SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żle kurwa???? zle????
    zle to jest dzieciom które umieraja w afryce bo nie maja co do ust włożyć i ich matkom które na to patrzą!!one tez mają samobójstwo popełnić?
    nieodpowiedzialny gówniarz! totalny brak szacunku do życia swojego i swojej matki która miałabay patrzec na trupa syna!
    do kamieniołomów na roboty go wysłac na rok a potem niech sie wypowie czy w domu jest zle....
    a teraz sobie mówcie co chcecie , mam na to wyjebane
    Ewka pieprzysz jak potłuczona i na dodatek mocno egoistycznie - dziecko robi coś takiego - a Ty się zajmujesz własną złością.....
    Ty w jego wieku tak bardzo szanowałaś swoje życie i ciało i myślałaś o złości swoich rodziców? Nie rozśmieszaj mnie :)

Iwone, Reni, kkisia, caffe, Sabina, mysza1975, samira, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie bardzo rozumiem
    czyli odkrylas to dopiero jakis czas po fakcie?
    dokładnie dzień po zdarzeniu. Podpadło mi jego dziwne zachowanie, był jakiś taki inny, jakby nieobecny, jakiś przygaszony. Nawet się z nim pokłóciłam w ten dzień, że dla niego są najważniejsi tylko koledzy, że ze mną nie ma czasu spędzić kilku minut i powiedzieć co u niego i takie tam.
    Kiedy wyszedł z domu okazało się że nie wziął komórki i wykorzystałam to i sprawdziłam wiadomości. Rzadko to robię, ale wtedy mnie coś tknęło i miałam rację.

caffe, mysza1975, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Widzisz akurat mialysmy sytuacje , ze jedna z mojej paczki dziewczyn nacpala sie kleju i stracila przytomnosc..I sadzisz ,ze gdybysmy ja zostawily nie powiadamiajac karetki i rodzicow byloby uznane za zachowanie fair?? Sa sytuacje , a taka jest zagrozenie zycia ,ze dyskrecja to glupota...Potem pluc sobie w brode ,ze moglo sie zapobiec dramatowi..Logiczne ,ze nie mozna miec pelnej kontroli..I nawet smeiszne by bylo bym chciala ja meic...Ale zaufanie miedzy rodzicem a dzieckiem jest mysle najwazniejsze..I jak dzieciak ma wsparcie u rodzica najczesciej przyjdzie do niego z tym problemem..Ja nie mialam takiego w domu mowiac szczerze nie mialam normalnego domu.....ale moze dlatego tak bardzo stawiam nacisk na rozmawianie na kazdy temat z synem..
    Dziecko może mieć zaufanie do CIebie - możesz z nim rozmawiać 15 godzin dziennie, a i tak coś może być w nim takiego, że nie powie CI o tym....szczerze mówiąc tak jest najczęściej - że nawet jeśli rodzice się starają i są zaangażowani - to i tak młodość i dojrzewanie ma swoje tajemnice i prawa...Jasne, że jeśli na moich oczach ktoś nałykałby się tabletek - to zawiadomiłabym pogotowie...ale nie licz na to, że kumple Twojego syna przyjdą do CIebie i opowiedzą CI o jego problemach prawdziwych - z których w tym wieku zwierzy się kolegom, a nie Tobie...

Iwone, mysza1975, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    dokładnie dzień po zdarzeniu. Podpadło mi jego dziwne zachowanie, był jakiś taki inny, jakby nieobecny, jakiś przygaszony. Nawet się z nim pokłóciłam w ten dzień, że dla niego są najważniejsi tylko koledzy, że ze mną nie ma czasu spędzić kilku minut i powiedzieć co u niego i takie tam.
    Kiedy wyszedł z domu okazało się że nie wziął komórki i wykorzystałam to i sprawdziłam wiadomości. Rzadko to robię, ale wtedy mnie coś tknęło i miałam rację.
    no to odrazu trzeba bylo tak pisac
    sledztwo zakonczone :)
    jestem przeczulona na tym punkcie, ale to skrzywienie zawodowe jak juz pisalam
    dbaj o niego teraz

Iwone, Bozia3, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, człowiek mający depresję ( nie ważne ile ma lat) nie myśli racjonalnie. Nie zastanawia się nad resztą świata. Dla takiego człowieka jego problemy i lęki są tak ogromne że przysłaniają całą resztę. Próby samobójcze są nie tylko próbą zwrócenia na siebie uwagi ale też wołaniem o pomoc.

Bozia3, kapturnica, Iwone, kkisia, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziecko może mieć zaufanie do CIebie - możesz z nim rozmawiać 15 godzin dziennie, a i tak coś może być w nim takiego, że nie powie CI o tym....szczerze mówiąc tak jest najczęściej - że nawet jeśli rodzice się starają i są zaangażowani - to i tak młodość i dojrzewanie ma swoje tajemnice i prawa...Jasne, że jeśli na moich oczach ktoś nałykałby się tabletek - to zawiadomiłabym pogotowie...ale nie licz na to, że kumple Twojego syna przyjdą do CIebie i opowiedzą CI o jego problemach prawdziwych - z których w tym wieku zwierzy się kolegom, a nie Tobie...

Bozia rozroznijmy te 2kwestie...Bo problemy to problemy a nnalykanie sie tabsow to juz jednak wiekszy kaliber.....
    I mysle ,ze co innego miec swoje tajemnice a co innego wiedziec ,ze kumpel chce(a w duzej mierze mysla ,ze chce , a nie ze probuje tylko zwrocic uwage) popelnic samobojstwo...
    Bo jesli by jednak sie okazalo ,ze te kilka tabletek jednak zadzialalo ale duzo pozniej ..np.w nocyy dopiero i rano..No wlasnie...Co wtedy?

Moze i jestem naiwna sadzac ,ze moj mlody przyjdzie z taka sprawa do mnie ,ze cos sie zlego dzieje, ale wole wiedziec ,ze zrobilam wszystko w kierunku uswiadomienia go co moze i powinien zrobic w takiej sytuacji. :)

Iwone, Mega, caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oj Ewka Ewka.....
    Pracuje w poradni z ludzmi po probie samobojczej, wiec cos moge na ten temat powiedziec, i powiem Ci tylko tyle: nie masz pojecia o czy mowisz
    wiec niech lataja jak koło smierdzacego jaja
    bo a nuż sobie cos zrobi, teraz szantazuje matke potem żone, zawsze sie ktoś znajdzie, metoda działa, to jemu ma byc dobrze a że inni cierpia przy okazji to go gówno obchodzi, najwazniejszy jest ON bo mu sie krzywda dzieje!
    obrzydliwy totalny egoista
    jak ma jaja to niech sam sie zmierzy z problemami a nie szantazuje tabletkami

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to odrazu trzeba bylo tak pisac
    sledztwo zakonczone :)
    jestem przeczulona na tym punkcie, ale to skrzywienie zawodowe jak juz pisalam
    dbaj o niego teraz
    Kiedy już wyszło na jaw co sie stało, odbyliśmy długą rozmowę i rozmawiamy codziennie (nadrabiamy)Syn mówi mi o wielu rzeczach, nawet takich o których ja bym ze swoją mamą nie rozmawiała, bo wstydziłabym się, ale wiem że nie o wszystkim chce ze mną rozmawiać i szanuję to.
    Nasze rozmowy doprowadziły do wniosków które sam wyciągnął, że sami sobie z tym nie poradzimy i skorzystamy z pomocy z zewnątrz.

Reni, Bursztyn, Mega, caffe, Sabina, samira, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wiec niech lataja jak koło smierdzacego jaja
    bo a nuż sobie cos zrobi, teraz szantazuje matke potem żone, zawsze sie ktoś znajdzie, metoda działa, to jemu ma byc dobrze a że inni cierpia przy okazji to go gówno obchodzi, najwazniejszy jest ON bo mu sie krzywda dzieje!
    obrzydliwy totalny egoista
    jak ma jaja to niech sam sie zmierzy z problemami a nie szantazuje tabletkami
    Łatwo powiedzieć kiedy problem nie dotyczy osobiście.

Iwone, Simba, kkisia, Mega, caffe, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ewka pieprzysz jak potłuczona i na dodatek mocno egoistycznie - dziecko robi coś takiego - a Ty się zajmujesz własną złością.....
    Ty w jego wieku tak bardzo szanowałaś swoje życie i ciało i myślałaś o złości swoich rodziców? Nie rozśmieszaj mnie :)
    tak, ja w jego wieku dbałam o matke i brata bo akurat nam zmarł ojciec i nie wmawiaj mi egoizmu bo bredzisz

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to!
    nie ma że nie chce mówić
    albo idzie do bandy teresek albo do bandy tych fajniejszych ;-)
    Simba wrote:
    OK
    To nie to za JA chce sie poznac z Twoimi cyckami. Takie sa procedury przyjecia do naszej klasy :)

Mega, mysza1975, paszczakin, Parka, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone ja trzymam kciuki ,zeby wasze relacje wrocily na dobre tory..I uporaliscie sie z wszystkimi demonami...Niestety zawsze juz z tyłu glowy zostanie Ci swiadomosc tego co sie moglo stac..Ale popracujecie wspolnie nad nad tym i bedzie dobrze

Iwone, Mega, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Łatwo powiedzieć kiedy problem nie dotyczy osobiście.
    co nie dotyczy? moj pierwszy maz popełnij samobojstwo wiec chyba wiem co mowie
    nieodpowiedzialny gnojek

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak, ja w jego wieku dbałam o matke i brata bo akurat nam zmarł ojciec i nie wmawiaj mi egoizmu bo bredzisz
    może masz akurat taką osobowość :) - bo to nie Ty wtedy powinnaś dbać o matkę i brata - a matka powinna dbać o swoje dzieci...widocznie musiałaś wcześnie dorosnąć i podjąć odpowiedzialność za siebie i resztę rodziny....
    ale nie każdy jest tak silny jak Ty :)

Simba, Bursztyn, Mega, caffe, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może masz akurat taką osobowość :) - bo to nie Ty wtedy powinnaś dbać o matkę i brata - a matka powinna dbać o swoje dzieci...widocznie musiałaś wcześnie dorosnąć i podjąć odpowiedzialność za siebie i resztę rodziny....
    ale nie każdy jest tak silny jak Ty :)
    silny? trzeba po prostu byc człowiekiem i nie koncentrować sie tylko na sobie, trzeba pomyslec o matce czy jej sie nie odejmie paru lat zycia przez cos takiego i czy na to zasłuzyła....kwestia wychowania

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    silny? trzeba po prostu byc człowiekiem i nie koncentrować sie tylko na sobie, trzeba pomyslec o matce czy jej sie nie odejmie paru lat zycia przez cos takiego i czy na to zasłuzyła....kwestia wychowania
    silny, silny...dlaczego po śmierci ojca - Twoja mama nie zajęła się Tobą i bratem, tylko Ty przejęłaś tą rolę? Uważasz, że ją spotkała większa tragedia niż Ciebie?? Straciła męża, ale ty straciłaś ojca - to po równo boli....A ona jako dorosły człowiek powinna była zająć się Wami...a to Ty weszłaś w jej rolę i przejęłaś opiekę - dlaczego? - dlatego uważam, że jesteś silna....a nie każdy taki jest....

Simba, Bursztyn, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah jest jest jest! stare forum
    nareszcie andżej wrócił do formy a nie pitu pitu dzidziolki, kuppki, dupki
    już zaczynało nudą powiewać
    a tu proszę nareszcie poważny temat i jest dyskusja
    oczywiście nie zgadzam się z Andżejem
    Bozia3 wrote:

Iwone, Simba, Bursztyn, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    160 to chyba norma?

Hej! Jestem po wizycie u gina, trochę mnie uspokoiła, bo powiedziała, że to się zdarza, ale trzeba robić ktg 2 razy w tygodniu, więc jutro powtórka.
    Podobno teraz norma to 150,

Iwone, Bursztyn, ania.g, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa co nas nie zabije, to nas wzmocni.
    Myślę że mój syn wyjdzie z tego silniejszy. Już teraz zdał sobie sprawę z tego co chciał zrobić i że nie tędy droga. Zrozumiał też że jak ma się problemy to trzeba o nich rozmawiać, mówić co się czuje a wtedy można znaleźć jakieś rozwiązanie.

kapturnica, Reni, Mega, mysza1975, samira, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywista oczywistość
    Miałam z mamą bardzo dobry kontakt i wiedziałam, że mogłam zawsze na nią liczyć
    ale jak nie chciałam jej czegoś powiedzieć to za chiny ludowe ze mnie nic nie wyciągnęła..
    i o wielu głupotach jakie wywinęłam nie wiedziała.. dowiaduje się po latach..
    czasami jej coś tam opowiadam to za głowę się łapie .. taka jest młodość..
    Bozia3 wrote:

Bozia3, Mega, caffe, kkisia, mysza1975, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4476 4477 4478 4479 4480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ