35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:No skad ja to znam?
Moj syn gore juz nosi , w pazdzierniku zakladamy dol ..Szarpnie znow kieszonka..Ale te gorne co ma od kwietnia to efekt super Jego problemem sa krzywo wyrosniete kly zarowno na gorze jak i na dole...Gora sie bardzo szybko ladnie wyprostowala..Takze nie zal kasy jesli efekt jest.
Super ,ze nie masz pcos..Ja mam heheh plus hashi z niedoczynnoscia oraz jak ostatnio wyszlo hieperprolaktynemia czynnosciowa..PELNY FULL PAKIET
Dodatkowo cierpie na ciagly brak malza Wiec starania u mnie takie na pol gwizdka...
Moze do men... zajde
Stały aparat ma taka magiczną moc, że poza regularnym opróżnianiem portfela ;-)rewelacyjnie także zgryz prostuje ;-)niezależnie od wieku szczękija mam już tylko na górze, dół na szczęście zdjęty - została retencja.
Nie mam tych policystycznych na szczęście, wszystko mam ok bo sprawdzone wzdłuż i w szerz, dobija mnie niedoczynność tarczycy, hashimoto oraz prolaktyna no i nie ukrywam, że czasem mój mąż ;-)jutro będę dzwonić do endokrynologa właśnie jak tam moje wyniki. Jak w men....znajdziesz jakiegoś fajnego daj znać - może też sobie jakiegoś wybiorębo mój też ciągle w rozjazdach, jak mu przypomnę, że już czas ..robi oczy wielkie jak kot ze Shreka na skypie i mruczy...no ale z tego to dzieci jeszcze nie ma
Sabina, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:z PCOS akurat jest tak, ze nie zawsze sie ujawnia, i nie zawsze widac w obrazie usg a moze byc. U mnie bylo, po zastosowaniu diety sobie poszlo, ale tendencja pozostaje. Wiec trzeba uwazac.
jak miałam robioną laparotomię - czyli otwierali mi brzuch i mam teraz dwa uśmiechyżeby wyłuszczyć mięśniaki...myślisz, że coś by zauważyli? ;-)bo mięśniaki zauważyli i było ich więcej niż na USG, torbielki też zauważyli a na USG nie było akurat tych widać i ogarnęli hm...nawet dowcipkowali sobie na temat mojego skręconego lewego jajnika
że taki niby pokręcony jak ja
ale drożny...
Mega, samira, szczęśliwa 2, moremi, Dorka1979, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
daynerys wrote:Hej! Jestem tu nowa ale chciałabym się przyłączyć do Waszego zacnego grona.Czytam już od jakiegoś
czasu Wasze posty i jakoś lepiej się robi człowiekowi na duszy gdy sobie uświadomi,że nie on jeden ma takie problemy. Również jestem kobietą 35+ i od października zeszłego roku staramy się z moim facetem o dziecko. W 2 cyklu starań zaszłam w ciążę ale niestety poronilam w 5 tygodniu. Od marca tego roku znowu się staramy ale jakoś bez rezultatów.Staram się nie świrowac ale to naprawdę trudne
witaj
jesteście pod dobra opieką?mysza1975 lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Bursztyn jestem, obecna
wreszcie sie przyszło z wagarów to Pani nie ma i nie zaznaczy obecności no dupa
wojuje ze złobkiem i chodze juz do pracy to mam jeszcze mniej czasu niz z samym małymna macierzyńskim
szczęśliwa 2, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:men ...auza to znienawidzone slowo i zakazane tu dlatego skrot uzylam .
A moj chetnie by dzieciaczka zrobil -pytanie tylko kiedy jak wiecznie go nie ma ehh[/QUO
czasem mam wrażenie, że mój to do supermarketu by kupić poszedł, bo szybko, łatwo, bez komplikacji ;-)no a może coś w promocji by się trafiło
no ale coż takie życie i jakoś trzeba się z nim układać a 350 km w moim przypadku to nie koniec świata więc lepiej lub gorzej ale jakoś ogarniamy, no przynajmniej się staramy...a jak człowiek zatęskni...moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Sorki, musialam nie doczytac, bo przeciez nie jest mozliwe, zebym nie odpowiedziala na cos, co dotyczy guru.
Chodakowska ma raczej cale sety cwiczen, nie rozgranicza obszarow ciala, kazde cwiczenie angazuje cale cialo i to jest super. Polecam skalpel 2, ale widze, ze go chyba nie ma w sieci ( ew. chomik ).
Sa dosc nowe treningi z Detocell Academy na YT, ten jest fajny na poslady i uda ( brzuch oczywiscie tez ), ale nie wyglada na trening dla poczatkujacych.
https://www.youtube.com/watch?v=gwo2G_RnC78
Fajne treningi z duza iloscia na brzuch to speed efect i turbo power ( na plytach, ale moze gdzies na chomiku znajdziesz )
A dla poczatkujacych niezawodny skalpel ( https://www.youtube.com/watch?v=5BzcqxRvusE ), cwiczenia na brzuch sa na koncu, ale warto zrobic caly trening.
Mozemy sie umowic na wspolny trening, ja od poniedzialku tez zaczynam cwiczyc. Niech moc bedzie z nami!
Dzieki, sprobuje jutroPusurek lubi tę wiadomość
-
Beatka.jk wrote:jak miałam robioną laparotomię - czyli otwierali mi brzuch i mam teraz dwa uśmiechy
żeby wyłuszczyć mięśniaki...myślisz, że coś by zauważyli? ;-)bo mięśniaki zauważyli i było ich więcej niż na USG, torbielki też zauważyli a na USG nie było akurat tych widać i ogarnęli hm...nawet dowcipkowali sobie na temat mojego skręconego lewego jajnika
że taki niby pokręcony jak ja
ale drożny...
ale kilku gienkow mi powiedzialo ze nie w kazdym miesiacu cystki na jajnikach sie manifestuja, PCOS czasami bywa podstepne, niestety....
Beatka.jk lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Bursztyn jestem, obecna
wreszcie sie przyszło z wagarów to Pani nie ma i nie zaznaczy obecności no dupa
wojuje ze złobkiem i chodze juz do pracy to mam jeszcze mniej czasu niz z samym małymna macierzyńskim
szczęśliwa 2, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:nie wiem jak bylo u Ciebie, nie bylo mnie przy operacji
ale kilku gienkow mi powiedzialo ze nie w kazdym miesiacu cystki na jajnikach sie manifestuja, PCOS czasami bywa podstepne, niestety....
hm...wierzę, że moja prof.wie co robii że miałam robionych tyle usg, że na którymś by mi to dziadostwo wylazło i jestem święcie przekonana, że PCOS mnie nie dopadnie - bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ;-)zabrzmiało jak noworoczne postanowienie o odchudzaniu i ćwiczeniu
szczęśliwa 2, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Beatka.jk wrote:hm...wierzę, że moja prof.wie co robi
i że miałam robionych tyle usg, że na którymś by mi to dziadostwo wylazło i jestem święcie przekonana, że PCOS mnie nie dopadnie - bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ;-)zabrzmiało jak noworoczne postanowienie o odchudzaniu i ćwiczeniu
Beatka.jk, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Żanet, za 2 dni chce zaczac brac clo, ale chyba mi w gardle stanie jak sobie przypomnę ten żywot ciężarnej na koniec ciąży. Nic, tylko z Pusura brac przyklad i za Chodakowska sie wziac to jest szansa ze w lepszej kondyncji sie zakonczy, a potem brzuch sam szybko powroci.
Simba, ja z tamtych okolic w niedziele wrocilam i jak zobaczylam to zdjecie ...., no nie, taka piekna pogode teraz macie, marzenie ... Naprawde zazdroszcze
Kapturnica, ja mam stwierdzone PCO i jakos zyję, widze poprawę po Inofolicu. Biore mniej wiecej od poczatku roku, a od miesiaca w podwojnej dawce czyli 2x1 saszetka bo przy pco ponoc powinno sie zwiekszyc. Poprawe widze po cyklach, ktore sie wyraznie skrocily i prawdopodobnie sa owulacyjne, bo wszystkie typowe objawy widzeŻanet, Pusurek, ania.g, Sabina, moremi, Mega, ewka80, Simba, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Parka, bierz i zaciążaj
Trzymam kciuki z całej siły !
Dodam tylko, że ja ze sportem za pan brat, może nie Chodakowska ( Pasur wybacz, bo nie do końca jej ufam ) ale byłam zawodniczką gimnastyki sportowej w dzieciństwie, skończyłam AWF i ruszałam się zawszePierwsze ciąże fizycznie przebiegały duuużo lepiej, myślę, że wiek też się dokłada i hormony pod koniec buzują raz jest dobrze- tryskam energią, żeby za chwilę ryczeć, że nie mam na nic siły.
Zaczęłam pić napar z liści malin łykać wiesiołkamoże pomoże
Pusurek, Parka, moremi, Sabina, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość