X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ginekolog mi powiedzial zebym nie jadla miesa,soli ,cukru tylko wazywka .bialy serek z miodem bo wtedy tak nie przytyje ,ale itak nie daje rady go sluchac ta mieszanka smakow jest silniejsza odemnie.

oj ja na szczęście nie mam smaka na slodkości i mięcho Tak jak pisalam to zupki warzywne , warzywka , owoce i też biały serek chociaż nie jest nam wskazane jeść takich rzeczy Ostatnio mięcho może nie istnieć dla mnie . Już kończy mi się 8 tydzień i na szczęście jeszcze nie przytyłam ani kilograma , ani nawet pół hihhhihi

inessa, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    anna maria wrote:
    Ginekolog mi powiedzial zebym nie jadla miesa,soli ,cukru tylko wazywka .bialy serek z miodem bo wtedy tak nie przytyje ,ale itak nie daje rady go sluchac ta mieszanka smakow jest silniejsza odemnie.

oj ja na szczęście nie mam smaka na slodkości i mięcho Tak jak pisalam to zupki warzywne , warzywka , owoce i też biały serek chociaż nie jest nam wskazane jeść takich rzeczy Ostatnio mięcho może nie istnieć dla mnie . Już kończy mi się 8 tydzień i na szczęście jeszcze nie przytyłam ani kilograma , ani nawet pół hihhhihi

To super bo ja przytylam 1 kg,ale narazie sie tym tak nie przejmuje,jakby tak 1 kg w miesiac to by bylo nie zle ,ech marzenia

inessa, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Patii22 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    witam
    inessko dzięki za eska :*

a mnie dziś tak głowa boli ,tak pulsuje aż mi niedobrze blee..
    pęcherz troszkę lepiej ...ale antybiotyk jak mam połykać to mi się dzwiga a mam biseptol i nie wiem czy są powlekane bo to gówno szybko się rozpuszcza ,jak ja nie cierpię antybiotyków

biedna, wspolczuje, antyb. to paskudztwo, ale jak trzeba to trzeba. Jak dlugo masz to lykac?

biseptol jest lekiem bakteriobójczym ale nie do końca antybiotykiem. Nie rozwala tak przewodu pokarmowego i nie ma tylu skutków ubocznych co normalny antybiotyk. Zresztą podaje się go latami, przy chemioterapii jako osłonę przed ewentualnymi drobnymi zakażeniami.

caffe, inessa, samira, grosza, anna maria, Bursztyn, Olena lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]34bwugpjlw1uov6q.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej nocy :D
    Mój M poszedł na spotkanko z kolegami(pozwoliłam mu niech odpocznie sobie ;) )
    Buziaki :D

samira, bliska77, anna maria, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii22 wrote:
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    witam
    inessko dzięki za eska :*

a mnie dziś tak głowa boli ,tak pulsuje aż mi niedobrze blee..
    pęcherz troszkę lepiej ...ale antybiotyk jak mam połykać to mi się dzwiga a mam biseptol i nie wiem czy są powlekane bo to gówno szybko się rozpuszcza ,jak ja nie cierpię antybiotyków

biedna, wspolczuje, antyb. to paskudztwo, ale jak trzeba to trzeba. Jak dlugo masz to lykac?

biseptol jest lekiem bakteriobójczym ale nie do końca antybiotykiem. Nie rozwala tak przewodu pokarmowego i nie ma tylu skutków ubocznych co normalny antybiotyk. Zresztą podaje się go latami, przy chemioterapii jako osłonę przed ewentualnymi drobnymi zakażeniami.

oj dzięki za info :)

anna maria, Patii22, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki życzę miłej niedzieli :)
    u mnie niestety pochmurniasto :(

anna maria, Bursztyn, iza37, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki !!!
    Moja migrena na szczęście mocno zelżała pozostało lekkie jeszcze ćmienie :P

anna maria, iza37, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    dzięki za pamięć
    najogólniej rzecz ujmując, jedna wielka lipa!!!!!! lekarka zapytała czy na pewno brałam CLO hahahah, zero reakcji ze strony mojego organizmu, endo w opłakanym stanie, powiedziała żebym się nie załamywała, że to się zdarza, idę w następną sobotę sprawdzić czy w ogóle coś się ruszyło, wcześniej nie ma sensu.
    Umówiłyśmy się że próbuję jeszcze w czerwcu a potem w zależności od wyników męża (ostatnio wszystko było ok) robię przerwę i w sierpniu bądź we wrześniu inseminacja, powiedziała że jeśli będę chciała wcześniej to nie ma sprawy ale ja muszę od tego odpocząć, zwyczajnie jestem zmęczona, zobaczymy co będzie za tydzień ale w tym cyklu na nic raczej nie liczę

Inessa wracaj do zdrowia i zbieraj siły na następny cykl

Aga, nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze cos sie wydarzy w trakcie wakacyjnej przerwy :)

Bursztynku, powiem szczerze az boje sie marzyc i planowac, dzieki :-)

Aga jeśli już nie wyrabiasz to pewnie zrób przerwę od tabletek. Odpoczniesz i będzie lepiej a może już fasolka będzie :) :)

anna maria, Bursztyn, caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny niedziela zapowiada sie do d... cala noc padalo i teraz tez.

grosza, Bursztyn, iza37, inessa lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Dzięki laseczki !!!

Grosza ja tez mam migrenowe bole glowy i jeden lekarz zalecil picie zimnej Coca coli albo czarnej zimnej kawy ,wyprobowalam i mi pomogla Coca cola

grosza, Bursztyn, iza37, caffe, inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas pięknie...od rana na leżaku! Dzień dobry dziewczynki!

grosza, Bursztyn, anna maria, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    grosza wrote:
    Dzięki laseczki !!!

Grosza ja tez mam migrenowe bole glowy i jeden lekarz zalecil picie zimnej Coca coli albo czarnej zimnej kawy ,wyprobowalam i mi pomogla Coca cola

dzięki za radę :)
    nie omieszkam spróbować, bo tylko leżenie z ciepłym kompresem na głowie przynosiło mi ulgę

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• Patii22 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zachodzie od rana słońce, sikorki na balkonie ćwierkają bo stołówka w postaci karmnika jeszcze jest z zimy. Leniuszki z tych ptaszków wolą łatwe jedzonko no bo po co szukać samemu :-)

caffe, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]34bwugpjlw1uov6q.png[/link]
  • angela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    angela wrote:
    megan8 wrote:
    dziewczyny -smarujecie już brzuszki kremami na rozstępy ???
    bo nie wiem od kiedy zacząć

od 13go tygodnia - wcześniej możesz używać oliwkę dla niemowląt

Angela a jakiego kremu używasz? Tyle tego jest na rynku ze nie wiem na co siie zdecydować.

Pharmaceris - krem na brzuszek , drugi na biust , a także oliwkę dla niemowląt Johnson`s baby oraz krem z koziego mleka

caffe, anna maria, Mango, inessa, megan8, bliska77, KaRa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Angela ty już 15t ,ale idziesz do przodu ,kiedy to zleciało ...

sama nie wiem , zaczynam się zaokrąglać i pomału widać ciążę - bardzo podoba mi się ten brzuszek..

iza37, caffe, anna maria, Mango, inessa, grosza, megan8, samira, polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    dzięki za pamięć
    najogólniej rzecz ujmując, jedna wielka lipa!!!!!! lekarka zapytała czy na pewno brałam CLO hahahah, zero reakcji ze strony mojego organizmu, endo w opłakanym stanie, powiedziała żebym się nie załamywała, że to się zdarza, idę w następną sobotę sprawdzić czy w ogóle coś się ruszyło, wcześniej nie ma sensu.
    Umówiłyśmy się że próbuję jeszcze w czerwcu a potem w zależności od wyników męża (ostatnio wszystko było ok) robię przerwę i w sierpniu bądź we wrześniu inseminacja, powiedziała że jeśli będę chciała wcześniej to nie ma sprawy ale ja muszę od tego odpocząć, zwyczajnie jestem zmęczona, zobaczymy co będzie za tydzień ale w tym cyklu na nic raczej nie liczę

Inessa wracaj do zdrowia i zbieraj siły na następny cykl

wielka szkoda, ale może odpoczynek od hormonów dobrze zrobi i wszystko pójdzie dobrze potem i tego się mocno trzymam

anna maria, inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    angela wrote:
    Inesska - teraz bardzo czekam na Twój kolejny cykl!
    Dostałam wynik badania prenatalnego z krwi pappa - wszystko wygląda dobrze - cieszę się bardzo - teraz następne usg prenatalne po 20tyg. ciąży
    Cały czas Was czytam i jestem z wszystkimi myślami
    Pozdrawiam

Angela dobre wieści są na wagę złota.
    Dbaj o WAS :) :) :)
    Jak samopoczucie?

Grosza - dobrze , czasem dopadają mnie jakieś delikatne dolegliwości, ale daję radę i odpoczywam więcej - w środę kolejna wizyta u gina - zobaczymy co słychać..

caffe, anna maria, Mango, inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    angela wrote:
    Inesska - teraz bardzo czekam na Twój kolejny cykl!
    Dostałam wynik badania prenatalnego z krwi pappa - wszystko wygląda dobrze - cieszę się bardzo - teraz następne usg prenatalne po 20tyg. ciąży
    Cały czas Was czytam i jestem z wszystkimi myślami
    Pozdrawiam

bardzo sie ciesze! :) ciekawe czy bedziesz kupowac rozowe ciuszki czy niebieskie? :)

moja intuicja nic mi nie podpowiada - ponieważ to pierwsze dzieciątko więc najważniejsze ,żeby było zdrowe, chociaż mój mąż skrycie marzy o córeczce..

iza37, iwka76, caffe, anna maria, Mango, inessa, jasmin, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,brrr jak zimno na dworze:( Ja już w firmie.Muszę posprzątać tu troche bo w tygodniu nie mam czasu:)Bylismy z moim M wczoraj u znajomych,ubawiłam się jak niewiem:)Taki luz jest czasem bardzo potrzebny...Mówię dziś do M że będziemy współżyć co drugi dzień i może trafimy w owulację a on się śmieje i mówi"po co jak wczoraj zaszłaś"Ale mnie rozbawił hehhe
    Młego dnia:))))

iwka76, caffe, anna maria, Mango, inessa, Reni, angela, megan8, samira, Bursztyn, bliska77, Conducive, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Życzę udanej i owocnej ;) niedzieli.

U mnie nie pada, ale słońca też nie ma, także pięknie nie jest. Za to w tygodniu, gdy trzeba iść do pracy, będzie ładna pogoda :P

A mnie dzisiaj jakoś brzuch pobolewa, dwa dni temu też coś czułam. Mam nadzieję, ze wszystko jest ok i nic się złego nie dzieje, bo już nie mam ochoty biegać po lekarzach.

Mango, inessa, samira, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ