35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Simba otwiera pierogarnię, Mega ma latające świnie które gryzą a mnie taki skurcz w krzyżu dziś rano złapał że o mało nie zawyłam do księżyca a nie zawyłam bo nie mogłam oddechu złapać. Oj, nie ładnie Marcel takie numery mamusi robićmandragora, Aasiula, kkisia, iwcia77, Pusurek, Mega, Simba, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Witam sie i ja. Ale musze juz isc, bo swiezo umyte i ubrane dziecko obsralo sie po kolnierzyk.
Do dzisiaj zachodzę jak kuna on to zrobił
A jak był trochę starszy i robił kupę do nocnika to sie zrzygał od smrodukkisia, Reni, Pusurek, kapturnica, iwcia77, mandragora, Mega, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bozia3, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie wczoraj jak rozmawiałyście o porodzie koleżanki Bursztyna.
Powiem szczerze, że podziwiam Cię Bursztyn za odwagę uczestniczenia przy porodzie, szczególnie że sama nigdy nie rodziłaś i jak do wczoraj chciałaś rodzić, a teraz nie wiadomo jak to przeżycie na Ciebie wpłynie.
Przy porodzie zawsze może się zdarzyć coś nieprzewidzianego. Na szczęście rzadko się to zdarza, ale są przypadki śmierci matki czy dziecka i tu jest tragedia. Tragedią jest również uszkodzenie dziecka przy porodzie.
Próźnociąg w obecnych czasach rzadko jest stosowany, ponieważ gdy główka płodu znajduje się już w kanale rodnym, w sytuacji, gdy dzieje się coś złego zanim dziecko główką pod wpływem skurczy ułoży się w kanale rodnym, przeważnie podejmuje się decyzje o cc.
Dziecko koleżanki żyje, jest zdrowe i to jest najważniejsze. Za pewne pozostanie jej uraz do porodów, na szczęście nie stało się to przy pierwszym jej porodzie.
Większość porodów nie ma tak dramatycznego przebiegu i o tym powinnyśmy pamiętać i nie stresować się niepotrzebnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:12
kkisia, Dorka71, malgos741, Aasiula, iwcia77, Mega, Sabina, samira, mysza1975, inessa, Bursztyn, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ja nie rozumiem .. a nie można jej opalić nad ogniem.. przecież to jeszcze kurczak
miałam wstawić fotkę ale zdrowie psychiczne Bursztyna szwankuje więc nie wstawieiwcia77, Aasiula, Reni, Mega, Simba, Sabina, mysza1975, inessa, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEjze, co taka cisza? To ja podjelam zyciowa decyzje, ze nie cwicze teraz z guru, tylko siadam z kawka na forum, a tu zycie zamarlo? Foch!
Jest tam kto??? Haloooooooooo!Sabina, Simba, mysza1975, inessa, BISCA, Mega, iwcia77, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:myszko nie czytać po prostu
a dlaczego nie spałaś coś bolało ??
Na szczęście nic nie boli, ale ułożyć się trudno, jak już jest ok, to trzeba właśnie wstać do ubikacji i cała zabawa zaczyna się od nowa. A poza tym dopadł mnie chyba stres przedporodowy.Aasiula, Reni, Sabina, ania.g, samira, malgos741, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:Na szczęście nic nie boli, ale ułożyć się trudno, jak już jest ok, to trzeba właśnie wstać do ubikacji i cała zabawa zaczyna się od nowa. A poza tym dopadł mnie chyba stres przedporodowy.
Reni, Sabina, samira, mysza1975, kapturnica, malgos741, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Nie wyrabiam..co przeczytam kawałek i chcę się odnieść, to muszę coś w domu zrobić.....mam nadzieję, że ogarnę ten rytm jakoś na dniach...
Mysza - mam pytanie - jeśli to nie tajemnica - w jakim szpitalu będziesz rodzić?
W Żeromskim, kilka osób mi go doradzało. Byliśmy oglądać i wydaje się być ok. Swoją własną opinię wystawie już po.Aasiula, Sabina, Simba, ania.g, samira, kapturnica, Bozia3, iwcia77, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
A my jesteśmy po kontrolnej wizycie, bo na tej 3 tygodnie temu mały nie podnosił głowki podtrzymywany za rączki, tak jak sobie doktor życzył. Teraz już jest wszystko ok. Ważymy 7850g i mierzymy 68 cm. Czyli od dnia porodu przytyliśmy 4600g (z 3250g)i urośliśmy 12 cm. Jak tak dalej pójdzie to niebawem mój syn będzie się mnie pytał: halo mamo, co tam słychać na dole?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:39
Pusurek, Reni, Aasiula, Sabina, Simba, ania.g, kkisia, samira, mysza1975, inessa, kapturnica, malgos741, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, Iwone, Mega, Parka lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:A my jesteśmy po kontrolnej wizycie, bo na tej 3 tygodnie temu mały nie podnosił głowki podtrzymywany za rączki, tak jak sobie doktor życzył. Teraz już jest wszystko ok. Ważymy 7850g i mierzymy 68 cm. Czyli od dnia porodu przytyliśmy 4600g (z 3250g)i urośliśmy 12 cm. Jak tak dalej pójdzie to niebawem mój syn będzie się mnie pytał: halo mamo, co tak słychać na dole?
caffe, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
No, nawet dość dużo. Przez 3 tygodnie od ostatniej wizyty 800g. Jak tak dalej pójdzie to będzie musiał ćwiczyć z Chodakowską
Ale ważne, ze gruby nie jest, po prostu jest dobrze zbudowany
Aasiula, Pusurek, Simba, ania.g, samira, mysza1975, inessa, kapturnica, Bursztyn, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja Wam wrzucę swoją udręczoną fotę...
. Jest z dzisiaj...odwiedziła mnie kumpela i cyknęła telefonem...
. Brak pedicure, brak fryzury, brak depilacji...
No dziecko jest i zmęczenie - resztę nadrobię za jakiś czas...
Na Pusurka się nie załapałam, ale Bozia pięknie wygląda.Aasiula, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Ja też Pusurka nie widziałam
Bozia, moim zdaniem nie wyglądasz na umęczoną
Człowiek się wprawia we wszystkim, ja od 4 m-cy nie przespałam w całości żadnej nocy i żyjęPusurek, samira, mysza1975, inessa, iwa2014, kapturnica, Bozia3, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość