X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moge sobie drążyc co mi sie żywnie podoba
    facepalm13.gif

samira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    o nic mi nie chodzi, zapytałam z grzecznosci jakoś mi umknęło w morzu postów że to za darmo.
    a jak tak to spokoo ale zabrzmiało inaczej ;)

macduska lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zgadzam sie z Simbolotem w 100% :)
    Chociaz ja czesto czuje dume z bycia Polka. Ale wstyd czasem tez...
    Mnie jest bardzo miło, kiedy jakiś obcokrajowiec wraca z Polski i jest zachwycony jedzeniem, jakością usług, nowoczesnością :) I z radością stwierdzam, ze odchodzi w niepamięć stereotyp Polaka kradnacego samochody a zastępuje go stereotyp Polaka pracowitego i rzetelnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:30

kapturnica, samira, Pusurek, macduska, mysza1975, Sabina, Bursztyn, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pierdzielisz Ewka, znam wielu ludzi, ktorzy sobie w Polsce doskonale radza. Co wiecej, znam ludzi, ktorzy w tez cudownej emigracji do Polski wrocili i zyje im sie bardzo dobrze..
    Problemem jest to, o czym wczesniej pisala Pusur- teraz kazdy jest magister, koncza wyzsze szkolu lansu i baunsu a potem dziw, ze pracy nie ma.. a specjalistow brakuje.. Tak mozna sobie wlasnie w duzych miastach robic, w miasteczkach czy wsiach, gdzie raczej niewielu pracownikow trzeba do wyglaszania spiczy i pierdzenia w stolek trzeba rozsadnie patrzec na kwestie wyksztalcenia, jesli nie planuje sie wyjazdu..
    ja tez znam
    u mnie np w UM znaja sie wszyscy jak jedna wielka rodzina hehe
    ja tam nie pracuje bo nie znam nikogo
    i naprawde nie chodzi mi o tych ktorzy sobie dobrze radza z tego czy innego powodu mam ich w dupie
    mnie chodzi jak nasze panstwo dba o tych najbiedniejszych , chorych, niepełnosprawnych osieroconych itp itd...po tym poznasz wartość kraju

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dokładnie
    niech pozyje sama w pl bez pomocy rodziców to sie wszystkiego dowie
    a o historii sobie na google poczyta
    Bywamy w Pl czesto, mamy polska tv, wystarczy. Widzimy polska biede, balagan, bezrobocie, nieudacznictwo rzadzacych, zawirowania historyczne, klotnie polityczne, brzoze i krzyz. I co? Ona sie czuje Polka, ma w Polsce tate, dziadkow, dalsza rodzine, przyjaciol, jezdzi do Polski z radoscia. I chce sie uczyc historii. Jeszcze 3 lata temu byla ciut sceptyczna, ale pogadala w kolezanka Polka, ktora nie wiedziala, jaka byla 1 stolica Polski. Zagadnienie moze blahe, ale ja ucieszylo to, ze ma wiedze, ktorej nie maja inni. Cieszy ja tez to, ze ogladaja filmy w tv nie musi pytac co chwila o szczegoly, bo wie juz duzo i o wojnach swiatowych, o Powstaniu, o komunizmie. Moze jej sie to do niczego nie przyda, moze powinna uczyc sie 5 jezyka, nie wiem. Dla naszej rodziny jest to po prostu wazne.

kapturnica, paszczakin, samira, macduska, mysza1975, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem tak..
    Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie , opinie...Bo ile ludzi tyle zdan..Ale jak ktos pisze ,ze ma w doopie tych co zgineli za niepodleglosc a sam z niej do woli korzysta to noz sie w kieszeni otwiera..Bo z jednej strony neguje po co walczyli a z drugiej strony chce garsciami korzystac z tej wolnosci..Ja rozumiem wszystko ale sa pewne granice i szacunek milionom co oddalo swoje zycie za to ,ze wlasnie mamy mozliwosc wyboru miejsca zamieszkania, jezyka ktorym mowimy czy tego czego chcemy sie uczyc sie nalezy!!!...

samira, macduska, mysza1975, Sabina, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie rozpisalam, ze zaczelo znowu padac i wozek mi na zewnatrz zmokl. Dobrze, ze Adasia wyjelam z niego wczesniej. ;)
    Weekend jednak odmozdza. :D

kapturnica, macduska, mysza1975, ania.g, Sabina, Mega, iwcia77, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tez o niej dzisiaj rano myślałam.

Jaki by tu film lekki i przyjemny obejrzec?

PS wiecie jak wspaniałe smakują oliwki wpychane do gęby jednocześnie ze słonymi czipsami? Bosko!
    Simba proponuje "Suche majtki na dnie morza" albo "Miłość nagiego w pokrzywach" :P

kapturnica, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny powiem tak..
    Kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie , opinie...Bo ile ludzi tyle zdan..Ale jak ktos pisze ,ze ma w doopie tych co zgineli za niepodleglosc a sam z niej do woli korzysta to noz sie w kieszeni otwiera..Bo z jednej strony neguje po co walczyli a z drugiej strony chce garsciami korzystac z tej wolnosci..Ja rozumiem wszystko ale sa pewne granice i szacunek milionom co oddalo swoje zycie za to ,ze wlasnie mamy mozliwosc wyboru miejsca zamieszkania, jezyka ktorym mowimy czy tego czego chcemy sie uczyc sie nalezy!!!...
    ja mam uraz do polskiej historii
    do szabelki i wodki zawsze pierwsi jebana szlachta
    zeby w innych tematach tez tacy mocni byli

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a jeszczce w temacie- dzis wieczorem jedziemy na mecz PL-DE w pilke nozna.. chyba zadne z nas nie wierzy, ze mamy szanse wygrac, raczej blizej nam do tego:

http://natemat.pl/119919,adam-nawalka-wytypowal-juz-winnych-ewentualnej-porazki-z-niemcami-trener-ma-swoich-pewniakow

co nie zmienia faktu, ze jadac na tem mecz do niemcow, bedziemy miec kibolski polski szalik i inne bialo czerwone gadzety do kibicowania ;)
    No nie mow??Kurde zazdraszczam zajebiscie 8)Tez bym pojechala...Jasne ze szanse mamy praktycznie zerowe ...Ale co tam warto 8) Zrob jakie fociaki 8)

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a jeszczce w temacie- dzis wieczorem jedziemy na mecz PL-DE w pilke nozna.. chyba zadne z nas nie wierzy, ze mamy szanse wygrac, raczej blizej nam do tego:

http://natemat.pl/119919,adam-nawalka-wytypowal-juz-winnych-ewentualnej-porazki-z-niemcami-trener-ma-swoich-pewniakow

co nie zmienia faktu, ze jadac na tem mecz do niemcow, bedziemy miec kibolski polski szalik i inne bialo czerwone gadzety do kibicowania ;)
    taaaa... w piłce tez jestesmy wybitni

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Musicie miec koniecznie pyszczycha wymalowane, inaczej sie nie liczy. ;)

macduska, mysza1975, kapturnica, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robię na obiad placki ziemniaczane z sosem węgierskim !

Pusurek, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ze Mysza rodzi? Ania tez sie nie meldowala dzis

mysza1975, kapturnica, macduska, ania.g, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowione

fb255cb7422418b0med.png

mysza1975, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tematach kulinarnych. Co dzis na obiad? Ja waham sie miedzy kalafiorowa a gotowa ryba, taka siup do piekarnika i jest. Pyszna, bo to filet z dorsza, wypelniony sosem pieczarkowo - krewetkowym. Zupa moze byc grozna dla Adasia, a moze juz czas na takie rewolucje?
    Dluzsza chwile podumalam sobie dzis w sklepie czy nie skorzystac z oferty: Kup 3 pizze, 2 dostaniesz gratis. Kuszace, 5 obiadow z bani. ;) Nie ma chlopa, to co sie bede wysilac, dziecko zjada wszystko, co sie jej na talerz poda.

samira, mysza1975, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kaptur, ja do przyjaciol niemcow na telewizorniowy mecz jade ;)
    A bo niemce wcale nie sa zle..Ja tam zajebiaszczo wspominam tych poznanych w Niemczech... 8)

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Postanowione

fb255cb7422418b0med.png
    w takim razie umrzesz z głodu

iwcia77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    lece zakupic jakie polskie ciasto na ten mecz.. ofensywa niech bedzie pelna para ;)

do poooozniej!
    kup paczke lebkuchen

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Myślicie ze Mysza rodzi? Ania tez sie nie meldowala dzis

Mysza jeszcze nie rodzi, ale jak w czwartek była u lekarza, to gina była zaziębiona, a w piatek chłop coś przywlókł i tak niewyraźna się czuję. Nos zapchany, zatoki pełne czytanie i pisanie męczy.

Pusurek, kapturnica, macduska, samira, ania.g, Sabina, Simba, Elfik, Bursztyn, Mega, iwcia77, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

‹‹ 4875 4876 4877 4878 4879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ