X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni - jak Ty się tak nad pieskiem rozczulasz...to ja już widzę, jaka Ty będziesz mamuśka nadgorliwa.....:)
    Tez tak właśnie pomyślałam ;)

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dobrze, że sie dowiedzieliście wcześniej.

Ewa ja się bardzo cieszę, że Ci teraz nie wyszło. Nie chcemy czytać o tym jak Ci się szwy po cesarce rozeszły. Dojdz porządnie do formy

Moremi ja też nie rozumiem tego podniecania sie wykresem w 10dpo laski tylko się nakręcają i podgrzewają atmosferę
    Nie kasuj wykresu, bo będą miały syndrom odstawienia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:00

Bliska 77, samira, Mega, Sabina, inessa, moremi, ewka80, mysza1975, iwcia77, Bursztyn, Dorka1979, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moze i lepiej, wygoisz sie porzadnie i za pare miesiecy wpadniesz :)
    Poniewaz tez mialam taka akcje z falszywie pozytywnym testem w zeszlym roku, zapytalam mojego gienka w PL o co chodzi i powiedzial mi ze dlatego czasem tak sie dzieje poniewaz gonadotropina kosmowkowa ktora normalnie jest produkowana przez kosmowke lozyska sklada się z dwoch podjednostek- alfa i beta, a podjednostka alfa jest wspolna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Testy ciazowe sikane maja wykrywac hcg ogolnie, i prawdopodobnie nie "uzywaja" podjednostek beta (te sa z krwi) tylko HCG "wspolne" i teraz jesli kobieta ma w drugiej fazie cyklu podwyzszone LH lub TSH -test ciazowy moze wyjsc falszywie pozytywny. Rowniez dlatego czasami testy owulacyjne wychodza pozytywne jesli kobieta jest wciazy... Ot, cala tajemnica :)
    wkleję to do wątku Poradnik Ciążowy :)

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja już czytałam i nie jest zle...trzeba to zrobic żeby uniknąć ryzyka udaru. to bardzo ważne, tatuś musi być zdrowy bo maluchy w drodze, bądz dobrej myśli, naprawde :)
    Dokładnie tak!

mysza1975 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia to nie jest rozczulanie. Atopia to wbrew pozorom ciężka choroba. notoryczne zapalenie ucha..psa nie mozna dotknąć, bo sprawia mu to ból. Płacze. Jak zaczyna sie drapać i wygryzac sobie do krwi i wracam do domu i widze wszystko zakrwawione to i mi sie płakać chce. Czasami ostatnia kasa idzie na leki. Ma szczęście, że trafił na nas, bo pewnie wyladowalby na ulicy albo byl już uspiony
    dokladnie a zwierzak sam sobie niestety nie pomoze tylko bedzie sie meczyc

Mega, Reni, caffe, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia to nie jest rozczulanie. Atopia to wbrew pozorom ciężka choroba. notoryczne zapalenie ucha..psa nie mozna dotknąć, bo sprawia mu to ból. Płacze. Jak zaczyna sie drapać i wygryzac sobie do krwi i wracam do domu i widze wszystko zakrwawione to i mi sie płakać chce. Czasami ostatnia kasa idzie na leki. Ma szczęście, że trafił na nas, bo pewnie wyladowalby na ulicy albo byl już uspiony
    Dobra kobieta z ciebie Reni :)

Reni, Bliska 77, inessa, ewka80, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja tylko tam na marginesie wspominam, ze Twoje wydarzenie medyczne jest zaplanowane na PRZYSZLY rok..
    a M juz praktycznie za chwile. To zabieg, nie operacja i nic juz dalej nie czytaj, bo pamietaj- normalnych przypadkow nikt w necie nie opisuje.. zawsze sie slyszy o tych dziwnych.
    No doooooobra...
    Przekonalas mnie.

Mega, moremi, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie mówię, że to coś niepoważnego i rozumiem, że zwierzę cierpi - mam zwierzaki i wiem co czujesz....
    ja tylko mówię, że z obserwacji wynika, że nie jesteś taka buńczuczna, jaką siebie prezentujesz i jakby co - to zobaczysz co z dzieckiem będziesz wyrabiać - jak mu coś będzie dolegać...:)

Reni, Mega, Bliska 77, caffe, Sabina, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja tylko tam na marginesie wspominam, ze Twoje wydarzenie medyczne jest zaplanowane na PRZYSZLY rok..
    a M juz praktycznie za chwile. To zabieg, nie operacja i nic juz dalej nie czytaj, bo pamietaj- normalnych przypadkow nikt w necie nie opisuje.. zawsze sie slyszy o tych dziwnych.
    Mądrze gadasz!

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    właśnie - masz rodzić Simba na początku stycznia, żebyście mogły z Paszczą razem latać na kawę kiedyś po wywiadówkach.....:)

Bliska 77, Mega, paszczakin, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak o której jutro masz USG? :-)

Mega, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie

tak wygląda west przyprowadzony na uśpienie przez włascicielkę, bo nie chciało się leczyć
    https://www.facebook.com/210835138975157/photos/pcb.509843045815573/716336395091693/?type=1&theater

wiem, ze to forum ludzko/dzieciowe ale dla mnie mój pies jest kimś ważnym ..członek rodziny

pewnie koło dziecka tez będę skakać i go rozpieszczać i takie tam.. w końcu trochę na nie czekam :-)
    kompletuję leki, poduszki, zeby się nie obiło i namiot tlenowy, żeby uchronić przed bakteriami ;-)
    eh...
    paszczakin wrote:
    tez tak uwazam.. zwierzaki sa jak male dzieci, calkowicie zalezne od nas. dodatkowo, dziecko z czasem robi sie strasze, powie, pokaze co boli, a taki zwierzak wiecznie jak niemowlak, nie powie gdzie i co boli..

Reni, glaski dla psiuka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:21

Bliska 77, Mega, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaki pieczone znowu te jebane plamienie :-(

u Was też @ zbiera się jak pies do jeża?
    wkurza mnie to 3-4 dniowe preludium

moremi, mysza1975, iwcia77, macduska, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie

tak wygląda west przyprowadzony na uśpienie przez włascicielkę, bo nie chciało się leczyć
    https://www.facebook.com/210835138975157/photos/pcb.509843045815573/716336395091693/?type=1&theater

wiem, ze to forum ludzko/dzieciowe ale dla mnie mój pies jest kimś ważnym ..członek rodziny

pewnie koło dziecka tez będę skakać i go rozpieszczać i takie tam.. w końcu trochę na nie czekam :-)
    kompletuję leki, poduszki, zeby się nie obiło i namiot tlenowy, żeby uchronić przed bakteriami ;-)
    eh...
    ja kocham zwierzaki i nie wyobrazam sobie domu bez psa a zeby doprowadzic do takiego stanu biednego psiaka, coz trzeba chybq byc jakims zwyrolem

Reni, inessa, moremi, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Moja przychodzi z przytupem, najpierw mnie lekko przeczysci a potem już krwawienie. Plamenie mam na koniec

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuxwa a gin mówi, że taki mój urok z tym plamieniem
    i potwierdziło to kilku ginów.. do dupy

caffe, moremi, mysza1975, iwcia77, Dorka1979, Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Ja tez tak mam, w jednym miesiącu jeden dzien plamienia przed @, w drugim 2, czasami zdarzało mi sie 3 dni...

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja nie plamie, moja matka też nie miała plamien. Okres generalnie mamy podobny poza tym, że ja mam krótszy. No i ona była plodna jak królik B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 11:37

caffe, EwaT, Mega, mysza1975, iwcia77, Bliska 77, macduska, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    10.10, czyli w praktyce pewnie klo 11 ;)
    Wiesz że będę czekać na wieści? :-)

ewka80, Mega, mysza1975, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może i taki urok, skoro kilku to potwierdziło. Ja miałam od razu z grubej rury, więc nie mam doświadczeń w tej kwestii. Wiem tylko, że w środku cyklu plamienie nie jest dobrym objawem.

‹‹ 4384 4385 4386 4387 4388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ