X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z Paszczą? bo coś mi umknęlo? też będą bliźniaki? ;-)

iwcia77, moremi, ewka80, inessa, Mega, Parka, samira, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, mam nadzieję że traficie na dobrego specjlistę. Przy depresji i próbie samobójczej to tylko psychiatra (psycholog to za lekki kaliber). Bez leków raczej się nie obejdzie ale nie ma się co ich bać. Dobrze dobrane naprawdę pomagają. Moja starsza córka ma depresję i fobie społeczną. Walczymy od półtora roku. Nie jest łatwo. Teraz ma zmieniony od niedawna lek i wygląda na to że wreszcie ten dobrze działa. Życzę Twojemu synowi szybkiego powrotu do zdrowia.

Bozia3, iwcia77, moremi, Iwone, Sabina, kapturnica, ewka80, macduska, inessa, Mega, Parka, samira, caffe, Viv78, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo rozsadny mlody czlowiek i to juz jest polowa sukcesu do wyzdrowienia.
    Iwone wrote:
    Iwcia najważniejsze że syn nie robił problemu z pójściem do specjalistów. Tak naprowadziłam rozmowę, że sam stwierdził że ich potrzebuje.

Iwone, Sabina, ania.g, macduska, inessa, Parka, samira, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, jest przysłowie, małe dziecko mały problem, duże dziecko.........
    trzymaj sie, będzie dobrze, szczęście że sie wydało w pore!

kapturnica, ewka80, Sabina, Iwone, inessa, Parka, samira, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwon, cieszę się, że i Wy widzicie potrzebę skorzystania z pomocy specjalistów. W naszym społeczeństwie pokutuje przekonanie, że psycholog i psychiatra zajmują się wyłącznie świrami (tak się niestety mówi. Dlatego wielu ludzi panicznie się boi takiej wizyty, a na sugestię, że taka pomoc jest niezbędna oburzają się, bo przecież w ich rodzinie nie ma wariatów i oni lepiej wiedzą jak pomóc dziecku/bratu/ojcu itp.
    I nie rezygnujcie ze starań. Nie możecie też skupiać całego życia na synu. To też nie jest dobre. Owszem, teraz trzeba mu poświęcić więcej czasu, ale nie cały. Nie możecie go też pilnować. I moim zdaniem też potrzebujecie pomocy terapeuty. To również dla Was jest ciężki czas. Lekarz może wskazać Wam sposób postępowania z synem.
    Trzymajcie się

Paszczak, co tam? Suwaczek szykujesz?

Bozia3, iwcia77, ewka80, ania.g, Sabina, Bursztyn, Iwone, inessa, Mega, Parka, samira, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza jak dobrze ze juz jesteś i ze wszytko Oki ;) to teraz dawaj suwak.

iwcia77, ewka80, Sabina, Simba, moremi, inessa, Mega, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przykra sprawa :( Ale najwazniejsze ,ze w pore byla reakcja,..Niestety jak to mowia male dzieci maly klopot ,duze dzieci duzy klopot...Niedojrzalosc emocjonalna powoduje ,ze nie radza sobie z problemami..I kurde my jako rodzice musiimy miec oczy wokol glowy..Moj jak mi opowiada co sie w gimnazjum dzieje czasem..I jak potrafia nastolatki byc okrutne wobec siebie to cholera nie wiem ale za naszych czasow chyba az takiego zezwierzecenia nie bylo chyba :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 12:45

iwcia77, Sabina, Iwone, inessa, Mega, samira, caffe, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jezu, nawet nie doczytam, bo zabija ;) do biura wlasnie weszlam, musialam sie u Simby najpierw wyemocjonowac..

a wiec ;)

wszystko ok, Adas ma 10.2mm, calkiem dorodny kartofelek jak na ten czas, serce walilo jak w beben, pani dala posluchac..
    po poludniu beda dzwonic z beta..

tak mi ulzylo, ze sie rozryczalam jak mieczak w gabinecie i ciezko bylo przestac ;)

Gratulejszyn!!Po tym jak mialysmy juz zrelacjonowane Twoje hafty na caly korytarz nie pozostaje Ci nic innego jak zalozyc suwak.... ;)

iwcia77, Sabina, EwaT, inessa, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:04

Reni, kapturnica, Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza - nazywasz dziecko Adasiem - u Was tak wcześnie określają płeć - czy to po prostu taka Twoja fantazja? :)
    wstawiaj suwak już :)

kapturnica, iwcia77, Bursztyn, moremi, Mega, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    No jeszcze szyjkę macicy w okresie płodnym ze śluzem można. Widziałam w necie ostatnio takie zdjęcia.
    wygląda ta szyjka jak mały fiut :)

kapturnica, Reni, iwcia77, Bursztyn, macduska, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Na wstępie chciałabym wyjaśnić dlaczego tak nagle zniknęłam z forum i przestałam się starać.

Niestety przez swoją głupotę i chęć posiadania kolejnego dziecka, mogłam stracić te co już mam :(
    Mało brakowało, a nie zauważyłabym że coś niedobrego dzieje się z moim już 18 letnim synem. Przeżywał depresję, a ja tego nie zauważyłam. Mało brakowało, a nie miałabym już dziecka (chciał popełnić samobójstwo)Na szczęście koledzy w porę się zorientowali i próba się nie powiodła.
    Jest już lepiej, ale musiałam i nadal muszę się skupiać na nim. Zapisałam go do psychologa i czekam na wizytę u psychiatry. Najpewniej będzie musiał brać jakieś środki przeciwdepresyjne.

Na razie nie wiem czy będę się jeszcze starać. Nawet nie mam jak, bo po ostatnich wydarzeniach nie mam ochoty na zbliżenia. Mam nadzieję że z czasem się to zmieni.

W miarę możliwości nadrobię w czytaniu forum. Gratuluję nowych fasolek i kolejnym mamom które powitały już swoje dzieci na świecie.
    Iwona, na szczescie zorientowaliscie sie w pore, zycze Twojemu synowi powrotu do zdrowia, uwazaj szczegolnie na niego podczas pierwszych 2 tyg. brania antydepresantow bo moga nasilac objawy choroby, potem - jesli dobrze dobrane powinny pomoc. Daj znac jak sie sprawy maja <3

Iwone, moremi, Bliska 77, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczu - hurra! hurra! hurra! dbaj o siebie i o fasole a jak juz "psychicznie dojrzejesz" to zamontuj suwaka :D

paszczakin, macduska, inessa, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:44

Bozia3, iwcia77, macduska, inessa, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Bozia ,widzę że trzymasz się terminów i czekasz na ten 17.09 ;D"
    no na to wychodzi...:) albo całkiem przenoszę i urodzę na Boże NArodzenie...;)
    w poniedziałek pojadę na to KTG z torbą, ale nie zgodzę się zostać w szpitalu, jeśli nie będę mieć wyraźnych skurczy.....już pierwsze dziecko wyrywali mi na siłe...niech teraz drugi rodzi się w swoim czasie...

iwcia77, megan8, Bursztyn, kapturnica, inessa, malgos741, Mega, Parka, samira, mysza1975, gosia7122, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Iwone, mam nadzieję że traficie na dobrego specjlistę. Przy depresji i próbie samobójczej to tylko psychiatra (psycholog to za lekki kaliber). Bez leków raczej się nie obejdzie ale nie ma się co ich bać. Dobrze dobrane naprawdę pomagają. Moja starsza córka ma depresję i fobie społeczną. Walczymy od półtora roku. Nie jest łatwo. Teraz ma zmieniony od niedawna lek i wygląda na to że wreszcie ten dobrze działa. Życzę Twojemu synowi szybkiego powrotu do zdrowia.
    to nie kwestia wagi kalibru tylko innych - ale rownoleglych funkcji, psychiatra przepisuje tylko leki, psycholog zajmuje sie terapia, a w takich sytuacjach leki sa na start, rownoczesnie z terapia, bez niej sie nie obejdzie

iwcia77, ania.g, Iwone, moremi, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak mordo moja! ale się cieszę, wspaniale, dawaj suwaka, trzeba nam wiedzieć ile Wasz kartofel już ma :-D <3 <3

iwcia77, Simba, moremi, inessa, Mega, mysza1975, paszczakin lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jezu, nawet nie doczytam, bo zabija ;) do biura wlasnie weszlam, musialam sie u Simby najpierw wyemocjonowac..

a wiec ;)

wszystko ok, Adas ma 10.2mm, calkiem dorodny kartofelek jak na ten czas, serce walilo jak w beben, pani dala posluchac..
    po poludniu beda dzwonic z beta..

tak mi ulzylo, ze sie rozryczalam jak mieczak w gabinecie i ciezko bylo przestac ;)
    fantastycznie, gratuluje :)

mysza1975, paszczakin lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to nie kwestia wagi kalibru tylko innych - ale rownoleglych funkcji, psychiatra przepisuje tylko leki, psycholog zajmuje sie terapia, a w takich sytuacjach leki sa na start, rownoczesnie z terapia, bez niej sie nie obejdzie
    też mi się wydaje, ze sam psychiatra to za mało....ja przechodziłam przez nerwicę i widziałam różne przypadki....na początek leki, ale potem terapia z psychologiem jak najbardziej wskazana....tylko, że to musi pracować cała rodzina, a nie zawsze rodzice są gotowi na przyjęcie gorzkiej prawdy - często o sobie...

iwcia77, Bursztyn, Sabina, Iwone, moremi, inessa, samira, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja też mam nadzieję że uda nam się trafić na dobrego. Ten lekarz jest z polecenia i mam nadzieję że taki będzie.
    Wiem że sam psycholog nie pomoże, dlatego ma wizytę i u psychologa i psychiatry.

Sabina, kapturnica, ania.g, moremi, inessa, samira, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4399 4400 4401 4402 4403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ