X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:17

moremi, Mega, Sabina, caffe, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mlody super :)
    Dzięki Bursztyn :-)

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jak Bursztyn wywołała do tablicy to się co niektóre koleżanki zgłosiły ;)
    Witam fankę gry o tron :)

Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " mamo, gdzie ten bursztyn?", w lodówce albo na forum, zależy o co pytasz ;)

moremi, Mega, Sabina, Bursztyn, BISCA, iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Kapturnica, ja mam stwierdzone PCO i jakos zyję, widze poprawę po Inofolicu. Biore mniej wiecej od poczatku roku, a od miesiaca w podwojnej dawce czyli 2x1 saszetka bo przy pco ponoc powinno sie zwiekszyc. Poprawe widze po cyklach, ktore sie wyraznie skrocily i prawdopodobnie sa owulacyjne, bo wszystkie typowe objawy widze

No ja z pcos tez juz parenascie lat zyje-stwierdzone pcos w2000r podczas laparotomii
    I zdarzaly sie same owulacje skoro udalo mi sie zajsc w ciaze z synem naturalnie...
    Ja stosuje metformine i d-chiroinositoll ..Po odstawieniu w grudniu tabletek antykoncepcyjnych mam swoje cykle regularne ale problemem u mnie jest to ,ze pecherzyki przerastaja.Najlepsze ,ze nawet jak pecherzyki nie pekaly po zastrzykach to bol owulacyjny i tak sie pojawial , temp szla w gore..A na usg pechole byly dalej.... .Moze bromek wreszcie na to pomoze bo juz sama nie wiem co mozna zrobic wiecej(kauteryzacje juz mialam robiona w marcu na zdrowej stronie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:19

Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie wiem jak bylo u Ciebie, nie bylo mnie przy operacji ;) ale kilku gienkow mi powiedzialo ze nie w kazdym miesiacu cystki na jajnikach sie manifestuja, PCOS czasami bywa podstepne, niestety....

Z tym maszabsolutna racje,,U mnie bywaly miesiace kiedy jajniki byly czysciutkie...A w innych znow sznur korali...Cholerstwo !!!

Beatka.jk, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy pco zaleza w duzej mierze od diety. Moze jak trzymalas diete, to jakniki byly czyste, a jak sobie pofolgowalas to wracaly do chorobowego stanu?

Rany, moze u mnie tez przerastaja a skok tempki jest i wydaje i sie ze ok? W tym cyklu zaczne clo to pojde na monitoring

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Objawy pco zaleza w duzej mierze od diety. Moze jak trzymalas diete, to jakniki byly czyste, a jak sobie pofolgowalas to wracaly do chorobowego stanu?

Rany, moze u mnie tez przerastaja a skok tempki jest i wydaje i sie ze ok? W tym cyklu zaczne clo to pojde na monitoring

Czy ja wiem??Lata temu nie zwracalo sie uwagi an to co sie je za bardzo....zaszlam w ciaze kilka dni po swoim slubie..A nie przypominam sobie ,zebym to byl akurat czas dbania specjalnie o diete.heheh..Panienski -sie regularnie chlało , slub ,pozniej poprawiny..No akurat czas nie byl jakos special zdrowy =D
    .Fakt dieta ma duzy wplyw ale mysle , ze jak jajco ma sie pojawic to sie pojawi

A mialas sprawdzane czy rosna same???No i pekaja???

Ja bylam 3razy na clo..Za pierwszym i drugim razem jajka rosly ladnie ale pekaly po niedroznej stronie ehhh...Za 3cim niestety po droznej stronie zrobila sie cholerna torbiel A teraz 4ty cykl staran poszlam naturalnie i raczej nie zdazylismy sie zalapac na owulke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:59

moremi, Parka, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    oczyska Twoje jak paste&copy ;)
    też mi się tak wydaje i pisałam o tym chyba zaraz po urodzeniu Adasia....oczy Pusurkowe

Pusurek, Dorka1979, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pamietam o Was <3
    Pusurku Adas cudny :)
    Alis bedzie dobrze a córeczka sliczna :)
    A ja jestem mega wkurzona na lekarzy!!!!
    Dziś miałam wizyte u kardiologa!!!
    No i pieknie lekarz podwyżyszył mi dakwe leku ale powiedział,ze tego leku nie można brac podczas ciaży bo moze powodować uszkodzenia płodu czy poronienia
    A mój "wspaniały gin" podczas ciazy powiedział,ze ze spokojem moge go brac i ze przesadzam bo ciaża zniesie mi astme i arytmie wrwrwrwrwr ale Maluszke umarł :(
    Coż już wszystko wiem jak mam sie zachowywać i co brac !!!
    ale jak do takich lekarzy miec zaufanie?????
    Buziaki dla każdej <3 :)

Parka, ania.g, Bozia3, Mega, moremi, caffe, samira, Alis, Bursztyn, Pusurek, Żanet, Dorka1979, iwcia77, ewka80, mysza1975, Niuta, malgos741 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czy ja wiem??Lata temu nie zwracalo sie uwagi an to co sie je za bardzo....zaszlam w ciaze kilka dni po swoim slubie..A nie przypominam sobie ,zebym to byl akurat czas dbania specjalnie o diete.heheh..Panienski -sie regularnie chlało , slub ,pozniej poprawiny..No akurat czas nie byl jakos special zdrowy =D
    .Fakt dieta ma duzy wplyw ale mysle , ze jak jajco ma sie pojawic to sie pojawi

A mialas sprawdzane czy rosna same???No i pekaja???

e

Mam 2 dzieci po clo. I jedna dawna ciaza ktora poronilam - wtedy naturalnie zaszlam. Ale to wszystko bylo dosc dawno.
    Ok. 2 lata temu gdy postanowilam zaczac postarac sie o trzecie dziecko bralam clo 8 cykli, nie w kazdym cyklu byl monitoring, ale gdy juz monitoring byl, to rosly po clo i pekaly. Jednak ciazy nie bylo. Potem kilkumiesieczna przerwa od clo, za to inofolic - cykle sie unormowaly, myslalam ze owu jest, ale ciazy nadal nie ma. Za 2 dni znowu zaczynam clo tym razem lacznie z inofolikiem, przez 3 cykle. Jesli nic z tego nie bdzie, to juz chyba dam sobie spokoj.

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka a robilas droznosc???Moze tu ejst jakis problem skoro mialas owulacje a nic nie lapalo???

Parka, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginki...i znów nic nie wiem - co ze mną będzie...
    Mały podrósł na ponad 80 centyl. Waży 3644g +-532g. Na poród się nie zapowiada w najbliższych dniach - bo wszystko miękkie, ale zamknięte. Powiedziała mi, to co lekarz ostatnio, że anatomicznie jestem super zbudowana - bo takie szyjki otwierają się szybko i gwałtownie, więc jakby ruszyło - to powinna być szybka piłka, ale jeśli się nic nie zacznie do 3 tygodni - to mały dobije do 4500g i wtedy nie pozwolą mi rodzić naturalnie...Wywoływać porodu nie chce, bo to tylko dokłada bólu kobiecie.
    Pusurek bardzo się bała głowy - a mnie dzisiaj powiedziała ginka, że teraz przy dużych dzieciach jest ryzyko czegoś tam (nie zrozumiałam czego) - więc pytam ją o co chodzi...i mi powiedziała - że dzieci przechodzą głową, a mogą utknąć barkami w kanale i wtedy ani w tą ani w tamtą....
    Mam przyjść za dwa tygodnie w dniu terminu - albo da skierowanie na cesarkę, albo - jeśli jakimś cudem nie urośnie - no to będę chodzić do szpitala na KTG, żeby to kontrolować....

ania.g, kapturnica, Parka, Mega, moremi, Sabina, inessa, samira, Alis, Bursztyn, Pusurek, Żanet, Dorka1979, iwcia77, mysza1975, Niuta, malgos741, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam od ginki...i znów nic nie wiem - co ze mną będzie...
    Mały podrósł na ponad 80 centyl. Waży 3644g +-532g. Na poród się nie zapowiada w najbliższych dniach - bo wszystko miękkie, ale zamknięte. Powiedziała mi, to co lekarz ostatnio, że anatomicznie jestem super zbudowana - bo takie szyjki otwierają się szybko i gwałtownie, więc jakby ruszyło - to powinna być szybka piłka, ale jeśli się nic nie zacznie do 3 tygodni - to mały dobije do 4500g i wtedy nie pozwolą mi rodzić naturalnie...Wywoływać porodu nie chce, bo to tylko dokłada bólu kobiecie.
    Pusurek bardzo się bała głowy - a mnie dzisiaj powiedziała ginka, że teraz przy dużych dzieciach jest ryzyko czegoś tam (nie zrozumiałam czego) - więc pytam ją o co chodzi...i mi powiedziała - że dzieci przechodzą głową, a mogą utknąć barkami w kanale i wtedy ani w tą ani w tamtą....
    Mam przyjść za dwa tygodnie w dniu terminu - albo da skierowanie na cesarkę, albo - jeśli jakimś cudem nie urośnie - no to będę chodzić do szpitala na KTG, żeby to kontrolować....
    Tak, dokładnie. Moja starsza córka ważyła 4420, obwód głowy 35 cm a w barkach 40 cm. 12 godzin mnie męczyli zanim wpadli na pomysł cc. Nie przeszła by za nic naturalnie.

Bozia3, Żanet, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Simba, brzuszek rewelacyjny :)
    Alis, musi być dobrze. Jeżeli dobrze się czujesz w danym miejscu i masz wokół siebie miłych ludzi, to bardzo dużo znaczy.
    Pusurek, faktycznie oczyska ma Twoje :)
    Żanet, a gdzie Twój aktualny brzuszek?

Co do mycia okien (jakoś wcześniej o tym gadałyście), to tym się niespecjalnie przejmuję. Myję jak mam wenę, a jak nie mam, to nie myję. Czyli maksymalnie dwa razy w roku. Firanek nie mam. Rolety mają tą zaletę, że jak są goście, to je opuszczamy. No i jakbym miała myć je za każdym razem, gdy koty noski zostawiają, to bym chyba miała ręce jak u praczek ;)

Spójrzcie tutaj :)
    https://ovufriend.pl/wykres,12a5f184928337f1fc978916e2d20b29.html

Sabina, Alis, Mega, Pusurek, Żanet, Dorka1979, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia Kajetan rosnie :) Ciekawa jestem jakiej wagi dobije :)
    Ania moja urodzona w 38 tygodniu, 37cm głowa, 38cm barki, 3550gr. To nie było przyjemne :/

kapturnica, Bozia3, ania.g, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Tak, dokładnie. Moja starsza córka ważyła 4420, obwód głowy 35 cm a w barkach 40 cm. 12 godzin mnie męczyli zanim wpadli na pomysł cc. Nie przeszła by za nic naturalnie.
    No mój już ma obwód głowy 34,8, a co będzie za 2 tygodnie...:) No nic....CHyba Żanet mnie wyprzedzi, a może i Ty mnie dogonisz...:)

kapturnica, Sabina, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bozia Kajetan rosnie :) Ciekawa jestem jakiej wagi dobije :)
    Ania moja urodzona w 38 tygodniu, 37cm głowa, 38cm barki, 3550gr. To nie było przyjemne :/
    Ja swojego pierwszego też rodziłam naturalnie 12 lat temu - ważył 4500g. Ale wtedy nikt nie kierował na cesarkę w takich sytuacjach, a teraz chyba wszystkich powyżej 4 kg tną....no i do tego jeszcze wiek....

Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No mój już ma obwód głowy 34,8, a co będzie za 2 tygodnie...:) No nic....CHyba Żanet mnie wyprzedzi, a może i Ty mnie dogonisz...:)
    Aż tak mi się nie spieszy ;) Ale najfajniej by było być już po połogu...

Bozia3, moremi, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica, nie nigdy nie mialam badanej droznosci jajowodow. Moze i to jest mysl? Moja ginka zawsze mowila, ze skoro problem byl zdiagnozowany, to trzeba trzymac sie tego samego leczenia. Faktem tez jest ze w niektorych cyklach troche odpuszczalismy :) nie chcielismy odczuwac presji. Uznalismy ze bedzie to super a jak nie bedzie to tez ok. Niemniej, zegar tyka

moremi, Żanet, iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 4277 4278 4279 4280 4281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ