X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasurek, ale Adaś urósł, a jaki przystojniak :)

Pusurek, inessa, malgos741, szczęśliwa 2, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A wszyscy mowia, ze do łojca. ;) Ale mam nadzieje, ze tez ze mnie cos bedzie mial. ;)
    Ale się zmienił :) Fajniusi :)

Sabina, Pusurek, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No skad ja to znam? ;) Moj syn gore juz nosi , w pazdzierniku zakladamy dol ..Szarpnie znow kieszonka..Ale te gorne co ma od kwietnia to efekt super Jego problemem sa krzywo wyrosniete kly zarowno na gorze jak i na dole...Gora sie bardzo szybko ladnie wyprostowala..Takze nie zal kasy jesli efekt jest.

Super ,ze nie masz pcos..Ja mam heheh plus hashi z niedoczynnoscia oraz jak ostatnio wyszlo hieperprolaktynemia czynnosciowa..PELNY FULL PAKIET
    Dodatkowo cierpie na ciagly brak malza Wiec starania u mnie takie na pol gwizdka... :-/
    Moze do men... zajde ;)

Stały aparat ma taka magiczną moc, że poza regularnym opróżnianiem portfela ;-)rewelacyjnie także zgryz prostuje ;-)niezależnie od wieku szczęki :-) ja mam już tylko na górze, dół na szczęście zdjęty - została retencja.
    Nie mam tych policystycznych na szczęście, wszystko mam ok bo sprawdzone wzdłuż i w szerz, dobija mnie niedoczynność tarczycy, hashimoto oraz prolaktyna no i nie ukrywam, że czasem mój mąż ;-)jutro będę dzwonić do endokrynologa właśnie jak tam moje wyniki. Jak w men....znajdziesz jakiegoś fajnego daj znać - może też sobie jakiegoś wybiorę ;-) bo mój też ciągle w rozjazdach, jak mu przypomnę, że już czas ..robi oczy wielkie jak kot ze Shreka na skypie i mruczy...no ale z tego to dzieci jeszcze nie ma ;-)

Sabina, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:17

caffe, Żanet, samira, Bursztyn, Sabina, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    z PCOS akurat jest tak, ze nie zawsze sie ujawnia, i nie zawsze widac w obrazie usg a moze byc. U mnie bylo, po zastosowaniu diety sobie poszlo, ale tendencja pozostaje. Wiec trzeba uwazac.

jak miałam robioną laparotomię - czyli otwierali mi brzuch i mam teraz dwa uśmiechy :-) żeby wyłuszczyć mięśniaki...myślisz, że coś by zauważyli? ;-)bo mięśniaki zauważyli i było ich więcej niż na USG, torbielki też zauważyli a na USG nie było akurat tych widać i ogarnęli hm...nawet dowcipkowali sobie na temat mojego skręconego lewego jajnika ;-)że taki niby pokręcony jak ja ;-) ale drożny...

Mega, samira, szczęśliwa 2, moremi, Dorka1979, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j
    Pozdrawiam Wszystkie w ciąży , bez ciąży i mamusie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:17

Beatka.jk, caffe, Żanet, Mega, samira, malgos741, Bursztyn, Sabina, moremi, Dorka1979, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    men ...auza to znienawidzone slowo i zakazane tu dlatego skrot uzylam .
    A moj chetnie by dzieciaczka zrobil -pytanie tylko kiedy jak wiecznie go nie ma ehh

Beatka.jk, Mega, malgos741, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Hej! Jestem tu nowa ale chciałabym się przyłączyć do Waszego zacnego grona.Czytam już od jakiegoś
    czasu Wasze posty i jakoś lepiej się robi człowiekowi na duszy gdy sobie uświadomi,że nie on jeden ma takie problemy. Również jestem kobietą 35+ i od października zeszłego roku staramy się z moim facetem o dziecko. W 2 cyklu starań zaszłam w ciążę ale niestety poronilam w 5 tygodniu. Od marca tego roku znowu się staramy ale jakoś bez rezultatów.Staram się nie świrowac ale to naprawdę trudne

witaj ;-)
    jesteście pod dobra opieką?

mysza1975 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A wszyscy mowia, ze do łojca. ;) Ale mam nadzieje, ze tez ze mnie cos bedzie mial. ;)

oczyska Twoje jak paste&copy ;)

Żanet, Mega, Pusurek, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztyn jestem, obecna :-)
    wreszcie sie przyszło z wagarów to Pani nie ma i nie zaznaczy obecności no dupa :-)
    wojuje ze złobkiem i chodze juz do pracy to mam jeszcze mniej czasu niz z samym małym :-) na macierzyńskim :-)
    I jak tam z tym żłobkiem? Sama nad tym myślę... Udało Ci znaleźć jakiś konkretny?

szczęśliwa 2, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    men ...auza to znienawidzone slowo i zakazane tu dlatego skrot uzylam .
    A moj chetnie by dzieciaczka zrobil -pytanie tylko kiedy jak wiecznie go nie ma ehh[/QUO

czasem mam wrażenie, że mój to do supermarketu by kupić poszedł, bo szybko, łatwo, bez komplikacji ;-)no a może coś w promocji by się trafiło ;-)
    no ale coż takie życie i jakoś trzeba się z nim układać a 350 km w moim przypadku to nie koniec świata więc lepiej lub gorzej ale jakoś ogarniamy, no przynajmniej się staramy...a jak człowiek zatęskni...

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bingo! ;)
    dobra jestem nie? ;)

EwaT, samira, malgos741, kapturnica, szczęśliwa 2, BISCA, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Sorki, musialam nie doczytac, bo przeciez nie jest mozliwe, zebym nie odpowiedziala na cos, co dotyczy guru. ;)
    Chodakowska ma raczej cale sety cwiczen, nie rozgranicza obszarow ciala, kazde cwiczenie angazuje cale cialo i to jest super. Polecam skalpel 2, ale widze, ze go chyba nie ma w sieci ( ew. chomik ).
    Sa dosc nowe treningi z Detocell Academy na YT, ten jest fajny na poslady i uda ( brzuch oczywiscie tez ), ale nie wyglada na trening dla poczatkujacych.
    https://www.youtube.com/watch?v=gwo2G_RnC78

Fajne treningi z duza iloscia na brzuch to speed efect i turbo power ( na plytach, ale moze gdzies na chomiku znajdziesz )

A dla poczatkujacych niezawodny skalpel ( https://www.youtube.com/watch?v=5BzcqxRvusE ), cwiczenia na brzuch sa na koncu, ale warto zrobic caly trening.
    Mozemy sie umowic na wspolny trening, ja od poniedzialku tez zaczynam cwiczyc. Niech moc bedzie z nami! ;)

Dzieki, sprobuje jutro

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka.jk wrote:
    jak miałam robioną laparotomię - czyli otwierali mi brzuch i mam teraz dwa uśmiechy :-) żeby wyłuszczyć mięśniaki...myślisz, że coś by zauważyli? ;-)bo mięśniaki zauważyli i było ich więcej niż na USG, torbielki też zauważyli a na USG nie było akurat tych widać i ogarnęli hm...nawet dowcipkowali sobie na temat mojego skręconego lewego jajnika ;-)że taki niby pokręcony jak ja ;-) ale drożny...
    nie wiem jak bylo u Ciebie, nie bylo mnie przy operacji ;) ale kilku gienkow mi powiedzialo ze nie w kazdym miesiacu cystki na jajnikach sie manifestuja, PCOS czasami bywa podstepne, niestety....

Beatka.jk lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztyn jestem, obecna :-)
    wreszcie sie przyszło z wagarów to Pani nie ma i nie zaznaczy obecności no dupa :-)
    wojuje ze złobkiem i chodze juz do pracy to mam jeszcze mniej czasu niz z samym małym :-) na macierzyńskim :-)
    mlody super :)

szczęśliwa 2, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Bursztyn i tak zajdziesz w swoim czasie...:)
    Amen!
    I Bog zaplac :)

szczęśliwa 2, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie wiem jak bylo u Ciebie, nie bylo mnie przy operacji ;) ale kilku gienkow mi powiedzialo ze nie w kazdym miesiacu cystki na jajnikach sie manifestuja, PCOS czasami bywa podstepne, niestety....

hm...wierzę, że moja prof.wie co robi :-) i że miałam robionych tyle usg, że na którymś by mi to dziadostwo wylazło i jestem święcie przekonana, że PCOS mnie nie dopadnie - bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ;-)zabrzmiało jak noworoczne postanowienie o odchudzaniu i ćwiczeniu :-)

szczęśliwa 2, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka.jk wrote:
    hm...wierzę, że moja prof.wie co robi :-) i że miałam robionych tyle usg, że na którymś by mi to dziadostwo wylazło i jestem święcie przekonana, że PCOS mnie nie dopadnie - bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ;-)zabrzmiało jak noworoczne postanowienie o odchudzaniu i ćwiczeniu :-)
    oby tak bylo :)

Beatka.jk, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet, za 2 dni chce zaczac brac clo, ale chyba mi w gardle stanie jak sobie przypomnę ten żywot ciężarnej na koniec ciąży. Nic, tylko z Pusura brac przyklad i za Chodakowska sie wziac to jest szansa ze w lepszej kondyncji sie zakonczy, a potem brzuch sam szybko powroci.

Simba, ja z tamtych okolic w niedziele wrocilam i jak zobaczylam to zdjecie ...., no nie, taka piekna pogode teraz macie, marzenie ... Naprawde zazdroszcze :-)

Kapturnica, ja mam stwierdzone PCO i jakos zyję, widze poprawę po Inofolicu. Biore mniej wiecej od poczatku roku, a od miesiaca w podwojnej dawce czyli 2x1 saszetka bo przy pco ponoc powinno sie zwiekszyc. Poprawe widze po cyklach, ktore sie wyraznie skrocily i prawdopodobnie sa owulacyjne, bo wszystkie typowe objawy widze

Żanet, Pusurek, ania.g, Sabina, moremi, Mega, ewka80, Simba, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka, bierz i zaciążaj :) Trzymam kciuki z całej siły !
    Dodam tylko, że ja ze sportem za pan brat, może nie Chodakowska ( Pasur wybacz, bo nie do końca jej ufam ) ale byłam zawodniczką gimnastyki sportowej w dzieciństwie, skończyłam AWF i ruszałam się zawsze ;) Pierwsze ciąże fizycznie przebiegały duuużo lepiej, myślę, że wiek też się dokłada i hormony pod koniec buzują raz jest dobrze- tryskam energią, żeby za chwilę ryczeć, że nie mam na nic siły.
    Zaczęłam pić napar z liści malin łykać wiesiołka ;) może pomoże :)

Pusurek, Parka, moremi, Sabina, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 4276 4277 4278 4279 4280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ