X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha terabursztyn ma zagwozdke..Bo jak nie wiedziala co zrobic tera ma przepisow na miesiac =D

Bursztyn, kkisia, Mala79, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oo, kluski, tez super pomysl, tylkonie wiem jak sie robi, tzn. ta mase sie gotuje czy smazy?

Mozesz i gotowac kluseczki..Albo zrobic takiekotleciki z tej masy , w buleczke tarta albo mąke obtoczyc i usmazyc..Pyszne takie udawane placki ziemniaczane eheheh
    Ja tak wykorzystuje jak mam za duzo ziemniakow z obiadu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:01

kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ja ja normalnie siekam , gotuje do miekosci , po ugotowaniu zanim zaczne reszte dodaje lyzke octu , poniej odlewam wode
    Na patelni podsmazam troche boczku z cebulka , dodaje do kapuchy , przyprawiam sola , pieprzem i troszke cukru , na sam koniec dodaje troche sosu z rolad badz innej pieczeni i wsil gotowe :)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee...chyba gotuje..

Brawo :)

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ha terabursztyn ma zagwozdke..Bo jak nie wiedziala co zrobic tera ma przepisow na miesiac =D
    no wlasnie :)

Mega, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kapta ja ja normalnie siekam , gotuje do miekosci , po ugotowaniu zanim zaczne reszte dodaje lyzke octu , poniej odlewam wode
    Na patelni podsmazam troche boczku z cebulka , dodaje do kapuchy , przyprawiam sola , pieprzem i troszke cukru , na sam koniec dodaje troche sosu z rolad badz innej pieczeni i wsil gotowe :)
    Ha a widzisz..A u mnie to sie robiz surowa cebulka w kosteczke...Nooo trza bedzie wyprobowac :) Danke schon :*

Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obwieszczam uroczyscie ze:
    wygral projekt kulinarny kombinowany- placki ziemniaczane z lososiem (dla chlopa) do tego tzatziki (zrobilam troche wczesniej)
    jutro na kolacje bedzie omlet z pomidorem
    a na jutrzejsza kolacje salatka z jajem i ziemniakami
    kluski z ziemniakow mam zamiar wyprobowac za miesiac, bo inaczej chlop sie przyzwyczai ;)

Tak wiec dziekuje Ani, Mega, Pusurowi, Macdusce i Kapturowi :) Wszystkie zajmuja Pierwsze miejsce ex aequo :)
    thank-you08.gif

kkisia, kapturnica, Mala79, Mega, inessa, ania.g, Pusurek, macduska, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ja jak jade w odwiedziny do rodzinki na wschod zawsze musze im taki obiaf zrobic :)

W lipcu jadac na wesele dostalam zamowienie na kapuche i ja zrobilam w domu i w pojemniku zawiozlam

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kapta ja jak jade w odwiedziny do rodzinki na wschod zawsze musze im taki obiaf zrobic :)

W lipcu jadac na wesele dostalam zamowienie na kapuche i ja zrobilam w domu i w pojemniku zawiozlam
    Kkisia a Ty slasko dziołcha?? :)

kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie upiekłam rolade z boczku do kanapek zamiast wedlin sklepowych
    z majerankiem kminkiem i czosnkiem :)

kapturnica, kkisia, Mega, Pusurek, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Obwieszczam uroczyscie ze:
    wygral projekt kulinarny kombinowany- placki ziemniaczane z lososiem (dla chlopa) do tego tzatziki (zrobilam troche wczesniej)
    jutro na kolacje bedzie omlet z pomidorem
    a na jutrzejsza kolacje salatka z jajem i ziemniakami
    kluski z ziemniakow mam zamiar wyprobowac za miesiac, bo inaczej chlop sie przyzwyczai ;)

Tak wiec dziekuje Ani, Mega, Pusurowi, Macdusce i Kapturowi :) Wszystkie zajmuja Pierwsze miejsce ex aequo :)
    thank-you08.gif
    A widzisz zaczyna Cie wciagac kuchenna otchlan..Ty sie jeszcze dasz zresopcjalizowac i bedziesz nie chujowa matka i pani domu ;)

kkisia, Bursztyn, Mega, ania.g, macduska, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kkisia a Ty slasko dziołcha?? :)

Ja na slasku urodzona a z pochodzenia Janow Lubelski :)

Ewa moj chlop tez lubi taka rolade , ja mu jeszcze do srodka miesko mielone wciskam i duzo czosnku :)

Ja ogolne za wedlinami nie przepadam jem moze raz w tygodniu i to tylko salami :)
    Chyba ze sami wedzimy to wtedy nie jem tylko wpierdalam :)

EwaT, kapturnica, Mala79, Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kkisia jak robisz modra kapuche..Dej przepis..Ja robie ale jakas taka kurna mdla mi wychodzi....A Ty mi zapachnialas slaska kuchnia eheheh
    Ja robie podobnie tyle ze zamiast octu daje sok z cytryny a zamiast boczku dorzucam smalec domowej roboty ktory ma skwarki juz w srodeczku :) no a reszta oczywiscie do smaku sol pieprz listek laurowy i sie pyrtoli az bedzie mieciusia i uwielbiam ja do miesnych obiadkow jak sie troche chlodniej zrobi na dworze :)

kkisia, Mega, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

Ewa moj chlop tez lubi taka rolade , ja mu jeszcze do srodka miesko mielone wciskam i duzo czosnku :)

Ja ogolne za wedlinami nie przepadam jem moze raz w tygodniu i to tylko salami :)
    My mamy swoja wedzarnie..I chUop na swieta zawsze wedzi szynki , boczki a czasem jak sie dua dostac wiejskie miesko to i kiełbaske..Uwielbiam wtedy taka robiona do sloikow kielbasianka sie nazywa...Pyszotka

Mala79, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

ja też ale akurat nie miałam mielonego
    mój ulubiony obiadek to rolada sląska z czerwoną kapustka i kluskami :)
    bezkonkurencyjny!

kapturnica, Mala79, kkisia, Mega, Iwone, samira, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ja robie podobnie tyle ze zamiast octu daje sok z cytryny a zamiast boczku dorzucam smalec domowej roboty ktory ma skwarki juz w srodeczku :) no a reszta oczywiscie do smaku sol pieprz listek laurowy i sie pyrtoli az bedzie mieciusia i uwielbiam ja do miesnych obiadkow jak sie troche chlodniej zrobi na dworze :)
    Ojj smalec ..Nie no skwarki tez odpadaja..Ale mojemu pewnie by podeszlo ;) W poniedzialek robie modrą fafustke mrrr

kkisia, Mala79, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    My mamy swoja wedzarnie..I chUop na swieta zawsze wedzi szynki , boczki a czasem jak sie dua dostac wiejskie miesko to i kiełbaske..Uwielbiam wtedy taka robiona do sloikow kielbasianka sie nazywa...Pyszotka
    Jezu co za smaka mi robisz a moje zamowienie dopiero bedzie gotowe pod koniec miesiaca jak tescie wpadna ...

kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Jezu co za smaka mi robisz a moje zamowienie dopiero bedzie gotowe pod koniec miesiaca jak tescie wpadna ...
    Kilka lat temu u nas jeszcze sie robilo cos takiego jak swiniobicie ;) Nie mamy zwierzakow hodowlanych ale kupowalo sie sFFinke cala albo pol i masarz robil wyrobuy..Sklepowe sie chowa pod wzgl smaku

kkisia, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn teraz pewnie za wlosy sie lapie i wali glowa o sciane ;)

kkisia, Bursztyn, Mala79, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    własnie upiekłam rolade z boczku do kanapek zamiast wedlin sklepowych
    z majerankiem kminkiem i czosnkiem :)
    disappointed013.gif

kapturnica, kkisia, Mega, EwaT, Reni, ania.g, macduska, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 4788 4789 4790 4791 4792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ