X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bursztynku za przekaz takich informacji, do 45 super! Tylko Polska to taki ociemniały kraj. Ok, spokojnie, do 45, fajnie, to teraz już bez stresu, poprawiłaś mi humor.
    Z libido nie jest tak źle, gorsze było 20 lat temu.Może i przez to moje małżeństwo się posypało, a może nie ten facet ;-) Teraz największe oczywiście w okolicach owulki, na szczęście matka natura dobrze to wymyśliła. Poza tym czasem wolę książkę poczytać. Dlatego teraz blisko owu staram się wykorzystać moje chęci, ale mężczyżni nie zawsze mogą tak na zawołanie.
    Czytam Pięćdziesiąt twarzy Greya. Wiem, dziewczyny już pisały o tej książce. Może do wieczora znajdę jakiś fajny motywujący opis z niej. Oczywiście czytam nie tylko dla opisów.

Bursztyn, szczęśliwa, caffe, iza37, polarmiś, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    Bursztyn wrote:
    Olena wrote:
    Witaj Mimi, powodzenia w staraniach! Witajcie Dziewczyny!
    Jestem dziś wkurzona, wczoraj serduszkowanie, ale bez efektu końcowego (tzn. nie tam gdzie powinno się skończyć). Mój M. poza tym strasznie zmęczony, a ja go na siłę rozruszałam, a to był błąd. Jestem wkurzona bo to był dzień przed owulacją. Dziś już temperatura podskoczyła. Tak mało serduszek w tym miesiącu :-(

dzis przeciez mozna tez serduszkowac

i taki mam plan, ale tym razem uwzględniając potrzeby M.

trzymamy kciuki :-)

Tak Olena zaszalej :-) i masz racje uwzglednij potrzeby M :-)

caffe, Olena, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dzięki Bursztynku za przekaz takich informacji, do 45 super! Tylko Polska to taki ociemniały kraj. Ok, spokojnie, do 45, fajnie, to teraz już bez stresu, poprawiłaś mi humor.
    Z libido nie jest tak źle, gorsze było 20 lat temu.Może i przez to moje małżeństwo się posypało, a może nie ten facet ;-) Teraz największe oczywiście w okolicach owulki, na szczęście matka natura dobrze to wymyśliła. Poza tym czasem wolę książkę poczytać. Dlatego teraz blisko owu staram się wykorzystać moje chęci, ale mężczyżni nie zawsze mogą tak na zawołanie.
    Czytam Pięćdziesiąt twarzy Greya. Wiem, dziewczyny już pisały o tej książce. Może do wieczora znajdę jakiś fajny motywujący opis z niej. Oczywiście czytam nie tylko dla opisów.

Cos w tym jest ze u Nas jakos tak kaza nam sie szybko zestarzec i uwazac ze nam sie juz nic od zycia nie nalezy bo jestesmy okolo 40-ki
    a skoro my mamy ochote dobrze wygladamy mamy "nowych " facetow bo tak nam sie ulozylo w zyciu, albo mamay tego samego ale fajnego nadal i chcemy miec z nimi dzidziusia to czemu nie ???
    moj M ogladal program w ktorym lekarz z kliniki bodajze w stanach powiedzial ze jesli kobieta jest zdrowa ogolnie, to on jest za tym i jest w stanie pomoc jej urodzic dziecko ,nawet w wikeu 50 paru lat wiec czemu mamy taka dziwna presje otoczenia i swoja wlasna ze juz malo czasu albo ze za pozno :-)

Bursztyn, Olena, caffe, iza37, polarmiś, grosza, angela, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:12

Olena, Bursztyn, caffe, polarmiś, grosza, gosia7122, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszym kraju jest dużo głupich stereotypów i nie ma co z nimi walczyć

Olena, caffe, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne jest to, że płacąc składki na nfz nie mogę zrobić państwowych badań jak prywtany lekarz kieruje
    muszę iść do gina z nfz żeby przepisał skierowanie
    sztucznie będę generować kolejkę
    zabiorę miejsce komuś kto na prawdę potrzebuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 11:06

Bursztyn, caffe, polarmiś, megan8, KaRa, bliska77, Mega lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta witam szybciutko wszystkie razem i kazda z osobna. A co Wam sie stalo ze tak strasznie stresujecie sie tym naszym wiekiem az ja sie zestersowalam jak Was czytalam....e tam ja na prawde mam za duzo przykladow dookola zaciazonych po 35 z pierwszymi dzieciakami ze powaznie dla mnie to normalny stan. Mamy lat ile mamy i juz tego nie zmienimy jestesmy tutaj bo mamy wspolny cel wiec do dziela kobietki.....co racja to racja, ze moze to jest tak jak mowicie w Polse wystepuje jakas dziwna presja otoczenia i tego nie wypada i tamtego nie mozna no i co ludzie powiedza. Ja juz dawno przestalam sie tym martwic, i Wam tez polecam.....ja bardzo odbiegam od stereotypow pod wieloma wzgledami i wogole to uwiebiam od nich odbiegac ;) Bede sie rozmnazac w wieku 37 lat bo chce :)..i na dodatek lubie to robic ;)

Witam nowa kolezanke :)
    Inessa ciesze sie bardzo ze jedziecie na wakacje, na pewno bedzie super!
    Bursztyn wspolczuje statystyki ja tez przez to przechodzilam i wydawalo mi sie ze to est nie to zrobienia, i jakos jakos w koncu sie udalo, a wierz mi ja to na prawde jestem noga ze scislych..uda sie zobczysz :)

U mnie wlasnie burza nadciaga, a my bedziemy ogladac fim a pozniej do spanka, milego dnia wam zycze, slonecznego, pogodnego usmiechnietego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 11:37

Olena, szczęśliwa, caffe, polarmiś, grosza, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga zmieniam moje motto : "eee, to duzo czasu jeszcze jest, tak spokojnie do 45 roku" :D

szczęśliwa, caffe, polarmiś, grosza, megan8, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:

Cos w tym jest ze u Nas jakos tak kaza nam sie szybko zestarzec i uwazac ze nam sie juz nic od zycia nie nalezy bo jestesmy okolo 40-ki
    a skoro my mamy ochote dobrze wygladamy mamy "nowych " facetow bo tak nam sie ulozylo w zyciu, albo mamay tego samego ale fajnego nadal i chcemy miec z nimi dzidziusia to czemu nie ???
    moj M ogladal program w ktorym lekarz z kliniki bodajze w stanach powiedzial ze jesli kobieta jest zdrowa ogolnie, to on jest za tym i jest w stanie pomoc jej urodzic dziecko ,nawet w wikeu 50 paru lat wiec czemu mamy taka dziwna presje otoczenia i swoja wlasna ze juz malo czasu albo ze za pozno :-)

bo panuje przekonanie że bliżej 50 to się babcią zostaje a nie matką
    ja ostatnio usłyszałam, że na co czekam, że potem dziecko będzie się wstydziło jak mamobabcia po niego przyjdzie
    szczerze? koło skrzydła mi to lata co kto myśli
    jedyne co mnie martwi, że kondycja i siły już nie takie co w wieku 20 lat ale nad tym też można ppracować

ja tez nie patrze co mowia inni , ale sama siebie pytam ile jestem w stanie dac sobie czasu :-) tzn juz nie pytam bo odstawiam wszystko myslenie , wykresy testy itd
    zobacze jak mi to wyjdzie :-)

caffe, polarmiś, grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, napis, że następuje owulacja to powinien pojawiać się kobiecie na dupie, bo na czole to za bardzo ekstrawaganckie by bylo :P A tak to zabawa w ciuciubabkę jest o.O

polarmiś, Reni, iza37, szczęśliwa, megan8, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    Reni wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:

bo panuje przekonanie że bliżej 50 to się babcią zostaje a nie matką
    ja ostatnio usłyszałam, że na co czekam, że potem dziecko będzie się wstydziło jak mamobabcia po niego przyjdzie
    szczerze? koło skrzydła mi to lata co kto myśli
    jedyne co mnie martwi, że kondycja i siły już nie takie co w wieku 20 lat ale nad tym też można ppracować

ja tez nie patrze co mowia inni , ale sama siebie pytam ile jestem w stanie dac sobie czasu :-) tzn juz nie pytam bo odstawiam wszystko myslenie , wykresy testy itd
    zobacze jak mi to wyjdzie :-)

stereotypy należy łamać więc okolice 40lat to kwiecie wieku i jak ktoś pragnie dziecka w tym wieku to nic nikomu do tego
    "Dawniej 35. rok życia był uważany za granicę bezpiecznego macierzyństwa, obecnie zaś coraz częściej przesuwa się ona do 40. roku życia, a nawet dalej. Szacuje się, że co dziesiąte dziecko w Polsce rodzi kobieta ok. 40. roku życia."
    zródło http://www.termedia.pl/

samira, Reni, megan8, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, wiecie co? wlasnie spojrzalam na nasza liste starajacych sie i uswiadomilam sobie ze z40-stek (za poltora miesiaca bede miala 40) tylko ja i Mango staramy sie o pierwsze dziecko (tzn.ja sie staralam tylko raz...) bo reszta z was juz ma dzieci... Teraz dopiero poczulam presje...
    :O

Bursztynku a co to za roznica pierwsze czy drugie
    wez pod uwage ze moje pierwsze bylo 20 lat temu
    dzidzius ktory juz gdzies krazy ale jeszcze nie znalazl drogi do mego brzucha :-) po tylu latach bedzie jak pierwszy :-)
    u mnie jest extra slonko (Aga - pewnie tez je masz :-P )
    wiec na bok smutki

dla mnie kolosalna roznica. te kobiety ktore maja juz dziecko zaznaly stanu bycia matkami, daly nowe zycie chocby raz, nie ma znaczenia ile lat temu.

i masz rację że jest ogromna różnica
    ale pragnienie może być tak samo mocne :)

polarmiś, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:

Olena świetnie to ujęłaś :)

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:

Olena świetnie to ujęłaś :)

Olena lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mimi witaj u nas i staraj się ile sił Ci starczy :D
    Angela dzięki za super słowa oraz bardzo się cieszę że z Tobą i maluszkiem :D :D :D
    Reni to bardzo dobrze ,że trafiłąs do dobrego lekarza teraz to z górki już ;)
    A my właśnie zamówiliśmy noclegi w terminie 27.05 -1.06 w Świnoujściu ale się cieszymy :D

Innesko - tylko dobrze wykorzystaj to Świnoujście - brzuszek ma być murowany!

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, wiecie co? wlasnie spojrzalam na nasza liste starajacych sie i uswiadomilam sobie ze z40-stek (za poltora miesiaca bede miala 40) tylko ja i Mango staramy sie o pierwsze dziecko (tzn.ja sie staralam tylko raz...) bo reszta z was juz ma dzieci... Teraz dopiero poczulam presje...
    :O

Bursztynku - ja też pierwsze, a za moment kończę 39lat

grosza, iza37, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Grosza dziekuje bardzo się cieszymy :D
    Dobrej nocy Wam życzę i prosze pamiętajcie jutro o nas bo mamy tą drugą część testów brbbrbr. Bede o Was pamietać. Buziaki :D :D :D

Cały czas jestem z Tobą ... pamiętam...

grosza lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że jeżeli chodzi o seks to u nas zakazany - mojego męża nosi ,że hej , a ja mu powtarzam jak mogłeś do woli to robiłeś figury, a teraz dopiero prezent na Gwiazdkę hi..hi..

Reni, caffe, iwka76, grosza, polarmiś, samira, iza37, megan8, Bursztyn, KaRa, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Powiem Wam,że jeżeli chodzi o seks to u nas zakazany - mojego męża nosi ,że hej , a ja mu powtarzam jak mogłeś do woli to robiłeś figury, a teraz dopiero prezent na Gwiazdkę hi..hi..

oj to prawie jak kara :-) no ale z drugiej strony jaka później będzie nagroda :)

caffe, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:13

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ