X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żle kurwa???? zle????
    zle to jest dzieciom które umieraja w afryce bo nie maja co do ust włożyć i ich matkom które na to patrzą!!one tez mają samobójstwo popełnić?
    nieodpowiedzialny gówniarz! totalny brak szacunku do życia swojego i swojej matki która miałabay patrzec na trupa syna!
    do kamieniołomów na roboty go wysłac na rok a potem niech sie wypowie czy w domu jest zle....
    a teraz sobie mówcie co chcecie , mam na to wyjebane
    Ewka pieprzysz jak potłuczona i na dodatek mocno egoistycznie - dziecko robi coś takiego - a Ty się zajmujesz własną złością.....
    Ty w jego wieku tak bardzo szanowałaś swoje życie i ciało i myślałaś o złości swoich rodziców? Nie rozśmieszaj mnie :)

Iwone, Reni, kkisia, caffe, Sabina, mysza1975, samira, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie bardzo rozumiem
    czyli odkrylas to dopiero jakis czas po fakcie?
    dokładnie dzień po zdarzeniu. Podpadło mi jego dziwne zachowanie, był jakiś taki inny, jakby nieobecny, jakiś przygaszony. Nawet się z nim pokłóciłam w ten dzień, że dla niego są najważniejsi tylko koledzy, że ze mną nie ma czasu spędzić kilku minut i powiedzieć co u niego i takie tam.
    Kiedy wyszedł z domu okazało się że nie wziął komórki i wykorzystałam to i sprawdziłam wiadomości. Rzadko to robię, ale wtedy mnie coś tknęło i miałam rację.

caffe, mysza1975, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Widzisz akurat mialysmy sytuacje , ze jedna z mojej paczki dziewczyn nacpala sie kleju i stracila przytomnosc..I sadzisz ,ze gdybysmy ja zostawily nie powiadamiajac karetki i rodzicow byloby uznane za zachowanie fair?? Sa sytuacje , a taka jest zagrozenie zycia ,ze dyskrecja to glupota...Potem pluc sobie w brode ,ze moglo sie zapobiec dramatowi..Logiczne ,ze nie mozna miec pelnej kontroli..I nawet smeiszne by bylo bym chciala ja meic...Ale zaufanie miedzy rodzicem a dzieckiem jest mysle najwazniejsze..I jak dzieciak ma wsparcie u rodzica najczesciej przyjdzie do niego z tym problemem..Ja nie mialam takiego w domu mowiac szczerze nie mialam normalnego domu.....ale moze dlatego tak bardzo stawiam nacisk na rozmawianie na kazdy temat z synem..
    Dziecko może mieć zaufanie do CIebie - możesz z nim rozmawiać 15 godzin dziennie, a i tak coś może być w nim takiego, że nie powie CI o tym....szczerze mówiąc tak jest najczęściej - że nawet jeśli rodzice się starają i są zaangażowani - to i tak młodość i dojrzewanie ma swoje tajemnice i prawa...Jasne, że jeśli na moich oczach ktoś nałykałby się tabletek - to zawiadomiłabym pogotowie...ale nie licz na to, że kumple Twojego syna przyjdą do CIebie i opowiedzą CI o jego problemach prawdziwych - z których w tym wieku zwierzy się kolegom, a nie Tobie...

Iwone, mysza1975, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    dokładnie dzień po zdarzeniu. Podpadło mi jego dziwne zachowanie, był jakiś taki inny, jakby nieobecny, jakiś przygaszony. Nawet się z nim pokłóciłam w ten dzień, że dla niego są najważniejsi tylko koledzy, że ze mną nie ma czasu spędzić kilku minut i powiedzieć co u niego i takie tam.
    Kiedy wyszedł z domu okazało się że nie wziął komórki i wykorzystałam to i sprawdziłam wiadomości. Rzadko to robię, ale wtedy mnie coś tknęło i miałam rację.
    no to odrazu trzeba bylo tak pisac
    sledztwo zakonczone :)
    jestem przeczulona na tym punkcie, ale to skrzywienie zawodowe jak juz pisalam
    dbaj o niego teraz

Iwone, Bozia3, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, człowiek mający depresję ( nie ważne ile ma lat) nie myśli racjonalnie. Nie zastanawia się nad resztą świata. Dla takiego człowieka jego problemy i lęki są tak ogromne że przysłaniają całą resztę. Próby samobójcze są nie tylko próbą zwrócenia na siebie uwagi ale też wołaniem o pomoc.

Bozia3, kapturnica, Iwone, kkisia, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, Parka, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziecko może mieć zaufanie do CIebie - możesz z nim rozmawiać 15 godzin dziennie, a i tak coś może być w nim takiego, że nie powie CI o tym....szczerze mówiąc tak jest najczęściej - że nawet jeśli rodzice się starają i są zaangażowani - to i tak młodość i dojrzewanie ma swoje tajemnice i prawa...Jasne, że jeśli na moich oczach ktoś nałykałby się tabletek - to zawiadomiłabym pogotowie...ale nie licz na to, że kumple Twojego syna przyjdą do CIebie i opowiedzą CI o jego problemach prawdziwych - z których w tym wieku zwierzy się kolegom, a nie Tobie...

Bozia rozroznijmy te 2kwestie...Bo problemy to problemy a nnalykanie sie tabsow to juz jednak wiekszy kaliber.....
    I mysle ,ze co innego miec swoje tajemnice a co innego wiedziec ,ze kumpel chce(a w duzej mierze mysla ,ze chce , a nie ze probuje tylko zwrocic uwage) popelnic samobojstwo...
    Bo jesli by jednak sie okazalo ,ze te kilka tabletek jednak zadzialalo ale duzo pozniej ..np.w nocyy dopiero i rano..No wlasnie...Co wtedy?

Moze i jestem naiwna sadzac ,ze moj mlody przyjdzie z taka sprawa do mnie ,ze cos sie zlego dzieje, ale wole wiedziec ,ze zrobilam wszystko w kierunku uswiadomienia go co moze i powinien zrobic w takiej sytuacji. :)

Iwone, Mega, caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oj Ewka Ewka.....
    Pracuje w poradni z ludzmi po probie samobojczej, wiec cos moge na ten temat powiedziec, i powiem Ci tylko tyle: nie masz pojecia o czy mowisz
    wiec niech lataja jak koło smierdzacego jaja
    bo a nuż sobie cos zrobi, teraz szantazuje matke potem żone, zawsze sie ktoś znajdzie, metoda działa, to jemu ma byc dobrze a że inni cierpia przy okazji to go gówno obchodzi, najwazniejszy jest ON bo mu sie krzywda dzieje!
    obrzydliwy totalny egoista
    jak ma jaja to niech sam sie zmierzy z problemami a nie szantazuje tabletkami

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to odrazu trzeba bylo tak pisac
    sledztwo zakonczone :)
    jestem przeczulona na tym punkcie, ale to skrzywienie zawodowe jak juz pisalam
    dbaj o niego teraz
    Kiedy już wyszło na jaw co sie stało, odbyliśmy długą rozmowę i rozmawiamy codziennie (nadrabiamy)Syn mówi mi o wielu rzeczach, nawet takich o których ja bym ze swoją mamą nie rozmawiała, bo wstydziłabym się, ale wiem że nie o wszystkim chce ze mną rozmawiać i szanuję to.
    Nasze rozmowy doprowadziły do wniosków które sam wyciągnął, że sami sobie z tym nie poradzimy i skorzystamy z pomocy z zewnątrz.

Reni, Bursztyn, Mega, caffe, Sabina, samira, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wiec niech lataja jak koło smierdzacego jaja
    bo a nuż sobie cos zrobi, teraz szantazuje matke potem żone, zawsze sie ktoś znajdzie, metoda działa, to jemu ma byc dobrze a że inni cierpia przy okazji to go gówno obchodzi, najwazniejszy jest ON bo mu sie krzywda dzieje!
    obrzydliwy totalny egoista
    jak ma jaja to niech sam sie zmierzy z problemami a nie szantazuje tabletkami
    Łatwo powiedzieć kiedy problem nie dotyczy osobiście.

Iwone, Simba, kkisia, Mega, caffe, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ewka pieprzysz jak potłuczona i na dodatek mocno egoistycznie - dziecko robi coś takiego - a Ty się zajmujesz własną złością.....
    Ty w jego wieku tak bardzo szanowałaś swoje życie i ciało i myślałaś o złości swoich rodziców? Nie rozśmieszaj mnie :)
    tak, ja w jego wieku dbałam o matke i brata bo akurat nam zmarł ojciec i nie wmawiaj mi egoizmu bo bredzisz

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to!
    nie ma że nie chce mówić
    albo idzie do bandy teresek albo do bandy tych fajniejszych ;-)
    Simba wrote:
    OK
    To nie to za JA chce sie poznac z Twoimi cyckami. Takie sa procedury przyjecia do naszej klasy :)

Mega, mysza1975, paszczakin, Parka, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone ja trzymam kciuki ,zeby wasze relacje wrocily na dobre tory..I uporaliscie sie z wszystkimi demonami...Niestety zawsze juz z tyłu glowy zostanie Ci swiadomosc tego co sie moglo stac..Ale popracujecie wspolnie nad nad tym i bedzie dobrze

Iwone, Mega, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Łatwo powiedzieć kiedy problem nie dotyczy osobiście.
    co nie dotyczy? moj pierwszy maz popełnij samobojstwo wiec chyba wiem co mowie
    nieodpowiedzialny gnojek

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak, ja w jego wieku dbałam o matke i brata bo akurat nam zmarł ojciec i nie wmawiaj mi egoizmu bo bredzisz
    może masz akurat taką osobowość :) - bo to nie Ty wtedy powinnaś dbać o matkę i brata - a matka powinna dbać o swoje dzieci...widocznie musiałaś wcześnie dorosnąć i podjąć odpowiedzialność za siebie i resztę rodziny....
    ale nie każdy jest tak silny jak Ty :)

Simba, Bursztyn, Mega, caffe, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może masz akurat taką osobowość :) - bo to nie Ty wtedy powinnaś dbać o matkę i brata - a matka powinna dbać o swoje dzieci...widocznie musiałaś wcześnie dorosnąć i podjąć odpowiedzialność za siebie i resztę rodziny....
    ale nie każdy jest tak silny jak Ty :)
    silny? trzeba po prostu byc człowiekiem i nie koncentrować sie tylko na sobie, trzeba pomyslec o matce czy jej sie nie odejmie paru lat zycia przez cos takiego i czy na to zasłuzyła....kwestia wychowania

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    silny? trzeba po prostu byc człowiekiem i nie koncentrować sie tylko na sobie, trzeba pomyslec o matce czy jej sie nie odejmie paru lat zycia przez cos takiego i czy na to zasłuzyła....kwestia wychowania
    silny, silny...dlaczego po śmierci ojca - Twoja mama nie zajęła się Tobą i bratem, tylko Ty przejęłaś tą rolę? Uważasz, że ją spotkała większa tragedia niż Ciebie?? Straciła męża, ale ty straciłaś ojca - to po równo boli....A ona jako dorosły człowiek powinna była zająć się Wami...a to Ty weszłaś w jej rolę i przejęłaś opiekę - dlaczego? - dlatego uważam, że jesteś silna....a nie każdy taki jest....

Simba, Bursztyn, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah jest jest jest! stare forum
    nareszcie andżej wrócił do formy a nie pitu pitu dzidziolki, kuppki, dupki
    już zaczynało nudą powiewać
    a tu proszę nareszcie poważny temat i jest dyskusja
    oczywiście nie zgadzam się z Andżejem
    Bozia3 wrote:

Iwone, Simba, Bursztyn, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    160 to chyba norma?

Hej! Jestem po wizycie u gina, trochę mnie uspokoiła, bo powiedziała, że to się zdarza, ale trzeba robić ktg 2 razy w tygodniu, więc jutro powtórka.
    Podobno teraz norma to 150,

Iwone, Bursztyn, ania.g, macduska, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa co nas nie zabije, to nas wzmocni.
    Myślę że mój syn wyjdzie z tego silniejszy. Już teraz zdał sobie sprawę z tego co chciał zrobić i że nie tędy droga. Zrozumiał też że jak ma się problemy to trzeba o nich rozmawiać, mówić co się czuje a wtedy można znaleźć jakieś rozwiązanie.

kapturnica, Reni, Mega, mysza1975, samira, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywista oczywistość
    Miałam z mamą bardzo dobry kontakt i wiedziałam, że mogłam zawsze na nią liczyć
    ale jak nie chciałam jej czegoś powiedzieć to za chiny ludowe ze mnie nic nie wyciągnęła..
    i o wielu głupotach jakie wywinęłam nie wiedziała.. dowiaduje się po latach..
    czasami jej coś tam opowiadam to za głowę się łapie .. taka jest młodość..
    Bozia3 wrote:

Bozia3, Mega, caffe, kkisia, mysza1975, Parka, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4476 4477 4478 4479 4480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ