X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Alis mam nadzieję,że szybko wrócicie z Weroniczką do domu :) Oby diagnostyka była szybciutka, a warunki stały sie do zniesienia <3 Dużo zdrówka i sił dla Was <3

Ps. Weronika to prawdziwa ślicznotka :)
    Dzięki :) warunki w porównaniu z łodzią są rewelacyjne. Jedynka przestronna z łóżkiem dla mnie. I lekarze przychodza, tłumacza, nawet przestudiowali z zaangażowaniem całą historię choroby. Jest dobrze. Tylko jak robili jej usg to bardzo im sie nie podobalo..

Bursztyn, Sabina, Mega, ania.g, Bozia3, Simba, Beatka.jk, Pusurek, Żanet, Parka, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewuszki

Mojego meza znowu nie ma, powinien jednak do piatku wrocic, wiiec moze na owul. zdazy. W kazdym razie odpuscilam juz szalenstwa z jego 500 km wycieczkami na bzykanie bo jak widac - nic na sile specjalnie dobrze nie wychodzi. Teraz bedzie na luzie.
    Simba, przez chwile myslalam ze podmienili Cie w awatarze, az musialam powiekszyc :) duzy brzuszek, swietnie wygladasz, fotka z cieniami na plazy bardzo romantyczna :)
    Ewa, znam to uczucie niby-bolacej glowy, wspolczuje
    Zanet, ladne podsumowanie koncowki ciazy ;) pocieszajace jest to, ze jesli bedziesz chciala to wrocisz do formy :)
    Gdzie Aga, Szczesliwa, Megan (to akurat wiem ;) )KaRa, nie wspominajac juz o Promyku i Violce? Forum sie wykrusza....

kapturnica, inessa, Mega, ania.g, EwaT, malgos741, Simba, Żanet, Sabina, Parka, gosia7122, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka.jk wrote:
    a no dzięki :-) i żadne PCOS ;-) na szczęście nie mam i nie zamierzam mieć ;-)ech... tak sobie rozkminiam, bo z tych pożal się boże wyników rezerwa jest dość wysoka, do tego te moje komórki są ładne, stymulować nie trzeba bo sama sobie ogarniam no po prostu tylko zachodzić i rodzić ;-) zaraz po unormowaniu TSH i Prolaktyny oczywiście....no dobra kończę to marudzenie i mimo wprost fantastycznej ;-( pogody za oknem lecę do dentysty sadysty ;-) a raczej do ortodonty będzie trochę milej ale równie drogo ;-)
    z PCOS akurat jest tak, ze nie zawsze sie ujawnia, i nie zawsze widac w obrazie usg a moze byc. U mnie bylo, po zastosowaniu diety sobie poszlo, ale tendencja pozostaje. Wiec trzeba uwazac.

kapturnica, Żanet, Beatka.jk, Parka, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzięki :) warunki w porównaniu z łodzią są rewelacyjne. Jedynka przestronna z łóżkiem dla mnie. I lekarze przychodza, tłumacza, nawet przestudiowali z zaangażowaniem całą historię choroby. Jest dobrze. Tylko jak robili jej usg to bardzo im sie nie podobalo..
    a w jakim miescie teraz jestescie?
    Trzymam kciuki zeby wszystko bylo jak najlepiej, i ciesze sie ze warunki macie dobre, to pomaga przetrwac jakos ten stresujacy czas

mysza1975 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wroclawiu, czyli u siebie. No i życzliwi lekarze też się liczą.

Bursztyn, Sabina, Simba, Beatka.jk, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    We Wroclawiu, czyli u siebie. No i życzliwi lekarze też się liczą.
    To super :-) starsznie sie ciesze, ze znalezliscie dobry szpital :-) ja też jestem zadowolona z opieki jaka mamy u nefrologa :-) bardzo przyjazne miejsce :-)
    Mam nadzieję, że to usg jednak nie będzie złe <3 daj znać, dobrze?

Alis, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, cieszę się że nie siedzisz z małą znów w jakiejś szpitalnej mordowni. Mam nadzieję że będzie ok.
    Bursztyn, masz rację coś ostatnio mniej tłoczno i cicho. Pusur też pochłonięta Adamkiem i nie ma czasu :(

Sabina, Bursztyn, Alis, samira, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Alis, cieszę się że nie siedzisz z małą znów w jakiejś szpitalnej mordowni. Mam nadzieję że będzie ok.
    Bursztyn, masz rację coś ostatnio mniej tłoczno i cicho. Pusur też pochłonięta Adamkiem i nie ma czasu :(
    Zmiana warty :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w południe. Dzieciaki już do szkoły poleciały o 6:45 a ja na badania i po powrocie do wyra i tak leżę i Was podczytuję. Simbuś śliczny buniuś.

Mega, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie okazało się, że musimy mieć cystografie i renoscyntografie, wiec siedzimy tu do piątku. Ale przynajmniej psychicznie się tu dobrze czuję. Uwaga uwaga jest tu nawet papier toaletowy!
    Sabina, fajnie mieć życzliwego lekarza.

Sabina, Mega, Bozia3, ania.g, inessa, malgos741, Simba, Beatka.jk, Żanet, Parka, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - no wreszcie brzuch jak człowiek...:) I pomyśleć, że to już półmetek...

Alis - super, że masz takie warunki - stresu dużo mniej i można się skupić na małej....

Bursztyn i tak zajdziesz w swoim czasie...:)

Żanet - ja jeszcze dodam do Twojej listy....:
    -móc sobie w spokoju ogolić bobra, a nie trafiać po omacku
    -pomalować paznokcie u stóp bez bezdechu półminutowego...
    -iść w normalnym tempie, biec w normalnym tempie, myśleć w normalnym tempie :)
    - bzykać się jakoś też normalnie... i w normalnym tempie:)

kapturnica, Mega, Sabina, samira, ania.g, Alis, Simba, Beatka.jk, Żanet, Bursztyn, Parka, moremi, Dorka1979, mama78, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś do ginki....zobaczymy jak tam moja gotowość...

Mega, Sabina, ania.g, malgos741, Simba, Żanet, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No właśnie okazało się, że musimy mieć cystografie i renoscyntografie, wiec siedzimy tu do piątku. Ale przynajmniej psychicznie się tu dobrze czuję. Uwaga uwaga jest tu nawet papier toaletowy!
    Sabina, fajnie mieć życzliwego lekarza.
    To nasz jak w Leśnej Górze ;-)
    Scyntygrafia nie boli. Na szczęście Weronika jest mała, gorzej jak dziecko starsze, to się broni, boi, ciężko jest zrobić. Jak tylko czegoś się dowiesz to daj znać, dobrze? Trzymam kciuki <3

Alis, Mega, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Żanet - ja jeszcze dodam do Twojej listy....:
    -móc sobie w spokoju ogolić bobra, a nie trafiać po omacku
    -pomalować paznokcie u stóp bez bezdechu półminutowego...
    -iść w normalnym tempie, biec w normalnym tempie, myśleć w normalnym tempie :)
    - bzykać się jakoś też normalnie... i w normalnym tempie:)
    O tak, zdecydowanie

Bozia3, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem tu nowa ale chciałabym się przyłączyć do Waszego zacnego grona.Czytam już od jakiegoś
    czasu Wasze posty i jakoś lepiej się robi człowiekowi na duszy gdy sobie uświadomi,że nie on jeden ma takie problemy. Również jestem kobietą 35+ i od października zeszłego roku staramy się z moim facetem o dziecko. W 2 cyklu starań zaszłam w ciążę ale niestety poronilam w 5 tygodniu. Od marca tego roku znowu się staramy ale jakoś bez rezultatów.Staram się nie świrowac ale to naprawdę trudne

Mega, samira, caffe, malgos741, Sabina, inessa, Simba, kapturnica, Beatka.jk, Parka, ania.g, moremi, Bozia3, macduska, mysza1975, iwcia77, Niuta, Reni lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Hej! Jestem tu nowa ale chciałabym się przyłączyć do Waszego zacnego grona.Czytam już od jakiegoś
    czasu Wasze posty i jakoś lepiej się robi człowiekowi na duszy gdy sobie uświadomi,że nie on jeden ma takie problemy. Również jestem kobietą 35+ i od października zeszłego roku staramy się z moim facetem o dziecko. W 2 cyklu starań zaszłam w ciążę ale niestety poronilam w 5 tygodniu. Od marca tego roku znowu się staramy ale jakoś bez rezultatów.Staram się nie świrowac ale to naprawdę trudne
    Witaj w naszym gronie ;)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje sie skończyły a tu na forum dalej wszystko tak leniwie sie toczy...
    Umówilam sie na następny czwartek go gina, bede walczyć o skierowania na prolaktyne z obciążeniem i badanie drozności, zobaczymy jak to będzie, kto wygra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:38

daynerys, samira, caffe, malgos741, Sabina, Simba, kapturnica, Parka, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdem i ja. ;) Jeno pochlonieta ;) Jakos nie chcialam tu etosem matki epatowac, bo faktycznie forum robi sie macierzynskie w polowie, wiec sobie tylko czytalam.
    Adas wychodzi na ludzi, zdazylo mu sie przespac 3 godziny w nocy ( co prawda tylko raz, ale wzbudzilo to w nas nadzieje na lepsze jutro ;) ). W dzien nie sypia, chyba, ze jest w wozku na spacerze. Postanowilam wiec nie byc stara ciotka ( pozdrawiam Bozie ) i kupilismy bujaczek z wibra i sercem matki. ;) :P Pare chwil snu w ciagu dnia jest warte kazdej ceny i wyrzeczenia sie swoich zasad. ;) :P Bujaczek dzis przyjezdza, zdam relacje jak dziala.

caffe, EwaT, Sabina, Mega, Simba, Żanet, Parka, monia 70, ania.g, moremi, Dorka1979, Bozia3, mysza1975, iwcia77, Niuta lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Wakacje sie skończyły a tu na forum dalej wszystko tak leniwie sie toczy...
    Bo dziewczyny do szkoły poszły i już uczyć się trzeba :P jedna tylko na wagarach w Egiptowie :P

Mega, Simba, kapturnica, Żanet, Sabina, Bursztyn, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Cześć :)

Trzymam kciuki za starania :)

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4274 4275 4276 4277 4278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ