Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIesz musisz poczytać nasze posty :P ;)
    Dziś w miare dobrze się czuje, tylko jestem jakaś słaba ja lubie ciepło ale nie upał i jak jest duszno brbrb, do tego mam zgage i lekkie mdłości teraz pod wieczór. Brzuch boli jak na @ ale cóż niech już przyjdzie bo za tydzień jedziemy na wesele do kuzyna a w poniedziałek na kilka dni do Świnoujścia odpocząć taka spóźniona podróż poślubna :D ;)

anna maria, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara niedlugo juz koniec 1 trymestru to i mdlosci mina, ja z corka w ciazy tez mialam straszne mdlosci drugi i trzeci miesiac ciazy, a potem czulam sie doskonale. Mi troszke pomagalo jesc sucharki przed wstaniem, moze sprobujesz. Niech czas szybko plynie zeby wszytkim naszym zafasolkowanym mdlosci juz minely. Pozdrowienia i dbajcie o siebie i maluszka!!

inessa, anna maria, KaRa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    megan8 wrote:
    Inessa też tak właśnie się zastanawiam te które zaciążyły to opuściły to forum bez słowa ,tylko ja czasem coś napiszę ,a czytam was codziennie.
    Może też mam zniknąć?
    Latem to będą dopiero tu pustki

Ja wcale was nie opuscilam. Czytam codziennie. Pisać nie mam za bardzo co bo u mnie cały czas mdłości . Masakra. Już nie daje rady.nic mi nie pomaga.
    Mąż tez widzę ze ma mnie już dość. Dzis zabrał mnie do mojej ulubionej restauracji meksykanskiej. Zjadlam 2 widelce i tyle.odrzucalo mnie od mojego ulubionego dania. W domu do kuchni nie wchodzę bo zapachy tez bardzo mi przeszkadzają więc mąż musi przygotowywać posiłki. Nigdzie nie chodzę , tylko leże na kanapie i sie mecze. I naprawdę nie mam już siły.:(

cześć dziewczynki ja też rzadko piszę , ale jakoś nie wiem dlaczego ale jak siadam do komputera to nawet światło monitora nasila mi mdłości , ale byłam i u ginekologa i w szpitalu to powiedzieli że niestety te mdłości muszą same minąć , nawet czopki które mi przepisał lekarz w szpitalu to tylko uspokajacz i pomagają minimalnie i to tylko na chwilkę . Więc męczę się nadal . Ale odpukać powoli mogę bardziej funkcjonować . Szukam sobię zajęć . I nie wiem czy sobie wmówiłam ale nadal zajadam się bananami i mam nadzieję że to one pomagają trochę . I co śmieszne że jak na razie schudłam 2 kilo i ani grama nie przytyłam . Tak że musimy się męczyć nadal , jak mnie lekarz pocieszył do 12 tygodnia a jak będę miała pecha to do 16 hahahahaha

inessa, samira, KaRa, bliska77, caffe, megan8, grosza lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka moze szybciej się skończą te mdłości, tego życzę i zdrówka dla Was oboje <3

samira, anna maria, iwka76, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    megan8 wrote:
    Inessa też tak właśnie się zastanawiam te które zaciążyły to opuściły to forum bez słowa ,tylko ja czasem coś napiszę ,a czytam was codziennie.
    Może też mam zniknąć?
    Latem to będą dopiero tu pustki

Ja wcale was nie opuscilam. Czytam codziennie. Pisać nie mam za bardzo co bo u mnie cały czas mdłości . Masakra. Już nie daje rady.nic mi nie pomaga.
    Mąż tez widzę ze ma mnie już dość. Dzis zabrał mnie do mojej ulubionej restauracji meksykanskiej. Zjadlam 2 widelce i tyle.odrzucalo mnie od mojego ulubionego dania. W domu do kuchni nie wchodzę bo zapachy tez bardzo mi przeszkadzają więc mąż musi przygotowywać posiłki. Nigdzie nie chodzę , tylko leże na kanapie i sie mecze. I naprawdę nie mam już siły.:(

cześć dziewczynki ja też rzadko piszę , ale jakoś nie wiem dlaczego ale jak siadam do komputera to nawet światło monitora nasila mi mdłości , ale byłam i u ginekologa i w szpitalu to powiedzieli że niestety te mdłości muszą same minąć , nawet czopki które mi przepisał lekarz w szpitalu to tylko uspokajacz i pomagają minimalnie i to tylko na chwilkę . Więc męczę się nadal . Ale odpukać powoli mogę bardziej funkcjonować . Szukam sobię zajęć . I nie wiem czy sobie wmówiłam ale nadal zajadam się bananami i mam nadzieję że to one pomagają trochę . I co śmieszne że jak na razie schudłam 2 kilo i ani grama nie przytyłam . Tak że musimy się męczyć nadal , jak mnie lekarz pocieszył do 12 tygodnia a jak będę miała pecha to do 16 hahahahaha

Czesc Iwka ciesze sie ze u Ciebie wszystko gra,co do mdlosci to mni sie dzisiaj nasilaly jak chcialam poczytac gazete,co wzielam gazete do reki to sie zaczynalo ,dziwne co?.Duzo kobiet na poczatku ciazy chudnie ale potem jak zaskoczysz to niestety na plus z waga.

inessa, bliska77, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dbaj bardzo o Was, kiedy teraz do lekarza idziesz?

anna maria lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Anna dbaj bardzo o Was, kiedy teraz do lekarza idziesz?

Teraz mam wizyte na 27.5 ,jestem ciekawa tej wizyty jak moj dzidzus sie rozwija i na tej wizycie powiem mu ze odmawiam tych badan w kierunku zespolu Downa.

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny jde spac jestem zmeczona ,8-mio godzinna jaza samochodem mnie wykonczyla

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliście się już ?! Mam nadzieję nie no wiem,że jest wszystko dobrze :D

anna maria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy i odpoczynku :D <3

anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Zdecydowaliście się już ?! Mam nadzieję nie no wiem,że jest wszystko dobrze :D

Tak podjelismy decyzje razem z mezem i nie robimy tych 1-ych badan,wiem ze bedzie dobrze i dzidzia jest zdrowa ,a jezeli urodzila by sie chora to znaczy ze tak ma byc,ze to wlasnie nam Pan Bog dal takie dziecko wyjatkowe !

inessa, samira, Bursztyn, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja mam podobne zdanie, wiem,że inne badania np. mogą pomóc we wczesym leczeniu wad rozwojowych chociażby serduszka, na to bym wyraziła zgode jak najbardziej, ale tu i cobym miała zrobić?! Każde dziecko jest dla nas darem i zadaniem napewno trudnym ale też pięknym. Podziwiam Was i życzę aby lekarz Wam powiedział, ze jest wszystko ok :D

samira, Bursztyn, bliska77, anna maria, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    ale miałam czytania jejku!
    Witaj wśród nas Kass, powodzenia w staraniach ;-)
    Kara, współczuję tych mdłości, miejmy nadzieję, że już niebawem przejdą i będziesz mogła w pełni cieszyć się swoim stanem.
    ja się nie odzywałam, potrzebowałam trochę przerwy, odpoczęłam psychicznie, wiem, że za dwa tygodnie znów będę miała gorsze dni ale już się przyzwyczaiłam...
    Wszystkim zafasolkowanym dziewczynom życzę dużo zdrówka mało mdłości i samych przyjemności :-)
    Miłego dnia dla wszystkich drogich koleżanek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 05:55

anna maria, samira, caffe, inessa, megan8, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny poranek niestety deszczowy ale cieply,u nas dzisiaj wolny dzien od pracy tu w Niemczech sa Zielone Swiatki.Milego dnia dla wszystkich

Reni, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:13

bliska77, caffe, iza37, inessa, anna maria, megan8, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:13

samira, caffe, inessa, anna maria, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki , wczoraj się cieszyłam że lepiej sie czuje i chyba powiedziałam to w złej chwili bo o około 12,30 jak mnie zaczęło rwać to była katastrofa i teraz od 7 rano to samo , nawet śniadania nie mogę zjeść .

inessa, anna maria, megan8, samira lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka współczuję ale jeszcze tylko ze 3 tyg i spokój
    wytrzymasz :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Inessa miałas rację, że OVu zmieni termin owulacji huuura więc jest dobrze
    wyznaczył tak jak potrzeba, no i krecha nie przerywana
    wiem wiem napaliłam się jak szczerbaty na suchary ale mam robić badania hormonalne 4-6 dc więc bałam się, że to wypadnie na długi weekend (wyjeżdzam) więc cykl byłby w plecy, potem lipiec też bo urlop i trzeba byłoby czekać do sierpnia

Ja w ostatnim cyklu tak się napaliłam, że tym razem wyjdzie i ... :( Teraz nie mogę się pozbierać. Nic mi się nie chce, aż mój M stwierdził, że jemu jest przykro, gdy widzi jak ja to przeżywam :( Muszę nauczyć się nie wkręcać, ale jak???????

inessa, anna maria, bliska77, Olena, Bursztyn, samira, polarmiś lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mnie po starem, czyli nic nowego :P Mój suwaczek liczy od początku do dni płodnych, bo pewnie tak będzie, ze @ przyjdzie, ciekawe tylko kiedy. Nie chciałabym żeby mi się cykl wydłużył, bo wtedy musiałabym brac leki, a juz kilka lat temu tak miałam, że na długo mi się @ zatrzymała.

Iwka, jeszcze trochę wytrzymaj, wiem że jest ciężko.

Mango, pewnie nie odpuścisz, bo to jest zbyt ważna rzeczy, żeby o niej zapomnieć tak na pstryknięcie palca.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 09:07

inessa, bliska77, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ