35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mandragora wrote:A magnezu ile brała? Ja na razie biorę dwa po 100 ale we wtorek skonsultuje z ginem bo nie wiem czy nie za malo
moremi lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Pusurek wrote:Twardnienie to tez skurcze, nie bola, ale sa dziwne. No spa i odpoczywac, jesli sa bardzo czesto. Ja bralam to + 2 x 300mg magnezu.
O, widze, ze Ania tez odpowiedziala podobnie.Pusurek lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Pusurek wrote:Twardnienie to tez skurcze, nie bola, ale sa dziwne. No spa i odpoczywac, jesli sa bardzo czesto. Ja bralam to + 2 x 300mg magnezu.
O, widze, ze Ania tez odpowiedziala podobnie.
Tak, tak magnez też suplementować, pomaga również na skurcze łydek, trzeba tylko odstawić pod koniec ciąży, bo może hamować wszystkie skurczePusurek, ania.g lubią tę wiadomość
-
mandra - magnezu się nie bój - bo lekarka mi mówiła, że nie da się go przedawkować....raczej nospy nie nadużywaj....a magnez spoko..
mnie też tak twardniał brzuch 1-2 co kilka dni..ale tak jak pisała Pusur - to takie napięcie bardziej, a nie skurcz....
z tym odstawianiem magnezu pod koniec ciąży to też są różne mity... - bo mi mówiła ginka, że jeśli to niewielkie jakieś dawki - to można zażywać - jeśli łydki wciąż bolą - a taka dawka w życiu nie wyhamuje skurczy porodowych - bo na zahamowanie skurczy macicy to są zupełnie inne dawki..mysza1975, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam laseczki, pora wstawać z łóżka bo mężu zaraz do domciu wróci, chociaż przez telefon mówił żebym sobie spokojnie jeszcze leżała. Mega kciukam, a dzisiaj tempka poszła w górę? Bo nie zaznaczyłaś dzisiejszego dnia
Mega, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Ja się wcale nie dziwie ze mi się kurczy! Odebrałam wyniki krwi. Magnez znacznie poniżej wartości referencyjnych. Bozia nospa i skopolan biorę 3x po jednej zgodnie z zaleceniami gina. Mam nadzieję że jak unormuje magnez to już będzie Oki.
Żanet, Parka, Pusurek, ania.g, mysza1975, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:to szybciutko Pusur, szybciutko!
ile mlody teraz wazy?a przeciez zjechal na wadze prawie 400 g od urodzenia. Pasiony w brzuchu moglby miec dobrze ponad 4 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:27
Żanet, mysza1975, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
A u mnie zmiana, po kilku dniach zjazdu energetycznego, nagle przypływ sił witalnych
Pralka pierze, a ja robię kopytka ze szpinakiem, tak mnie naszło!
Miłego Babkiania.g, Mega, mandragora, mysza1975, Bozia3, moremi, iwcia77, malgos741, Parka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny,mam pytanko:w czwartek czyli wczoraj dostałam pregnyl koło 15,po powrocie do domu poczułam mocne bóle brzucha jak na owulację , podejrzewam że bez zastrzyku też by była ale moja gin powiedziała że ja wspomożemy.Zaleciła przytulanie dzisiaj tj w piątek ale wczoraj czyli w czwartek nie.Dodam że przytulanie było jeszcze w środe i we wtorek.Jak myślicie czy jest szansa na zafasolkowanie bo dzisiaj czuję że już po owu a przytulania jeszcze nie było
moremi, Parka lubią tę wiadomość
bea -
iwcia77 wrote:no zajebjoza! a wizyta u gina?
Na wizycie spoko, jeszcze nie urodzę, szyjka wysoko. Dała mi całą rozpiskę jakie badania muszę jescze zrobić przed porodem no i wynika z niej, że po 36 tygodniu to bedę w przychodni dwa razy w tygodniu.
To chyba dlatego mój M tak się zmobilizował, chyba zrozumiał, że godzina X nieubłagalnie nadchodzi.EwaT, Żanet, Mega, ania.g, mandragora, Pusurek, iwcia77, Dorka1979, Parka, Simba lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Dzień dobry,
Na razie nic nie zaznaczam na wykresie bo zobaczymy czy jak dotrę do pracy to moje delikatne plamienie nie zamieni sie w @. Byłam tak wkurzona na wczorajszy spadek temperatury ze powiedziałam sobie pier... nie mierze, ale rano nie wytrzymałam i było 36,7... Zobaczymy co sie będzie działo dalej..
Miłego piateczka babeczki
Mi to wygląda na zagnieżdżenieMega, Parka lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Bozia, spakowana?
Tak mnie naszlo teraz- "niedawno" jeszcze trzymalysmy za Was kciuki zeby sie wszytko uspokoilo, bo byl krwiak i musialas lezec, a teraz zaraz juz rodzisz..
Szybka ta twoja ciaza, nie?. Wszystko dla dziecka przygotowane, dywan wyprany, kończę sprzątać szafki, jutro chłopaki myją okna
. Nie jadę do Krościenka - byłam u innego gina - zbadał mnie i powiedział, że wszystko jest miękkie, szyjka zamknięta, ale skrócona na 1 cm, więc równie dobrze może się zacząć jutro, jak i za 4 tygodnie. I powiedział, że powinnam spokojnie SN urodzić..., żebym się nie pchała w cesarkę - bo po co mam mieć porozcinane mięśnie i macicę...jeśli coś pójdzie nie tak - to na KOpernika i tak zaraz biorą na salę operacyjną, która jest obok porodówki a szukanie na siłę przyczyny do cesarki jest mocno nadużywane....tak więc mam jakieś szczęście do lekarzy, którzy mi wciąż tą cesarkę obrzydzają..)
Zleciał czas jak cholera...faktycznie niedawno był krwiak, a teraz pasożyt 3 kilowy mnie wysysa..ania.g, EwaT, kapturnica, Żanet, moremi, mysza1975, caffe, Mega, Bursztyn, malgos741, Parka lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:dziwne to zniknięcie Reni
szkodaEwaT, Żanet, moremi, mysza1975, caffe, Mega, Bursztyn, iwcia77, Dorka1979, malgos741, Parka lubią tę wiadomość
-
Brzuch mnie pobolewa, wprawdzie nie tak mocno jak na @ ale jednak... Plamienie bez zmian...
macduska, Dorka1979, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny