X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    O kurde, tylko zeby nie smierdzialo! Bo nici z seksu..
    nie nie smierdzi gownem =D Spoko malz nie opadnie ze swądu =D

Parka, Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A propos imion. Mój M ostatnio zaczął coś wymyślać i mówi o Piotrusiu albo Krzysiu, ale nie ma zmiłuj, będzie Wojtuś i już.

Nie wiem czy się odważę na nowe zdjęcie brzucha. Mam wrażenie, że jest ogromny i rośnie z dnia na dzień, ale co się dziwić. Dokładnie 10 kg na plusie. Wczoraj chodziłam po sklepach i chciałam sobie coś kupić na poprawę humoru, ale to nie był dobry pomysł. Mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam jak słoń i to mnie dobiło.
    Myszka nie jedną chciałaby tak wyglądać, dawaj nową fotke. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:54

kapturnica, mysza1975, Parka, Sabina, moremi, Beatka.jk, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica - jestem 8 lat od Ciebie starsza..i daliśmy radę w zasadzie naturalnie,,,,więc nie traćcie nadziei ...:)

kapturnica, Parka, malgos741, Bursztyn, samira, Sabina, megan8, daynerys, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapturnica - jestem 8 lat od Ciebie starsza..i daliśmy radę w zasadzie naturalnie,,,,więc nie traćcie nadziei ...:)
    I dlatego dajecie nadzieje =D

Parka, peppapig, daynerys, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A propos imion. Mój M ostatnio zaczął coś wymyślać i mówi o Piotrusiu albo Krzysiu, ale nie ma zmiłuj, będzie Wojtuś i już.

Nie wiem czy się odważę na nowe zdjęcie brzucha. Mam wrażenie, że jest ogromny i rośnie z dnia na dzień, ale co się dziwić. Dokładnie 10 kg na plusie. Wczoraj chodziłam po sklepach i chciałam sobie coś kupić na poprawę humoru, ale to nie był dobry pomysł. Mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam jak słoń i to mnie dobiło.

Mysza, trzymaj się, a najgorsze jeszcze przed Tobą, jeśli mogę Cię pocieszyć... do 8 miesiąca jeszcze jakoś wyglądałam, najgorszy 9 miesiąc :(

Parka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w zasadzie?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w zasadzie?
    wcześniej 4 miesiące na clo, no i potem laparoskopia plus suplementowanie koguta...no więc to wszystko...

Parka, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kobitki wiecie co??/
    Nie chce zebyscie to zle odebraly..Ale jak przyszlo nam na mysl ,zeby sie znow starac o drugie dziecko to jak popatrzylam w swoja metryke(listopad 79)to powtarzalam mojemu ,ze jestem juz za stara na dziecko i jak tobedzie wygladalo..Lekarz mipostuka w pesel palcem ze ostatni dzownek juz na mnie.....Trafiajac na ten watek wiem ,ze nic nie jest za pozno ..I mam jeszcze jakis zapas czasu by sie postarac, mimo braku malz na codzien...
    Kurcze ciesze sie ,ze dajecie nadzieje i wiaren , ze jednak starsze o kilka lat kobietki daja rade zachodzic w ciaze i rodzic dzieci nawet dobrze po 40tce...

Kapta, ja tez naturalnie, tylko podleczyłam tarczycę :) w październiku mam 42

kapturnica, Bozia3, mysza1975, Bursztyn, Parka, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    O kurde, tylko zeby nie smierdzialo! Bo nici z seksu..

A może na Twojego faceta podziała to jak afrodyzjak :-)

kapturnica, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Mysza, trzymaj się, a najgorsze jeszcze przed Tobą, jeśli mogę Cię pocieszyć... do 8 miesiąca jeszcze jakoś wyglądałam, najgorszy 9 miesiąc :(

Nie strasz.

Parka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kobitki wiecie co??/
    Nie chce zebyscie to zle odebraly..Ale jak przyszlo nam na mysl ,zeby sie znow starac o drugie dziecko to jak popatrzylam w swoja metryke(listopad 79)to powtarzalam mojemu ,ze jestem juz za stara na dziecko i jak tobedzie wygladalo..Lekarz mipostuka w pesel palcem ze ostatni dzownek juz na mnie.....Trafiajac na ten watek wiem ,ze nic nie jest za pozno ..I mam jeszcze jakis zapas czasu by sie postarac, mimo braku malz na codzien...
    Kurcze ciesze sie ,ze dajecie nadzieje i wiaren , ze jednak starsze o kilka lat kobietki daja rade zachodzic w ciaze i rodzic dzieci nawet dobrze po 40tce...

Gdyby nie ten wątek i dziewczyny tutaj, to nie wiem czy jeszcze bysmy sie starali. I tak za pozno tu trafilam. Wczesniej za dlugo sie wahalam czy jeszcze sie starac, niestety bezsensowna granica 40 lat ciągle pokutuje takze wsrod niektorych lekarzy i tacy po prostu juz nie chca pomoc, zwlaszcza gdy chodzi o kolejne dziecko. Za pare lat to nastawienie sie zmieni i wiem, ze jezeli sobie jeszcze nie dam szansy, to bede tego zalowac. Ale to my, dziewczyny zmieniamy to nastawienie ludzi i lekarzy do ciazy po 40.
    Kapturnica, miedzy nami jest 8 lat roznicy, wiec glowa do gory :) jeszcze mlodziutka jestes, zapewniam Cię :)

kapturnica, mysza1975, Bozia3, samira, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    ja mam to samo - do ósmego śmigałam - teraz jest kosmos...nie umiem się przewrócić w nocy z boku na bok - tylko muszę przewalać brzuch zapierając się albo o A., albo z drugiej strony o rozłożone łóżeczko Kajtkowe...:)

mysza1975, Parka, Żanet, Sabina, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    melduję się w dwupaku wciąż...byłam pół dnia na zakupach, a drugie pół na spotkaniu w knajpie z kumpelą na ślimakach:)
    nic mnie nie bierze :)
    gdyby mnie coś wzięło, a nie będę mieć dostępu do kompa - to dam znać Bursztynowi smsem, więc wszystko będzie na bieżąco :)
    trochę Was nadrobiłam....
    Ivo - bardzo ładne imię
    Ktoś też pytał o efektywne bzykanie - reguły nie ma, ale przed owulką kilka dni przerwy, a potem co dwa dni....taki system proponowała moja ginka..i chyba tak większość robi
    pisz, nawet w srodku nocy :)

mysza1975, Bozia3, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja 4 i też tylko prolaktyna okazała się problemem. Nawet cykl bezowulacyjny nie był przeszkodą.

EwaT, kapturnica, Parka, Bozia3, malgos741, Żanet, Sabina, samira, moremi, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ok, Bozia, a przypomnisz czym sie wspomagaliscie, skoro daliscie rade w zasadzie naturalnie

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No pewnie lepiej, tyle, ze ja sie troche wożę z ta moja gin, nawet nie jedną. Bylam jeszcze u 2 innych gin w miedzyczasie, kazdy gdy patrzy na pesel to mowi, ze to kwestia wieku, a czas mnie goni. Ja nie jestem w sytuacji przymusowej, bo dzieci juz mam i wszyscy lekarze najpierw pytaja czy dzieci juz sa, jak sa, to o co chodzi - chyba przy tym trzecim juz tak sie nie upieramy. No i tak w kolko. No wiem, troche w tym brak konsekwencji. W kazdym razie w pewnym sensie diagnoza juz jest: pco plus wiek 43 lata przy ktorym plodnosc jest juz bardzo zanizona, cos ok. 4 % . Na pco zaczynam znowu brac clo, ktore kiedys dzialalo, jestem na diecie, inofolic, jeszcze wiecej staran by sie przydalo. Czasami zapominamy, ze owulacja moze byc 3 dni przed albo 3 dni po owu i wtedy te 2, 3 serca w okolicach owu moga nie wystarczyc. To jest nasz błąd. W tym cyklu i 3 nastepnych bedzie inaczej, obiecalam sobie. A potem, coz, chyba damy sobie spokoj. I tak jest dobrze.
    eee tam 4%, bzdury! jakos to naszej Bozi nie przeszkodzilo, ani Ewce :)

mysza1975, kapturnica, Bozia3, Parka, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Moremi :)

ja juz mowilam, ze suwaczki to nienie na razie , dopiero po jakis sensownych badaniach..

byle nie z posuwaczkiem ;)

Bozia3, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee tam 4%, bzdury! jakos to naszej Bozi nie przeszkodzilo, ani Ewce :)

bo my jestesmy z procentami zaprzyjaznione :)

kapturnica, mysza1975, Bursztyn, malgos741, Parka, Bozia3, Sabina, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka - ja trafiam na innych lekarzy - mówią mi, że tendencje się zmieniają, że coraz więcej pierworódek w okolicach 40 - i taki trend się utrzyma i że ja nie jestem jakimś dziwolągiem....oczywiście mnie pospieszała ginka ze wszystkimi możliwymi badaniami pukając w mój pesel - ale teraz jestem jej wdzięczna, że się nie ociągałam....

Paszcza - a dlaczego nie jesz dalej tych sałatek z surowych warzyw? Przecież to same witaminy....

kapturnica, Bursztyn, malgos741, Żanet, Parka, Sabina, samira, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś kuzynka zaprosiła na kanie. Nie wiem czy te grzyby się u Was jada. U nas przyrządza się jak kotlety schabowe i smaży, ale się obżarłam.

EwaT, kapturnica, malgos741, Żanet, Parka, samira, ania.g, Dorka1979, Beatka.jk, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 4289 4290 4291 4292 4293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ