35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Parka tylko doradze , zebys jednoczesnie robila oklad na tyl i przod ciala.Tzn na jajnikach i na tyl plecow w okolocach pasa..Troche to sie brudzi(po rozcieciu folii przy przylozeniu do ciala) wiec mi syn pomagal i zawijal mnie folia spozywcza w nie, potem owijalam sie szerokim recznikiem a na koniec koc i koldra I lezenie w tym poki nie wystygnie...
A i zalecaja ze jak sie to sciagnie nie powinno sie juz myc tylko zetrzec nadmiar a reszcie pozwolic sie wchlonac.Parka lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Parka tylko doradze , zebys jednoczesnie robila oklad na tyl i przod ciala.Tzn na jajnikach i na tyl plecow w okolocach pasa..Troche to sie brudzi(po rozcieciu folii przy przylozeniu do ciala) wiec mi syn pomagal i zawijal mnie folia spozywcza w nie, potem owijalam sie szerokim recznikiem a na koniec koc i koldra I lezenie w tym poki nie wystygnie...
A i zalecaja ze jak sie to sciagnie nie powinno sie juz myc tylko zetrzec nadmiar a reszcie pozwolic sie wchlonac.Parka lubi tę wiadomość
-
Ewa to podobno dziala na zasadzie wchlaniania sie poprzez skore.Te jakies mikro i makro elementy dzialaja rozpuszczajaca na zrosty nie tylko w jajnikach ale w calym pbszarze brzucha.Te wyciagi z blotka niby maja takie wlasciwosci wlasnie ...Powiem Ci ,ze po okladzie zawsze czulam jakby skurcze po niedroznej stronie , ale moze to moja psyche podswiadomie chciala ,zeby dzialalo..
EwaT, Parka, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość
-
Powiem Ci ,ze bardzo smaczne rumiankiem pachnialy...Pilam prawie 3cykle..Mysle ,zeby znow powtorzyc serie i borowiny rowniez..Tylko kurdeta papranina mnie trochu odstrasza..No i seria borowin to 10okladow w cyklu potem przerwa..Nie powinno sie robic w czasie @
Parka lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:wytłumacz prosze dogłębnie - po co to i co to daje?
To taka medycyna ludowasposób naszych babć na rozmiękczenie zrostów w jajowodach. Cudów sie nie spodziewam, ale zanim wyladuje u lekarza w tej sprawie, moge zaczac dzialac w sposob ktory nie zaszkodzi, a czy pomoze to zobaczymy. I tak od jutra biore clo przez 3 cykle wiec borowina sie tez wspomoge no i zobaczymy co dalej. Potem moze to hsg albo usg na sprzecie ktory moze wykryc ewentualna niedroznosc. Na razie jednak mam plan wykorzystania najblizszych 3 cykli, tzn przylozenia sie do serc tak dokladnie jak to robilismy poczynajac dwojeczke obecnych dzieci
no bo miedzy Bogiem a prawda ostatnio tak sie nie przykladalismy
moremi, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
Parka od wielu lat to juz nie medycyna ludowa..W bardzo wielu sanatoriach stosuje sie zaowno kapiele borowinowe jak i oklady..A zaczelo sie wszystko w Krynicy Gorskiej zarz niedaleko mojej miejscowosci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:22
Parka lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:ja patrze na ugotowanych po kolei heheheh
kapturnica lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Borowina - właściwości
Przede wszystkim ogromne bogactwo cennych substancji organicznych: kwasy humusowe oraz fulwonowe, węglowodany, garbniki, bituminy, białka, żywice, mikro- i makroelementy. Niezwykłym składnikiem są związki o działaniu estrogennym, oddziałujące na korę nadnerczy i stymulujące czynności jajników, co wykorzystuje się w leczeniu chorób kobiecych. Borowina zawiera również bardzo dużo substancji nieorganicznych, przede wszystkim rozmaite sole (żelazowe, wapienne, glinkowe) i krzemionkę. Kwasy organiczne i sole nadają jej właściwości ściągające, przeciwzapalne, bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Dlatego zabiegi z użyciem borowiny powodują regenerację naskórka i uszkodzonych tkanek, a także zwiększenie ukrwienia skóry.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/borowina-na-jakie-choroby-pomagaja-kapiele-i-oklady-borowinowe_34940.htmlBursztyn, mysza1975, Parka, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Parka tylko doradze , zebys jednoczesnie robila oklad na tyl i przod ciala.Tzn na jajnikach i na tyl plecow w okolocach pasa..Troche to sie brudzi(po rozcieciu folii przy przylozeniu do ciala) wiec mi syn pomagal i zawijal mnie folia spozywcza w nie, potem owijalam sie szerokim recznikiem a na koniec koc i koldra I lezenie w tym poki nie wystygnie...
A i zalecaja ze jak sie to sciagnie nie powinno sie juz myc tylko zetrzec nadmiar a reszcie pozwolic sie wchlonac.
O, dzięki, widzę, ze juz stosowalas. Podobno co najmniej 20-30 minut trzeba potrzymać.
Czytalam tez o zastosowaniu tego okladu na cellulit i na trądzik i w ogole przetluszczajaca sie skore. Zatem juz widze, ze to specyfik dla mnie na wielu polach dzialania
kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:to na pewno, chodzilo mmi raczej o to, zeby sie najpierw dowiedziec czy jest jakikolwiek problem bo szkoda czasu
No wiesz najwyzej ukrwienie skory sobie wzmoze..Wiec jakies korzysci beda, chocbykosmetyczne hehehBursztyn, moremi, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:To taka medycyna ludowa
sposób naszych babć na rozmiękczenie zrostów w jajowodach. Cudów sie nie spodziewam, ale zanim wyladuje u lekarza w tej sprawie, moge zaczac dzialac w sposob ktory nie zaszkodzi, a czy pomoze to zobaczymy. I tak od jutra biore clo przez 3 cykle wiec borowina sie tez wspomoge no i zobaczymy co dalej. Potem moze to hsg albo usg na sprzecie ktory moze wykryc ewentualna niedroznosc. Na razie jednak mam plan wykorzystania najblizszych 3 cykli, tzn przylozenia sie do serc tak dokladnie jak to robilismy poczynajac dwojeczke obecnych dzieci
no bo miedzy Bogiem a prawda ostatnio tak sie nie przykladalismy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:32
Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
kapturnica wrote:Tylko jak Ty biedulo twarz folia okrecisz
hihiihihih Dziurke na usta musisz zrobic i jak maske trzymac hehehe
moge tak nawet wyjsc do ludzi, bede mniej straszyc z foliaiwcia77, malgos741, mysza1975, Simba, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość