35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iza37 wrote:Dzień dobry kochane,brrr jak zimno na dworze:( Ja już w firmie.Muszę posprzątać tu troche bo w tygodniu nie mam czasu:)Bylismy z moim M wczoraj u znajomych,ubawiłam się jak niewiem:)Taki luz jest czasem bardzo potrzebny...Mówię dziś do M że będziemy współżyć co drugi dzień i może trafimy w owulację a on się śmieje i mówi"po co jak wczoraj zaszłaś"Ale mnie rozbawił hehhe
Młego dnia:))))
Słuchaj męża, mąż wie lepiejMango, inessa, iza37, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:Dzień dobry kochane,brrr jak zimno na dworze:( Ja już w firmie.Muszę posprzątać tu troche bo w tygodniu nie mam czasu:)Bylismy z moim M wczoraj u znajomych,ubawiłam się jak niewiem:)Taki luz jest czasem bardzo potrzebny...Mówię dziś do M że będziemy współżyć co drugi dzień i może trafimy w owulację a on się śmieje i mówi"po co jak wczoraj zaszłaś"Ale mnie rozbawił hehhe
Młego dnia:))))
U nas też było śmiesznie - zamówiliśmy jedzonko i napój do którego podano nam kubeczki. W sumie były trzy, bo dwóch nie dało się rozdzielić, więc mój M spojrzał i stwierdził: "Skąd oni już to wiedzą ;)i podał mi te dwa nierozłączne" Oby to była dobra wróżba
caffe, inessa, iza37, anna maria, Reni, angela, Matylda36, Bursztyn, bliska77, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyWitajcie w nowym dniu
Życze spokojenej pełnej odpoczynku niedzieli
Angela super,że tak się czujesz może jak nie masz za dużo objawów to bedzie dziewczynka
Mango i Iza no no no....czyżby?!
Dziewczyny każdej zdrówka życzę zaciążonym oszczędzajcie się a starającym powodzenia i też nadziei
U nas cała noc padało jest zimno brbrbrbr, a teraz też zachmurzone niebo.
Ja dziś mam chyba kryzys dnia trzeciego po zabiegu, bardzo mnie boli brzuch i jestem słąba do tego boli brzuch bo chyba wczoraj miałam owulkę.
A dziś stan podgorączkowy
Ale cóż radujmy się nowym dniemBuziaki dla każdej bez wyjątku
Mango, caffe, iza37, grosza, anna maria, angela, megan8, Bursztyn, bliska77, Olena lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a mam pytanie do dziewczyn, które mają zwierzaki..jak one reagują jak serduszkujecie?
Mój pies z reguły siadał obok nas i patrzył takim wzrokiem, że zawsze chciało mi sie smiać i go wyganialiśmy..wiec zaczął się chować za łóżko. Może ma depresję ale ostatnio przeszedł siebie..
Dostaliśmy takiego ataku śmiechu, że cały nastrój prysnął
siedzi cicho przygląda się staram się na niego nie zwracać uwagi.. poszedł do siebie i przyniósł zabawkę piszczałkę taką najgłośniejszą.. i zaczął ją gryźć hahaha
Oj ze zwierzakami to Jest smiesznie ja mam 2 pieski i 1 suczke ,labradorka juz nie spij z nami w sypialni nie wiem dlaczego(chyba sie obrazila) ,ale jamniki jeszcze tak i oczywiscie gapia sie i probuja przeszkadzac.No i doprowadzaja do tego ze zamiast serdudzkowania to smiejemy sie z mezem z tego jak przeszkadzajaMango, caffe, megan8, samira, inessa, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie jest tajemnicą, że na kobiecą płodność wpływa szereg takich czynników jak sposób odżywiania, picie alkoholu, palenie papierosów czy indywidualne cechy przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Ostatnio naukowcy udowodnili, że szanse na zajście w ciążę zależą również od… grupy krwi. Badacze z Yale University i z Albert Einstein College of Medicine w Nowym Jorku przeprowadzili szereg eksperymentów, które potwierdziły ich wcześniejsze przypuszczenia, że kobiety z grupą krwi 0 mają mniej zdrowych jajeczek i szybciej stają się bezpłodne.
Jak tłumaczą specjaliści magazynowi "The Daily Mail", w chwili urodzenia każda dziewczynka posiada około 2 milionów jaj, ale gdy wchodzi w okres dojrzewania ich ilość spada do 400 tysięcy. W rezultacie, 40-latki mogą pochwalić się liczbą zaledwie kilkuset jajeczek. Jednak w przypadku kobiet z grupą krwi 0 ta rezerwa może nie wystarczyć do zajścia w ciążę, bo duży procent jajeczek jest uszkodzony.
Ciekawostka:
Na tę zależność wskazuje wysoki poziom hormonu folikulotropowego (FSH) w organizmie pań z grupą 0. Hormon ten pobudza dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych Graffa oraz produkcję estrogenów, umożliwiając tym samym zapłodnienie komórki jajowej. Zbyt wysokie stężenie FSH we krwi może powodować wygasanie czynności hormonalnej gonad i prowadzić do bezpłodności, dlatego posiadaczki grupy 0 nie powinny długo zwlekać z macierzyństwem, a pierwsze dziecko urodzić przed 30. rokiem życia.
Ja mam grupe RhO mam nadzieje jednak,że u mnie stanie się cud i to również nie zadziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 14:10
Mango, megan8, samira, anna maria, bliska77, Olena lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Nie jest tajemnicą, że na kobiecą płodność wpływa szereg takich czynników jak sposób odżywiania, picie alkoholu, palenie papierosów czy indywidualne cechy przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Ostatnio naukowcy udowodnili, że szanse na zajście w ciążę zależą również od… grupy krwi. Badacze z Yale University i z Albert Einstein College of Medicine w Nowym Jorku przeprowadzili szereg eksperymentów, które potwierdziły ich wcześniejsze przypuszczenia, że kobiety z grupą krwi 0 mają mniej zdrowych jajeczek i szybciej stają się bezpłodne.
Jak tłumaczą specjaliści magazynowi "The Daily Mail", w chwili urodzenia każda dziewczynka posiada około 2 milionów jaj, ale gdy wchodzi w okres dojrzewania ich ilość spada do 400 tysięcy. W rezultacie, 40-latki mogą pochwalić się liczbą zaledwie kilkuset jajeczek. Jednak w przypadku kobiet z grupą krwi 0 ta rezerwa może nie wystarczyć do zajścia w ciążę, bo duży procent jajeczek jest uszkodzony.
Ciekawostka:
Na tę zależność wskazuje wysoki poziom hormonu folikulotropowego (FSH) w organizmie pań z grupą 0. Hormon ten pobudza dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych Graffa oraz produkcję estrogenów, umożliwiając tym samym zapłodnienie komórki jajowej. Zbyt wysokie stężenie FSH we krwi może powodować wygasanie czynności hormonalnej gonad i prowadzić do bezpłodności, dlatego posiadaczki grupy 0 nie powinny długo zwlekać z macierzyństwem, a pierwsze dziecko urodzić przed 30. rokiem życia.
Ja mam grupe RhO mam nadzieje jednak,że u mnie stanie się cud i to również nie zadziała
oj Inessa to mnie zmartwiłaś bo ja też mam 0 ...inessa, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki badania badaniami a zycie zyciem, wiec sie nie przejmujcie. Moja siostra miala 37 lat jak zaliczyla wpadke z pierwsza dzidzia, u niej grupa krwi tak jak u mnie 0, wiec wszytko przed nami. Inesska ciesze sie, ze jestes spowrotem!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 16:30
inessa, anna maria, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:inessa wrote:Nie jest tajemnicą, że na kobiecą płodność wpływa szereg takich czynników jak sposób odżywiania, picie alkoholu, palenie papierosów czy indywidualne cechy przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Ciekawostka:
Ja mam grupe RhO mam nadzieje jednak,że u mnie stanie się cud i to również nie zadziała
oj Inessa to mnie zmartwiłaś bo ja też mam 0 ...
ja taką samą mam co wy rho ....anna maria, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:I dodatkowo w tym cyklu faza lutealna skrocila mi sie do 10 dni...mialam miec @ za dwa dni... 10 dni to niby jeszcze norma, ale bardziej to raczej minimum.
Czy moze sie tak podziac z powodu stresu?
O tak stres moze z naszym organizmem zrobic co chcecaffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Wrocilam z zakupow, z nowym szlafrokiem blekito -seledynowy w serca- jak juz sie bede bujac po domu w te szlafrokowe dni to przynajmniej elegancko
a do tego pantofelki pod kolor, fajne. Nabylam jeszcze wielka pilke do cwiczen- suuuuper sprawa! i przyrzad do cwiczenia klatki piersiowej czytaj: cyckow
a moj maz pedzel do golenia
czyli nic z tych rzeczy po ktore pojechalismy, ale co tam!
Ja ostatnio oglądałam taką rozmowę z trenerem i mówił, że reklamy typu przyjdź na siłownię i "dostaniesz" zestaw ćwiczeń, które wpływają na powiększenie piersi to bujda. Bo takie ćwiczenia powodują rozbudowę ale klatki piersiowej i to potem w przypadku kobiet wygląda bardziej męsko niż kobieco.
To samo gdy ktoś proponuje ćwiczenia tzw. brzuszki na zrzucenie brzucha, a w efekcie takie ćwiczenia powodują, że mięśnie brzucha stają się jeszcze bardziej uwydatniające go bo się rozbudowują.inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Nie pisali o czynniku + czy - ale wazniejsza jest grupa
Mam nadzieje,że to narazie tylko badania i nie do końca się sprawdzają zwłąszcza wobec nas
o tak kochane chyba sie to nie sprawdza bo ja mam 0 moja mama miała 0 i tato te z miał 0 a teraz jestem w ciąży , moja mama urodziła 4 córki w tym jedne to blizniaczki i wszystkie rodziłyśmy po 30 . Tak że nie ma co się narazie przejmowaćinessa, megan8, bliska77, Bursztyn, samira, anna maria, iza37, Panda, gosia7122 lubią tę wiadomość