35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaT wrote:zrobiłam i nic.....nawet cienia cienia nie ma
dziwne...ciekawe skąd na tym poprzednim wzięła sie tak kreska?
no nic, może to i dobrze bo troche wczesnie jeszcze jezeli chodzi o blizne
witam sie kawą
Poniewaz tez mialam taka akcje z falszywie pozytywnym testem w zeszlym roku, zapytalam mojego gienka w PL o co chodzi i powiedzial mi ze dlatego czasem tak sie dzieje poniewaz gonadotropina kosmowkowa ktora normalnie jest produkowana przez kosmowke lozyska sklada się z dwoch podjednostek- alfa i beta, a podjednostka alfa jest wspolna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Testy ciazowe sikane maja wykrywac hcg ogolnie, i prawdopodobnie nie "uzywaja" podjednostek beta (te sa z krwi) tylko HCG "wspolne" i teraz jesli kobieta ma w drugiej fazie cyklu podwyzszone LH lub TSH -test ciazowy moze wyjsc falszywie pozytywny. Rowniez dlatego czasami testy owulacyjne wychodza pozytywne jesli kobieta jest wciazy... Ot, cala tajemnicakapturnica, malgos741, EwaT, moremi, ewka80, Sabina, Simba, Bliska 77, samira, caffe, inessa, mysza1975, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
A poza tym to dzien dobry
Reni, biedny psiurek, mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie. Przekaz mu pozdrowienia od Leona.
Moremi, co ma byc to bedzie, nikt Cie nie bedzie w stanie nakrecic jesli sama tego nie zrobisz
Pozytywnego dnia kobitkiewka80, moremi, Bliska 77, Mega, Reni, caffe, inessa, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:moze i lepiej, wygoisz sie porzadnie i za pare miesiecy wpadniesz
Poniewaz tez mialam taka akcje z falszywie pozytywnym testem w zeszlym roku, zapytalam mojego gienka w PL o co chodzi i powiedzial mi ze dlatego czasem tak sie dzieje poniewaz gonadotropina kosmowkowa ktora normalnie jest produkowana przez kosmowke lozyska sklada się z dwoch podjednostek- alfa i beta, a podjednostka alfa jest wspolna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Testy ciazowe sikane maja wykrywac hcg ogolnie, i prawdopodobnie nie "uzywaja" podjednostek beta (te sa z krwi) tylko HCG "wspolne" i teraz jesli kobieta ma w drugiej fazie cyklu podwyzszone LH lub TSH -test ciazowy moze wyjsc falszywie pozytywny. Rowniez dlatego czasami testy owulacyjne wychodza pozytywne jesli kobieta jest wciazy... Ot, cala tajemnica -
EwaT wrote:czy to oznacza że ze mna coś nie tak?
wahniecia hormonow chyba kazdej babie sie zdarzaja a ma na to wplyw wiele czynnikow
Ewka, daj se jeszcze ze 3 miesiace luzu przynajmniej, niech sie blizna zagoi, @ wroci i wtedy zacznij sie starac, tak bedzie zdrowiej dla Ciebie i dziecka a Ty bedziesz chociaz troche spokojniejsza
Ale to oczywiscie jest tylko moje zdaniekapturnica, EwaT, Mega, ewka80, caffe, inessa, moremi, mysza1975, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:mysle ze wszystko jest OK
wahniecia hormonow chyba kazdej babie sie zdarzaja a ma na to wplyw wiele czynnikow
Ewka, daj se jeszcze ze 3 miesiace luzu przynajmniej, niech sie blizna zagoi, @ wroci i wtedy zacznij sie starac, tak bedzie zdrowiej dla Ciebie i dziecka a Ty bedziesz chociaz troche spokojniejsza
Ale to oczywiscie jest tylko moje zdanieSabina, Mega, ewka80, moremi, inessa, mysza1975, ania.g, Bursztyn, iwcia77, Dorka1979, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość
-
Powiem tak - mam dola.
Wczoraj moj M byl na badaniach wysilkowych oraz doppler zyl i dostal skierowanie na operacje udrazniania tetnicy szyjnej...6 pazdziernika.
Z jednej strony wiem, ze to dobrze ze go zdiagnozowali, a z drugiej, cholernie sie przestraszylam. Mialam nadzieje, ze po nocy lepiej zniose te wiesci, ale gowno prawda.
caffe, mysza1975, iwcia77, Dorka1979, macduska, malgos741, Parka lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:własnie zamierzam w spokoju wziazc sie za spozywanie wiesiołka oraz molestowanie meza
iwcia77, Dorka1979, macduska lubią tę wiadomość
-
Simba, to normalne ze sie boisz ale najwazniensze, tak jak sama mowisz, ze Go zdiagnozowali, bedzie pod fachowa opieka i gdy juz bedzie rodzicem bedzie w pelni sil, mysl pozytywnie
ewka80, caffe, inessa, mysza1975, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Powiem tak - mam dola.
Wczoraj moj M byl na badaniach wysilkowych oraz doppler zyl i dostal skierowanie na operacje udrazniania tetnicy szyjnej...6 pazdziernika.
Z jednej strony wiem, ze to dobrze ze go zdiagnozowali, a z drugiej, cholernie sie przestraszylam. Mialam nadzieje, ze po nocy lepiej zniose te wiesci, ale gowno prawda.
-
nick nieaktualny
-
Pisałyśmy wczoraj o jakości mebelek dla dzieci i jaki to ma sens...napisałam o Klupś, że średniej jakości, ponieważ mam doświadczenie...
Nie chodzi o to, że mam kłaść dziecko w pałacach, ale meble te kupuje się do składania - jak z Ikei. Ikea święta nie jest, ale ma o wiele lepszej jakości rzeczy...
Klupś łóżeczko, które kosztowało 500 zł (z szufladą) - ma kilka jakichś wywierconych dziur do montażu - niepotrzebnych - po skręceniu świecą teraz i straszą...śruby srebrne do deski w kolorze orzech - wszystko wywalone na wierzchu i widać....paczka spakowana tak, że się wszystko z niej wysypywało....wykończenia kantów plastikowe, choć pisało w opisie, że drewniane....domówiłam szufladę pod łóżko - bo jednak pomyślałam, że się przyda - przywieźli wczoraj - w oryginalnej paczce brakuje wielkiej klapy do szuflady....teraz się muszę użerać ze sklepem i oni muszą mi dosłać tą klapę z innego kompletu.....
więc właśnie o to mi chodziło co do jakości....a tak w ogóle - to mają dosyć ładne rzeczy...ja mam takie:
http://cw-p.pl/lozeczko-dzieciecetapczanik-klups-bartek-ii-pojemnikiem-safari-zyrafka-140x70-cm-ecruorzech-p-3489.html?manufacturers_id=261
wybrałam je, bo jest większe od standardowych i ma funkcję spania dla starszego dziecka....
caffe, inessa, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba będzie dobrze, pierwszy krok zrobiony - diagnoza jest, teraz trzeba leczyć. Nie stresuj sie, bo ci nie wolno!
ewka80, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:osz faken sasiadko.. no ale trzymamy sie tego, ze jak sie leczyc, to tylko w belgii, dobrzy lekarze i juz.. Udraznianie w gruncie rzeczy nie jest takie straszne, bedzie profeska. Tylko nie czytaj o tym w necie plis, ja sobie poczytalam jak w mojej rodzinie byla taka sama operacja i to wszytko niepotrzebne nerwy.
No coz - za pozno. Juz sobie poczytalam.
Ale tez licze na tutejsza sluzbe zdrowia...
Po prostu chyba najbardziej przerazilo mnie to, ze to tak wyszlo niespodziewanie...myslalam, ze w planach na ten rok jedno duze wydarzenie "medyczne" wystarczy. Czuje sie jak wykolejony pociag..Sabina, Mega, Bliska 77, caffe, mysza1975, iwcia77, Bursztyn, macduska lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Wole chyba sie nie wczytywac..
Simba, Mega, Sabina, caffe, moremi, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bozia to nie jest rozczulanie. Atopia to wbrew pozorom ciężka choroba. notoryczne zapalenie ucha..psa nie mozna dotknąć, bo sprawia mu to ból. Płacze. Jak zaczyna sie drapać i wygryzac sobie do krwi i wracam do domu i widze wszystko zakrwawione to i mi sie płakać chce. Czasami ostatnia kasa idzie na leki. Ma szczęście, że trafił na nas, bo pewnie wyladowalby na ulicy albo byl już uspiony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:54
samira, Bliska 77, Bozia3, Mega, Sabina, caffe, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77, Bursztyn, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość