X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam dla Was zadanie :)

Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
    jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)

ania.g, Mega, kkisia, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewiduje nagrode za najlepszy pomysl ;)

ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hmm to nie po wieczornym winku Cie boli?
    No właśnie nie....

Mala79 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Nie spie zarazilas mnie i leze po kawalek pizzy na pasaz :-D pozazdroscilam ze Tobie małz przywiezie do domku :-)
    To smacznego ;)

Mala79 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzień dobry! Gdyby nie wizja 750 pierogów, na które właśnie jadę, to bym nie wstała dziś z łóżka, wykończyly mnie te delegacje.. Ale ruskie w wykonaniu Simbowskich? Nie odpuszczę!
    No prosz ja to pizza a oni pierogi, mniam.... Smacznego! :)

Mala79 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
    jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)
    Ziemniaki w łupinkach pieczone w piekarniku (szybciej będzie w foli) do tego możesz zrobić masło ziołowe. Sałatka z pomidora, awokado, cebuli ( może masz jeszcze pestki dyni to wtedy można podprażyć i dodać) doprawić sokiem z cytryny i oliwą.

Pusurek, Bursztyn, kkisia, Mala79, Bozia3, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ziemniaki w łupinkach pieczone w piekarniku (szybciej będzie w foli) do tego możesz zrobić masło ziołowe. Sałatka z pomidora, awokado, cebuli ( może masz jeszcze pestki dyni to wtedy można podprażyć i dodać) doprawić sokiem z cytryny i oliwą.
    bardzo fajny pomysl, tylko ze mielismy to wczoraj (bez awokado) :(

Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Ja bym zrobila omlet ( omlety ) z pomidorem, cebula i awokado. Bedzie szybko, smacznie i kolorowo.

Mega, ania.g, Bursztyn, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Hmmmm, sałata jakaś by ci sie przydała.... rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebula z sosem smietanowo jogurtowym jako sałatka, mozna do tego dorzucić grzanki, prażony słonecznik, ale to mało, ja bym pewnie poszła na łatwiznę i zrobiła placki ziemniaczane choć do sałatki nie bardzo mi pasują.... Nie wiem co mozna jeszcze wymyślić, u nas do sałatki dorzuciłoby sie pokrojona i przysmażoną pierś z kurczaka, ale ty bez padliny...

Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja bym zrobila omlet ( omlety ) z pomidorem, cebula i awokado. Bedzie szybko, smacznie i kolorowo.
    Omlety dobry pomysł. Można je zrobić takie delikatne bez mąki z samych jajek i mleka a do tego dodać świeże warzywa.

Pusurek, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    ale tego pomidora i awokado laduje sie do masy omletowej i smazy? czy juz pakuje do usmazonego omleta? 0blush2.gif

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to bym i tak zamowila chinszczyzne ;) Uwielbiam, a tu jej nie mamy. :(

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Hmmmm, sałata jakaś by ci sie przydała.... rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebula z sosem smietanowo jogurtowym jako sałatka, mozna do tego dorzucić grzanki, prażony słonecznik, ale to mało, ja bym pewnie poszła na łatwiznę i zrobiła placki ziemniaczane choć do sałatki nie bardzo mi pasują.... Nie wiem co mozna jeszcze wymyślić, u nas do sałatki dorzuciłoby sie pokrojona i przysmażoną pierś z kurczaka, ale ty bez padliny...
    placki ziemniaczane to dobry pomysl :)

Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale ja to bym i tak zamowila chinszczyzne ;) Uwielbiam, a tu jej nie mamy. :(
    nienawidze chinszczyzny, mam po niej syndrom "chinskiej restauracji", za duzo laduja glutaminianu monosodowego
    a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnio

ania.g, Mega, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

nie zrobisz z tego niczego zjadliwego dla faceta
    chyba ze facet bedzie po miesiencznej głoduwce
    A.

Bursztyn, Mega, kkisia, kkisia, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale tego pomidora i awokado laduje sie do masy omletowej i smazy? czy juz pakuje do usmazonego omleta? 0blush2.gif
    Sa rozne szkoly.
    Kiedys robilam zawsze omleta z ubitych jajek z maka, prawie jak biszkopt rosl na patelni, do niego najbardziej pasuje narzucic cos na wierzch np. kurki albo wlasnie jakies warzywa.
    Ale teraz lubie omlety, gdzie uzywam tylko jajek i minimalnie maki,i do masy wrzucam do co ma tam byc ( pomidory, ser, papryke, co tam mam ) i to sie wszystko smazy razem. Wyglada super kolorowo i naprawde jest pyszne. :) I latwe, bo tego nie da sie zepsuc. ;)

Bursztyn, ania.g, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Lepiej świeże na wierzch. Samą masę omletową możesz od razu przyprawić ulubionymi przyprawami. No chyba że Pusurek robi inaczej :)

Bursztyn, Pusurek, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nienawidze chinszczyzny, mam po niej syndrom "chinskiej restauracji", za duzo laduja glutaminianu monosodowego
    a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnio
    A mi chodzi po glowie taki makaron, z kartonu, jemy rzadko tu, bo tu nie ma dobrych chinskich knajp. Glutaminianu mi widocznie na codzien brakuje. ;) Chyba za zdrowo jemy! :D

Bursztyn, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie zrobisz z tego niczego zjadliwego dla faceta
    chyba ze facet bedzie po miesiencznej głoduwce
    A.
    zezre, nie bedzie mial wyboru
    mam jeszcze wedzonego lososia w lodowce, moge mu dorzucic :)

Mega, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Lepiej świeże na wierzch. Samą masę omletową możesz od razu przyprawić ulubionymi przyprawami. No chyba że Pusurek robi inaczej :)
    Chyba robimy podobnie. :)

‹‹ 4786 4787 4788 4789 4790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ