SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam dla Was zadanie :)

Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
    jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)

ania.g, Mega, kkisia, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewiduje nagrode za najlepszy pomysl ;)

ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hmm to nie po wieczornym winku Cie boli?
    No właśnie nie....

Mala79 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Nie spie zarazilas mnie i leze po kawalek pizzy na pasaz :-D pozazdroscilam ze Tobie małz przywiezie do domku :-)
    To smacznego ;)

Mala79 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzień dobry! Gdyby nie wizja 750 pierogów, na które właśnie jadę, to bym nie wstała dziś z łóżka, wykończyly mnie te delegacje.. Ale ruskie w wykonaniu Simbowskich? Nie odpuszczę!
    No prosz ja to pizza a oni pierogi, mniam.... Smacznego! :)

Mala79 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
    jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)
    Ziemniaki w łupinkach pieczone w piekarniku (szybciej będzie w foli) do tego możesz zrobić masło ziołowe. Sałatka z pomidora, awokado, cebuli ( może masz jeszcze pestki dyni to wtedy można podprażyć i dodać) doprawić sokiem z cytryny i oliwą.

Pusurek, Bursztyn, kkisia, Mala79, Bozia3, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ziemniaki w łupinkach pieczone w piekarniku (szybciej będzie w foli) do tego możesz zrobić masło ziołowe. Sałatka z pomidora, awokado, cebuli ( może masz jeszcze pestki dyni to wtedy można podprażyć i dodać) doprawić sokiem z cytryny i oliwą.
    bardzo fajny pomysl, tylko ze mielismy to wczoraj (bez awokado) :(

Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Ja bym zrobila omlet ( omlety ) z pomidorem, cebula i awokado. Bedzie szybko, smacznie i kolorowo.

Mega, ania.g, Bursztyn, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Hmmmm, sałata jakaś by ci sie przydała.... rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebula z sosem smietanowo jogurtowym jako sałatka, mozna do tego dorzucić grzanki, prażony słonecznik, ale to mało, ja bym pewnie poszła na łatwiznę i zrobiła placki ziemniaczane choć do sałatki nie bardzo mi pasują.... Nie wiem co mozna jeszcze wymyślić, u nas do sałatki dorzuciłoby sie pokrojona i przysmażoną pierś z kurczaka, ale ty bez padliny...

Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja bym zrobila omlet ( omlety ) z pomidorem, cebula i awokado. Bedzie szybko, smacznie i kolorowo.
    Omlety dobry pomysł. Można je zrobić takie delikatne bez mąki z samych jajek i mleka a do tego dodać świeże warzywa.

Pusurek, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    ale tego pomidora i awokado laduje sie do masy omletowej i smazy? czy juz pakuje do usmazonego omleta? 0blush2.gif

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to bym i tak zamowila chinszczyzne ;) Uwielbiam, a tu jej nie mamy. :(

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Hmmmm, sałata jakaś by ci sie przydała.... rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebula z sosem smietanowo jogurtowym jako sałatka, mozna do tego dorzucić grzanki, prażony słonecznik, ale to mało, ja bym pewnie poszła na łatwiznę i zrobiła placki ziemniaczane choć do sałatki nie bardzo mi pasują.... Nie wiem co mozna jeszcze wymyślić, u nas do sałatki dorzuciłoby sie pokrojona i przysmażoną pierś z kurczaka, ale ty bez padliny...
    placki ziemniaczane to dobry pomysl :)

Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale ja to bym i tak zamowila chinszczyzne ;) Uwielbiam, a tu jej nie mamy. :(
    nienawidze chinszczyzny, mam po niej syndrom "chinskiej restauracji", za duzo laduja glutaminianu monosodowego
    a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnio

ania.g, Mega, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

nie zrobisz z tego niczego zjadliwego dla faceta
    chyba ze facet bedzie po miesiencznej głoduwce
    A.

Bursztyn, Mega, kkisia, kkisia, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale tego pomidora i awokado laduje sie do masy omletowej i smazy? czy juz pakuje do usmazonego omleta? 0blush2.gif
    Sa rozne szkoly.
    Kiedys robilam zawsze omleta z ubitych jajek z maka, prawie jak biszkopt rosl na patelni, do niego najbardziej pasuje narzucic cos na wierzch np. kurki albo wlasnie jakies warzywa.
    Ale teraz lubie omlety, gdzie uzywam tylko jajek i minimalnie maki,i do masy wrzucam do co ma tam byc ( pomidory, ser, papryke, co tam mam ) i to sie wszystko smazy razem. Wyglada super kolorowo i naprawde jest pyszne. :) I latwe, bo tego nie da sie zepsuc. ;)

Bursztyn, ania.g, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Lepiej świeże na wierzch. Samą masę omletową możesz od razu przyprawić ulubionymi przyprawami. No chyba że Pusurek robi inaczej :)

Bursztyn, Pusurek, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nienawidze chinszczyzny, mam po niej syndrom "chinskiej restauracji", za duzo laduja glutaminianu monosodowego
    a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnio
    A mi chodzi po glowie taki makaron, z kartonu, jemy rzadko tu, bo tu nie ma dobrych chinskich knajp. Glutaminianu mi widocznie na codzien brakuje. ;) Chyba za zdrowo jemy! :D

Bursztyn, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie zrobisz z tego niczego zjadliwego dla faceta
    chyba ze facet bedzie po miesiencznej głoduwce
    A.
    zezre, nie bedzie mial wyboru
    mam jeszcze wedzonego lososia w lodowce, moge mu dorzucic :)

Mega, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Lepiej świeże na wierzch. Samą masę omletową możesz od razu przyprawić ulubionymi przyprawami. No chyba że Pusurek robi inaczej :)
    Chyba robimy podobnie. :)

‹‹ 4786 4787 4788 4789 4790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ