X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, czytalam o tym....jestem od prawie od poltora miesiaca na diecie bezcukrowej no i efekt widac na twarzy, a i na usg u gienka w PL pod koniec lipca tez sie okazalo ze pcos zniknelo....moja mama tez na bezcukrowej, bo okazalo sie ze nowotwor byl hormonozalezny- ale to juz pisalam, w kazdym razie odradzono jej spozywanie cukru.
    A o co chodzi z tą dietą bezcukrową ? Chodzi tylko o cukier czy o jakieś konkretne produkty ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    :)
    Fajnie ze jestes :)
    Chyba zostaniemy przy Leonie i Maksie po prostu. Chociaz nie ma "r" w imionach...;)
    A po co R ?

Simba lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A o co chodzi z tą dietą bezcukrową ? Chodzi tylko o cukier czy o jakieś konkretne produkty ?
    chodzi o wyklucznie cukru w kazdej postaci i produktow o wysokim indeksie glikemicznym, czyli pieczywa z bialej, rafinowanej maki, bialego ryzu itp.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Dorka super ze wszystko Oki i cieszymy się z dziewuszki ;)
    Ja też tylko starsza się burzy, że takie imię to siara

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Zmieniłam avatara, prosze bardzo :D
    Czyżby chów klatkowy? hmmm...?
    A miałam Miśka zapytać o parę rzeczy. Mój małż zrobił badanie nasienia i w sumie nie wyszło najgorzej. Jedynie lekarz z bociana kazał mu zakupić bodymax.
    Za to mój lekarz jest właśnie na urlopie i wróci po mojej owulce. Zatem stymulacja dopiero od kolejnego cyklu.
    Dziewuchy, czytam Was na bieżąco, ale mój srajfon do interneta jest w niedyspozycji, dlatego nie piszę. Trzymam kciuki za wszystkie. Ciężarne mają o siebie dbać. Nieciężarne również.

Dorka1979, Sabina, Mega, Simba, iwcia77, mandragora, Bozia3, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chodzi o wyklucznie cukru w kazdej postaci i produktow o wysokim indeksie glikemicznym, czyli pieczywa z bialej, rafinowanej maki, bialego ryzu itp.
    Aha, dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam blizniaczke ;-) Tylko że Mega ma 156 cm i waży tyle co dobry kogut, a ja mam 180 cm i waze tyle co świnia. ;-)
    Jak wrócę do domu to poszukam nowego avatarka, zeby się Wam już nie mylić ;-)

Dobrej nocy dziewczyny :-)

moremi, Dorka1979, kapturnica, Simba, iwcia77, mandragora, ania.g, mysza1975, Parka, Niuta lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A miałam Miśka zapytać o parę rzeczy. Mój małż zrobił badanie nasienia i w sumie nie wyszło najgorzej. Jedynie lekarz z bociana kazał mu zakupić bodymax.
    Za to mój lekarz jest właśnie na urlopie i wróci po mojej owulce. Zatem stymulacja dopiero od kolejnego cyklu.
    Dziewuchy, czytam Was na bieżąco, ale mój srajfon do interneta jest w niedyspozycji, dlatego nie piszę. Trzymam kciuki za wszystkie. Ciężarne mają o siebie dbać. Nieciężarne również.
    Papuga mojej córci... Straszna panikara, dzikus jakich mało, nie daje sie oswoić, nawet jak ma klatkę otwarta to sie boi wylecieć :D

moremi, kapturnica, iwcia77, samira, caffe, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No i mam blizniaczke ;-) Tylko że Mega ma 156 cm i waży tyle co dobry kogut, a ja mam 180 cm i waze tyle co świnia. ;-)
    Jak wrócę do domu to poszukam nowego avatarka, zeby się Wam już nie mylić ;-)

Dobrej nocy dziewczyny :-)
    Sabinko nie przesadzaj z tymi porównaniami, jak możesz siebie do świni? A mnie mam zawsze mówiła ze wazę tyle co gęś wyścigowa ;)

moremi, kapturnica, Simba, iwcia77, samira, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać, spokojnej nocki!

Dorka1979, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Papuga mojej córci... Straszna panikara, dzikus jakich mało, nie daje sie oswoić, nawet jak ma klatkę otwarta to sie boi wylecieć :D
    Mi to się bardziej z wysiadywaniem jaj skojarzyło ;)
    Sabina! 180! suuuuper :) do najwyższych półek możesz sięgać po piwo :)
    Zmykam
    Dobranoc

Mega, kapturnica, Simba, iwcia77, samira, caffe, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ja myślałam, że to kogut ;)

Mega, kapturnica, iwcia77, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A ja myślałam, że to kogut ;)
    nimfa taka szara odmiana...

iwcia77, Dorka1979, moremi, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie denerwują te wahania temperatury!
    Znowu zimno... pogoda listopadowa... a ja do pracy i do 17;00 mam laske na szkoleniu, a mi sie tak nie chce...
    Tak w ogóle to dzień dobry :D

iwcia77, moremi, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa....

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A po co R ?
    Bo sie latwiej dzieci tresuje ;)

kapturnica, iwcia77, Dorka1979, moremi, Mega, Reni, mysza1975, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moremi lekarz z białostockiego bociana?

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam wszystkie. Miłego dnia dziewczęta ;)

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego udanego dnia zycze wszystkim....

Mega, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4246 4247 4248 4249 4250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ