X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziewczyny tuz przed albo po porodzie. Robiłyście ten masaż krocza? Ja walczę od kilku dni, ale w związku z tym, że brzuch już duży, to ręce jakby za krótkie i na leżąco trudno dosięgnąć. Najlepiej mi na klęcząco i na stojąca z jedna ugiętą noga ale w takiej pozycji nie mogę długo wytrzymać. A może zaprząc do roboty mojego M?
    mnie lekarka moja odradziła....mówiąc, że to niewiele pomaga, a jeśli już - to dla pierworódek, więc mysza - może jednak działaj....a dla tych, które już kiedyś rodziły podobno nie ma to znaczenia...ale ja się nie znam...

mysza1975, samira, kapturnica, Parka, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A ja mam sposób na męża, po co mamy się przekomarzać jak mogę po prostu w trakcie porodu powiedzieć że chcę aby było takie imię jak ja chcę,
    chyba nie cieszyłby mnie taki sposób...:) dziecko jest też jego i dlaczego jechać na jego dobroci i słabości??? Ja bym tam wolała się przekomarzać i dyskutować i osiągać jakiś kompromis....

moremi, Bursztyn, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Kapta,ja też listopad ale 76 i mam w nosie swoją metrykę.
    Mysza, ja jadłam ostatnio kanie, pychota! Dawaj ten brzuch, nie ma zlituj że duży. Swój dziś uaktualnię.
    Co do wszelkich statystyk to raczej nie biorę ich pod uwagę. Każdy jest inny i ma inne możliwości bez względu na wiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 06:45

Mega, moremi, Sabina, Bursztyn, Parka, Żanet, iwcia77, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam rankiem słonecznym o dziwo ;)
    Czekam na aktualizacje brzuszków, Mysza twój też.
    Ale ten czas leci, juz czwartek... Miłego wszystkim

Dorka1979, Sabina, Parka, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tylko jak Ty biedulo twarz folia okrecisz =D hihiihihih Dziurke na usta musisz zrobic i jak maske trzymac hehehe
    Oczywiście witam się. Kapturniczla Ty tak uważaj co mówisz bo właśnie śniadanie wcinam i mało co się nie udławiłam ze śmiechu, wyobraziłam sobie jak Bursztyn sobie twarz owija folią

Mega, Parka, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A mnie dziś kuzynka zaprosiła na kanie. Nie wiem czy te grzyby się u Was jada. U nas przyrządza się jak kotlety schabowe i smaży, ale się obżarłam.
    Puchotka uwielbiam je

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    myślisz, że dożyję do momentu, że za blokiem moim wyrośnie las...;) ?
    To może zacznij go już tam sadzić ;)

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziewczyny tuz przed albo po porodzie. Robiłyście ten masaż krocza? Ja walczę od kilku dni, ale w związku z tym, że brzuch już duży, to ręce jakby za krótkie i na leżąco trudno dosięgnąć. Najlepiej mi na klęcząco i na stojąca z jedna ugiętą noga ale w takiej pozycji nie mogę długo wytrzymać. A może zaprząc do roboty mojego M?
    Pewnie się ucieszy

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry :)

Mega, Parka, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :-)
    Już czwartek :-)
    Pekam z dumy :-) moja córka bardzo lubi przedszkole, z radością wstaje rano :-) i cieszy się że spotka się z dziecmi :-)

samira, kapturnica, Simba, Beatka.jk, Mega, mandragora, Parka, ania.g, Pusurek, malgos741, caffe, moremi, iwcia77, inessa, Dorka1979, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 4 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kobitki wiecie co??/
    Nie chce zebyscie to zle odebraly..Ale jak przyszlo nam na mysl ,zeby sie znow starac o drugie dziecko to jak popatrzylam w swoja metryke(listopad 79)to powtarzalam mojemu ,ze jestem juz za stara na dziecko i jak tobedzie wygladalo..Lekarz mipostuka w pesel palcem ze ostatni dzownek juz na mnie.....Trafiajac na ten watek wiem ,ze nic nie jest za pozno ..I mam jeszcze jakis zapas czasu by sie postarac, mimo braku malz na codzien...
    Kurcze ciesze sie ,ze dajecie nadzieje i wiaren , ze jednak starsze o kilka lat kobietki daja rade zachodzic w ciaze i rodzic dzieci nawet dobrze po 40tce...
    ja jestem starsza od Ciebie i o pierwsze się staram i staram i staram.....i końca nie widać ech ale nadchodzi kolejna owu ;-)
    a lekarza gdyby co to niech się tym swoim paluszkiem w czoło puknie a nie w twój pesel, żeby tylko oka sobie nie wydłubał ;-)to fakt, że tutaj można znaleźć nadzieję, zrozumienie, pomoc, moc śmiechu i żartu...

kapturnica, Sabina, Mega, samira, Parka, Bursztyn, malgos741, caffe, moremi, iwcia77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski :)
    Doczytalam wczorajszy dzien - Ivo mi sie podoba a Milagros brzmi jak producent mrozonek ;) Mandra - dobrze, ze sie odezwalas
    U nas chyba jednak bedzie Jan i Maksym. Ale wszystko jeszcze ewoluuje.
    Fajnie jest nad morzem, chociaz jak slonce zajdzie za chmury, to nie powiem - wieje chlodem. Przelezalam za to wczoraj pol dnia za parawanem w dresiku, z lao che w sluchawkach i bylo bosko. Czlowiek sie nie spina, ze sie za malo opalil, ze przytyl - luuuuzik :)
    Nie patrzcie dziewczyny w metryki jestesmy mlode i zajebiste!
    Milego dnia

PS Dzieki za mile slowa - moj M stwierdzil, ze jak mi sie tak wszystko naciagnelo na brzuch to jestem bardziej jedrna. On chyba jeszcze sobie nie wyobraza, jak ta jedrnosc bedzie wygladac za kilka miesiecy...

Mega, mandragora, kapturnica, samira, Sabina, EwaT, Parka, ania.g, Bursztyn, Żanet, Pusurek, malgos741, caffe, moremi, Bozia3, iwcia77, inessa, Dorka1979, Niuta, mysza1975, megan8, macduska lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Hej dziewczęta :-)
    Już czwartek :-)
    Pekam z dumy :-) moja córka bardzo lubi przedszkole, z radością wstaje rano :-) i cieszy się że spotka się z dziecmi :-)
    Zuch! :)

Mega, Sabina, Parka, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ale masz czadowy brzusio ;)
    Myśmy w końcu też zaczęli rosnąć i teraz to chyba aż za szybko ;) musze się zacząć ruszać. Założyłam ze poleze jeszcze do końca tygodnia i jak będzie Oki to wracam do pracy.
    Tez bym chciała nad morze. ..
    Sabinka ale masz dzielna corcie ;)
    Miłego dnia dziewczeta

samira, Sabina, Parka, malgos741, Mega, moremi, Bozia3, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Beatka.jk Koleżanka

Wysłany: 4 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i przez wczorajszą wieczorną nieobecność minęła mnie loteria imion ;-) hm ja tam tradycjonalistka jestem...wychowana na Isaura, Leoncio, Balke, Kristal i Alexis :-) nie mam pojęcia jak to na włoski przełożyć ale pewnie jakoś się da ;-)ale Ivo ładne imię

grzyby jeść uwielbiam, ale nie zbieram bo się nie znam - chociaż ostatnio byłam na grzybobraniu no ale jako...kierowca, bo panowie po imprezowaniu na działce %%%%%% raczej do prowadzenia się nie nadawali, z resztą tak jak i do zbierania grzybów:-) efekt był taki, że sarny z lasu uciekały przez woń jaką roztaczali a 100% przywiezionych grzybów znalazłam ja ;-) nawet jak znawczyni zweryfikowała zawartość kosza to było co zjeść, no pękałam z dumy :-) a domek i lasek za nim...ja z chęcią się piszę na coś takiego chociaż, na upartego to mam las za domkiem....bloków ;-)

no to spokojnego dzisiaj dzionka babeczki nam życzę

Simba, Sabina, Parka, Mega, Bozia3, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    u nas słoneczko, chyba zaraz wyjde z małym do ogrodu :)

Żanet, Parka, Sabina, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Oczywiście witam się. Kapturniczla Ty tak uważaj co mówisz bo właśnie śniadanie wcinam i mało co się nie udławiłam ze śmiechu, wyobraziłam sobie jak Bursztyn sobie twarz owija folią
    wczoraj sobie owinelam, mialam taka maske z otworami na oczy, nawilzajaco-rozjasniajaca, super sprawa :) zastanawialam sie czy by nie pojsc w niej do pracy ;)

Simba, Żanet, Parka, malgos741, kapturnica, Sabina, mandragora, samira, moremi, Bozia3, iwcia77, gosia7122, inessa, Niuta, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, wstawiłam nowy brzuch. Teraz Ty :)
    p.s. zdjęcie robione przez moją prawie siedmiolatkę :)

Bursztyn, Parka, Simba, EwaT, malgos741, kapturnica, Sabina, Mega, samira, moremi, Bozia3, iwcia77, gosia7122, inessa, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wczoraj sobie owinelam, mialam taka maske z otworami na oczy, nawilzajaco-rozjasniajaca, super sprawa :) zastanawialam sie czy by nie pojsc w niej do pracy ;)
    :)
    Moze i ja zastosuje - stracilam kontrole nad obcymi na paszczy

Bursztyn, Parka, kapturnica, Żanet, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czesc Laski :)
    Doczytalam wczorajszy dzien - Ivo mi sie podoba a Milagros brzmi jak producent mrozonek ;) Mandra - dobrze, ze sie odezwalas
    U nas chyba jednak bedzie Jan i Maksym. Ale wszystko jeszcze ewoluuje.
    Fajnie jest nad morzem, chociaz jak slonce zajdzie za chmury, to nie powiem - wieje chlodem. Przelezalam za to wczoraj pol dnia za parawanem w dresiku, z lao che w sluchawkach i bylo bosko. Czlowiek sie nie spina, ze sie za malo opalil, ze przytyl - luuuuzik :)
    Nie patrzcie dziewczyny w metryki jestesmy mlode i zajebiste!
    Milego dnia

PS Dzieki za mile slowa - moj M stwierdzil, ze jak mi sie tak wszystko naciagnelo na brzuch to jestem bardziej jedrna. On chyba jeszcze sobie nie wyobraza, jak ta jedrnosc bedzie wygladac za kilka miesiecy...
    Janka tez mialam na liscie ulubionych imion (moj dziadek m.in) :)
    Czas juz wracac do B. ;) (Zazdroszcze Ci morza :) )

Simba, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 4292 4293 4294 4295 4296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ