X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ale mi narobilyscie smaka na pieczone ziemniaki, jutro zrobię chyba.... mniam

hehe to jak zrobisz to podeslij :-) mi jeszcze smak w ustach od wczoraj pozostal i kurcze jak wroce do domu to chyba zrobie sobie jeszcze taka kolacje hahahaha

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczeta :)

Asiula- nie wiem jak ty naliczylas 3 pomorzanki..???...:) ty, elfik, Pusurek, Paszczakin, Zanet i ja ...mi to daje w sumie 6 :D a wiadomo, ze matematyka to nie opinia ;D

Paszczak- inesska zrobila jedna bete i wyszla ok a potem zrobla druga i na ta druga czekamy do poniedzialku :)

a ja siedze nad cv mojej kolezanki, musze je skonczyc do jutra :) chyba dam rade, bo wieczorem idziemy na reagge party :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 14:52

mysza1975, paszczakin, Sabina, Parka, Aasiula, Mega, kapturnica, Pusurek, moremi, malgos741, inessa lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mysza, niektórzy twierdzą że ciśnienie spada tuż przed porodem. Ale nie wiem czy to nie ciążowe bajki.

Tylko kiedy nastapi to "tuż", za tydzień, dwa czy za miesiąc.

ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w ciazy tylko mozna paracetamolek , max 1000 na dobe...a dlaczego nie mozesz? koliduje ci z innymi lekami?
    inessa wrote:
    Dziewczyny czym moge soe ratowac bo ta glowa mnie coraz mocniej boli a nie moge paracetamolu????
    jeszcze głupia zjadłam snikersa i mnie zaczeło mdlic gorzej - ostatnio nie miałam apetytu na słodycze a dzis mnie naszło i mam za swoje :P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Tylko kiedy nastapi to "tuż", za tydzień, dwa czy za miesiąc.
    Tego nie wiedzą najstarsi górale ;)
    A tak serio to znajoma mówiła że jej spadło na kilka dni przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 15:02

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ból głowy jest spowodowany podwyższonym poziomem progesteronu. Nie pomoże paracetamol ani inny lek którego i tak nie można w ciąży.

inessa lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak powiedz gdzie Ty się nauczylas tak piec? Ja umiem, nawet mi wychodzi, ale jak przypomnę sobie tego miska którego upieklas, kiedys na zamowenie znajomych, to mi szczęka opada :-O

mysza1975, iwcia77, Mala79, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dajerade.com/obrazek/14124/

bosze! czy koty za az tak zlosliwe ??? :-O hahhahaa :D

kapturnica lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Paszczu - talent sie nie marnuje a Adas bedzie mial super torty urodzinowe :)

Mala79, Sabina, mysza1975, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, moje Mlode dalej nie spi po nocach... Po dniach w sumie tez... Spotkalam wczoraj sasiada z blizniakiami na spacerze. 2 miesiace starsze od mojego i pytam jak spia... A on mi na to , ze tak sobie- znaczy jak o 20.00 zasna to do 5.00. Matko, mowie, to ja na msze bym dala gdyby moje slodkie, najukochansze, dajace czadu niemowle pospalo dluzej niz poltorej godz. bez przerwy...Przeciez mowia, ze z blizniakami jest ciezko...
    Pusurek wrote:
    Ello!
    Zieeew, zieeeew!
    Pytam rano dziecko male me: Synek, chyba jeszcze spiacy jestes? A on: Eeeee. No to ja dalej draze temat: Pospalbys jeszcze troche. To on na to: Iiiiii.
    To wstalismy... On sie kolebie w bujaczku,czaraz mi glowe rozwali od slychania po raz tysieczny tej samej melodyjki...
    Potem jedziemy na szoping z mlodzieza, corce kupic nowy rower, bo ze swojego wyrosla i moj bezwstydnie podkrada.
    Milusiego dnia! ;)

ania.g, iwcia77, paszczakin, Sabina, Mala79, mysza1975, Parka, kapturnica, Pusurek, moremi, Mega, Simba, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku pokazalam Twoje dziela chlopowi i powiedzialam ze przewaznie robisz je z murzynka i co chlop poszedl do kuchni robic murzynka :)

Cudne te ciasta

Mala79, paszczakin, Aasiula, mysza1975, iwcia77, moremi, Mega, malgos741, Simba, ania.g, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak szacun!
    Ja dobrze pieke, ale do dekoracji nie mam niestety ręki ;-)

Mala79, paszczakin, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to nie kwestia pieczenia Sabinka, to kwestia dekoracji i sprzetu.. ja ciasto zawsze takie samo prawie robie, murzynka, bo jest dobry i stabilny. Za to do manualnych rzeczy zawsze mialam reke. No i lubie to robic juz od dawna, wiec dobrego sprzetu juz troche nazbieralam, form (misiek akurat jest z formy, wiec zadna filozofia), rzeczy do dekoracji, itp..

no ale to zalezy co sie robi.. taki pajunk na przyklad to 15 minut po upieczeniu ciasta w polkulistej formie- posmarowac, posypac, zamontowac nogi z paluszkow- zero wysilku ;)

kolejne bezwysilkowe bezwysilkowe- oblac czekolada i poprzyklejac marcepanowe kwiatki

Ale czasami mozna sie pobawic w wycinanie troche wiecej, tu moj ulubiony burberry, albo konkretna robota masakra, ktora robilam na WOŚP z jakiejs bajki, o ktorej w zyciu nie slyszalam

;)

normalnie az mi slinka poleciala i se zafundowalam na pocieszenie z mojej kawiarenki obok kawalek ciasta :-)

paszczakin, Sabina, mysza1975, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to nie kwestia pieczenia Sabinka, to kwestia dekoracji i sprzetu.. ja ciasto zawsze takie samo prawie robie, murzynka, bo jest dobry i stabilny. Za to do manualnych rzeczy zawsze mialam reke. No i lubie to robic juz od dawna, wiec dobrego sprzetu juz troche nazbieralam, form (misiek akurat jest z formy, wiec zadna filozofia), rzeczy do dekoracji, itp..

no ale to zalezy co sie robi.. taki pajunk na przyklad to 15 minut po upieczeniu ciasta w polkulistej formie- posmarowac, posypac, zamontowac nogi z paluszkow- zero wysilku ;)

kolejne bezwysilkowe bezwysilkowe- oblac czekolada i poprzyklejac marcepanowe kwiatki

Ale czasami mozna sie pobawic w wycinanie troche wiecej, tu moj ulubiony burberry, albo konkretna robota masakra, ktora robilam na WOŚP z jakiejs bajki, o ktorej w zyciu nie slyszalam

;)

Paszczak, dla mnie Pan Pajunk git :) jak ja bym takiego zrobiła dla moich dzieciów to już codziennie by sobie życzyły na śniadanie, obiad i kolację :)

Mala79, paszczakin, Sabina, mysza1975, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam was dziewczeta :)

Asiula- nie wiem jak ty naliczylas 3 pomorzanki..???...:) ty, elfik, Pusurek, Paszczakin, Zanet i ja ...mi to daje w sumie 6 :D a wiadomo, ze matematyka to nie opinia ;D

Paszczak- inesska zrobila jedna bete i wyszla ok a potem zrobla druga i na ta druga czekamy do poniedzialku :)

a ja siedze nad cv mojej kolezanki, musze je skonczyc do jutra :) chyba dam rade, bo wieczorem idziemy na reagge party :)
    Ups sory
    WYBACZCIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 16:17

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak to Ty teraz tylko.specjalne.ciasta pieczesz? Bez mąki i cukru? Kakao możesz używać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 16:24

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Pusurek, moje Mlode dalej nie spi po nocach... Po dniach w sumie tez... Spotkalam wczoraj sasiada z blizniakiami na spacerze. 2 miesiace starsze od mojego i pytam jak spia... A on mi na to , ze tak sobie- znaczy jak o 20.00 zasna to do 5.00. Matko, mowie, to ja na msze bym dala gdyby moje slodkie, najukochansze, dajace czadu niemowle pospalo dluzej niz poltorej godz. bez przerwy...Przeciez mowia, ze z blizniakami jest ciezko...
    Moze i pociesze ,ze nie jestes mama jednego takiego sennego zwyrodnialca..Moj pierwsza pelna noc przespal dopiero jak skonczyl poltora roku..Ale i tak zdarzalo mu sie odprdzielac cyrki pozniej.....Taki charakterek..Ale moj za to teraz to by spal , i spal i spal..Zawsze mu dogryzam ,ze probuje nadrobic niemowlece czasy

MartaDidinio, Mala79, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miesiecy skonczone tydz. temu... Mialo byc tak pieknie... NIby jak kleiku ryzowego po 3 miesiacu mialam dodadac to bedzie spac-nic to nie dalo... Potem na kaszy mial spac- echo.. no to krotkie drzemki w dzien- Maly coraz zywszy, a ja wciaz nie spie...
    paszczakin wrote:
    marta, a ile Twoj mlody ma?

iwcia77, Mala79, Sabina, Pusurek, Mega, Parka, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj starszy syn tak ma... Spi tak, ze mozna mu nerke wyciac... a jak byl maly to byl koszmar...Nocne wedrowki do 4-tego roku zycia...
    kapturnica wrote:
    Moze i pociesze ,ze nie jestes mama jednego takiego sennego zwyrodnialca..Moj pierwsza pelna noc przespal dopiero jak skonczyl poltora roku..Ale i tak zdarzalo mu sie odprdzielac cyrki pozniej.....Taki charakterek..Ale moj za to teraz to by spal , i spal i spal..Zawsze mu dogryzam ,ze probuje nadrobic niemowlece czasy

iwcia77, Mala79, Sabina, Mega, Simba, mysza1975, Elfik, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Hehe to ja bylam ta szczesciara ktora musiala budzic Go do jedzenia bo tyle kuzwa czasu przesypial i w nocy i w dzien na poczatku
    Zabawne byly sytuacje gdy przychodzila do nas polozna i obojetnie o ktorej zawitala On zawsze smacznie spal i mowila no widzi Pani nie da sie nie pokaze jak wykapac hahahaha tak slodko spi ze nie bedziemy Go budzic ...
    Ale jak skonczyl 4 miechy to dopiero zrobil sie rozgardiasz bo siedzial cicho jak wciaz cos "memlal" mientolil w swoim dziubku :-) taki odwrot sytuacji o 180st

MartaDidinio, kapturnica, iwcia77, Sabina, Aasiula, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4521 4522 4523 4524 4525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ