmmmmmmmm. Tak jak mowisz lekarz poinformaowal nas o zgrozeniach i tez dlatego powiedzial ze jakby co to jeden embrion, a reszta do przechowania i rodzenstwa :) lub do adopcji lub do zniszczenie (wlasnie tutaj sie zastawnawiam co i jak i czy chce przez to przechodzic) W zamrazarce trzymaja je do 10 lat oplata roczna $180.

Ja chcialabym blizniaki tak jak ty ale tez zdaje sobie sprawe ze z poczecia naturalnego czy szkielkowego to na dzien dobry mowia ze to ciaza zagrozona nie ma reguly w sumie...Ciesze sie ze u Ciebie dobrze i mysle o Was czesto..Ja na razie luzuje i czekam kazalli sie byzkac co drugi dzien max 3 zeby sperma byla swieza...a w czasie owulacji ile wlezie (nie wiem jak to w praktyce wyjdzie ;) ehhhhh co ma byc to bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:21

moremi, mama78, mysza1975, samira, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzamin bialej rekawiczki p. Rozenek zdalabym na 6! Umilalam sobie bieganie na szmacie dobra, dawno nie sluchana muzyka. Teraz prysznic i obiadek:-)

Mega, moremi, mysza1975, inessa, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku, zazdroszczę... ja zasłużyłam na koszulkę ch.jowej pani domu ;) bycze się cały weekend :)

mysza1975, EwaT, inessa, Mega, samira, kapturnica, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Evans Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Simba dzieki za odpowiedz no po wizycie u lekarza w srode dostalam skierowanie i praktycznie zostalismy poinformowani o wszystkim i lekarz chcial juz zaczynac w tym miesiacu przygotowania i we wrzesniu IVF ze nie ma na co czekac ze wzgledu na moj wiek glownie, bo moj facet jest mlody wiec cisnienia nie ma jakbym byla piec lat mlodsza to by spokojnie kazal probowac dalej. Nasze zolniezyki sa bardzo dobrej jakosci tylko ilosciowo nie za dobrze.

My jednak zdecydowalismy sie jeszcze poprobowac bo ja wciaz mam mieszane uczucia...lekarz powiedzial ze mam zadzwonic w pierszym dniu cyklu jak juz sie zdecyduje...powiedzial ze widzi mnie do 3 miesiecy hmmmmmmmm. Tak jak mowisz lekarz poinformaowal nas o zgrozeniach i tez dlatego powiedzial ze jakby co to jeden embrion, a reszta do przechowania i rodzenstwa :) lub do adopcji lub do zniszczenie (wlasnie tutaj sie zastawnawiam co i jak i czy chce przez to przechodzic) W zamrazarce trzymaja je do 10 lat oplata roczna $180.

Ja chcialabym blizniaki tak jak ty ale tez zdaje sobie sprawe ze z poczecia naturalnego czy szkielkowego to na dzien dobry mowia ze to ciaza zagrozona nie ma reguly w sumie...Ciesze sie ze u Ciebie dobrze i mysle o Was czesto..Ja na razie luzuje i czekam kazalli sie byzkac co drugi dzien max 3 zeby sperma byla swieza...a w czasie owulacji ile wlezie (nie wiem jak to w praktyce wyjdzie ;) ehhhhh co ma byc to bedzie...

Panda gdzie mieszkasz ? Ja tez $ place .... Wschodnie wybrzeze .... Tez zaczynamy odwiedzac kliniki ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przedstawiam dzieło mojego M :) mogę już nie wchodzić do kuchni do końca roku :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b614ee94493b.jpg

inessa, Pusurek, malgos741, Bozia3, mama78, moremi, caffe, peppapig, ania.g, kapturnica, Mega, Dorka1979, polarmiś, mysza1975, EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przedstawiam dzieło mojego M :) mogę już nie wchodzić do kuchni do końca roku :)
    Simba, szacun dla Dzejmsa! Ciasto wyglada konkursowo. Oplaca sie jednak czasem pierdyknac tym i owym, nie? ;)
    U nas dzis rosol, chlop robil. Wyszedl boski, z kurczakiem, marchewka, cieniutkim polskim makaronem. Dostalam go na tacy do sypialnii, gdzie sobie drzemalismy z Adamkiem. Ciesze sie, ze bede go miala w domu jeszcze przez 2 tygodnie, tu tacie przysluguje opieka nad kobieta i dzieckiem po porodzie, pewnie mnie jeszcze nie raz zaskoczy. :)

Simba, malgos741, mama78, moremi, peppapig, kapturnica, Mega, Dorka1979, polarmiś, mysza1975, EwaT, samira, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, szacun dla Dzejmsa! Ciasto wyglada konkursowo. Oplaca sie jednak czasem pierdyknac tym i owym, nie? ;)
    U nas dzis rosol, chlop robil. Wyszedl boski, z kurczakiem, t marchewka, cieniutkim polskim makaronem. W sumie Dostalam go na tacy do sypialnii, gdzie sobie drzemalismy z Adamkiem. Ciesze sie, ze bede go miala w domu jeszcze przez 2 tygodnie, tu tacie przysluguje opieka nad kobieta i dzieckiem po porodzie, pewnie mnie jeszcze nie raz zaskoczy. :)
    Dobre te nasze chłopaki :) ja po fazie progesteronowej pt. Bez noża nie podchodz, zaczęłam drugi trymestr jakbym się od nowa w moim M zakochała :) Szaleje za nim po prostu.

malgos741, Pusurek, moremi, peppapig, Dorka1979, polarmiś, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Śliczne te chłopaki :-)
    No i ściana rozwalona, folia izolacyjna pod fundamenty rozłożona i gruz prawie cały wrzucony na folię, jeszcze tylko beton i podłoże gotowe do wznoszenia ścian :-)

inessa, kkisia, Bozia3, moremi, Simba, peppapig, polarmiś, mysza1975, Sabina, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dobre te nasze chłopaki :) ja po fazie progesteronowej pt. Bez noża nie podchodz, zaczęłam drugi trymestr jakbym się od nowa w moim M zakochała :) Szaleje za nim po prostu.
    Hehe, wiesz, ze mialam tak samo? :D I myslisz, ze to tylko hormony?
    Ja patrze teraz na mojego faceta innymi oczami. Bylismy w szpitalu razem przez caly ten czas, podczas, kiedy faceci z reguly urzadzaja sobie pepkowe podczas nieobecnosci kobiety w domu ;)jemu to nawet do glowy nie przyszlo, on chyba za bardzo norweski juz. ;)
    Ale wzruszajace jest to, jak patrzy na Adamka, robi przy nim wszystko, pielegnuje mnie i nie przeszkadza mu, ze chodze jak kaczka, mam ciagle brzuch i wielkie, twarde cycki. I mowi, ze jestem najfantastyczniejsza na swiecie i dzielna, bo byl pod wielkim wrazeniem mojego zachowania podczas porodu. :)
    Eh, cieszmy sie, ze mamy takich facetow! :)

mama78, moremi, malgos741, peppapig, ania.g, mysza1975, samira, Sabina, Viv78 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hehe, wiesz, ze mialam tak samo? :D I myslisz, ze to tylko hormony?
    Ja patrze teraz na mojego faceta innymi oczami. Bylismy w szpitalu razem przez caly ten czas, podczas, kiedy faceci z reguly urzadzaja sobie pepkowe podczas nieobecnosci kobiety w domu ;)jemu to nawet do glowy nie przyszlo, on chyba za bardzo norweski juz. ;)
    Ale wzruszajace jest to, jak patrzy na Adamka, robi przy nim wszystko, pielegnuje mnie i nie przeszkadza mu, ze chodze jak kaczka, mam ciagle brzuch i wielkie, twarde cycki. I mowi, ze jestem najfantastyczniejsza na swiecie i dzielna, bo byl pod wielkim wrazeniem mojego zachowania podczas porodu. :)
    Eh, cieszmy sie, ze mamy takich facetow! :)

No bo musisz sobie też uświadomić, że od teraz jesteście rodziną ;) Mój M mi to cały czas powtarza. I tym samym, przez Adamka, Twoja córka została również spokrewniona z Twoim M ;)

PS Nie, nie mysle, że to hormony. To miłość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 20:54

malgos741, peppapig, Pusurek, moremi, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie:

image.jpg

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Cześć dziewczynki :-)
    Śliczne te chłopaki :-)
    No i ściana rozwalona, folia izolacyjna pod fundamenty rozłożona i gruz prawie cały wrzucony na folię, jeszcze tylko beton i podłoże gotowe do wznoszenia ścian :-)
    Takie czasy, kobiety rozwalają ściany a faceci pieka ciasta.
    Malgos szacun :)

kapturnica, Pusurek, polarmiś, mysza1975, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, mam język do pasa...
    Pusur w PL teraz facet też ma dwa tyg jak kolwiek się to nazywa to bardzo pomocne. Mój już w pracy zapowiedział że na pewno ten czas wykorzysta a do tego bierze jeszcze dwa tyg urlopu. Także będę miała miesiąc na ogarnięcie się :)

kapturnica, Pusurek, moremi, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Simba, mam język do pasa...
    Pusur w PL teraz facet też ma dwa tyg jak kolwiek się to nazywa to bardzo pomocne. Mój już w pracy zapowiedział że na pewno ten czas wykorzysta a do tego bierze jeszcze dwa tyg urlopu. Także będę miała miesiąc na ogarnięcie się :)
    Tak? A ja sie jeszcze nie otrząsnęlam po Twoich pierogach :-P

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale to tacierzynski czy jak to tam, o tym mowisz? Tu jest 2 tygodnie po porodzie, a tacierzynski twa tu 3 dodatkowe miesiace, tatusiowie biora je z reguly po macierzynskim, bo na poczatku to raczej piersia nie pokarmia. ;)
    Z tego co pamietam, to po porodzie ojcowie maja 2 dni wolnego w Pl, chyba, ze sie to tez zmienilo na lepsze.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, tacierzyński to co innego. To się nazywa ojcowski i trwa 2 tyg i jest 100% płatny. Bo facet może też wziąć opiekuńczy 2 tyg ale on jest płatny 80%.

moremi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4121 4122 4123 4124 4125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ