X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-)
    Jak dziś brzydko i zimno aż się nigdzie wychodzić nie chce a do roboty trza iść.

ania.g, Mega, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bo sie latwiej dzieci tresuje ;)
    No to u moich się nie zgadza jest całkiem na odwrót.
    Witam się z rana

kapturnica, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Moremi lekarz z białostockiego bociana?
    Tak. Cały czas trabilam o podlaskich bocianach ;)
    Swoją drogą, to gniazda już puste. W weekend ostatnie widziałam. Przyleca zatem na wiosne :)

kapturnica, mandragora, Parka, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ,miłego dnia

dziewczyny a teraz na tvp2 w Pytaniu na śniadanie będą mówić o Szpitalu Bonifratrów w Katowicach ,znów jakieś skandale ,będą ludzie składać pozew zbiorowy :O oczywiście oddział położniczy

a jeszcze niedawno dobre opinie słyszałam i myślałam o lekarzu z tego szpitala co by się udać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:50

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dorka, gratuluję córeczki. Fakt może się zmienić jeszcze na synka. U mnie na tym badaniu było widać że chłopak i tak póki co zostało ;)
    Obudził mnie ból prawego barku, no co za cholera. Czy ciągle musi się coś dziać.
    A u nas zamiast bociana od miesiąca lata papuga po okolicy. Jest duża żółto niebieska. Właścicielka próbowała ją złapać kilka razy ale jej się nie udało.

samira, mysza1975, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku trzymam kciuki za wizytę w klinice i badania nasienia twojego M

Dorka Gratuluje córci a Simbie chłopaków <3

Paszczaczku Gratuluję groszka i ładnej bety :)

ania.g, Mega, mysza1975, Parka, iwcia77, Dorka1979, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku żeś pojechała nono ,nie ładnie ,to taki foch na całego i pretensje do garbatego ze ma proste dzieci,wracaj do nas

mysza1975, Parka, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Dorka, gratuluję córeczki. Fakt może się zmienić jeszcze na synka. U mnie na tym badaniu było widać że chłopak i tak póki co zostało ;)
    Obudził mnie ból prawego barku, no co za cholera. Czy ciągle musi się coś dziać.
    A u nas zamiast bociana od miesiąca lata papuga po okolicy. Jest duża żółto niebieska. Właścicielka próbowała ją złapać kilka razy ale jej się nie udało.
    może źle spałaś i stad ten ból teraz

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    może źle spałaś i stad ten ból teraz
    A to bardzo możliwe. Zwykle śpię na jednej płaskiej poduszce ale teraz przez tą zarazę zgagę miałam dwie a wczoraj dołożyłam trzecią.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia super ze badanie dobrze wyszło ,teraz trzymam kciuki za toxo negatywne

Bozia to od dzisiaj już możesz bez oporów rodzić bo masz za sobą 37tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:15

Mega, kapturnica, mysza1975, Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A to bardzo możliwe. Zwykle śpię na jednej płaskiej poduszce ale teraz przez tą zarazę zgagę miałam dwie a wczoraj dołożyłam trzecią.

to już widocznie dla barków za wysoko,zgaga oj znienawidzona przeze mnie ,a próbowałaś gluty z siemienia albo GEALCID można go w ciąży, pokrywa przełyk chroniąc przed działaniem kwasów i niweluje kwas, jest super ,ja używam,to są tabletki do rozgryzania,żucia ,najlepiej rozgryźć na papkę i wtedy dopiero połknąć ,30minut przed jedzeniem albo 30 po jedzeniu (2na raz),lub w momencie wystąpienia zgagi ,uczucia kwasu w przełyku

http://www.doz.pl/apteka/p9743-Gealcid_tabletki_40_szt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:18

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    to już widocznie dla barków za wysoko,zgaga oj znienawidzona przeze mnie ,a próbowałaś gluty z siemienia albo GEALCID można go w ciąży, pokrywa przełyk chroniąc przed działaniem kwasów i niweluje kwas, jest super ,ja używam,to są tabletki do rozgryzania,żucia ,najlepiej rozgryźć na papkę i wtedy dopiero połknąć ,30minut przed jedzeniem albo 30 po jedzeniu (2na raz),lub w momencie wystąpienia zgagi ,uczucia kwasu w przełyku

http://www.doz.pl/apteka/p9743-Gealcid_tabletki_40_szt
    Gluty z siemienia nie są złe ale nie dają rady. Renia też słabo działa. Gelcid nie znam ale jak polecasz to sobie dziś kupię.

samira lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Dalej szaro i nic mi się nie chce.

samira, Parka, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu jest dobry ,mam refluks także wiem co mówię ,ja nawet niekiedy biorę takie na receptę u mnie to z nerwów się zaczęło i do tego błędy żywieniowe a 19 lat temu w ciąży z synem nie miałam takich dolegliwości jak zgaga czy jej podobne...stres rządzi niestety...mam to od ok. 10 lat + chore jelita

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:47

Parka, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba alles są wygodne i ładne ale z jednego po kilku praniach powylazily fiszbiny. Zobaczymy jak się sprawdza z karmieniem. Ta firma ma w ogóle ładną bieliznę ciążowa. Mam dwie koszule nocne z opcją do karmienia ;)
    Nie polecam osobiscie z fiszbinami do karmienia. Tam gdzie drut uciska robia sie zlogi i boli. Chyba, ze to kwestia, ze ja mam duzo pokarmu. Teraz same miekkie staniczki i cyc dobrze wyglada, i nic nie cisnie.

Dzien dobry w ogole. :)

mysza1975, mandragora, Parka, Mega, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa Inessko trzymam kciuki za firmę i za to aby w końcu z adopcją ruszyło z kopyta <3

Pusurku fajny prezent z tym koncertem dostałaś od M , pomysłowy ten twój facet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:56

Pusurek lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie polecam osobiscie z fiszbinami do karmienia. Tam gdzie drut uciska robia sie zlogi i boli. Chyba, ze to kwestia, ze ja mam duzo pokarmu. Teraz same miekkie staniczki i cyc dobrze wyglada, i nic nie cisnie.

Dzien dobry w ogole. :)
    Myślę że zobaczymy jak będzie ;) a poza tym jeden już zgubił fiszbiny to będzie bezfiszbinowy ;) w razie czego to mąż będzie cyckonoszy po porodzie szukał ;) ale dobrze ze o tym piszesz bo nie wiedziałam że fiszbiny mogą tak namieszać.

Sabina, moremi, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, nie pomogę Ci. Ja robiłam coś co w Polsce nazywa się beta HCG, nie wiem jakie to ma odniesienie do waszego nazewnictwa.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    agh, chyba ednak kilka tych oznaczen mi zrobili, bo zapytalam babki..
    bo zadzwonili

656- jak w pysk strzelil 2 razy tyle co 2 dni temu ;)

No to brawo!

• Parka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o tu np:

http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-jest-roznica-miedzy-hcg-a-bhcg/watek/1130/1.html

czytam, czytam, a slysze tylko szszszszszszszszssz.. ktos to rozumie?

edit:
    a tu troche bardziej zrozumiale:
    http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/311/

jesli kumam, to w takim razie dupa, nie mam sobie co wynikow porownywac, bo to dwa rozne badania, tak? Ja pierdziele, tyle kombinowania i wszystko na nic?

Dzien dobry,
    Paszczakinku, ja to zrozumialam tak, ze beta hcg jest czulsze niz hcg. Hcg jest bardziej ogolne, natomiast jest jeszcze alfa hcg. I Ty masz skierowanie na alfa hcg. Czy oba: alfa i beta zawieraja sie w tym ogolnym hcg? Nie wiem moze zamotalam.
    Moze zrobia Ci po prostu to ogolne hcg bo ono jest mniej czule niz beta, wiec wychodza z zalozenia ze mozna je zrobic bo jestes juz w pozniejszej (co prawda o 3 dni) ciazy niz wtedy gdy robilas beta hcg. Tylko, ze rzeczywiscie, wtedy nie ma co porownywac przyrostu. Moze w PL sa wytyczne zeby bada przyrost bety, a w BE sa inne wytyczne? Moze ich zapytac, bo to w sumie ciekawe.

‹‹ 4247 4248 4249 4250 4251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ