X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry w ogole. U mnie deszcz, wiec wstawiam pranie i wlaze pod koc.
    Dzis Adamek po zjedzeniu porcji butli ( ciutke wiekszej niz zawsze ) ulal tak przy odbijaniu, ze bylismy oboje do przebrania. Ja mleko mialam w staniku, wszystko w sypialni smierdzi starym twarogiem. ;)
    Milego dnia. :)
    Mój kiedyś nie dokończył się załatwiać.... i też byliśmy obydwoje do przebrania, a prześcieradło do zmiany...

Bliska 77, Pusurek, mysza1975, moremi, Sabina, Mega, Bursztyn, Dorka1979, Parka, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe usunelas moja fotke ze strony ( chyba ) 4466? :)

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no fakt, lozeczko chyba nazywa sie piccolo..

z drugiej strony zastanawiam sie czy lozeczka moga miec "jakosc"? czy jak sie kupi zolta metke z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ to jest sie chuj nie matka, bo powinno sie dziecie w lozeczku typu to: http://www.coocoo.pl/product-pol-5990-Lozeczko-Quarre-Nebia.html ?
    Myślę, że ważne jest zeby wybrać dobry materac, a konstrukcję łóżeczka w razie rozwalania sie można podreperować ;)

Cena czasami zalezy od tego, że producent doda jakąś popiedółkę i sobie liczy dodatkowo.

Bliska 77, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry w ogole. U mnie deszcz, wiec wstawiam pranie i wlaze pod koc.
    Dzis Adamek po zjedzeniu porcji butli ( ciutke wiekszej niz zawsze ) ulal tak przy odbijaniu, ze bylismy oboje do przebrania. Ja mleko mialam w staniku, wszystko w sypialni smierdzi starym twarogiem. ;)
    Milego dnia. :)
    o tak to jeden z cudownych urokow macierzynstwa ;)

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe usunelas moja fotke ze strony ( chyba ) 4466? :)
    tak jest :)

Byłam wczoraj na spacerze gdy poprosiłaś, ale po powrocie usunęłam :)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój ma jutro szczepienie, dwa ukłucia i jedna do picia. Pewnie się biedak popłacze. Mam nadzieję, ze mu nic nie będzie, tak jak po poprzednich.

Wczoraj zasnął o 17.30 i wstał dzisiaj przed 4... Poleżał i zasnął dalej. Nie wiem ile tak sobie leżał bo pierwsza zasnęłam. Potem wstał o 7. Jakiś maraton spania wczoraj miał.
    no u nas bly wlasnie dwa uklucia i jedna do picia, Caffe, zazdrszcze tych maratonow ;) aki maratonk to i ja bym sobie zafundowala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:58

caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    tak jest :)

Byłam wczoraj na spacerze gdy poprosiłaś, ale po powrocie usunęłam :)
    DZieks! :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Myślę, że ważne jest zeby wybrać dobry materac, a konstrukcję łóżeczka w razie rozwalania sie można podreperować ;)

Cena czasami zalezy od tego, że producent doda jakąś popiedółkę i sobie liczy dodatkowo.
    tez jestem takiego zdania, jak starszej corce kupowalismy "dorosle" lozko to magerac ksztowal dwa razy tyle co sama drewniana rama

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no fakt, lozeczko chyba nazywa sie piccolo..

z drugiej strony zastanawiam sie czy lozeczka moga miec "jakosc"? czy jak sie kupi zolta metke z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ to jest sie chuj nie matka, bo powinno sie dziecie w lozeczku typu to: http://www.coocoo.pl/product-pol-5990-Lozeczko-Quarre-Nebia.html ?
    Ja mam sprzet z IKEA ( przewijak, lozeczko, pol domu zreszta ), ale nie czuje sie chujowa matka. Zona i kochanka tez nie. ;)A jakosc tego? Jak ocenic jakosc lozeczka, w ktorym spi niemowlak? Zeby to byl test faceta, ktory wazy 150 kg, to by mogl przynajmniej materac potestowac, a taki kurczak?
    I tak wiekszosc robi sie w Chinach. ;) Chociaz drewniane meble IKEA robi w Polsce. :)

moremi, Simba, kapturnica, samira, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no u nas bly wlasnie dwa uklucia i jedna do picia, Caffe, zazdrszcze tych maratonow ;) aki maratonk to i ja bym sobie zafundowala ;)
    Wczoraj to się aż przestraszyłam, że za długo spał. Ale widocznie tyle potrzebował. W popołudniu to myślałam, ze drzemkę sobie utnie z godzinę, ale spał już na noc. Nawet nie chciał się obudzić jak próbowałam go tam pomiziać :)

Agatka to chyba pierwszy raz miała szczepienie 2+1 czy to już drugie dawki? Bo mój już kiedyś miał takie, teraz to właśnie drugie dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:05

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    tez jestem takiego zdania, jak starszej corce kupowalismy "dorosle" lozko to magerac ksztowal dwa razy tyle co sama drewniana rama
    Ja mam materac z jednej strony kokos, a z drugiej gryka. Z tym, że na gryce babka powiedziała żeby spał gdy skończy pół roku.

Ale z cenami tych materaców to masz rację, są dość wysokie.

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wczoraj to się aż przestraszyłam, że za długo spał. Ale widocznie tyle potrzebował. W popołudniu to myślałam, ze drzemkę sobie utnie z godzinę, ale spał już na noc. Nawet nie chciał się obudzić jak próbowałam go tam pomiziać :)

Agatka to chyba pierwszy raz miała szczepienie 2+1 czy to już drugie dawki? Bo mój już kiedyś miał takie, teraz to właśnie drugie dawki.
    pierwsze, powtorke ma za szesc tygodni najpewniej 20 pazdziernika, idziemy tym samym rytmem szczepionkowym co ze starsza

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    pierwsze, powtorke ma za szesc tygodni najpewniej 20 pazdziernika, idziemy tym samym rytmem szczepionkowym co ze starsza
    No my też jutrzejsze szczepienie mamy własnie po 6 tygodniowej przerwie. Żal mi go będzie jutro, ale mam nadzieję, ze szybko zapomni o "krzywdzie" :)
    Mój m zawsze do małego mówi, żeby się nie przejmował bo tę panią od szczepień zapiszemy na czarną listę :)

mysza1975, moremi, Simba, samira, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dokladnie, ja tez nie zamierzm inwestowac milionow i meble dzieciece penie beda ikea, jesli nie dostane spadkowych (oprocz przystawianego lozka ;))

no i moja najpiekniejsza kuchnia tez jest z ikea ;)
    Tańszych mebli przynajmniej nie szkoda wymienić :)
    U mnie w domu mój m robi meble także mogę sobie coś kombinować, chociaz on ma taki zmysł, że potrafi cudeńka wymyślać, a mnie się wszystko podoba.

moremi, Simba, samira, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szukałam mieszkania do wynajęcia pod stolicą, to właściciele jednej kawalerki nie wymieniali zalet typu: ciche, słoneczne, blisko do przystanku, sklepu itp. tylko: "ten klosz jest z IKEI" (taki ogromny lampion papierowy, który był brzydki i kurzyl się, a rozlecial się po pół roku), "tą lampke kupiliśmy w IKEI". Czyli to, że kupujesz w IKEI, to masz plus 99 do lansu ;)
    Poważnie rzecz ujmując - nieważne gdzie i za ile kupisz - ma podobać się Tobie i być praktyczne i wygodne :)

Simba, samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no i kolejne sloniocy ode mnie- pytanie do mam dzieci takiech niedawno urodzonych ;)

ide niedlugo z wizyta do mamy z 1,5-2 miesiesiecznym chlopcem. prezenta chce kupic, ale nie kolejnego durnostoja pluszaka. Pytac co nie chce. Co byscie chcialy dostac w prezencie dla dziecka?

czy takie rzeczy jak na tej liscie to fajne sa?

http://www.buzzfeed.com/mikespohr/35-genius-parenting-inventions-c9mr#44c28ia
    Niektóre rzeczy fajne są na tej stronie :) ale żeby się zdecydować na ich kupno dla kogoś to trzeba by wiedzieć co ta mama już ma, np. podobają mi się te kule na butelkę, ale trzeba wiedzieć czy używana obecnie butelka będzie pasowała itd.

Ja bym kupiła łyżeczki do karmienia, albo te normalne, albo te z tym pojemnikiem.

Myślę, ze mama jest "zabezpieczona" z akcesoriami na najbliższe tygodnie, natomiast można przypuszczać, ze łyżeczek jeszcze nie ma. Stąd moja propozycja.

Ja od jednej koleżanki dostałam wielopak chusteczek nawilżonych bo to chciałam akurat, a ona pytała co kupić.

Napiszę jeszcze coś bardzo egoistycznego :P miło jest gdy mama malucha też coś dostanie, np. kwiaty :)

Simba, moremi, mysza1975, samira, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, uwazaj! Adas zasnal w bujaczku! :D

Simba, Sabina, caffe, ania.g, kapturnica, mysza1975, moremi, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki caffe. kwiaty dla mamy sa przewidziane, jak i flaszka dla ojca.. akcesorii z wyposazenia mamy nie znam, ale podejrzewam, ze to "co potrzeba" to maja.. dlatego myslalam o jakims przydatnym gadzecie, takim co nawet jak powtorzony to sie przydaje..

mowisz, ze ta z pojemnikiem bylaby ok? ide pogrzebac w sklepach..
    Może być i bez pojemnika, wtedy maluch sam w odpowiednim czasie będzie mógł pałaszować jedzonko.

Może jakis zestaw do samodzielnego jedzenia z miseczką np?

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no i kolejne sloniocy ode mnie- pytanie do mam dzieci takiech niedawno urodzonych ;)

ide niedlugo z wizyta do mamy z 1,5-2 miesiesiecznym chlopcem. prezenta chce kupic, ale nie kolejnego durnostoja pluszaka. Pytac co nie chce. Co byscie chcialy dostac w prezencie dla dziecka?

czy takie rzeczy jak na tej liscie to fajne sa?

http://www.buzzfeed.com/mikespohr/35-genius-parenting-inventions-c9mr#44c28ia
    Siatka do owocow, znaczy smoczek jest super, ja bym taki chciala na przyszlosc. Nie skrobiesz, nie dziobiesz, dajesz dziecku w siatce banana albo jalbko i sobie mamle. Super!
    A nie mozna zapytac mame, co by sobie zyczyla dla dziecka? Moze ma jakies zyczenia albo czegos jej brak? Aa, nie doczytalam, ze nie chcesz pytac. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:49

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dokladnie, ja tez nie zamierzm inwestowac milionow i meble dzieciece penie beda ikea, jesli nie dostane spadkowych (oprocz przystawianego lozka ;))

no i moja najpiekniejsza kuchnia tez jest z ikea ;)
    MOJA najpiekniejsza kuchnia jest z tez IKEA! ;)

‹‹ 4339 4340 4341 4342 4343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ