Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No a co Ty wierzysz w altruizm ;D

Mozesz w ramach wymiany ziemniaki obierac..Zmywac lubie ale ziemniiory obierac juz nie :-/
    Mogę obierać, mam obieraczke ;)

kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No a we wtorek na ekg wysiłkowe lecę, ciekawe co wyjdzie. W ogóle to jak mierze to moje ciśnienie 2 razy dziennie to tak średnio mam w granicach 150 (160)/90(100) to duzo, nie?
    no troche za duzo

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nigdy właśnie, zawsze miałam niziutenkie co ścierka 100/60. Ale odkąd pojawiły sie bóle serca to tak mam....
    Kurde niedoPszeee.. :-/
    ekg , wysilkowe i ograniczenie w diecie soli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:01

Mega, Aasiula, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Mogę obierać, mam obieraczke ;)
    Mam uraz po szkole sredniej,. wiesz praktyki :-/ Jak ci kazali worek ziemniakow obierac to mozna sie bylo schiz nabawic..W domu wykorzystuje do tego malza jak jest albo mlody ma zadanie bojowe ;)

Mega, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja dzisiaj total łatwiznę ziemniaki i jajko sadzone, jakaś sałatę dorzucę i może kefir i wsio
    i super ja tez to zrobię :)

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nigdy właśnie, zawsze miałam niziutenkie coś circa 100/60. Ale odkąd pojawiły sie bóle serca to tak mam....
    A masz diagnozę? skad te bole ?
    Większość boli sercowych, niestety wywołane są przez stres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:10

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciązy zawsze miałam wysokie ciśnienie
    Po pierwszej mi przeszło ale po drugiej niestety juz zostało i dołączyła arytmia :(

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde niedoPszeee.. :-/
    ekg , wysilkowe i ograniczenie w diecie soli
    Może być, do bez soli jestem przyzwyczajona, bo chowałam sie dziadkami, dziadek miał problemy z nerkami i w ogóle nie mógł soliwiec babcia nie gotowała dwóch obiadów tylko jeden, to jestem przyzwyczajona, teściowa tez niedosala ;)

Aasiula, kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No a we wtorek na ekg wysiłkowe lecę, ciekawe co wyjdzie. W ogóle to jak mierze to moje ciśnienie 2 razy dziennie to tak średnio mam w granicach 150 (160)/90(100) to duzo, nie?
    Ja jestem wysokocisnieniowcem z natury wiec przy takim cisnieniu dobrze sie czuje chociaz mam go w granicach max 150/95/lub 100

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A masz diagnozę? skad te bole ?
    Jestem w trakcie diagnozy. Mam tydzień kontrolować ciśnienie, muszę zrobic badania krwi i wysiłkowe, potem na wizytę i tam echo serca i obaczym....

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde co to na obiad zrobic ?? hmmm Mlodey zazyczyl sobie krupnik..Ja nie lubie :-/
    Tyz nie lubie jedyna zupa ktora nie ogarniam

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Może być, do bez soli jestem przyzwyczajona, bo chowałam sie dziadkami, dziadek miał problemy z nerkami i w ogóle nie mógł soliwiec babcia nie gotowała dwóch obiadów tylko jeden, to jestem przyzwyczajona, teściowa tez niedosala ;)
    Fajnie nie solic. Ja przestalam w ciazy, zeby nie puchnac i faktycznie, 1 raz mialam ciut spuchniete stopy, a upaly przeciez byly straszne. Nerki chyba tez sa zadowolone. Chlop mniej, bo on uwielbia solone rzeczy i zawsze soli wszystko, nie smakujac nawet.
    Fajnie tez nie cukrzyc - po cukrzycy ciazowej i nie cukrowaniu ;) wszystko jest teraz za slodkie, do tej pory pije soki z kartonu jak w ciazy - pol na pol z woda. ;)

kapturnica, Aasiula, Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ja moge z wszystkiego zrezygnowac ale jak cos jest nieslone to normalnie cofka od razu..Nie uzywamy z mlodym od miesiecy soli zwyklej..Ja kupuje albo rozowa himalajska albo czasem morska...Sa duzo zdrowsze a i zawieraja wiele mikro i makroelementow

Mega, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Jestem w trakcie diagnozy. Mam tydzień kontrolować ciśnienie, muszę zrobic badania krwi i wysiłkowe, potem na wizytę i tam echo serca i obaczym....
    Leków na razie nie bierzesz jak rozumiem ? ;)

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Tyz nie lubie jedyna zupa ktora nie ogarniam
    Ojj u mnie wogole mlody ma jakies dziwne zachcianki zupowe..Najohydniejsza jaka mu robie i przyznaje sie robie na oko ;D to kminkowa..Fuuujjj..No i szczawiowej nie lubie :-/

nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, TOS mnie zestrachala, takie ciśnienie to się nadaje ewidentnie do leczenia :-(
    Mój malz chyba dołączy, cale życie zdrów jak ogier, ost miał dzień, ze się ścian podpieral, zmierzone ciśnienie, jak twoje, teraz ma prikaz codziennie rano mierzyć...

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mierzenia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:44

nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, BISCA, iwcia77, mysza1975, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Mega, TOS mnie zestrachala, takie ciśnienie to się nadaje ewidentnie do leczenia :-(
    Mój malz chyba dołączy, cale życie zdrów jak ogier, ost miał dzień, ze się ścian podpieral, zmierzone ciśnienie, jak twoje, teraz ma prikaz codziennie rano mierzyć...

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mięśnia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...
    Pociesze ,ze ja tez garsc prochow łykam 3razy dziennie
    ZacZYnam eutheryxem a koncze bromkiem :-/ Normalnie kasetka pelna po brzegi :-/
    A wlasnie Elfii mial Twoj isc do lekarza i co?Byl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:15

nick nieaktualny, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Brawo brawo! Jak sie lal po majtkach, znaczy ze bylo dobrze. Po cyckach tez sie lal? Bo powinien! ;)
    Lał lał :-) i zakwasy dziś mniejsze :-) idę ku lepszemu ¡:-P

nick nieaktualny, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mięśnia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...
    no cóż PESEL robi swoje

Aasiula, nick nieaktualny, Elfik lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Po takich badaniach bedziesz juz wiedziała co i jak ,przy takim cisnieniu to chemia powinna być włączona,ale na pewno warto odtawić sól tak jak dziewczyny piszą i więcej ruchu.

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 4641 4642 4643 4644 4645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ