X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,miłego wieczorku :)

Kkiesia Wszystkiego Najlepszego ,spełnienia marzeń a najbardziej tego małego ślicznego bobaska <3

kkisia, iwcia77, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Oj Parka, obyś miała rację, że to już blisko, mam schizę, że to moje łożysko przestaje być wydolne, w nocy nasłuchuję i liczę ruchy dziecka :)
    a co mówił CI lekarz? Bo mnie na wizycie ginka mówi, że mam dobre łożysko, przepływy ok - i dziecku jest w środku dobrze...
    może powinnaś dostać jakąś informację podczas badania? Chyba, że coś przegapiłam z Twoich wypowiedzi..

Parka, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane <3
    kkisia 100 lat :) spełnienia marzen <3 :)

Dziewczyny dzwonili do nas z osrodka i jak nic sie nie zmieni zaczynamy szkolenie adopcyjne 15.09 :)

Buziaki <3

No nareszcie ,jakoś wierzę ze tym razem się uda ze zaliczycie szkolenie i razem z adopcja pojawi się ciąża szczęśliwie donoszona <3

inessa, Żanet, mysza1975, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - tak długo mnie tu nie było. A wchodząc trafiłam na tak dobrą informację od Ciebie. Trzymam kciuki za adopcję i pozdrawiam wszystkie kobietki , które mnie jeszcze pamiętają

inessa, caffe, Żanet, samira, Dorka71, kkisia, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Inessa - tak długo mnie tu nie było. A wchodząc trafiłam na tak dobrą informację od Ciebie. Trzymam kciuki za adopcję i pozdrawiam wszystkie kobietki , które mnie jeszcze pamiętają
    ja pamiętam :) Jak tam Twoja Lenka? Chyba czas zacząć pracę nad braciszkiem?? :)

inessa, angela, kkisia, mysza1975, Mega, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane <3
    kkisia 100 lat :) spełnienia marzen <3 :)

Dziewczyny dzwonili do nas z osrodka i jak nic sie nie zmieni zaczynamy szkolenie adopcyjne 15.09 :)

Buziaki <3
    Inessa wreszczie coś się ruszyło...:) Już niech przyjdzie do Was dziecko jakąkolwiek drogą :)

inessa, Żanet, kkisia, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel dziekuje co tam u Was??? :)
    Boziu tobie również dziekuje :) wiecie na dziecko to jeszcze sobie poczekamy nawet do 3 lat ale w koncu coś sie ruszyło!

angela, kapturnica, Żanet, kkisia, iwcia77, Bozia3, mysza1975, Mega, Parka, malgos741, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, trzymam kciuki za kurs i adopcję <3
    Żanet, mam wrażenie że urodzisz przed Bozią.
    Mysza, albo macie ten sam gust albo masz duże zaufanie do męża ;)
    A ja miałam nic nie robić ale nie wyszło. Jak zaczęłam kopać w szafie młodszej córki to się okazało że połowa rzeczy robi wyjazd bo za mała. Takiego natchnienia dostałam że pojechałyśmy na zakupy, bardzo owocne z resztą :) Dotarłyśmy do domu niedawno i dopiero zjadłyśmy obiad. Może jutro uda się nic nie robić...

inessa, Żanet, kkisia, iwcia77, Bozia3, mysza1975, Mega, Parka, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja pamiętam :) Jak tam Twoja Lenka? Chyba czas zacząć pracę nad braciszkiem?? :)
    Lenka super - bardzo komunikatywna - gada po swojemu cały czas, woła mamę i babę cały czas, przybija piątkę , robi cześć i papa, a także tuli tuli i cacy. Pełza po całym domu i robi masę zamieszania. Jest cudowna , a ja mam bzika na jej punkcie. O braciszku na razie nie myślę - chcę wrócić do pracy i trochę odsapnąć od niemowlęctwa tym bardziej że przy Lence zaczyna się robić komfortowo.
    A u Ciebie za chwilę się zacznie. Trzymam kciuki za nie męczące rozwiązanie.

ania.g, inessa, caffe, Bozia3, mysza1975, Mega, Parka, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angel dziekuje co tam u Was??? :)
    Boziu tobie również dziekuje :) wiecie na dziecko to jeszcze sobie poczekamy nawet do 3 lat ale w koncu coś sie ruszyło!
    Innesko napisałam we wcześniejszym poście. Mogę powiedzieć - spełniona matka - warto było tak długo czekać. Lenka wynagrodziła nam wszystko

ania.g, inessa, caffe, Bozia3, mysza1975, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres oczekiwania zalezy od kilku czynników pierwszy to jest,że musimy przejsc szkolenie adopcyjne a po nim kwalifikacja już bezpośrednio do adocpji drugi czynnik,ze ktoś już był przede mną i ja musze odczekac,po trzecie musi sie znaleść odpowiednie dziecko dla nas ( płec ,wiek,warunki które my określilśmy podczas skłądania podania)i tu pani w naszym ośrodku która zajmuje sie doborem dziecka do pary robi to naprawde rewelacyjnie - dzieci są bardzo podobne do rodziców jakby to byli rodzice biologiczni :)
    i najtrudniejsza sprawa dziecko musi mieć uregulowaną sytuacje prawną. Gdy dostaje sie telefon z ośrodka to wtedy my decydujemy czy chcemy poznać dane dziecko możemy powiedzieć,że dane dziecko jednak dla nas nie jest ale gdy sie zdecydujemy przez około miesiac czasami dłużej jeździmy conajmniej dwa razy w tygodniu do pogotowia opiekunczego ( tam zwykle mieszkają dzieci zanim zostaną adoptowane) zapoznajemy sie z dzieckiem. Po tym czasie sąd pozwala na tzw preadopcje wtedy mozemy wziąć dziecko do domu. I tu jest czas adaptacji dziecka w domu rodziców adopcyjnych trwa on zwykle ok 2 miesiace ( tutaj rodzice sa sprawdzani przez kuratora sądowego, Centrum Pomocy Rodzinie oraz osrodek adopcyjny czy wszystko jest dobrze,czy sobie radzimy,czy "uczymy sie siebie") po tym czasie składamy do sądu dokumenty o adopcje dziecka i tu też jest kilka rodzajów adopcji. Sąd rozpatrza sprawe i zwykle przyznaje dziecko rodzicom adopcyjnym ( i tu własnie w zależnosci od rodzaju adopcji np dziecku zmienia sie akt urodzenia,nazwisko czasami imie)
    I to tyle a moze az tyle :D

ewka80, kapturnica, Żanet, samira, Bozia3, mysza1975, Mega, ania.g, Parka, iwcia77, malgos741, moremi, gosia7122, Sabina, Olena, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no widzisz Pusur, a to nie jest to, czego ja chce.. nie chce byc w oczach mojego meza bohaterka z biednym heroicznym piczkinsem.. ja przy nim nawet nog nie depiluje, paznokci nie obcinam.. moze raz mnie zobaczyl w jakiejs masce ma twarzy.. on sie z tego smieje, ale to mi to przeszkadza, nie jemu.. jakas srubka niedorecona w mojej glowie pewnie..
    no to jest nas dwie :)
    mam dokladnie tak samo

kapturnica, MartaDidinio, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, wspaniala wiadomosc! :) bardzo sie ciesze!

inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no widzisz Pusur, a to nie jest to, czego ja chce.. nie chce byc w oczach mojego meza bohaterka z biednym heroicznym piczkinsem.. ja przy nim nawet nog nie depiluje, paznokci nie obcinam.. moze raz mnie zobaczyl w jakiejs masce ma twarzy.. on sie z tego smieje, ale to mi to przeszkadza, nie jemu.. jakas srubka niedorecona w mojej glowie pewnie..

a tak apropos piczkinsow i wnetrznosci, chujowo sie dzisiaj czuje.. czy na poczatku ciazy miewa sie jakies klucia i bol w piczkinsie/macicy? bo przeciez tam sie chyba jeszczce nic nie rozciaga, nie?
    Kumam, mysle, ze kazdy zwiazek jest inny. Jedni przy sobie robia kupe bez krepacji ( ja akurat nie ;) ), inni sie przy partnerze nawet nie wysmarkaja.
    Macica moze juz zaczac pracowac i pobolewac, jeszcze sie nie bedzie rozciagac, ale juz dostaje hormonalne sygnaly, ze zaraz czas na to. Bedzie pobolewac i juz. ;) To te uroki macierzynstwa. ;)

moremi lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co mówił CI lekarz? Bo mnie na wizycie ginka mówi, że mam dobre łożysko, przepływy ok - i dziecku jest w środku dobrze...
    może powinnaś dostać jakąś informację podczas badania? Chyba, że coś przegapiłam z Twoich wypowiedzi..

Boziu,
    Na razie nie siać paniki, łożysko dojrzało do III stopnia, nawet się starzeje, mam złogi wapienne, ale przepływy na chwilę obecną są OK, dziecko dostaje tlen i wszystko inne i rośnie, a to najważniejsze. Koniecznie sprawdzić KTG i przepływy na początku przyszłego tygodnia, czyli wzmożona kontrola. Mam liczyć ruchy i jakby się coś działo to nie czekać na nic tylko jechać na ip. do szpitala. No i dlatego schizuję...

EwaT, samira, Bursztyn, Pusurek, iwcia77, Bozia3, mysza1975, Parka, moremi, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwie dobre wiadomości! Wyniki moczu są ok i tapety też!

ania.g, Simba, inessa, kapturnica, iwcia77, kkisia, Parka, EwaT, samira, Żanet, caffe, Mega, Bozia3, malgos741, Dorka1979, paszczakin, moremi, Bursztyn, Pusurek, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zajebjoza! a wizyta u gina?
    mysza1975 wrote:
    Mam dwie dobre wiadomości! Wyniki moczu są ok i tapety też!

samira lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wakacje tak łatwo obudzić sie o 6 ej :)
    Miłego dnia, Babki!

kapturnica, Mega, mandragora, Bursztyn, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w wakacje łatwo wstać i wczesniej.....
    Mi sie zaczyna rok szkolny w poniedzialek to wtedy zaczna sie schody..
    Dzien dobry!! :)

Mega, mandragora, Simba, Parka, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Na razie nic nie zaznaczam na wykresie bo zobaczymy czy jak dotrę do pracy to moje delikatne plamienie nie zamieni sie w @. Byłam tak wkurzona na wczorajszy spadek temperatury ze powiedziałam sobie pier... nie mierze, ale rano nie wytrzymałam i było 36,7... Zobaczymy co sie będzie działo dalej..
    Miłego piateczka babeczki ;)

kapturnica, samira, mandragora, Simba, malgos741, ania.g, Parka, mysza1975, moremi, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 4254 4255 4256 4257 4258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ