X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale Andzej - moze dlatego masz teraz silna psychike, zeby rozne przeciwnosci losu znosic. Ta silna psychika ksztaltuje sie rowniez pod wplywem ciezkich zyciowych momentow. Nie chodzi o chowanie dziecka pod kloszem, ale naturalnie sie je chroni od roznych zyciowych trudnosci, natomiast kiedy sie one pojawiaja - jedno dziecko zniesie je latwiej drugie nie. Kazdy ma inna psychike i ciezko to oceniac.

Z innej beczki.
    Dzisiaj rano jadac do pracy, widzialam jedna matke ktora prowadzila trojke dzieci do szkoly - ladna, szczupla, zadbana kobieta. Ze szkoly natomiast wyszla kobieta z pustym wozkiem - obrzydliwa, nierowno roztyta baba w rozciagnietym tshircie ktory kiedys byl bialy, w spodniach od dresu, blada, niedomyta i....smutna.
    W pierwszej chwili pomyslalam sobie, ze ja za zadne skarby nie chce stac sie taka MATKA i ze jak ona moze tak o siebie nie dbac. A po chwili zrobilo mi sie jej szkoda. Pomyslalam, ze moze ma jakiegos meza-chuja-pijaka, ze jest nieszczesliwa i ze niewiele moze na to poradzic. Kim jestesmy, zeby oceniac jak inni maja zyc i postepowac?

kapturnica, Bozia3, Reni, Iwone, Bursztyn, Mega, caffe, kkisia, Elfik, Sabina, inessa, mysza1975, ania.g, samira, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah jest jest jest! stare forum
    nareszcie andżej wrócił do formy a nie pitu pitu dzidziolki, kuppki, dupki
    już zaczynało nudą powiewać
    a tu proszę nareszcie poważny temat i jest dyskusja
    oczywiście nie zgadzam się z Andżejem
    haha nie zgadzasz sie, oczywiscie
    trzeba najpierw byc w takiej sytuacji i odczuc zobaczyc ile taki akt sieje krzywdy i zniszczenia a pozniej sie wypowiedziec...to jest samo zło

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Hej! Jestem po wizycie u gina, trochę mnie uspokoiła, bo powiedziała, że to się zdarza, ale trzeba robić ktg 2 razy w tygodniu, więc jutro powtórka.
    Podobno teraz norma to 150,
    i całe szczęście...ciekawe, dlaczego tak wcześnie miałaś zlecone ktg? Teraz się go robi raczej w okolicach terminu...a tętno dziecka sprawdza lekarz ginekolog na rutynowej wizycie ciążowej przy robieniu USG
    Po co CI teraz KTG - przecież chyba nie masz skurczy?

mysza1975 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    silny, silny...dlaczego po śmierci ojca - Twoja mama nie zajęła się Tobą i bratem, tylko Ty przejęłaś tą rolę? Uważasz, że ją spotkała większa tragedia niż Ciebie?? Straciła męża, ale ty straciłaś ojca - to po równo boli....A ona jako dorosły człowiek powinna była zająć się Wami...a to Ty weszłaś w jej rolę i przejęłaś opiekę - dlaczego? - dlatego uważam, że jesteś silna....a nie każdy taki jest....
    I tu sie z Toba zgodze

Mega, macduska, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wiec niech lataja jak koło smierdzacego jaja
    bo a nuż sobie cos zrobi, teraz szantazuje matke potem żone, zawsze sie ktoś znajdzie, metoda działa, to jemu ma byc dobrze a że inni cierpia przy okazji to go gówno obchodzi, najwazniejszy jest ON bo mu sie krzywda dzieje!
    obrzydliwy totalny egoista
    jak ma jaja to niech sam sie zmierzy z problemami a nie szantazuje tabletkami
    nie rozmawiamy tutaj o notorycznych manipulatorach i innych gawedziarzach, tylko o ludziach po probie samobojczej badz o ludziach chorujacych na depresje- ta ostatnia jest zaklasyfikowana jako choroba w Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders DSM-IV, tutaj nie ma zartow. Bez urazy Ewka, ale a to w jaki sposb piszesz swiadczy o tym, ze nie masz pojecia o temacie.

samira, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ogladal "Porozmawiajmy o Kevinie" reka do gory.
    Fajnie, fajnie a tu nagle bec i chujnia na reszte zycia gotowa.

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w takiej sytuacji więc doskonale wiem co się dziej w psychice ludzkiej
    to jest zło.. ale też staram się zrozumieć drugą stronę!
    EwaT wrote:
    haha nie zgadzasz sie, oczywiscie
    trzeba najpierw byc w takiej sytuacji i odczuc zobaczyc ile taki akt sieje krzywdy i zniszczenia a pozniej sie wypowiedziec...to jest samo zło

Bozia3, macduska, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak, ja w jego wieku dbałam o matke i brata bo akurat nam zmarł ojciec i nie wmawiaj mi egoizmu bo bredzisz
    ale Ty to Ty, przyjmij do wiadomosci ze nie kazdy jest jak Ty (na cale szczescie :P)

Simba, Mega, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dalej goraczkowo widze ;)
    Kazda ze stron ma swoje racje...Co nie zmienia faktu ,ze takie sytuacje sa naprawde trudne.. :(

Iwone, Mega, mysza1975, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale Ty to Ty, przyjmij do wiadomosci ze nie kazdy jest jak Ty (na cale szczescie :P)
    To jest chyba najciezsze ;) Przyjac to do wiadomosci i ZAAKCEPTOWAC

Bursztyn, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co nie dotyczy? moj pierwszy maz popełnij samobojstwo wiec chyba wiem co mowie
    nieodpowiedzialny gnojek
    a ja wiem, ze nadal w tobie siedzi zlosc, zal i frustracja
    nie chce Cie pytac na forum co go doprowadzilo do tego kroku bo to zbyt intymne zeby o tym gadac tutaj, ale cos takiego na pewno bylo

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza..nabilas mi 5tysieczny lajk ;)

Simba, mysza1975, ania.g, Sabina, Parka, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowata - super ze wszystko w porzadku :)
    Juz sie nie moge doczekac kolejnych dzieci na forum.
    A potem na poczatku roku twixow :)

Mega, kkisia, kkisia, mysza1975, Sabina, macduska, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mysza..nabilas mi 5tysieczny lajk ;)
    I juz zepsulam ;)

mysza1975, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I juz zepsulam ;)
    sFFinia z ciebie ;)

Mega, mysza1975, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To jest chyba najciezsze ;) Przyjac to do wiadomosci i ZAAKCEPTOWAC
    indeed

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    sFFinia z ciebie ;)
    Wybacze ci to kuriozalne przejezyczenie :-P
    Wszyscy wiedza, ze jestem milym kotkiem :)

Bursztyn, Bozia3, Mega, kkisia, mysza1975, Sabina, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to!
    nie ma że nie chce mówić
    albo idzie do bandy teresek albo do bandy tych fajniejszych ;-)
    Ty ty ty! Fajniejszych? No to teraz zes pojechala! Wszystkie jesteśmy NAJFAJNIEJSZE bez względu na wielkość cycków! :P

kapturnica, Reni, kkisia, mysza1975, Sabina, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wybacze ci to kuriozalne przejezyczenie :-P
    Wszyscy wiedza, ze jestem milym kotkiem :)
    AKURAT!!!
    Myslisz ,ze jak zes w ciqazy z twixami to wszyscy beda uwazac Cie za milusia kotke ;) A guzik :P

Mega, mysza1975, Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Mój to urodzony optymista, który nie przyjmuje do wiadomości, że może być trudno naturalnie.Uważa,że dzieci biorą się z samej namietności, a tej nam przecież nie brakuje ;)

Na wiosnę próbowałam go namówić na wizytę u lekarza, zeby poszedł ze mną, ale nie chciał. Teraz wspomniałam mu o badaniu nasienia, ale zbył temat. Wyraźnie widziałam, ze nie chce o tym rozmawiać, choć dziecko chce mieć.
    Eh, nie wiem jak do niego trafić. Nie chcę mu truć, ale chyba nie bedzie wyjścia

Truj, truj.

Ja mojego zapytałam czy pójdzie na te badania zanim zaczęłam monitoring. Powiedziałam dość dosadnie, że jeżeli on nie zrobi swoich badań to nie ma sensu żebym ja przed obcym chłopem nogi 3 razy w tygodniu rozkładała. Podziałało choć okazało się niepotrzebne :-),

ania.g, macduska, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4477 4478 4479 4480 4481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ