X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja sobie tyle obiecałam w tym roku a jak na razie zrobiłam 14 litrów wiśniówki...
    Ale za to ilosc wisniowki imponujaca =D

ania.g, Aasiula, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ty dlaczego nie? ;)
    Reni chuop to teraz deleguje zadania, za niego robią ;)

Mega, EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej laski
    pomocy bo ja nie rodząca a moja przyjaciółka pierwszy raz w ciązy i panikujemy
    36tc
    ma jakies nieregularne skurcze przepowiadające albo to wynik całodniowego latania
    mały się cały czas wierci
    boli ją trochę krzyż ale boli cały czas tak samo i co jakiś czas brzuch twardnieje
    jak się położyła to przestał
    czy to normalne że w 1 fazie porodu dziecko jest az tak bardzo aktywne

qrwa ratunku..grzać do znachora czy coś

excited035.gif

samira, Mega, inessa, Sabina, ania.g, iwcia77, mysza1975, peppapig lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ej laski
    36tc
    ma jakies nieregularne skurcze przepowiadające albo to wynik całodniowego latania
    boli ją trochę krzyż ale boli cały czas tak samo i co jakiś czas brzuch twardnieje

excited035.gif
    ale mały się cały czas wierci tak standardowo jak zawsze, czy jakoś gwałtowniej?

Reni lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ej laski
    36tc

excited035.gif

Poki skurcze ma nieregularne to raczej nic sie nie dzieje Byc moze ma te tzw przepowiadajace......Inaczej by bylo gdyby skurcze stawaly sie coraz czestsze oraz silniejsze i regularne lub odeszly wody..Wbrew pozorom tak szybko sie niestety nie da urodzic...Niech wypoczywa.. 8)

Reni, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a cholera wie. Ostatnio na IP powiedzieli że regularne skurcze co 10 min są dopiero powodem jazdy do szpitala. Ale nie ma reguły, a na izbę zawsze warto pojechać i sprawdzić. Przynajmniej ja tak uważam.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej
    caffe wrote:
    ale mały się cały czas wierci tak standardowo jak zawsze, czy jakoś gwałtowniej?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodam że mnie ostatnio całą noc potrafi boleć podbrzusze jak na @ i krzyż i nic się nie dzieje.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bardziej
    Mysleze dzieciak sie wiecej kreci bo skurcze go przyciskaja....Jesli polezy i nic sie nie uspokoi moze niech jedzie sie przebadac....

samira lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bardziej
    Mnie gin mówił, że jak porusza się zbyt mało, albo zbyt gwałtownie (nietypowo) to trzeba to zbadać.

Sorry, ale mój jak był okręcony pępowiną to tak sie poruszał bo się "przyduszał". Ale nie strasz jej tylko jedźcie to gdzies sprawdzić.

Skurcze to pół biedy, mnie by zaniepokoiła nadpobudliwość małego.

samira, iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ej laski
    36tc

excited035.gif
    jedzcie do szpitala ,ja bym tak zrobiła,nie ma na co czekac

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy w moczu nie wykryli u mnie krwinek czerwonych a badania moczu mi nie robili w szpitalu...czy to wg ciebie dziwne ?
    Iwone wrote:
    ostatnio jak byłaś w szpitalu, robili Ci może badanie moczu?
    Krwinek czerwonych nigdy u Ciebie nie wykryli?

Iwone, ania.g lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś długo ten seks u Bursztyna....zajezdzi chłopa na amen

iwcia77, ania.g, Mega, Pusurek, Reni, Sabina, mysza1975, peppapig lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije gluty z siemienia....taki glut że mozna nożem kroić :)

iwcia77, Mega, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po wizycie tescia. Chlop w podrozy od 6 rano, ale zywotny jak 150. Przywiozl schab, karkowke, poledwice lososiowa. Bedzie wyzera. :)

iwcia77, EwaT, ania.g, samira, Mega, Reni, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A u mnie po wizycie tescia. Chlop w podrozy od 6 rano, ale zywotny jak 150. Przywiozl schab, karkowke, poledwice lososiowa. Bedzie wyzera. :)
    on też mieszka w No?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nigdy w moczu nie wykryli u mnie krwinek czerwonych a badania moczu mi nie robili w szpitalu...czy to wg ciebie dziwne ?
    powinni zrobić badanie ogólne moczu, choćby z tego powodu że jesteś w ciąży.
    Obraz kliniczny: w ~60% przypadków bez objawów (wykrywane przypadkowo w badaniach obrazowych). Objawy kliniczne najczęściej są wynikiem krwawienia do guza (ból brzucha lub w okolicy lędźwiowej, krwiomocz,).

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie gin mówił, że jak porusza się zbyt mało, albo zbyt gwałtownie (nietypowo) to trzeba to zbadać.

Sorry, ale mój jak był okręcony pępowiną to tak sie poruszał bo się "przyduszał". Ale nie strasz jej tylko jedźcie to gdzies sprawdzić.

Skurcze to pół biedy, mnie by zaniepokoiła nadpobudliwość małego.
    Reni, Caffe dobrze napisała, jeśli ruchy są gwałtowniejsze niż zwykle, to lepiej to sprawdzić w szpitalu.

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    on też mieszka w No?
    Nie, on mieszka w Polandii. Ale nie nocuje u nas, tylko na naszych drugich wlosciach, wiec jest nieklopotliwym gosciem. ;)

Sabina, iwcia77, EwaT, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie mialam krwi w moczu ale czesto rano ( tak od 18 roku zycia) bolaly mnie ledzwie, podejrzewalam nerki, bo bylo parcie na mocz, ale lekarze mowili ze jak bola nerki to nie moglabym z bolu wytrzymac, wiec myslalm ze to plecy...no teraz wychodzi ze " czlowieku lecz sie sam"
    Iwone wrote:
    powinni zrobić badanie ogólne moczu, choćby z tego powodu że jesteś w ciąży.
    Obraz kliniczny: w ~60% przypadków bez objawów (wykrywane przypadkowo w badaniach obrazowych). Objawy kliniczne najczęściej są wynikiem krwawienia do guza (ból brzucha lub w okolicy lędźwiowej, krwiomocz,).

Iwone, Mega, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4826 4827 4828 4829 4830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ