X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może teraz ale kiedyś dużo ludzi kupowało
    albo banda gamoni (nawet ze Stolicy) nie mogła sobie poradzić ze zdaniem w większym mieście to wyjeżdzała do mniejszego i tam robiła
    mało tego jeszcze zanim wprowadzili kamery na egzaminach i testy online to pamiętam jak były oferty weekend z prawem jazdy czy wczasy z prawem jazdy.. wyjeżdzało się z noclegami i tam się zdawało..
    nie obrażam nikogo ale miałam kolezankę, która robiła prawko w miasteczku gdzie mieli jedno rondo.. i jak przyjeżdzała do Stolicy do pracy to zostawiała auto na obrzeżach i przesiadała się w autobus, bo bała się jeździć..
    tu się nie ma co oburzać, obrażać ale ręce opadają jak się patrzy na niektóre niemoty za kierownicą..
    u mnie na osiedlu widzę jak orły parkują.. łamie się malutkim autem na kilkanaście razy..i staje kołami na linii ..
    macduska wrote:
    nie wiem jak w waszych okolicach ale na mojej wsi prawko się robi w mieście powiatowym i egzamin też się tam zdaje, za pieniądze jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:59

Mega, inessa, mysza1975, iwcia77, samira, ania.g, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale możesz wydrapać ;-)
    Pusurek wrote:
    Nie nie nie. Ja od 2000 mialam juz plastikowy dowodzik i tam sie za cholere nic nie dalo wbic. ;)

Pusurek, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej u Szczyta waginy też robią..
    akurat Szczyt najbliższy termin ma na wrzesień 2017 więc akurat się ogarnę z porodami .. mam nadzieję ;-)
    Pusurek wrote:
    Ktoras wspomniala dr Szyta. Proponuje zrobic forumowy wypad do doktorka z podzialem na grupy: 1. cycki, 2. brzuchy, 3.blizny po laparoskopii, 4. inne. Przed zabiegami nawalamy sie zbiorowo dla kurazu. I jeszcze moze nam znizke dadza? ;)

Mega, inessa, mysza1975, samira, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może teraz ale kiedyś dużo ludzi kupowało
    albo banda gamoni (nawet ze Stolicy) nie mogła sobie poradzić ze zdaniem w większym mieście to wyjeżdzała do mniejszego i tam robił
    mało tego jeszcze zanim wprowadzili kamery na egzaminach i testy online to pamiętam jak były oferty weekend z prawem jazdy czy wczasy z prawem jazdy.. wyjeżdzało się z noclegami i tam się zdawało..
    nie obrażam nikogo ale miałam kolezankę, która robiła prawko w miasteczku gdzie mieli jedno rondo.. i jak przyjeżdzała do Stolicy do pracy to zostawiała auto na obrzeżach i przesiadała się w autobus, bo bała się jeździć..
    tu się nie ma co oburzać, obrażać ale ręce opadają jak się patrzy na niektóre niemoty za kierownicą..
    u mnie na osiedlu widzę jak orły parkują.. łamie się malutkim autem na kilkanaście razy..i staje kołami na linii ..

Reni mysle ,ze i w Wawie takie głaby jezdza z prawkiem za kase na lewo...I nie ma co tu dzielic na tych z malego czy duzego miasta.Bo jak sie zna przepisy to sie wszedzie da rade poruszac..Ja tam jestem z malego miasta ale i w Kraku i we Wrocku nie mialam problemow z jezdzeniem ani tym bardziej parkowaniem...
    A takie wyjazdy turystyczne zw ze zdawaniem prawka sa i teraz ..Tyle ,ze na ukraine heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:55

Mega, inessa, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    AAA wiecie jak sprawdzic ile w Pl jest ludzi o takim samym nazwisku i imieniu jak wasze??
    mnie jest tylko dwie :D

macduska lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    nooo podobno w środku nie wiem nie strasz
    ale nie straszę cię, tylko tak myślę ze może lekarz dobierze odpowiednią metodę do twoich przypadłości
    myślę ze rozcinanie macicy to skrajna skrajność a jeśli nawet to też można być w ciąży jak mi robili histeroskopię to obok leżała dziewczyna właśnie po takiej operacji usunięcia mięśniaka przez brzuch nawet nie laparo i miała pół roku na odpoczynek a potem starania

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to gratuluję
    bo ja z luxmedu jak miałam skierowanie na operację kolana .. to musiałam iść do inter żeby wypisał skierowanie do ortopedy a ten żeby przepisał skierowanie od ortopedy z luxmedu na operację ..
    qrwa taka sytuacja
    Mega wrote:
    dostane skierowanie na NFZ bo ta przychodnia tez ma umowę podpisana z NFZ :D

Mega, inessa, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tym bardziej pamietam bo w 2000 w sierpniu bralam slub ,ktory wiazal sie ze zmiana nazwiska..I mialam wymieniany dowod we wrzesniu 2000roku..wtedy byly jeszcze zielone dowody
    Ja tez wymienialam w zwiazku z taka sama impreza. ;) Bylo tak, ze funkcjonowaly juz dowody nowe, razem ze starymi. Moja mama jeszcze dlugo miala zielony dowod, bo jej sie nie chcialo do UM pojechac. ;)
    Ja tez mialam grupe krwi wbita w stary dowod. I durnoctwem jest, ze w nowych dowodach jest adres ( rzecz raczej zmienna ), a nie ma grupy krwi, ktora ma sie cale zycie taka sama...

kapturnica, inessa, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    akurat Szczyt najbliższy termin ma na wrzesień 2017 więc akurat się ogarnę z porodami .. mam nadzieję ;-)
    Szczyt szczytow normalnie..Ale na plastyke brzucha to ja bym se do niego pojszła =D

mysza1975, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    mnie jest tylko dwie :D
    mnie to nie wiem ile ale jedna znana nawet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No to sie trza zaczac zapisywac no!
    Ktora chetna?
    Ja do grupy cyckow sie zglaszam! ;)

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez wymienialam w zwiazku z taka sama impreza. ;) Bylo tak, ze funkcjonowaly juz dowody nowe, razem ze starymi. Moja mama jeszcze dlugo miala zielony dowod, bo jej sie nie chcialo do UM pojechac. ;)
    Ja tez mialam grupe krwi wbita w stary dowod. I durnoctwem jest, ze w nowych dowodach jest adres ( rzecz raczej zmienna ), a nie ma grupy krwi, ktora ma sie cale zycie taka sama...
    Jak zostane premierową po kopaczowej to ja to wprowadze =D

Pusurek, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to juz musisz sie zapisać ;)

mysza1975, Reni lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to gratuluję
    bo ja z luxmedu jak miałam skierowanie na operację kolana .. to musiałam iść do inter żeby wypisał skierowanie do ortopedy a ten żeby przepisał skierowanie od ortopedy z luxmedu na operację ..
    qrwa taka sytuacja
    Ale jaka to mozliwosc do trenowania umiejetnosci spolecznych! :P

Mega, Reni, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia mają wejsc już nowe dowody bez wpisywania adresów :)

Pusurek, mysza1975, samira, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego też napisałam, że i z WWy
    chociaż teraz już nie wiadomo kto jest skąd ;-)
    ale prawda jest taka, że wielu osobom powinno się prawko odebrać..
    aa przepisy to nie wszystko
    wystarczy popatrzeć co się dzieje jak trochę deszczu spadnie .. czai się to, żeby włączyć się do ruchu jak pies do jeża dojeżdzasz do przyczajonego, który nagle przed Ciebie wjeżdza
    zgroza
    kapturnica wrote:
    Reni mysle ,ze i w Wawie takie głaby jezdza z prawkiem za kase na lewo...I nie ma co tu dzielic na tych z malego czy duzego miasta.Bo jak sie zna przepisy to sie wszedzie da rade poruszac..Ja tam jestem z malego miasta ale i w Kraku i we Wrocku nie mialam problemow z jezdzeniem ani tym bardziej parkowaniem...
    A takie wyjazdy turystyczne zw ze zdawaniem prawka sa i teraz ..Tyle ,ze na ukraine heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:02

Mega, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ale nie straszę cię, tylko tak myślę ze może lekarz dobierze odpowiednią metodę do twoich przypadłości
    myślę ze rozcinanie macicy to skrajna skrajność a jeśli nawet to też można być w ciąży jak mi robili histeroskopię to obok leżała dziewczyna właśnie po takiej operacji usunięcia mięśniaka przez brzuch nawet nie laparo i miała pół roku na odpoczynek a potem starania
    ty mnie nie strasz! Jakie q... pol roku??? To nie wchodzi w grę ;)
    Mój lekarz myśli tak laparo tylko wtedy jak sie bede decydować na inseminacje. Jeżeli nie to szkoda zachodu

macduska, malgos741 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moje dziecko, po rozmowie męża z pediatra dostanie szczepionke nie z pełnych wirusów tylko taka dla dzieci słabszych, podobno bezpieczniejsza..., z wielka łaska lekarz powiedziała ze nie bedziemy musieli za nia płacic, jezeli chodzi o poprzednią kojarzoną na recepcie ktora miałam wykupic mąz powiedział lekarce że Tomkowi tego swinstwa napewno nie kupi i bylismy juz zdecydowani na te darmowe z sanepidu..
    Znaczy martwa dostal. A ktora to niby, ze swinstwo? I dlaczego kupujecie szczepionki sami?

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczególnie jak zwijasz się z bólu.. stoisz o kulach i jeszcze cie pyrgają przechodzący..
    Pusurek wrote:
    Ale jaka to mozliwosc do trenowania umiejetnosci spolecznych! :P

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    ty mnie nie strasz! Jakie q... pol roku??? To nie wchodzi w grę ;)
    Mój lekarz myśli tak laparo tylko wtedy jak sie bede decydować na inseminacje. Jeżeli nie to szkoda zachodu
    ja cie nie strasze, pocieszyć Cię chciałam to była SKRAJNOSC ona miała ogromnego miesniaka a nie mieśniaczki

‹‹ 4600 4601 4602 4603 4604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ