X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No a co Ty wierzysz w altruizm ;D

Mozesz w ramach wymiany ziemniaki obierac..Zmywac lubie ale ziemniiory obierac juz nie :-/
    Mogę obierać, mam obieraczke ;)

kapturnica, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No a we wtorek na ekg wysiłkowe lecę, ciekawe co wyjdzie. W ogóle to jak mierze to moje ciśnienie 2 razy dziennie to tak średnio mam w granicach 150 (160)/90(100) to duzo, nie?
    no troche za duzo

Mala79 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nigdy właśnie, zawsze miałam niziutenkie co ścierka 100/60. Ale odkąd pojawiły sie bóle serca to tak mam....
    Kurde niedoPszeee.. :-/
    ekg , wysilkowe i ograniczenie w diecie soli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:01

Mega, Aasiula, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Mogę obierać, mam obieraczke ;)
    Mam uraz po szkole sredniej,. wiesz praktyki :-/ Jak ci kazali worek ziemniakow obierac to mozna sie bylo schiz nabawic..W domu wykorzystuje do tego malza jak jest albo mlody ma zadanie bojowe ;)

Mega, Mala79, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja dzisiaj total łatwiznę ziemniaki i jajko sadzone, jakaś sałatę dorzucę i może kefir i wsio
    i super ja tez to zrobię :)

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nigdy właśnie, zawsze miałam niziutenkie coś circa 100/60. Ale odkąd pojawiły sie bóle serca to tak mam....
    A masz diagnozę? skad te bole ?
    Większość boli sercowych, niestety wywołane są przez stres :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:10

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciązy zawsze miałam wysokie ciśnienie
    Po pierwszej mi przeszło ale po drugiej niestety juz zostało i dołączyła arytmia :(

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde niedoPszeee.. :-/
    ekg , wysilkowe i ograniczenie w diecie soli
    Może być, do bez soli jestem przyzwyczajona, bo chowałam sie dziadkami, dziadek miał problemy z nerkami i w ogóle nie mógł soliwiec babcia nie gotowała dwóch obiadów tylko jeden, to jestem przyzwyczajona, teściowa tez niedosala ;)

Aasiula, kapturnica, Mala79, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No a we wtorek na ekg wysiłkowe lecę, ciekawe co wyjdzie. W ogóle to jak mierze to moje ciśnienie 2 razy dziennie to tak średnio mam w granicach 150 (160)/90(100) to duzo, nie?
    Ja jestem wysokocisnieniowcem z natury wiec przy takim cisnieniu dobrze sie czuje chociaz mam go w granicach max 150/95/lub 100

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A masz diagnozę? skad te bole ?
    Jestem w trakcie diagnozy. Mam tydzień kontrolować ciśnienie, muszę zrobic badania krwi i wysiłkowe, potem na wizytę i tam echo serca i obaczym....

Mala79, samira lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde co to na obiad zrobic ?? hmmm Mlodey zazyczyl sobie krupnik..Ja nie lubie :-/
    Tyz nie lubie jedyna zupa ktora nie ogarniam

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Może być, do bez soli jestem przyzwyczajona, bo chowałam sie dziadkami, dziadek miał problemy z nerkami i w ogóle nie mógł soliwiec babcia nie gotowała dwóch obiadów tylko jeden, to jestem przyzwyczajona, teściowa tez niedosala ;)
    Fajnie nie solic. Ja przestalam w ciazy, zeby nie puchnac i faktycznie, 1 raz mialam ciut spuchniete stopy, a upaly przeciez byly straszne. Nerki chyba tez sa zadowolone. Chlop mniej, bo on uwielbia solone rzeczy i zawsze soli wszystko, nie smakujac nawet.
    Fajnie tez nie cukrzyc - po cukrzycy ciazowej i nie cukrowaniu ;) wszystko jest teraz za slodkie, do tej pory pije soki z kartonu jak w ciazy - pol na pol z woda. ;)

kapturnica, Aasiula, Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ja moge z wszystkiego zrezygnowac ale jak cos jest nieslone to normalnie cofka od razu..Nie uzywamy z mlodym od miesiecy soli zwyklej..Ja kupuje albo rozowa himalajska albo czasem morska...Sa duzo zdrowsze a i zawieraja wiele mikro i makroelementow

Mega, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Jestem w trakcie diagnozy. Mam tydzień kontrolować ciśnienie, muszę zrobic badania krwi i wysiłkowe, potem na wizytę i tam echo serca i obaczym....
    Leków na razie nie bierzesz jak rozumiem ? ;)

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Tyz nie lubie jedyna zupa ktora nie ogarniam
    Ojj u mnie wogole mlody ma jakies dziwne zachcianki zupowe..Najohydniejsza jaka mu robie i przyznaje sie robie na oko ;D to kminkowa..Fuuujjj..No i szczawiowej nie lubie :-/

Mala79, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, TOS mnie zestrachala, takie ciśnienie to się nadaje ewidentnie do leczenia :-(
    Mój malz chyba dołączy, cale życie zdrów jak ogier, ost miał dzień, ze się ścian podpieral, zmierzone ciśnienie, jak twoje, teraz ma prikaz codziennie rano mierzyć...

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mierzenia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:44

macduska, Mega, samira, Pusurek, Bursztyn, Mala79, BISCA, iwcia77, mysza1975, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Mega, TOS mnie zestrachala, takie ciśnienie to się nadaje ewidentnie do leczenia :-(
    Mój malz chyba dołączy, cale życie zdrów jak ogier, ost miał dzień, ze się ścian podpieral, zmierzone ciśnienie, jak twoje, teraz ma prikaz codziennie rano mierzyć...

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mięśnia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...
    Pociesze ,ze ja tez garsc prochow łykam 3razy dziennie
    ZacZYnam eutheryxem a koncze bromkiem :-/ Normalnie kasetka pelna po brzegi :-/
    A wlasnie Elfii mial Twoj isc do lekarza i co?Byl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:15

macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Brawo brawo! Jak sie lal po majtkach, znaczy ze bylo dobrze. Po cyckach tez sie lal? Bo powinien! ;)
    Lał lał :-) i zakwasy dziś mniejsze :-) idę ku lepszemu ¡:-P

Pusurek, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

U mnie to teraz jak w domu spokojnej starości, wstaje, IDE lykac tabletki, dwie garscie, a jak, a z pokoju słyszę syk nabierania powietrza z aparatu do mięśnia ciśnienia..jak zrobi się ciemno i zaczniemy stękac, to juz szkoda gadac...
    no cóż PESEL robi swoje

Aasiula, Mala79, Elfik lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Po takich badaniach bedziesz juz wiedziała co i jak ,przy takim cisnieniu to chemia powinna być włączona,ale na pewno warto odtawić sól tak jak dziewczyny piszą i więcej ruchu.

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 4641 4642 4643 4644 4645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ