35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, mam dla Was zadanie
Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)ania.g, Mega, kkisia, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Nie spie zarazilas mnie i leze po kawalek pizzy na pasaz
pozazdroscilam ze Tobie małz przywiezie do domku
Mala79 lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Dzień dobry! Gdyby nie wizja 750 pierogów, na które właśnie jadę, to bym nie wstała dziś z łóżka, wykończyly mnie te delegacje.. Ale ruskie w wykonaniu Simbowskich? Nie odpuszczę!
Mala79 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dziewczynki, mam dla Was zadanie
Musze zrobic kolacje (nie moga byc kanapki) bo chlop wraca pozno dzis z pracy i niestety musze cos przygotowac. Zamawiac nie chce niczego bo jemy czesto poza domem, pizza byla ostatnio, jednym slowem musze cos wymyslic ale w lodowce niewiele mam, do sklepu tez nie pojde bo przygotowuje sie zajec. Wymyslcie co by mozna upichcic z pnizszych skladnikow, i zeby nuda nie wialo, bo ja mam deficyt wiedzy kulinarnej:
jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)Pusurek, Bursztyn, kkisia, Mala79, Bozia3, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Ziemniaki w łupinkach pieczone w piekarniku (szybciej będzie w foli) do tego możesz zrobić masło ziołowe. Sałatka z pomidora, awokado, cebuli ( może masz jeszcze pestki dyni to wtedy można podprażyć i dodać) doprawić sokiem z cytryny i oliwą.
Mega, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Dziewczynki, mam dla Was zadanie
jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)
Mega, ania.g, Bursztyn, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja bym zrobila omlet ( omlety ) z pomidorem, cebula i awokado. Bedzie szybko, smacznie i kolorowo.
Pusurek, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Mega wrote:Hmmmm, sałata jakaś by ci sie przydała.... rzodkiewka, ogórek, pomidor, cebula z sosem smietanowo jogurtowym jako sałatka, mozna do tego dorzucić grzanki, prażony słonecznik, ale to mało, ja bym pewnie poszła na łatwiznę i zrobiła placki ziemniaczane choć do sałatki nie bardzo mi pasują.... Nie wiem co mozna jeszcze wymyślić, u nas do sałatki dorzuciłoby sie pokrojona i przysmażoną pierś z kurczaka, ale ty bez padliny...
Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ale ja to bym i tak zamowila chinszczyzne
Uwielbiam, a tu jej nie mamy.
a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnioania.g, Mega, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
jogurt, jajka, smietana, marchwka, pietruszka, pare rzodkiewek, ogorki, pomidor, cebula, maki (rozne), kasza jaglana, kasza jeczmienna, ziemniaki, awokado, soczewice (rozne)
chyba ze facet bedzie po miesiencznej głoduwce
A.Bursztyn, Mega, kkisia, kkisia, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:
Kiedys robilam zawsze omleta z ubitych jajek z maka, prawie jak biszkopt rosl na patelni, do niego najbardziej pasuje narzucic cos na wierzch np. kurki albo wlasnie jakies warzywa.
Ale teraz lubie omlety, gdzie uzywam tylko jajek i minimalnie maki,i do masy wrzucam do co ma tam byc ( pomidory, ser, papryke, co tam mam ) i to sie wszystko smazy razem. Wyglada super kolorowo i naprawde jest pyszne.I latwe, bo tego nie da sie zepsuc.
Bursztyn, ania.g, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:
Bursztyn, Pusurek, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyBursztyn wrote:nienawidze chinszczyzny, mam po niej syndrom "chinskiej restauracji", za duzo laduja glutaminianu monosodowego
a poza tym nie chce juz zamawiac bo za duzo tego jemy ostatnioChyba za zdrowo jemy!
Bursztyn, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny