X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dzieki Iwone <3 , tez mysle ze bede mogla zajac sie tym po porodzie, na pewno dostane skierowanie do nefrologa a ten zleci TK :), tymczasem jestem tak skupiona na Ivo , ze nic nie jest w stanie mnie bardziej zalamac niz jego zdrowie...moim zajme sie jak Ivo bedzie na swiecie :D

he he he - optymistka! Ja się na depilację brwi nie mogę doczłapać. O lekarzach nawet nie marzę. Czasu starcza tylko na tych dla małej. Dziś byliśmy u neurologa kontrolnie i się okazało, że młoda z życia płodowego wyniosła jakiś przykurcz z jednej strony i mamy z nią ćwiczyć. A na moje oko jest perfekcyjnie symetryczna... Czy to tak działa, że gdzie się nie pójdzie to coś znajdą? (hipoteza mojego męża)

iwcia77, Iwone, Sabina, Mega, caffe, mysza1975, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba miałam napisać już dawno - ślicznie wyglądasz na tym zdjęciu w kropki :)

iwcia77, Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na to jak na lato- chyba se fundne te kulki- drakulki :D
    Iwone wrote:
    http://natemat.pl/119581,miesnie-kegla-robia-kariere-w-radiu-i-wywoluja-duzo-szumu-ale-o-co-chodzi

Kiedy się przydają?
    Oprócz przyjemności, jaką jest seks i fizjologii - oddawanie moczu, najbardziej mięśnie dna miednicy pracują i przydają się podczas porodu. Ale także w okresie połogu, kiedy rozluźnione narządy rozrodcze, dzięki temu treningowi szybciej i sprawniej wracają do stanu sprzed ciąży.
    dla kobiet, które ćwiczą mięśnie Kegla regularnie - trening zabezpieczy was nie dość, że przed niekontrolowanym oddawaniem (popuszczaniem) moczu, który to problem jest w Polsce nadal zamiatany pod dywan. Skorzysta na tym też wasza kobiecość. Pochwa łatwiej będzie pracować podczas porodu, a także szybciej wróci do swojego kształtu i rozmiaru sprzed niego.

Co Wy na to?

Iwone, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    he he he - optymistka! Ja się na depilację brwi nie mogę doczłapać. O lekarzach nawet nie marzę. Czasu starcza tylko na tych dla małej. Dziś byliśmy u neurologa kontrolnie i się okazało, że młoda z życia płodowego wyniosła jakiś przykurcz z jednej strony i mamy z nią ćwiczyć. A na moje oko jest perfekcyjnie symetryczna... Czy to tak działa, że gdzie się nie pójdzie to coś znajdą? (hipoteza mojego męża)
    Alis ćwiczenia nie zaszkodzą. Pediatra nic wcześniej nie zauważyła?

Z tą hipotezą Twojego męża to może coś w tym jest. U mojego syna na porodówce przyczepili się do bioderek, jak poszłam na kontrolne USG wszystko było ok

iwcia77, Alis, Pusurek lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra nic nie zauważyła, ani żaden inny lekarz. Tylko jedna pielęgniarka mówiła, że za bardzo kurczowo trzyma łapki przy sobie. Ale myślałam, że to ze zdenerwowania, bo jak jest odprężona to rozluznia i leży ładnie jak żaba.
    Możemy poćwiczyć, czemu nie. Ale do kolejnego specjalisty już nie pójdę, bo boję sie, że znów coś wynajdzie :)

Iwone, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli na zasadze " znajdz mi pacjenta a ja znajde mu chorobe"? :-O
    Iwone wrote:
    Alis ćwiczenia nie zaszkodzą. Pediatra nic wcześniej nie zauważyła?

Z tą hipotezą Twojego męża to może coś w tym jest. U mojego syna na porodówce przyczepili się do bioderek, jak poszłam na kontrolne USG wszystko było ok

Iwone, kapturnica, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, myślę że Weronika też się stresuje tymi wszystkimi badaniami i obcymi osobami. Jakby nie było, to takie maluchy też przeżywają.
    Ćwiczenia jak i codzienne masaże nie zaszkodzą :)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    czyli na zasadze " znajdz mi pacjenta a ja znajde mu chorobe"? :-O
    Tak,właśnie tak :D

iwcia77, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza !!!
    Wstawać leniuszki !!!

ania.g, Aasiula, Mega, Sabina, mysza1975, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry!!
    A ja w szoku lekkim bo chyba wreszcie przyszla wczoraj spozniona ovu..Wszelkie wczorajsze rano znaki na niebie i w brzuchu :) wskazywaly ,ze wreszcie..
    Takze lutka wlaczona na 10dni od wczoraj i cykl powinien zakonczyc sie wtedy kiedy chce..No jak na razie;)

Aasiula, Reni, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)
    Mam wrażenie, ze nie pamietam wczorajszego dnia - sen mnie cudownie zresetowal ;) I wreszcie bez bólu głowy.
    Byłam jeszcze wczoraj wieczorem u M - prosił zeby Was pozdrowić i podziękować za kciuki - tak wiec jeszcze raz dziekuje!!
    Przeleciałam forum po lebkach i nic tylko teraz czekać na rozpakunki - Ania i Mysza....to juuuuuz :) Iwcia mam nadzieje, ze z Twoja nerka to nic poważnego, ale masz racje - pilnuj chlania. Ja teraz stawiam sobie rano na biurku duża butelkę wody i szklankę (bardzo ważne, bo z gwinta sie tyle nie wypije co ze szklanki, chociaż wole...) i nie wychodzę dopóki jej nie opróżnie.
    Pózniej doczytam bardziej szczegółowo :) Ide sie teraz szykować i do gina. Moze zobaczę chlopaczkow :)
    Buziaki!!!

ania.g, Aasiula, Reni, samira, Mega, Sabina, mysza1975, Pusurek, macduska, inessa, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ania g.- jak tam sobie radzi ten moj znajomy z masterszefa? , bo 2 odcinkow nie ogladalam...co zrobil z ta swinska glowa? co bylo w ostatnim odcinku?
    Wiesz co, tego ze świńską głową nie oglądałam bo miałam jakiś film fajny. Ostatnio gotowali robale.w każdym razie przeszedł dalej i poradził sobie bardzo dobrze. Ostatnio to odpadła ta baba od straszenia ośmiornicy.

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    lece z dzieciem do szkoły :D

kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak teraz myśle i doszłam do wniosku ze :
    na poczatku jak malz wyjechal to byl smutek ,tesknota ,łzy,kurna a teraz to jestem normalnie na niego wqrwiona ze pojechał w pi... popierdzielać sobie po pustyni...
    Ja sie tu zamartwiam od zmysłow odchodze a on sobie biega ,i im dluzej go nie ma to ten wqrw jest wiekszy i wiekszy yyyyy :/
    EEE czy to normalne ? :/

kapturnica, ania.g, Sabina, mysza1975, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    na poczatku jak malz wyjechal to byl smutek ,tesknota ,łzy,kurna a teraz to jestem normalnie na niego wqrwiona ze pojechał w pi... popierdzielać sobie po pustyni...
    Ja sie tu zamartwiam od zmysłow odchodze a on sobie biega ,i im dluzej go nie ma to ten wqrw jest wiekszy i wiekszy yyyyy :/
    Normalka ;) Diagnoza-wkurw na chlopa bywa zawsze normalny yhhyhy

Aasiula, samira, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

a przypomnij na ile miesięcy on wyjechał?
    Aasiula wrote:

Aasiula lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    witam się

a przypomnij na ile miesięcy on wyjechał?
    tylko 2 tygodnie ;D

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wqrw normalnie jakby nie było go z rok :O

Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Normalka ;) Diagnoza-wkurw na chlopa bywa zawsze normalny yhhyhy
    ufff myslałam ze ze mna cos ni teges,035.gif

samira, kapturnica lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kto wymyślił szkołę na 7:30. Nie wiem czy się ocknę do końca dnia.
    Asiula, zlecą te dwa tygodnie nawet nie wiesz kiedy. Wkurw nic nie da. Wróci wyposzczony i grzeczny ;)

Aasiula, mysza1975, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4828 4829 4830 4831 4832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ