X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, patrzajta. Cesarka na spokojnie.
    https://www.facebook.com/video.php?v=170508223091477

Wychodzisz z brzucha mamy na świat i co zastajesz? Jarzeniowe lampy i zimno, bo najwyżej 23 st. C. A przed chwilą dryfowałeś w 36-stopniowym piekarniczku, dokąd odgłosy otoczenia dochodziły leniwie zza wód płodowych. Światło tylko delikatnie tam przebijało. Teraz mrużysz oczy. Słyszysz hałas szpitala, czujesz pośpiech postaci w białych kitlach. Nie masz czasu się z tym oswoić, bo odcinają ci pępowinę z łożyskiem, w którym pozostaje dwie trzecie twojej krwi. Krztusisz się, bo przecież dotąd przez pępowinę oddychałeś. Musisz użyć płuc natychmiast, nie możesz przestawiać się na nie powoli, więc ten pierwszy oddech piecze i boli...

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/rosnie-liczba-cesarskich-ciec-co-to-oznacza-dla-dziecka/lp0l3

macduska, inessa, mysza1975, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale nie 60 na autostradzie heheheeheh To juz przesadna ostrpznosc mysle =D
    Ja nie ze potepiam ale jak ktos jedzie 40 tam gdzie moze 70....To wtedy mam ochote wyjevac mu 8)
    z tym potępieniem to ogólnie było a nie do Ciebie a z autostrada to się zgadzam w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wychodzisz z brzucha mamy na świat i co zastajesz? Jarzeniowe lampy i zimno, bo najwyżej 23 st. C. A przed chwilą dryfowałeś w 36-stopniowym piekarniczku, dokąd odgłosy otoczenia dochodziły leniwie zza wód płodowych. Światło tylko delikatnie tam przebijało. Teraz mrużysz oczy. Słyszysz hałas szpitala, czujesz pośpiech postaci w białych kitlach. Nie masz czasu się z tym oswoić, bo odcinają ci pępowinę z łożyskiem, w którym pozostaje dwie trzecie twojej krwi. Krztusisz się, bo przecież dotąd przez pępowinę oddychałeś. Musisz użyć płuc natychmiast, nie możesz przestawiać się na nie powoli, więc ten pierwszy oddech piecze i boli...

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/rosnie-liczba-cesarskich-ciec-co-to-oznacza-dla-dziecka/lp0l3
    Wsio prawda. Ale czy naturalny porod, z przepychaniem sie, czesto bardzo dlugim, przez drogi rodne jest taki super fajny? Poobijana, posiniaczona buzka, brak powietrza pomiedzy skurczami, kiedy glowka juz wyszla, ale reszta jeszcze nie? A swiatlo razi tak samo, sa ci sami w bialych kitlach, halas tez taki sam...

Reni, Mega, mysza1975, ania.g, MartaDidinio, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalezione w necie ;-)
    9 najgorszych słów używanych przez kobiety
    1. Dobrze – to wyraz, którego kobiety używają, by zakończyć kłótnię, kiedy mają rację, a Ty powinieneś się zamknąć.
    2. Pięć minut – jeśli się ubiera, to oznacza pół godziny. Pięć minut to pięć minut, gdy dostałeś pięć minut oglądania meczu zanim zabierzesz się za zmywanie naczyń.
    3. Nic – cisza przed burzą. Nic zawsze oznacza „coś” i musisz być na to gotowy. Kłótnie zaczynają się od „nic” i najczęściej kończą się słowem „dobrze”.
    4. Proszę! Śmiało! – to prowokacja, a nie pozwolenie. Dobra rada brzmi – nie rób tego.
    5. Głośnie westchnienie – to nie wyraz, a niewerbalne stwierdzenie. Często błędnie rozumiane przez mężczyzn. Oznacza, że ona sądzi, że jesteś idiotą i zastanawia się, dlaczego traci swój czas, kłócąc się z tobą o nic (patrz punkt 3).
    6. W porządku – jedno z najniebezpieczniejszych stwierdzeń. Oznacza, że kobieta musi porządnie sobie przemyśleć, jak cię boleśnie ukarać, abyś zapłacił za swój błąd.
    7. Dziękuję – nie zadawaj pytań i nie mdlej z wrażenia. Jeśli powie „dziękuję bardzo” to jest to czysty sarkazm.
    8. Jak chcesz – alternatywa do p…rdol się.
    9. Zostaw to, już to zrobiłam – bardzo niebezpieczne stwierdzenie. Oznacza, że parę razy cię o coś prosiła, a i tak musiała to zrobić sama. Ty jej najczęściej zadajesz potem pytanie: „co się dzieje, kochanie?”a ona odpowiada nic (patrz punkt 3).

9 i 3 oczywiście :-D

Mega, Pusurek, macduska, inessa, Bursztyn, mysza1975, ania.g, kapturnica, samira, iwcia77, Niuta, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, true.
    U mnie jednak nr 2 zupelnie nie pasi. Ja sie ubieram w 5 min, chlop potrzebuje 6 razy tyle, zeby sie wypindrzyc, bo lala z niego okrutna. ;)
    Reszta jest prawdziwa do bolu. ;)

Mega, mysza1975, MartaDidinio, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały sie robi nieznosny
    koniec spokojnego lezenia ;( najlepiej go nosic po calym mieszkaniu....

inessa, macduska, mysza1975, Iwone, Aasiula, kapturnica, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wszystko sie zgadza :D

mysza1975 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny
    ciekawy świata i otoczenia, w pionie lepiej niż w poziomie ;)

inessa, macduska, mysza1975, kapturnica, iwcia77, gosia7122, gosia7122 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ewa i tak miałaś dużo spokoju .. teraz czas poczuć ból macierzyństwa ;-)
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny

Mega, inessa, macduska, mysza1975, kapturnica, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny
    U mnie to samo. Polezec polezy i zajmie sie chwile soba, ale najlepiej nosic i pokazywac swiat. Dzis Adamek ogladal w zachwycie moja kolekcje magnesow, koncentracja na maxa, no coz, sa piekne! :)
    Ale rece do dzwigania juz nie te. ;) Ile Tomcio wazy?

Mega, mysza1975, MartaDidinio, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie to samo. Polezec polezy i zajmie sie chwile soba, ale najlepiej nosic i pokazywac swiat. Dzis Adamek ogladal w zachwycie moja kolekcje magnesow, koncentracja na maxa, no coz, sa piekne! :)
    jak zacznie chodzić to ta twoja kolekcja bedzie biedna ;)

macduska, mysza1975, kapturnica, Pusurek lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    nie mam pojecia...kolo 6ciu

macduska, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    żeby sie nie okazało, że w kulminacyjnym momencie torba utknęła w bagażniku albo mąz z samochodem jest 300km dalej ;-)
    Mąż najdalej teraz to może być 30 km :)

macduska, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, patrzajta. Cesarka na spokojnie.
    https://www.facebook.com/video.php?v=170508223091477
    Chryste! Nie dotrwalam do konca, po 1 min. musialam wylaczyc bo zarzygalabym sobie biurko...

mysza1975, Pusurek, iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może teraz ale kiedyś dużo ludzi kupowało
    albo banda gamoni (nawet ze Stolicy) nie mogła sobie poradzić ze zdaniem w większym mieście to wyjeżdzała do mniejszego i tam robiła
    mało tego jeszcze zanim wprowadzili kamery na egzaminach i testy online to pamiętam jak były oferty weekend z prawem jazdy czy wczasy z prawem jazdy.. wyjeżdzało się z noclegami i tam się zdawało..
    nie obrażam nikogo ale miałam kolezankę, która robiła prawko w miasteczku gdzie mieli jedno rondo.. i jak przyjeżdzała do Stolicy do pracy to zostawiała auto na obrzeżach i przesiadała się w autobus, bo bała się jeździć..
    tu się nie ma co oburzać, obrażać ale ręce opadają jak się patrzy na niektóre niemoty za kierownicą..
    u mnie na osiedlu widzę jak orły parkują.. łamie się malutkim autem na kilkanaście razy..i staje kołami na linii ..
    Ja z zadupia ale prawko robiłam w Warszawie. Miałam zajebistego instruktora bo katował mnie na wszelkich rondach i i skrzyżowaniach w stolicy. Dzięki niemu zdałam za pierwszym podejściem.

mysza1975, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej lubię kierowców co jadą "zawrotną" prędkością 60 km/h po pasie do wyprzedzania bo on/ona będzie skręcać za 10 km w lewo...

mysza1975, iwcia77, macduska, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, nie mam na nic siły.

EwaT lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sie kurwa napije czerwonego wina z tej beznadziejnosci

Mega, mysza1975, ania.g, MartaDidinio, iwcia77, macduska, Simba lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Masakra, nie mam na nic siły.
    przyzwyczajaj sie

mysza1975, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    z tym potępieniem to ogólnie było a nie do Ciebie a z autostrada to się zgadzam w 100%
    Wiemn 8) spoczko

macduska lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4602 4603 4604 4605 4606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ