X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    A magnezu ile brała? Ja na razie biorę dwa po 100 ale we wtorek skonsultuje z ginem bo nie wiem czy nie za malo
    Trzy razy dziennie po 200. Podobno dawka powyżej 400 na dobę przynosi efekty i u mnie tak faktycznie było.

moremi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Twardnienie to tez skurcze, nie bola, ale sa dziwne. No spa i odpoczywac, jesli sa bardzo czesto. Ja bralam to + 2 x 300mg magnezu.
    O, widze, ze Ania tez odpowiedziala podobnie. :)
    Pamiętam naszą rozmowę na ten temat :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Twardnienie to tez skurcze, nie bola, ale sa dziwne. No spa i odpoczywac, jesli sa bardzo czesto. Ja bralam to + 2 x 300mg magnezu.
    O, widze, ze Ania tez odpowiedziala podobnie. :)

Tak, tak magnez też suplementować, pomaga również na skurcze łydek, trzeba tylko odstawić pod koniec ciąży, bo może hamować wszystkie skurcze

Pusurek, ania.g lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to zwiększam do 2x300 i pojadę do apteki po buskopan. W szpitalu dawali mi to domiesniowo i pomagało.

Pusurek, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandra - magnezu się nie bój - bo lekarka mi mówiła, że nie da się go przedawkować....raczej nospy nie nadużywaj....a magnez spoko..
    mnie też tak twardniał brzuch 1-2 co kilka dni..ale tak jak pisała Pusur - to takie napięcie bardziej, a nie skurcz....
    z tym odstawianiem magnezu pod koniec ciąży to też są różne mity... - bo mi mówiła ginka, że jeśli to niewielkie jakieś dawki - to można zażywać - jeśli łydki wciąż bolą - a taka dawka w życiu nie wyhamuje skurczy porodowych - bo na zahamowanie skurczy macicy to są zupełnie inne dawki..:)

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki, pora wstawać z łóżka bo mężu zaraz do domciu wróci, chociaż przez telefon mówił żebym sobie spokojnie jeszcze leżała. Mega kciukam, a dzisiaj tempka poszła w górę? Bo nie zaznaczyłaś dzisiejszego dnia

Mega, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wcale nie dziwie ze mi się kurczy! Odebrałam wyniki krwi. Magnez znacznie poniżej wartości referencyjnych. Bozia nospa i skopolan biorę 3x po jednej zgodnie z zaleceniami gina. Mam nadzieję że jak unormuje magnez to już będzie Oki.

Żanet, Parka, Pusurek, ania.g, mysza1975, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, to dobrze ze juz wiesz z czego biora sie te skurcze i teraz temu zaradzisz. Spokojnie wypoczywaj <3

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis termin porodu hue hue. ;)

Parka, Żanet, ania.g, Mega, kapturnica, Dorka1979, mysza1975, Bozia3, moremi, samira, caffe, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to szybciutko Pusur, szybciutko! ;)

ile mlody teraz wazy?
    3995 wazyl w srode. Dzis pewnie z 4005 ;) a przeciez zjechal na wadze prawie 400 g od urodzenia. Pasiony w brzuchu moglby miec dobrze ponad 4 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:27

Żanet, mysza1975, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zmiana, po kilku dniach zjazdu energetycznego, nagle przypływ sił witalnych :)
    Pralka pierze, a ja robię kopytka ze szpinakiem, tak mnie naszło!

Miłego Babki

ania.g, Mega, mandragora, mysza1975, Bozia3, moremi, iwcia77, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I umówiłam się na KTG - dziś na 17:30, będę miała spokojniejszy weekend :)

EwaT, ania.g, Mega, mysza1975, moremi, Pusurek, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• beaa Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,mam pytanko:w czwartek czyli wczoraj dostałam pregnyl koło 15,po powrocie do domu poczułam mocne bóle brzucha jak na owulację , podejrzewam że bez zastrzyku też by była ale moja gin powiedziała że ja wspomożemy.Zaleciła przytulanie dzisiaj tj w piątek ale wczoraj czyli w czwartek nie.Dodam że przytulanie było jeszcze w środe i we wtorek.Jak myślicie czy jest szansa na zafasolkowanie bo dzisiaj czuję że już po owu a przytulania jeszcze nie było

moremi, Parka lubią tę wiadomość

bea
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne to zniknięcie Reni
    szkoda :(

mysza1975, samira, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no zajebjoza! a wizyta u gina?

Na wizycie spoko, jeszcze nie urodzę, szyjka wysoko. Dała mi całą rozpiskę jakie badania muszę jescze zrobić przed porodem no i wynika z niej, że po 36 tygodniu to bedę w przychodni dwa razy w tygodniu.
    To chyba dlatego mój M tak się zmobilizował, chyba zrozumiał, że godzina X nieubłagalnie nadchodzi.

EwaT, Żanet, Mega, ania.g, mandragora, Pusurek, iwcia77, Dorka1979, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dzień dobry,
    Na razie nic nie zaznaczam na wykresie bo zobaczymy czy jak dotrę do pracy to moje delikatne plamienie nie zamieni sie w @. Byłam tak wkurzona na wczorajszy spadek temperatury ze powiedziałam sobie pier... nie mierze, ale rano nie wytrzymałam i było 36,7... Zobaczymy co sie będzie działo dalej..
    Miłego piateczka babeczki ;)

Mi to wygląda na zagnieżdżenie :-)

Mega, Parka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, spakowana?
    Tak mnie naszlo teraz- "niedawno" jeszcze trzymalysmy za Was kciuki zeby sie wszytko uspokoilo, bo byl krwiak i musialas lezec, a teraz zaraz juz rodzisz..

Szybka ta twoja ciaza, nie? ;)
    Spakowana :). Wszystko dla dziecka przygotowane, dywan wyprany, kończę sprzątać szafki, jutro chłopaki myją okna :). Nie jadę do Krościenka - byłam u innego gina - zbadał mnie i powiedział, że wszystko jest miękkie, szyjka zamknięta, ale skrócona na 1 cm, więc równie dobrze może się zacząć jutro, jak i za 4 tygodnie. I powiedział, że powinnam spokojnie SN urodzić..., żebym się nie pchała w cesarkę - bo po co mam mieć porozcinane mięśnie i macicę...jeśli coś pójdzie nie tak - to na KOpernika i tak zaraz biorą na salę operacyjną, która jest obok porodówki a szukanie na siłę przyczyny do cesarki jest mocno nadużywane....tak więc mam jakieś szczęście do lekarzy, którzy mi wciąż tą cesarkę obrzydzają..)
    Zleciał czas jak cholera...faktycznie niedawno był krwiak, a teraz pasożyt 3 kilowy mnie wysysa..:)

ania.g, EwaT, kapturnica, Żanet, moremi, mysza1975, caffe, Mega, Bursztyn, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziwne to zniknięcie Reni
    szkoda :(
    Może jest zajęta - miała mieć chyba jakoś szybko wesele u siostry - może to jutro? Kto wie - może lata po mieście i testuje halkę...;)

EwaT, Żanet, moremi, mysza1975, caffe, Mega, Bursztyn, iwcia77, Dorka1979, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie pobolewa, wprawdzie nie tak mocno jak na @ ale jednak... Plamienie bez zmian... :(

macduska, Dorka1979, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Brzuch mnie pobolewa, wprawdzie nie tak mocno jak na @ ale jednak... Plamienie bez zmian... :(
    Witam , mam podobnie. :-(

Lekki ból brzucha, plamienie, i ból piersi.
    Nie wiadomo co.
    Nie jesteś sama.

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4256 4257 4258 4259 4260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ