X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz zrosty w brzuchu moga sie porobic po laparotomiach<(czyli wszelkich operacjach w obrebie jamy brzusznej, wyrostek , cc , zabiegi)> a takze zdarzaja sie zrosty w jajowodach zwiazane z przebytymi stanami zapalnymi przydatkow Czasem sa to zapalenia bezobjawowe niestety ..No i niedroznosci zwiazane z chlamydia..Tych powodow moze byc naprawde duzo...

Natomiast zrosty wewnatrz macicy robia sie rowniez w zwiazku z lyzeczkowaniem , porodami
    U mnie jajnik lewy tworzy konglomerat zrostow z jajowodem i niestety jest w 100%niedrozny-w 2000r maialm laparotomie , (usuwana torbiel czynnosciowa , ktora sie nie wchlaniala i zaczela skrecac ) i przy okazji zrobiono mi resekcje klinowa jajnikow w zw z PCOS
    To przywrocilo mi cykle bo wtedy nie miewalam nawet po kilka miesiecy miesiaczki...

Potwierdzam, zrosty robią się po łyżeczkowaniu ( u mnie po czterech takich zabiegach). Wykryto je dopiero rok temu po prawie 2 latach starań,, braniu clo itp, mojego ówczesnego gina oświeciło, że to może być jakaś fizyczna bariera w macicy i dał mi skierowanie na hsg. Okazało się, że 2/3 macicy jest niedrożne w tym prawy jajowód. Takie nasilenie zrostów kwalifikuje się jako Zespół Ashermana. Mało mnie szlag nie trafił bo jednym z objawów tegoż są bardzo skąpe miesiączki o czym mówiłam mu przy każdej wizycie od 7 lata jeszcze zanim zaczęliśmy się starać.Tym bardziej, że sam mi te łyżeczkowania robił podczas porodów i potem.
    Przynajmniej uczciwie przyznał, że nie podejmuje się dalszego leczenia i odesłał mnie dalej.
    Jestem po histeroskopii, po zrostach prawie śladu nie ma ale ciąży też nie ma.
    Oby na razie.

Popieram koleżanki Parka rób HSG! To nie boli lub boli średnio zależy jak robią ale da się przeżyć.

kapturnica, samira, Sabina, Żanet, moremi, Parka, mysza1975, ewka80 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    'U mnie jajnik lewy tworzy konglomerat zrostow z jajowodem i niestety jest w 100%niedrozny-w 2000r maialm laparotomie , (usuwana torbiel czynnosciowa , ktora sie nie wchlaniala i zaczela skrecac ) i przy okazji zrobiono mi resekcje klinowa jajnikow w zw z PCOS" to ma być mało ?

A to juz bylo tak dawno ,ze nie pamietam heheheeh

Żanet lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Jutro wracam do pracy i mam przez to dola. Jak ją zagram ranek żeby wszędzie zdążyć? Nie wiem :-/
    Mój staruszek naprawiony, mam nadzieję że mnie jutro nie zawiedzie...

A tak było fajnie...

Żanet, moremi, iwcia77, Alis, kapturnica, Mega, Parka, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka.jk wrote:
    witaj ;-)
    jesteście pod dobra opieką?

Do tej pory nie robiliśmy żadnych badań. Naiwnie sądziłam,że skoro już raz udało mi się zajść w ciążę to uda się znowu. Niestety życie nie potwierdziło moich oczekiwań:) Obecnie mam dni płodne i trochę się z moim mężczyzną seksujemy,więc może tym razem się uda:)
    Generalnie dajemy sobie jeszcze dwa cykle i zamierzamy udać się do specjalisty.

iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zawieszona bylam na glowie, ale to prawda, ze gorsza jest dystocja barkowa - czyli kiedy klinuja sie barki po urodzeniu glowki. Inna sprawa, ze im wieksze dziecko ( w tym glowka ), tym prawdopodobienstwo szerszych barkow wieksze. Czeste przy cukrzycy ciazowej.
    Z corka tak bylo wlasnie - dystocja i zlamany obojczyk, a Adamek tez dal czadu z lokciem przy policzku wychodzac na swiat.
    Bozia, machnelas wielkiego syna poprzednim razem, teraz tez dasz rade.
    o to to - dystocja....:) a ja nie miałam pojęcia o czym ona mówi....:)

mysza1975, Pusurek, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, bedzie dobrze, mam takie odczucie. Albo urodzisz nagle- znienacka i ekspressowo :) albo zrobia Ci elegancka, kunsztowna cesarke, wydaje mi sie ze w obu przypadkach sie nie nameczysz. I podoba mi sie jej podejscie co do wywolywania poprodu.
    dzięki Bursztyn :) oby :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Do tej pory nie robiliśmy żadnych badań. Naiwnie sądziłam,że skoro już raz udało mi się zajść w ciążę to uda się znowu. Niestety życie nie potwierdziło moich oczekiwań:) Obecnie mam dni płodne i trochę się z moim mężczyzną seksujemy,więc może tym razem się uda:)
    nie zwlekaj długo...bo to wszystko potem trwa...terminy itp...a czas nam ucieka...

moremi, Bursztyn, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    Hmmm... A dlaczego nie teraz? Tak zwyczajnie pójść, zrobić przegląd podwozia, sprawdzić czy macica, jajniki i jajowody działają. Oznajmić radośnie, że chcecie zostać rodzicami. Na początek pewnie będzie wskazanie, żebyś kwas foliowy przyjmowała. Może też polecić jakieś suplementy dla faceta. Nawet jeżeli nie zamierzacie od razu wchodzić w stymulację, to warto zacząć małymi kroczkami (u mnie był przegląd, monitoring, później profil hormonalny, badanie nasienia i jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to w następnym będzie stymulacja). Ginekolog nie gryzie, a naprawdę warto poszukać wcześniej takiego, a którym i starania i prowadzenie ciąży, a później poród straszne nie będą.
    I jeszcze jedno - ja myślałam, że my się w płodne dni bzykamy, a wyszło, że jednak nie bardzo ;) i tak kilka cykli radośnie zmarnowaliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:45

Bursztyn, Bozia3, samira, Dorka1979, iwcia77, Sabina, kapturnica, Mega, ewka80, Parka, mysza1975, caffe, Żanet, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moj brat 5,05 mial lamany obojczyk
    Mój znajomy urodził się siłami natury i ważył 6kg ja pitolę

iwcia77, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Podziwiam, ja jestem pełnomleczna. Na takiej diecie zdechłabym z głodu

Ja też. I właśnie zdycham z głodu, bo mała ma wysypke i uznałam, że to uczulenie na laktoze i dostawilam w całości

Sabina, moremi, mysza1975, Pusurek lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) Boshh czemu wstawanie na rozkaz jest takie trudne???? :-/
    No jak zawsze na odwrot jak nie musze to wstaje o swicie , jak musze to na 2razy....

ania.g, moremi, Mega, mysza1975, inessa, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Chyba wpadam w stare tryby. Wstałam o 5:30 zanim zadzwonił budzik. Zdążyłam się wyszykować, wypić kawkę i zrobić śniadanie. Teraz obudzę Misię do szkoły. Jest bardzo przejęta że już chodzi do drugiej klasy :)
    Miłego dnia

kapturnica, moremi, Simba, Mega, mysza1975, iwcia77, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja też zerkam na chwilę żeby się przywitać. Rybiatę już też wypuściłam na autobus do szkoły , M wybiera się na grzyby a ja tylko się witam i znowu do spanka, później tu wrócę i będę nadrabiać. Miłego dzionka życzę

kapturnica, Mega, ania.g, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek, ja jeszcze w łóżeczku, dzieciak w szkole, chuop w pracy, cisza spokój..... niekoniecznie, ocieplają sąsiedni budynek ;)
    Miłego laseczki!

kapturnica, ania.g, mysza1975, Dorka1979, iwcia77, inessa, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Moremi!

To nie tak,że nic nie robiłam w tym kierunku. Jestem pod opieką ginka,który w standardowym badaniu oraz usg stwierdził,że wszystko ok. Bylam u niego po poronieniu i macica oczyścila się samoistnie. Zrobiłam podstawowe badania i bad. na toxo. Myślałam,że skoro raz zasloczylam to kwestia czasu i będę w ciąży

mysza1975, ewka80, inessa, macduska, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chce zarobić monitoring i badanie nasienia,może tu isnieje problem

mysza1975, malgos741, inessa, macduska, moremi lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz zrosty w brzuchu moga sie porobic po laparotomiach<(czyli wszelkich operacjach w obrebie jamy brzusznej, wyrostek , cc , zabiegi)> a takze zdarzaja sie zrosty w jajowodach zwiazane z przebytymi stanami zapalnymi przydatkow Czasem sa to zapalenia bezobjawowe niestety ..No i niedroznosci zwiazane z chlamydia..Tych powodow moze byc naprawde duzo...

Natomiast zrosty wewnatrz macicy robia sie rowniez w zwiazku z lyzeczkowaniem , porodami

U mnie jajnik lewy tworzy konglomerat zrostow z jajowodem i niestety jest w 100%niedrozny-w 2000r maialm laparotomie , (usuwana torbiel czynnosciowa , ktora sie nie wchlaniala i zaczela skrecac ) i przy okazji zrobiono mi resekcje klinowa jajnikow w zw z PCOS
    To przywrocilo mi cykle bo wtedy nie miewalam nawet po kilka miesiecy miesiaczki...

Nigdy nie mialam zadnej operacji brzusznej ani cc ani stanow zapalnych (chyba ze bezobjawowe).
    Ja bylam bliska tego zabiegu na jajnikach w zw z pco, ale uniknelam bo na pierwszym cyklu z clo zaszlam wtedy w ciaze, a potem po odstawieniu syna od piersi znowu wzielam clo i w deugim cyklu znowu zaszlam. Ale tez pamietam czasy gdy moje cykle trwaly 3 miesiace. Teraz sa 31-49 dni co uwazam za "unormowane"

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czeka mnie wizyta u gin w sprawie skierowania na hsg. Musze poczytac o tym wiecej bo nie bardzo wiem jak to przebiega.
    Dalo mi do myslenia to, ze od pewnego czasu mam mniej obfite miesiaczki, myslalam ze to dlatego ze cykle mi sie skrocily ? A to moze byc ta niedroznosc. No nic, i tak od jutra zaczynam clo bo to bedzie 5 dc, a miedzyczasie umowie sie po to skierowanie.

Żanet, dziwna sprawa, ale ja mam w Twoim awatarku synka Pusurka?! Czy inne tez to widzą?

Miłego dnia.

Paszczakinku, uff, dobrze, ze to po prostu delegacja :)

kapturnica, Beatka.jk, mysza1975, malgos741, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Żanet, dziwna sprawa, ale ja mam w Twoim awatarku synka Pusurka?! Czy inne tez to widzą?
    Ja mam nadal brzuszek Żanet

Żanet, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4279 4280 4281 4282 4283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ