X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Simba otwiera pierogarnię, Mega ma latające świnie które gryzą a mnie taki skurcz w krzyżu dziś rano złapał że o mało nie zawyłam do księżyca a nie zawyłam bo nie mogłam oddechu złapać. Oj, nie ładnie Marcel takie numery mamusi robić ;)

mandragora, Aasiula, kkisia, iwcia77, Pusurek, Mega, Simba, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Ale musze juz isc, bo swiezo umyte i ubrane dziecko obsralo sie po kolnierzyk.

Aasiula, Reni, kkisia, kapturnica, iwcia77, mandragora, Mega, Simba, Sabina, samira, mysza1975, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba! ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f233e4ea36a4.jpg

ania.g, kapturnica, iwcia77, Simba, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bursztyn, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Witam sie i ja. Ale musze juz isc, bo swiezo umyte i ubrane dziecko obsralo sie po kolnierzyk.
    Mój to sie kiedyś tak ostał ze miał gowno w nosie uszach i na głowie
    Do dzisiaj zachodzę jak kuna on to zrobił
    A jak był trochę starszy i robił kupę do nocnika to sie zrzygał od smrodu :O

kkisia, Reni, Pusurek, kapturnica, iwcia77, mandragora, Mega, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bozia3, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie wczoraj jak rozmawiałyście o porodzie koleżanki Bursztyna.

Powiem szczerze, że podziwiam Cię Bursztyn za odwagę uczestniczenia przy porodzie, szczególnie że sama nigdy nie rodziłaś i jak do wczoraj chciałaś rodzić, a teraz nie wiadomo jak to przeżycie na Ciebie wpłynie.

Przy porodzie zawsze może się zdarzyć coś nieprzewidzianego. Na szczęście rzadko się to zdarza, ale są przypadki śmierci matki czy dziecka i tu jest tragedia. Tragedią jest również uszkodzenie dziecka przy porodzie.
    Próźnociąg w obecnych czasach rzadko jest stosowany, ponieważ gdy główka płodu znajduje się już w kanale rodnym, w sytuacji, gdy dzieje się coś złego zanim dziecko główką pod wpływem skurczy ułoży się w kanale rodnym, przeważnie podejmuje się decyzje o cc.

Dziecko koleżanki żyje, jest zdrowe i to jest najważniejsze. Za pewne pozostanie jej uraz do porodów, na szczęście nie stało się to przy pierwszym jej porodzie.

Większość porodów nie ma tak dramatycznego przebiegu i o tym powinnyśmy pamiętać i nie stresować się niepotrzebnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:12

kkisia, Dorka71, malgos741, Aasiula, iwcia77, Mega, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bursztyn, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie rozumiem .. a nie można jej opalić nad ogniem.. przecież to jeszcze kurczak ;-)
    miałam wstawić fotkę ale zdrowie psychiczne Bursztyna szwankuje więc nie wstawie
    Musialabym rozpalic ognisko w ogrodzie, bo tu nie ma gazu, a praktyczniej byloby nad kuchenka. Opalanie odpadalo. No i te wrzaski... ;)

iwcia77, Aasiula, Reni, Mega, Simba, Sabina, mysza1975, inessa, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, okazalo sie, ze wyslana paczka ma numer i mozna ja sledzic. W PM numer.

Mega, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no, to tak apropos nie wchodzenia w zaczepki.....
    Ide do psychotykow popracowac, pewnie bedzie normalniej niz tutaj ;)
    I nudniej ;)

kapturnica, Reni, kkisia, BISCA, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba! ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f233e4ea36a4.jpg
    Ja pierdziu!!!! :)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejze, co taka cisza? To ja podjelam zyciowa decyzje, ze nie cwicze teraz z guru, tylko siadam z kawka na forum, a tu zycie zamarlo? Foch! :P
    Jest tam kto??? Haloooooooooo!

Sabina, Simba, mysza1975, inessa, BISCA, Mega, iwcia77, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdem ¡;-)
    Dziec zjadł jajecznice, a ja chyba szczelne drugą kawę ;-)

Acha, obrała śliwki, będziemy robić powidla :-) uwielbiam mniam

Pusurek, Aasiula, mysza1975, inessa, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    myszko nie czytać po prostu
    a dlaczego nie spałaś coś bolało ??

Na szczęście nic nie boli, ale ułożyć się trudno, jak już jest ok, to trzeba właśnie wstać do ubikacji i cała zabawa zaczyna się od nowa. A poza tym dopadł mnie chyba stres przedporodowy.

Aasiula, Reni, Sabina, ania.g, samira, malgos741, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Na szczęście nic nie boli, ale ułożyć się trudno, jak już jest ok, to trzeba właśnie wstać do ubikacji i cała zabawa zaczyna się od nowa. A poza tym dopadł mnie chyba stres przedporodowy.
    Jezu Jezu, ja w 37 tyg + 3 Adamka trzymalam na rekach! Mysza, Ty rodzisz zaraz!!!

Reni, Sabina, samira, mysza1975, kapturnica, malgos741, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie wyrabiam..co przeczytam kawałek i chcę się odnieść, to muszę coś w domu zrobić.....mam nadzieję, że ogarnę ten rytm jakoś na dniach...:)

Mysza - mam pytanie - jeśli to nie tajemnica - w jakim szpitalu będziesz rodzić?

W Żeromskim, kilka osób mi go doradzało. Byliśmy oglądać i wydaje się być ok. Swoją własną opinię wystawie już po.

Aasiula, Sabina, Simba, ania.g, samira, kapturnica, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po kontrolnej wizycie, bo na tej 3 tygodnie temu mały nie podnosił głowki podtrzymywany za rączki, tak jak sobie doktor życzył. Teraz już jest wszystko ok. Ważymy 7850g i mierzymy 68 cm. Czyli od dnia porodu przytyliśmy 4600g (z 3250g)i urośliśmy 12 cm. Jak tak dalej pójdzie to niebawem mój syn będzie się mnie pytał: halo mamo, co tam słychać na dole? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:39

Pusurek, Reni, Aasiula, Sabina, Simba, ania.g, kkisia, samira, mysza1975, inessa, kapturnica, malgos741, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, Iwone, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, co do poduszki to nie wiem do kiedy każą się wstrzymywać z jej podkładaniem. Mój śpi na płasko i ja też :P

Sabina, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A my jesteśmy po kontrolnej wizycie, bo na tej 3 tygodnie temu mały nie podnosił głowki podtrzymywany za rączki, tak jak sobie doktor życzył. Teraz już jest wszystko ok. Ważymy 7850g i mierzymy 68 cm. Czyli od dnia porodu przytyliśmy 4600g (z 3250g)i urośliśmy 12 cm. Jak tak dalej pójdzie to niebawem mój syn będzie się mnie pytał: halo mamo, co tak słychać na dole? :P
    No pięknie przybiera :) banan.gif

caffe, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No pięknie przybiera :) banan.gif
    No, nawet dość dużo. Przez 3 tygodnie od ostatniej wizyty 800g. Jak tak dalej pójdzie to będzie musiał ćwiczyć z Chodakowską ;) Ale ważne, ze gruby nie jest, po prostu jest dobrze zbudowany ;)

Aasiula, Pusurek, Simba, ania.g, samira, mysza1975, inessa, kapturnica, Bursztyn, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja Wam wrzucę swoją udręczoną fotę...:). Jest z dzisiaj...odwiedziła mnie kumpela i cyknęła telefonem...:). Brak pedicure, brak fryzury, brak depilacji...:) No dziecko jest i zmęczenie - resztę nadrobię za jakiś czas...;)

Na Pusurka się nie załapałam, ale Bozia pięknie wygląda.

Aasiula, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Pusurka nie widziałam :)

Bozia, moim zdaniem nie wyglądasz na umęczoną :)

Człowiek się wprawia we wszystkim, ja od 4 m-cy nie przespałam w całości żadnej nocy i żyję ;)

Pusurek, samira, mysza1975, inessa, iwa2014, kapturnica, Bozia3, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

‹‹ 4724 4725 4726 4727 4728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ