35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Zgadzam sie z Simbolotem w 100%
Chociaz ja czesto czuje dume z bycia Polka. Ale wstyd czasem tez...I z radością stwierdzam, ze odchodzi w niepamięć stereotyp Polaka kradnacego samochody a zastępuje go stereotyp Polaka pracowitego i rzetelnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:30
kapturnica, samira, Pusurek, macduska, mysza1975, Sabina, Bursztyn, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:pierdzielisz Ewka, znam wielu ludzi, ktorzy sobie w Polsce doskonale radza. Co wiecej, znam ludzi, ktorzy w tez cudownej emigracji do Polski wrocili i zyje im sie bardzo dobrze..
Problemem jest to, o czym wczesniej pisala Pusur- teraz kazdy jest magister, koncza wyzsze szkolu lansu i baunsu a potem dziw, ze pracy nie ma.. a specjalistow brakuje.. Tak mozna sobie wlasnie w duzych miastach robic, w miasteczkach czy wsiach, gdzie raczej niewielu pracownikow trzeba do wyglaszania spiczy i pierdzenia w stolek trzeba rozsadnie patrzec na kwestie wyksztalcenia, jesli nie planuje sie wyjazdu..
u mnie np w UM znaja sie wszyscy jak jedna wielka rodzina hehe
ja tam nie pracuje bo nie znam nikogo
i naprawde nie chodzi mi o tych ktorzy sobie dobrze radza z tego czy innego powodu mam ich w dupie
mnie chodzi jak nasze panstwo dba o tych najbiedniejszych , chorych, niepełnosprawnych osieroconych itp itd...po tym poznasz wartość krajusamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:dokładnie
niech pozyje sama w pl bez pomocy rodziców to sie wszystkiego dowie
a o historii sobie na google poczytakapturnica, paszczakin, samira, macduska, mysza1975, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiem tak..
Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie , opinie...Bo ile ludzi tyle zdan..Ale jak ktos pisze ,ze ma w doopie tych co zgineli za niepodleglosc a sam z niej do woli korzysta to noz sie w kieszeni otwiera..Bo z jednej strony neguje po co walczyli a z drugiej strony chce garsciami korzystac z tej wolnosci..Ja rozumiem wszystko ale sa pewne granice i szacunek milionom co oddalo swoje zycie za to ,ze wlasnie mamy mozliwosc wyboru miejsca zamieszkania, jezyka ktorym mowimy czy tego czego chcemy sie uczyc sie nalezy!!!...samira, macduska, mysza1975, Sabina, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak sie rozpisalam, ze zaczelo znowu padac i wozek mi na zewnatrz zmokl. Dobrze, ze Adasia wyjelam z niego wczesniej.
Weekend jednak odmozdza.kapturnica, macduska, mysza1975, ania.g, Sabina, Mega, iwcia77, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Tez o niej dzisiaj rano myślałam.
Jaki by tu film lekki i przyjemny obejrzec?
PS wiecie jak wspaniałe smakują oliwki wpychane do gęby jednocześnie ze słonymi czipsami? Bosko!kapturnica, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny powiem tak..
Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie , opinie...Bo ile ludzi tyle zdan..Ale jak ktos pisze ,ze ma w doopie tych co zgineli za niepodleglosc a sam z niej do woli korzysta to noz sie w kieszeni otwiera..Bo z jednej strony neguje po co walczyli a z drugiej strony chce garsciami korzystac z tej wolnosci..Ja rozumiem wszystko ale sa pewne granice i szacunek milionom co oddalo swoje zycie za to ,ze wlasnie mamy mozliwosc wyboru miejsca zamieszkania, jezyka ktorym mowimy czy tego czego chcemy sie uczyc sie nalezy!!!...
do szabelki i wodki zawsze pierwsi jebana szlachta
zeby w innych tematach tez tacy mocni byli -
paszczakin wrote:a jeszczce w temacie- dzis wieczorem jedziemy na mecz PL-DE w pilke nozna.. chyba zadne z nas nie wierzy, ze mamy szanse wygrac, raczej blizej nam do tego:
http://natemat.pl/119919,adam-nawalka-wytypowal-juz-winnych-ewentualnej-porazki-z-niemcami-trener-ma-swoich-pewniakow
co nie zmienia faktu, ze jadac na tem mecz do niemcow, bedziemy miec kibolski polski szalik i inne bialo czerwone gadzety do kibicowaniaZrob jakie fociaki
mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a jeszczce w temacie- dzis wieczorem jedziemy na mecz PL-DE w pilke nozna.. chyba zadne z nas nie wierzy, ze mamy szanse wygrac, raczej blizej nam do tego:
http://natemat.pl/119919,adam-nawalka-wytypowal-juz-winnych-ewentualnej-porazki-z-niemcami-trener-ma-swoich-pewniakow
co nie zmienia faktu, ze jadac na tem mecz do niemcow, bedziemy miec kibolski polski szalik i inne bialo czerwone gadzety do kibicowania -
nick nieaktualnypaszczakin wrote:a jeszczce w temacie- dzis wieczorem jedziemy na mecz PL-DE w pilke nozna.. chyba zadne z nas nie wierzy, ze mamy szanse wygrac, raczej blizej nam do tego:
co nie zmienia faktu, ze jadac na tem mecz do niemcow, bedziemy miec kibolski polski szalik i inne bialo czerwone gadzety do kibicowaniamacduska, mysza1975, kapturnica, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA w tematach kulinarnych. Co dzis na obiad? Ja waham sie miedzy kalafiorowa a gotowa ryba, taka siup do piekarnika i jest. Pyszna, bo to filet z dorsza, wypelniony sosem pieczarkowo - krewetkowym. Zupa moze byc grozna dla Adasia, a moze juz czas na takie rewolucje?
Dluzsza chwile podumalam sobie dzis w sklepie czy nie skorzystac z oferty: Kup 3 pizze, 2 dostaniesz gratis. Kuszace, 5 obiadow z bani.Nie ma chlopa, to co sie bede wysilac, dziecko zjada wszystko, co sie jej na talerz poda.
samira, mysza1975, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Myślicie ze Mysza rodzi? Ania tez sie nie meldowala dzis
Mysza jeszcze nie rodzi, ale jak w czwartek była u lekarza, to gina była zaziębiona, a w piatek chłop coś przywlókł i tak niewyraźna się czuję. Nos zapchany, zatoki pełne czytanie i pisanie męczy.Pusurek, kapturnica, macduska, samira, ania.g, Sabina, Simba, Elfik, Bursztyn, Mega, iwcia77, Iwone, Parka lubią tę wiadomość