35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:oo, kluski, tez super pomysl, tylkonie wiem jak sie robi, tzn. ta mase sie gotuje czy smazy?
Mozesz i gotowac kluseczki..Albo zrobic takiekotleciki z tej masy , w buleczke tarta albo mąke obtoczyc i usmazyc..Pyszne takie udawane placki ziemniaczane eheheh
Ja tak wykorzystuje jak mam za duzo ziemniakow z obiadu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:01
kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapta ja ja normalnie siekam , gotuje do miekosci , po ugotowaniu zanim zaczne reszte dodaje lyzke octu , poniej odlewam wode
Na patelni podsmazam troche boczku z cebulka , dodaje do kapuchy , przyprawiam sola , pieprzem i troszke cukru , na sam koniec dodaje troche sosu z rolad badz innej pieczeni i wsil gotowekapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kkisia wrote:Kapta ja ja normalnie siekam , gotuje do miekosci , po ugotowaniu zanim zaczne reszte dodaje lyzke octu , poniej odlewam wode
Na patelni podsmazam troche boczku z cebulka , dodaje do kapuchy , przyprawiam sola , pieprzem i troszke cukru , na sam koniec dodaje troche sosu z rolad badz innej pieczeni i wsil gotoweDanke schon :*
Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
Obwieszczam uroczyscie ze:
wygral projekt kulinarny kombinowany- placki ziemniaczane z lososiem (dla chlopa) do tego tzatziki (zrobilam troche wczesniej)
jutro na kolacje bedzie omlet z pomidorem
a na jutrzejsza kolacje salatka z jajem i ziemniakami
kluski z ziemniakow mam zamiar wyprobowac za miesiac, bo inaczej chlop sie przyzwyczai
Tak wiec dziekuje Ani, Mega, Pusurowi, Macdusce i KapturowiWszystkie zajmuja Pierwsze miejsce ex aequo
kkisia, kapturnica, Mala79, Mega, inessa, ania.g, Pusurek, macduska, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kkisia wrote:Kapta ja jak jade w odwiedziny do rodzinki na wschod zawsze musze im taki obiaf zrobic
W lipcu jadac na wesele dostalam zamowienie na kapuche i ja zrobilam w domu i w pojemniku zawiozlamkkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Obwieszczam uroczyscie ze:
wygral projekt kulinarny kombinowany- placki ziemniaczane z lososiem (dla chlopa) do tego tzatziki (zrobilam troche wczesniej)
jutro na kolacje bedzie omlet z pomidorem
a na jutrzejsza kolacje salatka z jajem i ziemniakami
kluski z ziemniakow mam zamiar wyprobowac za miesiac, bo inaczej chlop sie przyzwyczai
Tak wiec dziekuje Ani, Mega, Pusurowi, Macdusce i KapturowiWszystkie zajmuja Pierwsze miejsce ex aequo
kkisia, Bursztyn, Mega, ania.g, macduska, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kkisia a Ty slasko dziołcha??
Ja na slasku urodzona a z pochodzenia Janow Lubelski
Ewa moj chlop tez lubi taka rolade , ja mu jeszcze do srodka miesko mielone wciskam i duzo czosnku
Ja ogolne za wedlinami nie przepadam jem moze raz w tygodniu i to tylko salami
Chyba ze sami wedzimy to wtedy nie jem tylko wpierdalamEwaT, kapturnica, Mala79, Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kkisia jak robisz modra kapuche..Dej przepis..Ja robie ale jakas taka kurna mdla mi wychodzi....A Ty mi zapachnialas slaska kuchnia eheheh
no a reszta oczywiscie do smaku sol pieprz listek laurowy i sie pyrtoli az bedzie mieciusia i uwielbiam ja do miesnych obiadkow jak sie troche chlodniej zrobi na dworze
kkisia, Mega, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Ja na slasku urodzona a z pochodzenia Janow Lubelski
Ewa moj chlop tez lubi taka rolade , ja mu jeszcze do srodka miesko mielone wciskam i duzo czosnku
Ja ogolne za wedlinami nie przepadam jem moze raz w tygodniu i to tylko salami
Chyba ze sami wedzimy to wtedy nie jem tylko wpierdalamMala79, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Ja na slasku urodzona a z pochodzenia Janow Lubelski
Ewa moj chlop tez lubi taka rolade , ja mu jeszcze do srodka miesko mielone wciskam i duzo czosnku
Ja ogolne za wedlinami nie przepadam jem moze raz w tygodniu i to tylko salami
Chyba ze sami wedzimy to wtedy nie jem tylko wpierdalam
mój ulubiony obiadek to rolada sląska z czerwoną kapustka i kluskami
bezkonkurencyjny!kapturnica, Mala79, kkisia, Mega, Iwone, samira, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Ja robie podobnie tyle ze zamiast octu daje sok z cytryny a zamiast boczku dorzucam smalec domowej roboty ktory ma skwarki juz w srodeczku
no a reszta oczywiscie do smaku sol pieprz listek laurowy i sie pyrtoli az bedzie mieciusia i uwielbiam ja do miesnych obiadkow jak sie troche chlodniej zrobi na dworze
W poniedzialek robie modrą fafustke mrrr
kkisia, Mala79, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:My mamy swoja wedzarnie..I chUop na swieta zawsze wedzi szynki , boczki a czasem jak sie dua dostac wiejskie miesko to i kiełbaske..Uwielbiam wtedy taka robiona do sloikow kielbasianka sie nazywa...Pyszotka
kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Jezu co za smaka mi robisz a moje zamowienie dopiero bedzie gotowe pod koniec miesiaca jak tescie wpadna ...
Nie mamy zwierzakow hodowlanych ale kupowalo sie sFFinke cala albo pol i masarz robil wyrobuy..Sklepowe sie chowa pod wzgl smaku
kkisia, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość