X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dzień dobry kochane,brrr jak zimno na dworze:( Ja już w firmie.Muszę posprzątać tu troche bo w tygodniu nie mam czasu:)Bylismy z moim M wczoraj u znajomych,ubawiłam się jak niewiem:)Taki luz jest czasem bardzo potrzebny...Mówię dziś do M że będziemy współżyć co drugi dzień i może trafimy w owulację a on się śmieje i mówi"po co jak wczoraj zaszłaś"Ale mnie rozbawił hehhe
    Młego dnia:))))

Słuchaj męża, mąż wie lepiej :P :P :P

Mango, inessa, iza37, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dzień dobry kochane,brrr jak zimno na dworze:( Ja już w firmie.Muszę posprzątać tu troche bo w tygodniu nie mam czasu:)Bylismy z moim M wczoraj u znajomych,ubawiłam się jak niewiem:)Taki luz jest czasem bardzo potrzebny...Mówię dziś do M że będziemy współżyć co drugi dzień i może trafimy w owulację a on się śmieje i mówi"po co jak wczoraj zaszłaś"Ale mnie rozbawił hehhe
    Młego dnia:))))

U nas też było śmiesznie - zamówiliśmy jedzonko i napój do którego podano nam kubeczki. W sumie były trzy, bo dwóch nie dało się rozdzielić, więc mój M spojrzał i stwierdził: "Skąd oni już to wiedzą ;)i podał mi te dwa nierozłączne ;) " Oby to była dobra wróżba :D

caffe, inessa, iza37, anna maria, Reni, angela, Matylda36, Bursztyn, bliska77, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu :D Życze spokojenej pełnej odpoczynku niedzieli :D
    Angela super,że tak się czujesz może jak nie masz za dużo objawów to bedzie dziewczynka ;)
    Mango i Iza no no no....czyżby?! :D :D ;)
    Dziewczyny każdej zdrówka życzę zaciążonym oszczędzajcie się a starającym powodzenia i też nadziei :D
    U nas cała noc padało jest zimno brbrbrbr, a teraz też zachmurzone niebo.
    Ja dziś mam chyba kryzys dnia trzeciego po zabiegu, bardzo mnie boli brzuch i jestem słąba do tego boli brzuch bo chyba wczoraj miałam owulkę.
    A dziś stan podgorączkowy :(
    Ale cóż radujmy się nowym dniem :D Buziaki dla każdej bez wyjątku <3

Mango, caffe, iza37, grosza, anna maria, angela, megan8, Bursztyn, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:08

inessa, anna maria, Mango, megan8, caffe, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:08

inessa, anna maria, Mango, caffe, megan8, samira, Bursztyn, grosza, bliska77, Conducive, polarmiś, Olena, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a mam pytanie do dziewczyn, które mają zwierzaki..jak one reagują jak serduszkujecie?
    Mój pies z reguły siadał obok nas i patrzył takim wzrokiem, że zawsze chciało mi sie smiać i go wyganialiśmy..wiec zaczął się chować za łóżko. Może ma depresję ale ostatnio przeszedł siebie..
    Dostaliśmy takiego ataku śmiechu, że cały nastrój prysnął :-)
    siedzi cicho przygląda się staram się na niego nie zwracać uwagi.. poszedł do siebie i przyniósł zabawkę piszczałkę taką najgłośniejszą.. i zaczął ją gryźć hahaha

Oj ze zwierzakami to Jest smiesznie ja mam 2 pieski i 1 suczke ,labradorka juz nie spij z nami w sypialni nie wiem dlaczego(chyba sie obrazila) ,ale jamniki jeszcze tak i oczywiscie gapia sie i probuja przeszkadzac.No i doprowadzaja do tego ze zamiast serdudzkowania to smiejemy sie z mezem z tego jak przeszkadzaja

Mango, caffe, megan8, samira, inessa, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tajemnicą, że na kobiecą płodność wpływa szereg takich czynników jak sposób odżywiania, picie alkoholu, palenie papierosów czy indywidualne cechy przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Ostatnio naukowcy udowodnili, że szanse na zajście w ciążę zależą również od… grupy krwi. Badacze z Yale University i z Albert Einstein College of Medicine w Nowym Jorku przeprowadzili szereg eksperymentów, które potwierdziły ich wcześniejsze przypuszczenia, że kobiety z grupą krwi 0 mają mniej zdrowych jajeczek i szybciej stają się bezpłodne.

Jak tłumaczą specjaliści magazynowi "The Daily Mail", w chwili urodzenia każda dziewczynka posiada około 2 milionów jaj, ale gdy wchodzi w okres dojrzewania ich ilość spada do 400 tysięcy. W rezultacie, 40-latki mogą pochwalić się liczbą zaledwie kilkuset jajeczek. Jednak w przypadku kobiet z grupą krwi 0 ta rezerwa może nie wystarczyć do zajścia w ciążę, bo duży procent jajeczek jest uszkodzony.
    Ciekawostka:
    Na tę zależność wskazuje wysoki poziom hormonu folikulotropowego (FSH) w organizmie pań z grupą 0. Hormon ten pobudza dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych Graffa oraz produkcję estrogenów, umożliwiając tym samym zapłodnienie komórki jajowej. Zbyt wysokie stężenie FSH we krwi może powodować wygasanie czynności hormonalnej gonad i prowadzić do bezpłodności, dlatego posiadaczki grupy 0 nie powinny długo zwlekać z macierzyństwem, a pierwsze dziecko urodzić przed 30. rokiem życia.

Ja mam grupe RhO mam nadzieje jednak,że u mnie stanie się cud i to również nie zadziała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 14:10

Mango, megan8, samira, anna maria, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Nie jest tajemnicą, że na kobiecą płodność wpływa szereg takich czynników jak sposób odżywiania, picie alkoholu, palenie papierosów czy indywidualne cechy przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Ostatnio naukowcy udowodnili, że szanse na zajście w ciążę zależą również od… grupy krwi. Badacze z Yale University i z Albert Einstein College of Medicine w Nowym Jorku przeprowadzili szereg eksperymentów, które potwierdziły ich wcześniejsze przypuszczenia, że kobiety z grupą krwi 0 mają mniej zdrowych jajeczek i szybciej stają się bezpłodne.

Jak tłumaczą specjaliści magazynowi "The Daily Mail", w chwili urodzenia każda dziewczynka posiada około 2 milionów jaj, ale gdy wchodzi w okres dojrzewania ich ilość spada do 400 tysięcy. W rezultacie, 40-latki mogą pochwalić się liczbą zaledwie kilkuset jajeczek. Jednak w przypadku kobiet z grupą krwi 0 ta rezerwa może nie wystarczyć do zajścia w ciążę, bo duży procent jajeczek jest uszkodzony.
    Ciekawostka:
    Na tę zależność wskazuje wysoki poziom hormonu folikulotropowego (FSH) w organizmie pań z grupą 0. Hormon ten pobudza dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych Graffa oraz produkcję estrogenów, umożliwiając tym samym zapłodnienie komórki jajowej. Zbyt wysokie stężenie FSH we krwi może powodować wygasanie czynności hormonalnej gonad i prowadzić do bezpłodności, dlatego posiadaczki grupy 0 nie powinny długo zwlekać z macierzyństwem, a pierwsze dziecko urodzić przed 30. rokiem życia.

Ja mam grupe RhO mam nadzieje jednak,że u mnie stanie się cud i to również nie zadziała ;)

oj Inessa to mnie zmartwiłaś bo ja też mam 0 ...

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 23:56

inessa, anna maria, Olena lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisali o czynniku + czy - ale wazniejsza jest grupa :) Mam nadzieje,że to narazie tylko badania i nie do końca się sprawdzają zwłąszcza wobec nas :D

megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki badania badaniami a zycie zyciem, wiec sie nie przejmujcie. Moja siostra miala 37 lat jak zaliczyla wpadke z pierwsza dzidzia, u niej grupa krwi tak jak u mnie 0, wiec wszytko przed nami. Inesska ciesze sie, ze jestes spowrotem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 16:30

inessa, anna maria, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    inessa wrote:

Ciekawostka:

oj Inessa to mnie zmartwiłaś bo ja też mam 0 ...

ja taką samą mam co wy rho ....

anna maria, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    A Rh+

To tak jak ja

inessa, megan8, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    A Rh+

Megan a Ty miezysz jeszcze temp.bo ja juz przestalam

inessa, megan8, Reni lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    I dodatkowo w tym cyklu faza lutealna skrocila mi sie do 10 dni...mialam miec @ za dwa dni... 10 dni to niby jeszcze norma, ale bardziej to raczej minimum.
    Czy moze sie tak podziac z powodu stresu?

O tak stres moze z naszym organizmem zrobic co chce

caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wrocilam z zakupow, z nowym szlafrokiem blekito -seledynowy w serca- jak juz sie bede bujac po domu w te szlafrokowe dni to przynajmniej elegancko ;) a do tego pantofelki pod kolor, fajne. Nabylam jeszcze wielka pilke do cwiczen- suuuuper sprawa! i przyrzad do cwiczenia klatki piersiowej czytaj: cyckow ;) a moj maz pedzel do golenia :P czyli nic z tych rzeczy po ktore pojechalismy, ale co tam! :)

Ja ostatnio oglądałam taką rozmowę z trenerem i mówił, że reklamy typu przyjdź na siłownię i "dostaniesz" zestaw ćwiczeń, które wpływają na powiększenie piersi to bujda. Bo takie ćwiczenia powodują rozbudowę ale klatki piersiowej i to potem w przypadku kobiet wygląda bardziej męsko niż kobieco.

To samo gdy ktoś proponuje ćwiczenia tzw. brzuszki na zrzucenie brzucha, a w efekcie takie ćwiczenia powodują, że mięśnie brzucha stają się jeszcze bardziej uwydatniające go bo się rozbudowują.

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Nie pisali o czynniku + czy - ale wazniejsza jest grupa :) Mam nadzieje,że to narazie tylko badania i nie do końca się sprawdzają zwłąszcza wobec nas :D

o tak kochane chyba sie to nie sprawdza bo ja mam 0 moja mama miała 0 i tato te z miał 0 a teraz jestem w ciąży , moja mama urodziła 4 córki w tym jedne to blizniaczki i wszystkie rodziłyśmy po 30 . Tak że nie ma co się narazie przejmować

inessa, megan8, bliska77, Bursztyn, samira, anna maria, iza37, Panda, gosia7122 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj pobolewa brzuch momentami. Nie po bokach, tylko tak po środku. No chyba, że @ sie zbliża wyjątkowo wcześnie tym razem, na odmianę o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 17:12

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja tez mam 0... o.O

Nie martw się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2013, 17:12

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nareszcie w domu :-)
    czy test ovulacyjny taki cień cienia zapisywać na wykresie?

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ