Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a drugie sedno jest takie że jak chcecie dziecka to powinien częściej patrzeć na twoją ;)
    To akurat niemożliwe niestety... Mamy do maksymalnego wykorzystania tylko tydzień w miesiącu i co z tego że dajemy ognia..

malgos741, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Spodobała mi się ta opcja z dowozem :)
    Tylko czy abstynencja przed badaniem musi być przynajmniej kilkudniowa?

musi byc minimum te3dni a najlepiej 3do 5dni....Przeciez mozesz ty go zapisac ja tak robilam..Moj byl zapisany na poniedzialek a wracal w sobote..No i w piatek masturbatora odpalil na wieczor i na badania w poniedzialek bylo jak ta lala 8)
    Chyba ten dzien ,czy dwa dasz rade wytrzymac ????

malgos741, moremi, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja w ogole nie wiem o czym ty mowisz....
    confused056.gif
    Nie wie o czym mówię, ale wie jak to się robi...;-)

kapturnica, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    róznie z tym bywa
    ogólnie faceci to chuje
    nie wszyscy

Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • jane Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    musi byc minimum te3dni a najlepiej 3do 5dni....Przeciez mozesz ty go zapisac ja tak robilam..Moj byl zapisany na poniedzialek a wracal w sobote..No i w piatek masturbatora odpalil na wieczor i na badania w poniedzialek bylo jak ta lala 8)
    Chyba ten dzien ,czy dwa dasz rade wytrzymac ????
    Mus to mus ;)

malgos741, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nie pamietam, ale przypomniala mi sie ta historia, bo paietam jak sie dziewczyna zalamala :(
    kapturnica wrote:
    mowisz pewnie o mojej kolezance masz na mysli robotke????

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:42

EwaT, malgos741, moremi, nick nieaktualny, iwcia77, Bursztyn, Mega, nick nieaktualny, Alis, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Spodobała mi się ta opcja z dowozem :)
    Tylko czy abstynencja przed badaniem musi być przynajmniej kilkudniowa?
    mój 3-4 dni miał abstynęcje

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    nie wszyscy
    no nie wszyscy
    reszta to geje :)

nick nieaktualny, iwcia77, Bursztyn, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wiesz nie pamietam, ale przypomniala mi sie ta historia, bo paietam jak sie dziewczyna zalamala :(

no zalamala sie..Okazalo sie po badanaich ze azoospermia wyszla..Jprdole jaka miala zalamke..Ale odstawil to gowno wzial sie za odblokowanie i jestw 11tym tygodniu ciazy..A zeszlo im prawie 2lata,.,,I tez sie ociagal z badaniembo jak to??on facet 100% i mialby miec problem..Tym bardziej ,ze corke ma..No niestety plodnosc nie ejst nam danaraz na zawsze....

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, Mega, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no nie wszyscy
    reszta to geje :)
    oj Andrzej wracasz do formy

EwaT, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    To akurat niemożliwe niestety... Mamy do maksymalnego wykorzystania tylko tydzień w miesiącu i co z tego że dajemy ognia..

a jeżeli bedzie dziecko to bedzie miało ojca przez tydzien w miesiącu? myslałas o tym?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na kilka godzin i potem godzina czytania.
    Aga, polecam nebulizator do inhalacji. Nawet sama sól fizjologiczna robi dużo dobrego. I koniecznie oklepywanie po plecach tylko główka niżej od reszty ciała.
    Bozia, wstrzymujesz kolejkę ;)
    Asiula, Jane witajcie.
    Mysza, nie martw się na zapas. Jeden zapis z ktg jeszcze nie przesądza sprawy <3
    Inessa, no kto robi test w środku dnia na rozcieńczonym moczu. Na pewno wszystko jest dobrze. Przypominam się że ja miałam mega bladziocha w dniu bety powyżej 300. Trzymam kciuki <3
    Dziewczyny, padam na pysk. Intensywny dzień. Na razie nie mam siły zwlec się z kanapy pod prysznic i tak zalegam czekając na dopływ energii.

moremi, malgos741, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, Mega, nick nieaktualny, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a jeżeli bedzie dziecko to bedzie miało ojca przez tydzien w miesiącu? myslałas o tym?
    moje bedzie mialo ojca raz na 2miesiace, tak samo jak moj syn do tej pory..On tez ojca tak widuje...Bedzie zylo i bez wiekszego uszczerbku na psychice ...
    .Takie czasy Ewa ,ze nie zawsze sie ma jak sie chce.A w zyciu bywa roznie i czasem jest taka sytuacja, ze malz lub zona pracuja za granica lub pracuja w trasie......

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, Bursztyn, Mega, nick nieaktualny, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Lepiej mieć ojca przez tydzień w miesiącu niż "wujka" codziennie.

nick nieaktualny, iwcia77, Mega, nick nieaktualny, ewka80, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Lepiej mieć ojca przez tydzień w miesiącu niż "wujka" codziennie.
    swiete slowa....

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, teraz sobie przypomnialam- to ten przypadek !!! dzieki!! bardzo sie ciesze ze im sie udalo, a nawiazalam do tej historii , bo pomyslalm , ze facet jane moze cos miec do ukrycia skoro tak sie cyrtoli z tym badaniem ...tez najbardziej zapamietalam zalamke tej biednej robotki , strasznie bylo mi jej zal...(
    kapturnica wrote:
    no zalamala sie..Okazalo sie po badanaich ze azoospermia wyszla..Jprdole jaka miala zalamke..Ale odstawil to gowno wzial sie za odblokowanie i jestw 11tym tygodniu ciazy..A zeszlo im prawie 2lata,.,,I tez sie ociagal z badaniembo jak to??on facet 100% i mialby miec problem..Tym bardziej ,ze corke ma..No niestety plodnosc nie ejst nam danaraz na zawsze....

kapturnica, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja musialam niespelna dwulatka zostawic i wyjechac do pracy za granice.Jezdzilam tak prawie 2lata..I wcale nie chcialam ale nie mialam wyboru.,.Moj malz stracil prace a kredyt wisial nam na szyji...
    I wyplakalam wiele nocy ale lepiej czasem takei zycie niz bycie na garnuszku mopsu...A ttakie rozwiazanie mnie nie satysfakcjonowalo....

nick nieaktualny, iwcia77, Simba, Mega, nick nieaktualny, Elfik, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak, teraz sobie przypomnialam- to ten przypadek !!! dzieki!! bardzo sie ciesze ze im sie udalo, a nawiazalam do tej historii , bo pomyslalm , ze facet jane moze cos miec do ukrycia skoro tak sie cyrtoli z tym badaniem ...tez najbardziej zapamietalam zalamke tej biednej robotki , strasznie bylo mi jej zal...(
    tobylo u nas na watku na monitoringu cyklu....Udalo im sie bo po3miesiacach suplementacji i odblokowaniu pojawily im sie plemniory.....A ona wczesniej sie i clo ladowala, i tracila kase na monitoringi....A wystarczylo sie zbadac i wiedzieliby od razu....

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:42

moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 4468 4469 4470 4471 4472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ