Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, patrzajta. Cesarka na spokojnie.
    https://www.facebook.com/video.php?v=170508223091477

Wychodzisz z brzucha mamy na świat i co zastajesz? Jarzeniowe lampy i zimno, bo najwyżej 23 st. C. A przed chwilą dryfowałeś w 36-stopniowym piekarniczku, dokąd odgłosy otoczenia dochodziły leniwie zza wód płodowych. Światło tylko delikatnie tam przebijało. Teraz mrużysz oczy. Słyszysz hałas szpitala, czujesz pośpiech postaci w białych kitlach. Nie masz czasu się z tym oswoić, bo odcinają ci pępowinę z łożyskiem, w którym pozostaje dwie trzecie twojej krwi. Krztusisz się, bo przecież dotąd przez pępowinę oddychałeś. Musisz użyć płuc natychmiast, nie możesz przestawiać się na nie powoli, więc ten pierwszy oddech piecze i boli...

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/rosnie-liczba-cesarskich-ciec-co-to-oznacza-dla-dziecka/lp0l3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale nie 60 na autostradzie heheheeheh To juz przesadna ostrpznosc mysle =D
    Ja nie ze potepiam ale jak ktos jedzie 40 tam gdzie moze 70....To wtedy mam ochote wyjevac mu 8)
    z tym potępieniem to ogólnie było a nie do Ciebie a z autostrada to się zgadzam w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wychodzisz z brzucha mamy na świat i co zastajesz? Jarzeniowe lampy i zimno, bo najwyżej 23 st. C. A przed chwilą dryfowałeś w 36-stopniowym piekarniczku, dokąd odgłosy otoczenia dochodziły leniwie zza wód płodowych. Światło tylko delikatnie tam przebijało. Teraz mrużysz oczy. Słyszysz hałas szpitala, czujesz pośpiech postaci w białych kitlach. Nie masz czasu się z tym oswoić, bo odcinają ci pępowinę z łożyskiem, w którym pozostaje dwie trzecie twojej krwi. Krztusisz się, bo przecież dotąd przez pępowinę oddychałeś. Musisz użyć płuc natychmiast, nie możesz przestawiać się na nie powoli, więc ten pierwszy oddech piecze i boli...

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/rosnie-liczba-cesarskich-ciec-co-to-oznacza-dla-dziecka/lp0l3
    Wsio prawda. Ale czy naturalny porod, z przepychaniem sie, czesto bardzo dlugim, przez drogi rodne jest taki super fajny? Poobijana, posiniaczona buzka, brak powietrza pomiedzy skurczami, kiedy glowka juz wyszla, ale reszta jeszcze nie? A swiatlo razi tak samo, sa ci sami w bialych kitlach, halas tez taki sam...

Reni, Mega, mysza1975, ania.g, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalezione w necie ;-)
    9 najgorszych słów używanych przez kobiety
    1. Dobrze – to wyraz, którego kobiety używają, by zakończyć kłótnię, kiedy mają rację, a Ty powinieneś się zamknąć.
    2. Pięć minut – jeśli się ubiera, to oznacza pół godziny. Pięć minut to pięć minut, gdy dostałeś pięć minut oglądania meczu zanim zabierzesz się za zmywanie naczyń.
    3. Nic – cisza przed burzą. Nic zawsze oznacza „coś” i musisz być na to gotowy. Kłótnie zaczynają się od „nic” i najczęściej kończą się słowem „dobrze”.
    4. Proszę! Śmiało! – to prowokacja, a nie pozwolenie. Dobra rada brzmi – nie rób tego.
    5. Głośnie westchnienie – to nie wyraz, a niewerbalne stwierdzenie. Często błędnie rozumiane przez mężczyzn. Oznacza, że ona sądzi, że jesteś idiotą i zastanawia się, dlaczego traci swój czas, kłócąc się z tobą o nic (patrz punkt 3).
    6. W porządku – jedno z najniebezpieczniejszych stwierdzeń. Oznacza, że kobieta musi porządnie sobie przemyśleć, jak cię boleśnie ukarać, abyś zapłacił za swój błąd.
    7. Dziękuję – nie zadawaj pytań i nie mdlej z wrażenia. Jeśli powie „dziękuję bardzo” to jest to czysty sarkazm.
    8. Jak chcesz – alternatywa do p…rdol się.
    9. Zostaw to, już to zrobiłam – bardzo niebezpieczne stwierdzenie. Oznacza, że parę razy cię o coś prosiła, a i tak musiała to zrobić sama. Ty jej najczęściej zadajesz potem pytanie: „co się dzieje, kochanie?”a ona odpowiada nic (patrz punkt 3).

9 i 3 oczywiście :-D

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, mysza1975, ania.g, kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, Niuta, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, true.
    U mnie jednak nr 2 zupelnie nie pasi. Ja sie ubieram w 5 min, chlop potrzebuje 6 razy tyle, zeby sie wypindrzyc, bo lala z niego okrutna. ;)
    Reszta jest prawdziwa do bolu. ;)

Mega, mysza1975, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały sie robi nieznosny
    koniec spokojnego lezenia ;( najlepiej go nosic po calym mieszkaniu....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, Iwone, Aasiula, kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wszystko sie zgadza :D

mysza1975 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny
    ciekawy świata i otoczenia, w pionie lepiej niż w poziomie ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, kapturnica, iwcia77, gosia7122, gosia7122 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ewa i tak miałaś dużo spokoju .. teraz czas poczuć ból macierzyństwa ;-)
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, kapturnica, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mały sie robi nieznosny
    U mnie to samo. Polezec polezy i zajmie sie chwile soba, ale najlepiej nosic i pokazywac swiat. Dzis Adamek ogladal w zachwycie moja kolekcje magnesow, koncentracja na maxa, no coz, sa piekne! :)
    Ale rece do dzwigania juz nie te. ;) Ile Tomcio wazy?

Mega, mysza1975, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie to samo. Polezec polezy i zajmie sie chwile soba, ale najlepiej nosic i pokazywac swiat. Dzis Adamek ogladal w zachwycie moja kolekcje magnesow, koncentracja na maxa, no coz, sa piekne! :)
    jak zacznie chodzić to ta twoja kolekcja bedzie biedna ;)

nick nieaktualny, mysza1975, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    nie mam pojecia...kolo 6ciu

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    żeby sie nie okazało, że w kulminacyjnym momencie torba utknęła w bagażniku albo mąz z samochodem jest 300km dalej ;-)
    Mąż najdalej teraz to może być 30 km :)

nick nieaktualny, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, patrzajta. Cesarka na spokojnie.
    https://www.facebook.com/video.php?v=170508223091477
    Chryste! Nie dotrwalam do konca, po 1 min. musialam wylaczyc bo zarzygalabym sobie biurko...

mysza1975, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może teraz ale kiedyś dużo ludzi kupowało
    albo banda gamoni (nawet ze Stolicy) nie mogła sobie poradzić ze zdaniem w większym mieście to wyjeżdzała do mniejszego i tam robiła
    mało tego jeszcze zanim wprowadzili kamery na egzaminach i testy online to pamiętam jak były oferty weekend z prawem jazdy czy wczasy z prawem jazdy.. wyjeżdzało się z noclegami i tam się zdawało..
    nie obrażam nikogo ale miałam kolezankę, która robiła prawko w miasteczku gdzie mieli jedno rondo.. i jak przyjeżdzała do Stolicy do pracy to zostawiała auto na obrzeżach i przesiadała się w autobus, bo bała się jeździć..
    tu się nie ma co oburzać, obrażać ale ręce opadają jak się patrzy na niektóre niemoty za kierownicą..
    u mnie na osiedlu widzę jak orły parkują.. łamie się malutkim autem na kilkanaście razy..i staje kołami na linii ..
    Ja z zadupia ale prawko robiłam w Warszawie. Miałam zajebistego instruktora bo katował mnie na wszelkich rondach i i skrzyżowaniach w stolicy. Dzięki niemu zdałam za pierwszym podejściem.

mysza1975, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej lubię kierowców co jadą "zawrotną" prędkością 60 km/h po pasie do wyprzedzania bo on/ona będzie skręcać za 10 km w lewo...

mysza1975, iwcia77, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, nie mam na nic siły.

EwaT lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sie kurwa napije czerwonego wina z tej beznadziejnosci

Mega, mysza1975, ania.g, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Masakra, nie mam na nic siły.
    przyzwyczajaj sie

mysza1975, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    z tym potępieniem to ogólnie było a nie do Ciebie a z autostrada to się zgadzam w 100%
    Wiemn 8) spoczko

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4602 4603 4604 4605 4606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ