35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
niektórzy mówią, że można pomylić ze sromotnikiem - ja nie wiem, jak to można pomylić - chyba, że bardzo młode okazy, ale przecież zbiera się kanie już rozłożyste....paszczakin wrote:macduska, czemu z dreszczykiem? sa jakies trujaki podobne do kanii czy cos?
paszczakin, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość
-
zawsze marzyłam o lesie za domem...Sabina wrote:Ja nie lubię kani, nie lubię grzybów ani jeść ani zbierać. A las mam za domem i rodzice codziennie donoszą kolejne porcje. W całym domu czuć zapach suszonych grzybów.
Jedyne co lubię z grzybów to zupa grzybowa mojej mamy
no cóż - nie wszystkie marzenia się spełniają....
mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość
-
moj maz tak samo..macduska wrote:A mnie mąż wyciągnął podstęp[em, niby na pół godzinki na grzyby. Wróciliśmy po trzech, z dwoma koszami borowików. Byłam głodna i spragniona i bolała mnie głowa ale nie dało się go wcześniej wyciągnąć z lasu. On jest jak ogar na polowaniu jak te grzyby zbiera. Ale warto było.
A kanie u nas czyli na Roztoczu są i owszem jadamy czasem chociaż zawsze z dreszczykiem.
tylko ze mi sie nie chce wstawac o 6 rano, wiec sam jezdzi, a kiedy wraca ja jeszcze spie
Bozia3, mysza1975, Żanet, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo są, między innymi muchomor sromotnikowy baaardzo trujący i podobno podobny bardzo, chociaz mi się wydaje, że to jest niemożliwe aby go z kanią pomylić, ale słyszy się co roku o takich pomyłkach. Tragicznych w skutkach niestety. I mylą się nawet wytrawni grzybiarze.paszczakin wrote:macduska, czemu z dreszczykiem? sa jakies trujaki podobne do kanii czy cos?
samira, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa byłam tak uczona i moje dzieci też. A wiecie co po tym pozostaje? To że teraz śpię z rogiem kołdry pod głową hahahamalgos741 wrote:Choć nie jestem mamusią też widziałam ten sposób, moja mama teraz pilnuje 1,5 rocznego chłopczyka on zasypia z kocykiem nawet jak jest upał.
macduska, Żanet, mysza1975, moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySprawdzić można czemu nie ale pewności nie ma nigdy. Nie żebym chciała straszyć ale są wady które wykrywa się nawet kilka miesięcy po urodzeniu zdrowego na pierwszy rzut oka dziecka.mysza1975 wrote:Niestety badania to tylko statystyka i wszystko się może zdarzyć. I stąd pewnie mój stres. Tak na prawdę czy wszystko w porządku z Wojtusiem okaże się za mniej więcej miesiąc.
Mnie lekarz jeden ochrzaniał, ze mam zdrowe dziecko jak byk i się czepiam i histeryzuję a za dwa dni juz miałam skierowanie do CZD na badania i operację w planie.
W sumie przyrzeka się "z miłością przyjąć potomstwo którym nas Bóg obdarzy" i nie ma tam słowa ZDROWE.
Nie myślcie sobie , że chce tu moralizować czy coś ot tak kilka słów z własnych jedenastoletnich doświadczeń.
mysza1975, Alis, moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tuz przed albo po porodzie. Robiłyście ten masaż krocza? Ja walczę od kilku dni, ale w związku z tym, że brzuch już duży, to ręce jakby za krótkie i na leżąco trudno dosięgnąć. Najlepiej mi na klęcząco i na stojąca z jedna ugiętą noga ale w takiej pozycji nie mogę długo wytrzymać. A może zaprząc do roboty mojego M?
samira, moremi, Dorka1979, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam sposób na męża, po co mamy się przekomarzać jak mogę po prostu w trakcie porodu powiedzieć że chcę aby było takie imię jak ja chcę, podczas porodu na wszystko się zgodzi aby mi tylko ulżyć w bólu. A wiecie jak wyprosiłam szprosy w oknach jak się budowaliśmy ( bo to był dodatkowy koszt do okien 4000 zł)? Obudziłam mojego M o 3 rano, a on wstaje przed piątą do pracy, i marudziłam że chcę szprosy a on dla świętego spokoju, aby jeszcze trochę pospać to się zgodziłŻanet wrote:Dacie radę, inspiracja sama przyjdzie
Oj u nas też długo trwały negocjacje
coś koło 7 miesiąca ustaliliśmy kompromis
Samuel Jerzy, teraz jeszcze tylko teściowa nie daje za wygraną...
mysza1975, Parka, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

?