X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:
    ja od wczoraj mam mdłości ,no wreszcie ,bo myślałam ,że ze stali jestem
    fajne to nie jest ,ale coś się dzieje przynajmniej
    od 5 nie spałam ,przewracałam się z jednego boku na drugi

jutro mam bierzmowanie syna ,gotuję bigos i dziś ta kiszona kapusta jakoś mnie zniechęca
    mam nadzieję ,że jutro nie podpadnę

No to sie doczekałaś hahhaha. Tyś jest dobra:)hahha Pierwszy raz spotkałam kogos kogo cieszą mdłości:))))Śmieję się do monitora:)

;D"

witajcie dziewczyny
    Widzę Megan doczekałaś się tych upragnionych mdłości , a ja juz bym chciała żeby ten czas szybko minął , bo już mam serdecznie dość i nawet powidzialam swojej czekoladzie jak chce mieć jeszcze dzieci to sam w ciąże zachodzi . Bo ja się nie zgodzę na te męki więcej hiihihih

Hej Iwcia daj mi trochę tych męków hahhahah
    A tak na poważnie to serdecznie Ci wsółczuję,wiem co to znaczy nie spać przez mdłości:)

bliska77, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Życzę miłego dnia :)

Dla tych, którym "słońce" zaszło za chmury, życzę zeby szybko zaświeciło. Przykro mi strasznie z powodu tego, jak Was los doświadcza. Miejmy nadzieję, ze niebawem jednak okaże się łaskawszy

iza37, bliska77, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dzięki :-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:

Aga, staram się zrozumieć co czujecie i jest mi strasznie przykro. Bo ja w życiu nie lubię bezsilności bo ona odbiera nadzieję i siły.

bliska77, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    agafbh wrote:

Aga, staram się zrozumieć co czujecie i jest mi strasznie przykro. Bo ja w życiu nie lubię bezsilności bo ona odbiera nadzieję i siły.

dokładnie, masz w 100% rację

polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:

jutro mam bierzmowanie syna ,gotuję bigos i dziś ta kiszona kapusta jakoś mnie zniechęca

No to sie doczekałaś hahhaha. Tyś jest dobra:)hahha Pierwszy raz spotkałam kogos kogo cieszą mdłości:))))Śmieję się do monitora:)

;D"

witajcie dziewczyny
    Widzę Megan doczekałaś się tych upragnionych mdłości , a ja juz bym chciała żeby ten czas szybko minął , bo już mam serdecznie dość i nawet powidzialam swojej czekoladzie jak chce mieć jeszcze dzieci to sam w ciąże zachodzi . Bo ja się nie zgodzę na te męki więcej hiihihih

Mdłości (oczywiście nie te skrajne) są dobrym objawem, oznaczają, że jest właściwy poziom hormonów.

Chociaż są kobiety, które nawet przez sekundę ich nie miały, ja do takich należałam.

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:

;D"

witajcie dziewczyny

Mdłości (oczywiście nie te skrajne) są dobrym objawem, oznaczają, że jest właściwy poziom hormonów.

Chociaż są kobiety, które nawet przez sekundę ich nie miały, ja do takich należałam.

Oj zazdroszczę

relgh3714gqvyz0c.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    megan8 wrote:
    A Rh+

To tak jak ja

I ja też ;-)

bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:

;D"

witajcie dziewczyny

Oj zazdroszczę

Ja uważam, że powinnaś się cieszyć, że je masz. Decydując się na ciążę trzeba się liczyć z takimi "udogodnieniami" :)

inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym tygodniu. Przytulam dziewczyny te , dla których dziś nie wzeszło słońce. Dobrze Was rozumiem, nieraz miałam takie doły. Pocieszające jest, że zawsze jest nadzieja i ta nadzieja pozwala w końcu wyjść z dołków. Będzie dobrze, przeczekajcie :-) Sama mam mieszane dziś uczucia, niby ovu, niby staranka, ale coś się chrzani z moimi hormonami. Zbyt niska temp., zbyt mocne plamienia, osłabienie, mdłości. Przypuszczam, że to zbyt wysoka prolaktyna, a to przy mojej niedoczynności tarczycy ponoć częsta przypadłość. Do tej pory naszczęście była w normie. Za tydzień polecę do laboratorium to i progesteron zbadam, prolaktynę, tsh i resztę hormonów tarczycowych. Wkurz mnie, że kolejny miesiąc idzie na straty. Właśnie to jest to uczucie - wkurzenie!
    Poza tym Miłego dnia Dziewczyny

bliska77, inessa, caffe, polarmiś, Bursztyn, grosza, Panda, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta ale zaszalalyscie od soboty tyle mam stron do nadrobienia o jejku, jejku ide poczytac moja ulubiona teraz lekturke czyli Nasze forum,. U mnie nowy cykl rozpoczety wiec bede dzialac ;) Pozdrawiam wszystkie cieplo i podejrzewam ze stopniowo bede sie wtracac do rozmowy hahah....buziaki

caffe, inessa, Olena, bliska77, Bursztyn, iza37, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Polarmiś kochana jesteś <3
    A humor no coż bez niego zwariowałabym już chyba ale to Wy mi bardzo pomagacie i wraca mi humorek :D
    Opowiem Wam historie która krąży po oddziale ginekologicznym i to jest prawda:
    Pewna kobietka po 50 zaraz po Bożym Narodzeniu stwierdziła, zę musi się przebadać no i pierwszy ginekolog. Umówiła się jeszcze w tyg.przed nowym rokiem rano umyła się wypsikała, pięknie ubrała i poszła do lekarza. Gdy połozyła się na fotel lekarz tak dziwnie patrzy i mówi a pani co się tak wystroła to juz na Sylwestra. Kobieta zdziwiona odp.żenie to tak normalnie. Wróciłą do domku i opowoada córce no i mówi,że lekarz taki tekst do niej a córka się pyta w co była ubrana więc mama odpowiada i mówi na koniec a wiesz przed wyjsciem popryskałam się tym płynem do higieny intymnej. Córka wzięła mam e do łazienki i mówi: Mamo ale my nie mamy płynu do h.intymnej jak już to Ty popryskałaś się ŻELEM Z BROKATEM. :D :D :D mam stwierdziła, ze już nigdy nie pójdzie do tego lekarza ;)
    szok co nie :D

hahaha no to jest jakis kosmos ale sie usmialam Inessa ;)

Mam nadzieje ze czujesz sie coraz lepiej kochana....

dzieki za komentarz wczesniejszy odnosnie problemow z jelitami ja po prostu zmasakrowalam sobie flore bakteryjna przez antybiotyki. Widze ze tutaj Samirka zastanawiala sie czy je brac. Ja mam tak okropne doswiadczenie ze juz nigdy ich nie wezme. 5 dni brania antybiotyku przewrocilo moj swiat do gory nogami do tego stopnia ze nie moglam nic jesc ani pic i przesiedzialm pare ladnych tygodni w toalecie....teraz juz lepiej ale wciaz jestem na diecie, i wciaz nie czuej sie 100% sa dni kiedy nie wychodze z kibelka...no nic nie bede tutaj marudzic po prostu zyje z tym i probuje wszsytkiego zeby tylko wrocic do normalnego zycia...

inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie w nowym dniu u nas zimnym i pochmurnym !
    Dobrego tygodnia kochane.
    Ja od wieczora mam doła chyba za dużo mysle nad tym co mi lekarze powiedzieli, ze nie mam prawie żadnych szans :D
    Ale wiecie co nie wiem czy kojarzycie Fedre z fotum oni starali się 57 cykli no przez kilka niby już nie bo wg. lekarzy nic im się nie miało udać w czerwcu mieli mieć invitro nową metodą i właśnie dziś zrobiła test bo miała taki ładny wykres i ma sliczne dwie krechy :D dało mi to odrobine nadziei :D
    Kochane musimy mieć choć troszke nadziei bo inaczej zwariujemy a po co ;)

Bursztyn, bliska77, Olena, caffe, polarmiś, iza37, angela, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa, wiele jest historii takich jak Fedry, prawie każda z nas zna podobny przypadek. Dlatego wierzę, że i Twoja historia będzie miała takie piękne zakończenie. Tego Ci życzę z całego serca ;-)

bliska77, Olena, inessa, iza37, angela, grosza, samira, megan8 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:

;D"

witajcie dziewczyny

Oj zazdroszczę

Ja uważam, że powinnaś się cieszyć, że je masz. Decydując się na ciążę trzeba się liczyć z takimi "udogodnieniami" :)

oj nie wiem czy cieszyła byś sie tym że nie możesz swobodnie poruszać się nawet po domu , ja nawet nie moge odkurzyć bo jak sie za dużo ruszam to już mnie męczy a dzisiaj to myślałam ze mi wyrwie żołądek . A że jestem tutaj całkiem sama to musze posprzątać coś ugotować pojechać lub rzesacerować sie na zakupy , a do najbliższego sklepu mam 3 kilometry z haczykiem , więc nie wchodzi w gre tylko łóżeczko i że ktoś za mnie coś zrobi . A w szpitalu powiedzieli mi że mam bardzo wysokie hormony ciaży i dlatego mnie męczy . Więc bardzo sie cieszę z tej ciąży ale nie z tego że jestem cały czas wykończona

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, jesteś prawdziwym skarbem, swoimi wpisami dodajesz otuchy i nadziei, z całego serca życzę Wam byście doczekali się swojego dzidziusia.
    co do pogody, u nas też podle, ona chyba też wpływa na nasze nastroje, niestety...

caffe, inessa, Bursztyn, Olena, iza37, Matylda36, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam w pierwszej ciąży 3 miesiące nie rozstawałam się z (przepraszam za słowo) kibelkiem, ale i tak byłam szczęśliwa. Teraz też o tym marzę :-) i o dziewczynce, jak większość z Was kochane.

bliska77, inessa, iwka76, caffe, iza37, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce dziecko :P byle jak najszybciej bo zwariuje :P jak małe dziecko i jeszcze tupne nogą ;) no nie przesadziłam ale naprawde każda na nie zasługuje i wierzę,że teraz czy później bedzie je mieć. My w czwartek jedziemy (mam nadzieję,że dam rade) do ośrodka adopcyjnego na drugą część testów brbrbrb :) ale jak trzeb to trzeba.
    Za dwa tygodnie wesele kuzyna a za miesiac wesele kuzynki bardzo się ciesze bo się pobawimy no i w planach na czerwiec mamy jeszcze pare dni odpoczynku nad morzem :D

Bursztyn, caffe, bliska77, Olena, Panda, angela, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wierzę ..miało być pochmurno deszczowo a nawet burzowo.. a tu lipa słońce się przedziera przez chmury.. a to zajdę sobie w takim razie w ciążę.. haha
    skoro pogoda zmienną jest

caffe, Bursztyn, inessa, iza37, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane witajcie w nowym dniu u nas zimnym i pochmurnym !
    Dobrego tygodnia kochane.
    Ja od wieczora mam doła chyba za dużo mysle nad tym co mi lekarze powiedzieli, ze nie mam prawie żadnych szans :D
    Ale wiecie co nie wiem czy kojarzycie Fedre z fotum oni starali się 57 cykli no przez kilka niby już nie bo wg. lekarzy nic im się nie miało udać w czerwcu mieli mieć invitro nową metodą i właśnie dziś zrobiła test bo miała taki ładny wykres i ma sliczne dwie krechy :D dało mi to odrobine nadziei :D
    Kochane musimy mieć choć troszke nadziei bo inaczej zwariujemy a po co ;)

Inessa, zdaję sobie sprawę, że trudno jest zaakceptować i potem żyć ze świadomością tego co powiedział Ci lekarz. Ale wiesz, że jeszcze nie wszystko stracone. Po pierwsze zdiagnozowali problem i pewnie zrobisz wszystko, zeby się go pozbyć - mam na myśli wizytę w tej klinice, którą Ci polecili, a po drugie - jest szansa na adopcję :)

Ostatnio oglądałam taki program o adopcjach i mówili tam, że starający się chcą brać maleńkie dzieci, a nie starsze. A przecież te starsze też potrzebują miłości i czekają na swoją szansę, ale sobie zdają sprawę z tego, że nikt ich nie chce. Chciałam podkreślić tylko to, że niezależnie jak długo będziecie czekali na tę adopcję to zawsze macie szansę na to, żeby pomóc jakiemuś odtrąconemu i zagubionemu dziecku, bez względu na to w jakim wieku będzie :) <3

Reni, bliska77, Bursztyn, inessa, Jolka76, iza37, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ