35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaT wrote:u niektórych tak
z kolei inni fascynuja sie życiem intymnym mrówkojadów
rozumiesz?
Mozesz sobie pisac co chcesz..Mam to gleboko Smieszne jest to ,ze naprdalasz na ten kraj a nadal w nim mieszkasz..Wyjedz to bedziesz oplywac w luksusy np .do koreii tam poczujesz co to jest ta Twoja wolnoscsamira lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Fascycnacja zyciem jebanego mrowkojada a podwazanie sensownosci walki ludzi o niepodleglosc to jednak subtelna roznica..
Mozesz sobie pisac co chcesz..Mam to gleboko Smieszne jest to ,ze naprdalasz na ten kraj a nadal w nim mieszkasz..Wyjedz to bedziesz oplywac w luksusy np .do koreii tam poczujesz co to jest ta Twoja wolnosc
co polacy z nia zrobili ze tyle ludzi musi wyjezdzac? -
EwaT wrote:a ja mam głeboko walke o niepodległosc
co polacy z nia zrobili ze tyle ludzi musi wyjezdzac?To walkowanie staje sie nudne..Takze szczescia zycze w emigrowaniu stad jak najszybciej...W koncu Polska jest tak strasznie biednym , skorumpowanym krajem gdzie ludzie zywia sie jedynie korzonkami i wszyscy marza o tym by stad wyjechac
Wole jednak moj zasrany patriotyzm nic dalsza rozmwoe z toba... milego dzionkasamira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A miej wszystko gleboko
To walkowanie staje sie nudne..Takze szczescia zycze w emigrowaniu stad jak najszybciej...W koncu Polska jest tak strasznie biednym , skorumpowanym krajem gdzie ludzie zywia sie jedynie korzonkami i wszyscy marza o tym by stad wyjechac
Wole jednak moj zasrany patriotyzm nic dalsza rozmwoe z toba... milego dzionka
poczytaj czasami cos wiecej niż fora dla nudzących sie bab
http://www.wprost.pl/ar/434743/Polskie-dzieci-sa-niedozywione/
te dzieci nie maja tatusia za granicą, szkoda bo może miały by brzuszek pełny
no ale maja niepodległość haha
i przestan juz pierdzielić o Polsce, mam dosyć -
nick nieaktualnymacduska wrote:Samira a Ty koniecznie tam musisz isć? Nie ma miejsca gdzie sa krótsze kolejki?
do InviMed z kolei dlatego że są dni otwarte i są konsultacje bezpłatne u lekarza z niepłodności,dowiem się co i jak jeśli chodzi o przygotowania do rządowego in vitro,jeszcze dają kupony na 50% na b.nasienia pełne,i na kolejna bezpłatną wizytę u specjalisty
dlaczego nie korzystać jak jest za darmo a nas nie stać w tej chwili na robienie tylu badan odpłatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:13
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:O pacz pani, przypomnialo mi sie, czemu kiedys nawet nie czytalam Ewki postow
mozna miec rozne zdania, mozna je wyrazac, ale moze w kulturalny sposob, co?
Teraz mi glupio, ze to ja rozpetalam ta wojne na forum...mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chodziłam tutaj dwa lata do podstawówki i całe liceum. Starzy nie zapisali mnie do polskiej szkoły, na szczescie czytałam dużo książek po polsku i cieszę sie ze znam ten język, bo bardzo mi sie podoba i tylko mówiąc po polsku czuje ze wyrażam siebie. Natomiast trochę żałuje tych braków z historii i literatury (przez długie lata myliłam Sienkiewicza z Mickiewiczem) ale mnie chyba po prostu historia złe wchodzi, bo historie Belgii czy Francji tez ledwie organiam.
Co sie tyczy bycia Polka - ja lubie Polskę, to jest przede wszystkim bardzo ładny przyrodniczo kraj. Czuje sie Polka natomiast nie odczuwam z tego tytułu ani jakiejś szczególnej dumy, ani szczególnego wstydu. Tak po prostu jest, to sie nigdy nie zmieni i na pewno będę chciała zeby dzieci czuły i wiedziały ze to jest rownież ich kraj, ze stamtąd pochodzą ich przodkowie.
Natomiast przykre jest, ze na ten moment, w Polsce po prostu ciężej sie żyje, ale myśle ze na 20 lat wolności i tak bardzo dużo zostało zrobione. Nie możemy sie porównywać do krajów, które maja swoje bogactwo nieprzerwanie od stuleci, czy tak jak Belgia, dorobiły sie na koloniach. Moze dajmy sobie trochę czasu, po prostu.macduska, paszczakin, Pusurek, samira, kapturnica, mysza1975, caffe, ania.g, Sabina, Mega, Bursztyn, iwcia77, Reni, Parka lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Bo to kolejny powrot Ewki!
Teraz mi glupio, ze to ja rozpetalam ta wojne na forum...
jaka wojne?
smiesznym jest że osoby które nie maja sie zle poniewaz ktos z rodziny pracuje za granica wychwalaja ten kraj....niech spróbuj,a spojrzec na polskie realia z perspektywy chociazby tego głodnego dziecka? czy młodych po maturze po studiach z małych miejscowosci ktorzy nie maja szans na prace tym samym na załozenie rodziny?
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:jaka wojne?
smiesznym jest że osoby które nie maja sie zle poniewaz ktos z rodziny pracuje za granica wychwalaja ten kraj....niech spróbuj,a spojrzec na polskie realia z perspektywy chociazby tego głodnego dziecka? czy młodych po maturze po studiach z małych miejscowosci ktorzy nie maja szans na prace tym samym na załozenie rodziny?
Kobieto nie znasz mnie i nie wiesz jak mialam w zyciu.Pochodze naprawde z biednej wielodzietnej rodziny ,gdzie nie bylo nie raz na chleb , a nie mowie tu juz o mozliwosci studiowania
Wiec zejdz ze mnie i przestan pierdolic juz..Skonczylam z toba temat wiec po chuj go drążysz dalej???samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:a mandragora coś się nie odzywa...
Jaki by tu film lekki i przyjemny obejrzec?
PS wiecie jak wspaniałe smakują oliwki wpychane do gęby jednocześnie ze słonymi czipsami? Bosko!kapturnica, samira, mysza1975, Mega, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Ja chodziłam tutaj dwa lata do podstawówki i całe liceum. Starzy nie zapisali mnie do polskiej szkoły, na szczescie czytałam dużo książek po polsku i cieszę sie ze znam ten język, bo bardzo mi sie podoba i tylko mówiąc po polsku czuje ze wyrażam siebie. Natomiast trochę żałuje tych braków z historii i literatury (przez długie lata myliłam Sienkiewicza z Mickiewiczem) ale mnie chyba po prostu historia złe wchodzi, bo historie Belgii czy Francji tez ledwie organiam.
Co sie tyczy bycia Polka - ja lubie Polskę, to jest przede wszystkim bardzo ładny przyrodniczo kraj. Czuje sie Polka natomiast nie odczuwam z tego tytułu ani jakiejś szczególnej dumy, ani szczególnego wstydu. Tak po prostu jest, to sie nigdy nie zmieni i na pewno będę chciała zeby dzieci czuły i wiedziały ze to jest rownież ich kraj, ze stamtąd pochodzą ich przodkowie.
Natomiast przykre jest, ze na ten moment, w Polsce po prostu ciężej sie żyje, ale myśle ze na 20 lat wolności i tak bardzo dużo zostało zrobione. Nie możemy sie porównywać do krajów, które maja swoje bogactwo nieprzerwanie od stuleci, czy tak jak Belgia, dorobiły sie na koloniach. Moze dajmy sobie trochę czasu, po prostu.
Chociaz ja czesto czuje dume z bycia Polka. Ale wstyd czasem tez...macduska, kapturnica, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kobieto nie znasz mnie i nie wiesz jak mialam w zyciu.Pochodze naprawde z biednej wielodzietnej rodziny ,gdzie nie bylo nie raz na chleb , a nie mowie tu juz o mozliwosci studiowania
Wiec zejdz ze mnie i przestan pierdolic juz..Skonczylam z toba temat wiec po chuj go drążysz dalej???