X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka tylko doradze , zebys jednoczesnie robila oklad na tyl i przod ciala.Tzn na jajnikach i na tyl plecow w okolocach pasa..Troche to sie brudzi(po rozcieciu folii przy przylozeniu do ciala) wiec mi syn pomagal i zawijal mnie folia spozywcza w nie, potem owijalam sie szerokim recznikiem a na koniec koc i koldra I lezenie w tym poki nie wystygnie...
    A i zalecaja ze jak sie to sciagnie nie powinno sie juz myc tylko zetrzec nadmiar a reszcie pozwolic sie wchlonac.

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Parka tylko doradze , zebys jednoczesnie robila oklad na tyl i przod ciala.Tzn na jajnikach i na tyl plecow w okolocach pasa..Troche to sie brudzi(po rozcieciu folii przy przylozeniu do ciala) wiec mi syn pomagal i zawijal mnie folia spozywcza w nie, potem owijalam sie szerokim recznikiem a na koniec koc i koldra I lezenie w tym poki nie wystygnie...
    A i zalecaja ze jak sie to sciagnie nie powinno sie juz myc tylko zetrzec nadmiar a reszcie pozwolic sie wchlonac.
    ta borowina tam dotrze do jajników??

Parka lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to podobno dziala na zasadzie wchlaniania sie poprzez skore.Te jakies mikro i makro elementy dzialaja rozpuszczajaca na zrosty nie tylko w jajnikach ale w calym pbszarze brzucha.Te wyciagi z blotka niby maja takie wlasciwosci wlasnie ...Powiem Ci ,ze po okladzie zawsze czulam jakby skurcze po niedroznej stronie , ale moze to moja psyche podswiadomie chciala ,zeby dzialalo..

EwaT, Parka, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    \
    robilam tez 3serie okladow z borowinowych plastrow plus ziolka na droznosc

A jakie ziółka to są?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziola na droznosc jajowodow ziola ojca sroki nr3

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ,ze bardzo smaczne rumiankiem pachnialy...Pilam prawie 3cykle..Mysle ,zeby znow powtorzyc serie i borowiny rowniez..Tylko kurdeta papranina mnie trochu odstrasza..No i seria borowin to 10okladow w cyklu potem przerwa..Nie powinno sie robic w czasie @

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A jakie ziółka to są?
    Parka, a nie lepiej zdiagnozowac najpierw a dopiero potem ewentualnie dobrac odpowiedni specyfik lub lecznie do problemu- jesli takowy sie pojawi?

moremi, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, nowy brzuch na dniach będzie. A teraz udam się spać bo dzień zaczęty o 5:30 i dosyć intensywny dał mi w kość.

iwcia77, Sabina, Żanet, moremi, malgos741, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn akurat borowiny sa tez dobre na rozne inne schorzenia tez..Napewno nie zaszkodza..Ziola rowniez... :)

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    wytłumacz prosze dogłębnie - po co to i co to daje?

To taka medycyna ludowa :) sposób naszych babć na rozmiękczenie zrostów w jajowodach. Cudów sie nie spodziewam, ale zanim wyladuje u lekarza w tej sprawie, moge zaczac dzialac w sposob ktory nie zaszkodzi, a czy pomoze to zobaczymy. I tak od jutra biore clo przez 3 cykle wiec borowina sie tez wspomoge no i zobaczymy co dalej. Potem moze to hsg albo usg na sprzecie ktory moze wykryc ewentualna niedroznosc. Na razie jednak mam plan wykorzystania najblizszych 3 cykli, tzn przylozenia sie do serc tak dokladnie jak to robilismy poczynajac dwojeczke obecnych dzieci :) no bo miedzy Bogiem a prawda ostatnio tak sie nie przykladalismy

moremi, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka od wielu lat to juz nie medycyna ludowa..W bardzo wielu sanatoriach stosuje sie zaowno kapiele borowinowe jak i oklady..A zaczelo sie wszystko w Krynicy Gorskiej zarz niedaleko mojej miejscowosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:22

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja patrze na ugotowanych po kolei heheheh
    Ja też :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borowina - właściwości
    Przede wszystkim ogromne bogactwo cennych substancji organicznych: kwasy humusowe oraz fulwonowe, węglowodany, garbniki, bituminy, białka, żywice, mikro- i makroelementy. Niezwykłym składnikiem są związki o działaniu estrogennym, oddziałujące na korę nadnerczy i stymulujące czynności jajników, co wykorzystuje się w leczeniu chorób kobiecych. Borowina zawiera również bardzo dużo substancji nieorganicznych, przede wszystkim rozmaite sole (żelazowe, wapienne, glinkowe) i krzemionkę. Kwasy organiczne i sole nadają jej właściwości ściągające, przeciwzapalne, bakteriostatyczne i bakteriobójcze. Dlatego zabiegi z użyciem borowiny powodują regenerację naskórka i uszkodzonych tkanek, a także zwiększenie ukrwienia skóry.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/borowina-na-jakie-choroby-pomagaja-kapiele-i-oklady-borowinowe_34940.html

Bursztyn, mysza1975, Parka, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

O, dzięki, widzę, ze juz stosowalas. Podobno co najmniej 20-30 minut trzeba potrzymać.
    Czytalam tez o zastosowaniu tego okladu na cellulit i na trądzik i w ogole przetluszczajaca sie skore. Zatem juz widze, ze to specyfik dla mnie na wielu polach dzialania :)

kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bursztyn akurat borowiny sa tez dobre na rozne inne schorzenia tez..Napewno nie zaszkodza..Ziola rowniez... :)
    to na pewno, chodzilo mmi raczej o to, zeby sie najpierw dowiedziec czy jest jakikolwiek problem bo szkoda czasu

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to na pewno, chodzilo mmi raczej o to, zeby sie najpierw dowiedziec czy jest jakikolwiek problem bo szkoda czasu

No wiesz najwyzej ukrwienie skory sobie wzmoze..Wiec jakies korzysci beda, chocbykosmetyczne heheh =D

Bursztyn, moremi, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No wiesz najwyzej ukrwienie skory sobie wzmoze..Wiec jakies korzysci beda, chocbykosmetyczne heheh =D
    tez se kupie, na tradzik :)

kapturnica, iwcia77, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez se kupie, na tradzik :)
    Tylko jak Ty biedulo twarz folia okrecisz =D hihiihihih Dziurke na usta musisz zrobic i jak maske trzymac hehehe

moremi, Bursztyn, iwcia77, mysza1975, Parka, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    To taka medycyna ludowa :) sposób naszych babć na rozmiękczenie zrostów w jajowodach. Cudów sie nie spodziewam, ale zanim wyladuje u lekarza w tej sprawie, moge zaczac dzialac w sposob ktory nie zaszkodzi, a czy pomoze to zobaczymy. I tak od jutra biore clo przez 3 cykle wiec borowina sie tez wspomoge no i zobaczymy co dalej. Potem moze to hsg albo usg na sprzecie ktory moze wykryc ewentualna niedroznosc. Na razie jednak mam plan wykorzystania najblizszych 3 cykli, tzn przylozenia sie do serc tak dokladnie jak to robilismy poczynajac dwojeczke obecnych dzieci :) no bo miedzy Bogiem a prawda ostatnio tak sie nie przykladalismy
    To raczej hsg na droznosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:32

Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tylko jak Ty biedulo twarz folia okrecisz =D hihiihihih Dziurke na usta musisz zrobic i jak maske trzymac hehehe
    hahahahah!!! :D
    moge tak nawet wyjsc do ludzi, bede mniej straszyc z folia ;)

iwcia77, malgos741, mysza1975, Simba, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 4287 4288 4289 4290 4291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ