X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania g.- jak tam sobie radzi ten moj znajomy z masterszefa? , bo 2 odcinkow nie ogladalam...co zrobil z ta swinska glowa? co bylo w ostatnim odcinku?

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Dziś po kolejnym ktg. Mały przespał początek, aż położna musiała go obudzić. Moja leniwa macica odmawia współpracy tzn. nie dzieje się kompletni nic. W czwartek wizyta u gina to powie czy szyjka dalej się obniża. Tak jak Ania mam już dość, jest mi ciężko chodzić, mam wrażenie, że brzuch mi się urywa. Dziś widziałam się z koleżanką, która mi powiedziała, że zmieniłam się na twarzy, więc lada moment urodzę. Oby, no czuje się już gotowa.

iwcia77, Sabina, EwaT, Mega, Iwone, Reni, samira, Aasiula, caffe, Bozia3, BISCA, ania.g, Pusurek, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne się nam zaraz rozpakuja ;-) Mysza leniwa macica? ;-) daj jej szansę, jeszcze się rozkreci :-)

Mega, iwcia77, mysza1975, Reni, Aasiula, kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nigdy nie mialam krwi w moczu ale czesto rano ( tak od 18 roku zycia) bolaly mnie ledzwie, podejrzewalam nerki, bo bylo parcie na mocz, ale lekarze mowili ze jak bola nerki to nie moglabym z bolu wytrzymac, wiec myslalm ze to plecy...no teraz wychodzi ze " czlowieku lecz sie sam"
    Jeśli dobrze pamiętam to jutro wybierasz się do lekarza, może rano zrób badanie moczu, to niedrogie badanie pewnie i u Was. Lekarz będzie miał pełniejszy obraz. Być może skieruje Cię do nefrologa.
    Na razie spokojnie, nie zawsze to jest coś poważnego <3

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry wieczór!

Dziś po kolejnym ktg. Mały przespał początek, aż położna musiała go obudzić. Moja leniwa macica odmawia współpracy tzn. nie dzieje się kompletni nic. W czwartek wizyta u gina to powie czy szyjka dalej się obniża. Tak jak Ania mam już dość, jest mi ciężko chodzić, mam wrażenie, że brzuch mi się urywa. Dziś widziałam się z koleżanką, która mi powiedziała, że zmieniłam się na twarzy, więc lada moment urodzę. Oby, no czuje się już gotowa.
    chcesz naturalnie?

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry wieczór!

No rozpakowywuja.... A ja bym sie chciała zapakować a tu ni huhu... W czwartek idę do gina po skierowanie na drożność to zobaczymy czy ta owulka była czy nie. Jak była to coś szybko w tym cyklu...

mysza1975, iwcia77, EwaT, samira, caffe, kapturnica, ania.g, macduska, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    chcesz naturalnie?

Taki jest plan. Zobaczymy czym się skończy.

iwcia77, EwaT, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie badanie moczu mialam 24 wrzesnia, w moczu sa proteiny i creatynina zanizony ciezar wlasciwy- 3 pazdziernika byla na wizycie w szpitalu, wyniki obejrzano i w opisie wizyty napisano - ze mocz w normie...
    zrobie jutro prywatnie to badanie, ale juz nie zdaze z tym wynikiem do lekarza ( bo moj rodzinny jest rano)
    Iwone wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam to jutro wybierasz się do lekarza, może rano zrób badanie moczu, to niedrogie badanie pewnie i u Was. Lekarz będzie miał pełniejszy obraz. Być może skieruje Cię do nefrologa.
    Na razie spokojnie, nie zawsze to jest coś poważnego <3

Iwone, Pusurek lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ostatnie badanie moczu mialam 24 wrzesnia, w moczu sa proteiny i creatynina zanizony ciezar wlasciwy- 3 pazdziernika byla na wizycie w szpitalu, wyniki obejrzano i w opisie wizyty napisano - ze mocz w normie...
    zrobie jutro prywatnie to badanie, ale juz nie zdaze z tym wynikiem do lekarza ( bo moj rodzinny jest rano)
    Mimo wszystko najważniejsze jest to, że nie jest on duży i jak już urodzisz, to wtedy się tym zajmą. Ważnym badanie jest tu TK.
    Leczenie jeśli guzy są bezobjawowe ≤3 cm zwykle wymagają jedynie okresowej kontroli radiologicznej. W pozostałych przypadkach oraz gdy nie ma pewności co do charakteru guza, zwykle wskazane jest usunięcie guza(nefrektomia częściowa)ale to dopiero jak już pisałam po porodzie.

Jeśli chodzi o wyniki moczu, to jeśli ciężar właściwy jest zaniżony to świadczy o np. odwodnieniu organizmu. Pijesz dużo płynów?
    Białka- protein w ogóle nie powinno być w moczu, ale czasami u kobiety ciężarnej się pojawia i nie świadczy o niczym nieprawidłowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 22:58

iwcia77, caffe, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Iwone <3 , tez mysle ze bede mogla zajac sie tym po porodzie, na pewno dostane skierowanie do nefrologa a ten zleci TK :), tymczasem jestem tak skupiona na Ivo , ze nic nie jest w stanie mnie bardziej zalamac niz jego zdrowie...moim zajme sie jak Ivo bedzie na swiecie :D
    Iwone wrote:
    Mimo wszystko najważniejsze jest to, że nie jest on duży i jak już urodzisz, to wtedy się tym zajmą. Ważnym badanie jest tu TK.
    Leczenie jeśli guzy są bezobjawowe ≤3 cm zwykle wymagają jedynie okresowej kontroli radiologicznej. W pozostałych przypadkach oraz gdy nie ma pewności co do charakteru guza, zwykle wskazane jest usunięcie guza(nefrektomia częściowa)ale to dopiero jak już pisałam po porodzie.

Iwone, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to apropo teściowych ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/703dc063ac19.png

iwcia77, mysza1975, Sabina, Mega, Aasiula, Pusurek, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... no wlasnie chyba niezbyt duzo pije, musze zaczac to kontrolowac..

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dzieki Iwone <3 , tez mysle ze bede mogla zajac sie tym po porodzie, na pewno dostane skierowanie do nefrologa a ten zleci TK :), tymczasem jestem tak skupiona na Ivo , ze nic nie jest w stanie mnie bardziej zalamac niz jego zdrowie...moim zajme sie jak Ivo bedzie na swiecie :D
    I bardzo dobrze, teraz Ivo jest najważniejszy, ale ważne jest też to, że Twoim kosztem nic nie będzie się odbywać i że Jemu Twój guzek w niczym nie zagraża :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie to jest wykluczone :) moj guzek nie ma wplywu na zdrowie Ivo, wiec to jest dla mnie najwazniejsze :D
    Iwone wrote:
    I bardzo dobrze, teraz Ivo jest najważniejszy, ale ważne jest też to, że Twoim kosztem nic nie będzie się odbywać i że Jemu Twój guzek w niczym nie zagraża :)

Iwone lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37871d7b1156.jpg

Iwone, Alis, Sabina, Mega, Niuta, kapturnica, ania.g, Aasiula, caffe, mysza1975, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe gdzie reszta?! ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a728ee75ba.jpg

iwcia77, Sabina, Mega, kapturnica, Aasiula, caffe, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano jo :D spia pewnie :D
    Iwone wrote:
    ciekawe gdzie reszta?! ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a728ee75ba.jpg

Iwone, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ano jo :D spia pewnie :D
    pewnie nie działa im internet :D

iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bank blackout :D
    Iwone wrote:
    pewnie nie działa im internet :D

Iwone, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://natemat.pl/119581,miesnie-kegla-robia-kariere-w-radiu-i-wywoluja-duzo-szumu-ale-o-co-chodzi

Kiedy się przydają?
    Oprócz przyjemności, jaką jest seks i fizjologii - oddawanie moczu, najbardziej mięśnie dna miednicy pracują i przydają się podczas porodu. Ale także w okresie połogu, kiedy rozluźnione narządy rozrodcze, dzięki temu treningowi szybciej i sprawniej wracają do stanu sprzed ciąży.
    dla kobiet, które ćwiczą mięśnie Kegla regularnie - trening zabezpieczy was nie dość, że przed niekontrolowanym oddawaniem (popuszczaniem) moczu, który to problem jest w Polsce nadal zamiatany pod dywan. Skorzysta na tym też wasza kobiecość. Pochwa łatwiej będzie pracować podczas porodu, a także szybciej wróci do swojego kształtu i rozmiaru sprzed niego.

Co Wy na to?

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4827 4828 4829 4830 4831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ