35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ej laski
pomocy bo ja nie rodząca a moja przyjaciółka pierwszy raz w ciązy i panikujemy
36tc
ma jakies nieregularne skurcze przepowiadające albo to wynik całodniowego latania
mały się cały czas wierci
boli ją trochę krzyż ale boli cały czas tak samo i co jakiś czas brzuch twardnieje
jak się położyła to przestał
czy to normalne że w 1 fazie porodu dziecko jest az tak bardzo aktywne
qrwa ratunku..grzać do znachora czy coś
samira, Mega, inessa, Sabina, ania.g, iwcia77, mysza1975, peppapig lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ej laski
36tc
ma jakies nieregularne skurcze przepowiadające albo to wynik całodniowego latania
boli ją trochę krzyż ale boli cały czas tak samo i co jakiś czas brzuch twardnieje
Reni lubi tę wiadomość
-
36tc
Poki skurcze ma nieregularne to raczej nic sie nie dzieje Byc moze ma te tzw przepowiadajace......Inaczej by bylo gdyby skurcze stawaly sie coraz czestsze oraz silniejsze i regularne lub odeszly wody..Wbrew pozorom tak szybko sie niestety nie da urodzic...Niech wypoczywa..
Reni, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:bardziej
Sorry, ale mój jak był okręcony pępowiną to tak sie poruszał bo się "przyduszał". Ale nie strasz jej tylko jedźcie to gdzies sprawdzić.
Skurcze to pół biedy, mnie by zaniepokoiła nadpobudliwość małego.samira, iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość
-
36tc
-
nigdy w moczu nie wykryli u mnie krwinek czerwonych a badania moczu mi nie robili w szpitalu...czy to wg ciebie dziwne ?Iwone wrote:ostatnio jak byłaś w szpitalu, robili Ci może badanie moczu?
Krwinek czerwonych nigdy u Ciebie nie wykryli?Iwone, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:nigdy w moczu nie wykryli u mnie krwinek czerwonych a badania moczu mi nie robili w szpitalu...czy to wg ciebie dziwne ?
Obraz kliniczny: w ~60% przypadków bez objawów (wykrywane przypadkowo w badaniach obrazowych). Objawy kliniczne najczęściej są wynikiem krwawienia do guza (ból brzucha lub w okolicy lędźwiowej, krwiomocz,).iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Mnie gin mówił, że jak porusza się zbyt mało, albo zbyt gwałtownie (nietypowo) to trzeba to zbadać.
Sorry, ale mój jak był okręcony pępowiną to tak sie poruszał bo się "przyduszał". Ale nie strasz jej tylko jedźcie to gdzies sprawdzić.
Skurcze to pół biedy, mnie by zaniepokoiła nadpobudliwość małego.caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nigdy nie mialam krwi w moczu ale czesto rano ( tak od 18 roku zycia) bolaly mnie ledzwie, podejrzewalam nerki, bo bylo parcie na mocz, ale lekarze mowili ze jak bola nerki to nie moglabym z bolu wytrzymac, wiec myslalm ze to plecy...no teraz wychodzi ze " czlowieku lecz sie sam"Iwone wrote:powinni zrobić badanie ogólne moczu, choćby z tego powodu że jesteś w ciąży.
Obraz kliniczny: w ~60% przypadków bez objawów (wykrywane przypadkowo w badaniach obrazowych). Objawy kliniczne najczęściej są wynikiem krwawienia do guza (ból brzucha lub w okolicy lędźwiowej, krwiomocz,).Iwone, Mega, caffe lubią tę wiadomość